Първоначално изпратено от barbaron
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
barbaron, войните свършват когато и двете страни се позиционират и фортифицират, в момента в който спре стрелбата и войната свършва. 10 точки, 10 глупости.D.Y.F-091066
Коментар
-
Какво предвижда украинската формулировка за мир
По време на речта си на срещата на върха на Г-20 през ноември 2022 г. украинският президент Володимир Зеленски за първи път предложи мирна формула за спиране на разрушителната война с Русия. Тя включва 10 точки:- радиационна и ядрена безопасност (изтегляне на Руската федерация от територията на АЕЦ, отказ от ядрени заплахи);
- продоволствена сигурност (разширяване на зърнената инициатива);
- енергийна сигурност (защита на енергийната инфраструктура на Украйна чрез ограничаване на руските цени на енергията);
- освобождаване на всички затворници и депортирани (освобождаване по формулата "всички за всички");
- изпълнение на Устава на ООН, възстановяване на териториалната цялост и световния ред;
- изтегляне на руските войски и прекратяване на военните действия (възстановяване на контрола на Украйна върху всички части на държавната граница с Русия);
- справедливост (създаване на специален трибунал за престъплението руска агресия срещу Украйна);
- екоцид, необходимост от незабавна защита на природата;
- предотвратяване на ескалация (подписване от съюзниците на Договора за гарантиране на сигурността);
- определяне на края на войната.
Участниците в срещата на върха в град Джеда, Саудитска Арабия,
постигнаха споразумение по два въпроса
след първия ден на консултациите.
Всички участници в преговорите относно войната в Украйна смятат, че всяко мирно споразумение трябва да се основава на зачитането на териториалната цялост и суверенитета на Украйна и върховенството на Устава на ООН.
Участниците се договориха също така да създадат работни групи, които да обсъдят плана за прекратяване на войната в Украйна, предложен от Киев. В ход са и преговорите за датите на срещата на държавните глави.
Саудитска Арабия е домакин на среща, посветена на мира в Украйна. В срещата на върха участват представители на 40 държави, сред които САЩ, Канада, Китай, Индия, Бразилия, Индонезия, Египет и Мексико. На срещата не е поканена Русия.
От канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски по-рано обясниха, че основната цел на срещата ще бъде "формулата за мир в Украйна".
- 5 Харесвания
Коментар
-
Реално САЩ кога ще позволят национализъм и нацизъм при тях ? Точно никога - това ще е техния край ако стане. Затова го изнасят в Европа, в нея всичко се разрушава, защото нацитата се бият и унищожават, а мераклиите в САЩ като гледат какво е станало си натискат парцалите и без това нацитата са аутсайдъри, които бангстерите яко са стригали.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеА и те както Полша се впуска да се бие с другите руснаци - белорусите, много малко време ще мине и ще се разциврят Русия да ги спасява от поляците. А полската неблагодарност е много черна, защото Русия я създава отново като държава след 2-рата световна война, която поляците разпалзват нападайки Чехия с цел да присъединят територии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Просто аз силно вярвам в силата на собствения пример - като ще проповядваш какво трябва да бъде нещо - ами прави го. Като проповядваш къде е добре - ми прати себе си и жената с децата там. Като смяташ, че една инвестиция ще избухне - ми сложи пари там. Като обясняваш, че пушенето е за тъпанари - ми не кадиш по 2 пакета дневно.
Че това "Германия е отврат, ма да не сте посмели да ме махнете оттам" малко на ценностна и житейска шизофрения ми бие.
Иначе всеки да живее където поиска и където се чувства щастлив. Искрено вярвам, че има щастливи хора и в Беларус, и в Северна Корея, и в Нигер. Има и нещастни до лудост хора в Норвегия, Дания и Швейцария. Не винаги е до държава.
- 1 like
Коментар
-
А и те както Полша се впуска да се бие с другите руснаци - белорусите, много малко време ще мине и ще се разциврят Русия да ги спасява от поляците. А полската неблагодарност е много черна, защото Русия я създава отново като държава след 2-рата световна война, която поляците разпалзват нападайки Чехия с цел да присъединят територии.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ей ТОВА, ПОСЛЕДНОТО, е следствие европейската и американската увлеченост по референции. Ходят там, където някой някога им казал, че тогава (НЯКОГА, Когато сам е бил) Е БИЛО хубаво. Т е., СЛЕДСТВИЕ ЗАБАВЕНАТА РЕАКЦИЯ. А иначе, ВСЯКА СТРАНА, МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБИЧАНА ОТВЪТРЕ. Ако ти правят лошо впечатление тези, дето от разстояние "обичат", да речем така, възприятието ти не е самотно, мен също ме дразнят. Иначе, нали не мислиш че, ние тук, неколцина хванали се за гушите, сме в състояние би имаме правото да нареждаме на онези хора там, на кого и как да подарят сърцата си. Няма логика, няма математика зад подобни щения.
Че това "Германия е отврат, ма да не сте посмели да ме махнете оттам" малко на ценностна и житейска шизофрения ми бие.
Иначе всеки да живее където поиска и където се чувства щастлив. Искрено вярвам, че има щастливи хора и в Беларус, и в Северна Корея, и в Нигер. Има и нещастни до лудост хора в Норвегия, Дания и Швейцария. Не винаги е до държава.
- 9 Харесвания
Коментар
-
Украйна ако се запази да съществува, защото има риск да се заличи като държава и изживее икономически подем като този на Германия от близкото минало или на Китай..половин Русия ще се отцепи и ще мине към нея, но ако езиково се отделят това няма да стане. Според мен да си ходят към Русия, там има по добри условия за икономически подем.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеЯсно е, че няма смисъл да се спори с https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...B8%D0%BE%D1%82
Полезен идиот (на английски: useful idiot; на руски: полезный идиот) в политическия жаргон е термин, използван по адрес на хора, симпатизиращи или пропагандиращи каузи, чиято същност те самите не разбират напълно. Типичен пример са граждани, симпатизиращи на Съветския съюз през времето на Студената война. Човекът, за когото се използва този термин, наивно си мисли, че е приятел на Съветския съюз или другите социалистически страни, но в самия Съветски съюз към такива хора са се отнасяли с презрение и цинично са ги използвали за целите на комунистическата пропаганда.
В наши дни терминът има по-широко значение – той включва и други хора, особено тези, които се изявяват като поддръжници на зла кауза, за която наивно вярват, че е добра. Както пише BBC, „Полезни идиоти в широкия смисъл на думата, са индивиди, които дават своята благословия на тираните, като по този начин убеждават политиците и обществеността, че в тези тиранични страни царува утопията, а не концлагерите.
Авторството на термина се приписва на Ленин.
обаче много от платените антибългари се правят на полезни идиоти
Полезния влиза в спор, докато антибългарина Не! неговата работа е да сее съмнения и раздори.Last edited by satz; 06.08.2023, 12:03.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеТа кога казахте е започнало руското нахлуване в Украйна? (аз също обичам фактите...)
D.Y.F-091066
Коментар
-
Ясно е, че няма смисъл да се спори с https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...B8%D0%BE%D1%82
Полезен идиот (на английски: useful idiot; на руски: полезный идиот) в политическия жаргон е термин, използван по адрес на хора, симпатизиращи или пропагандиращи каузи, чиято същност те самите не разбират напълно. Типичен пример са граждани, симпатизиращи на Съветския съюз през времето на Студената война. Човекът, за когото се използва този термин, наивно си мисли, че е приятел на Съветския съюз или другите социалистически страни, но в самия Съветски съюз към такива хора са се отнасяли с презрение и цинично са ги използвали за целите на комунистическата пропаганда.
В наши дни терминът има по-широко значение – той включва и други хора, особено тези, които се изявяват като поддръжници на зла кауза, за която наивно вярват, че е добра. Както пише BBC, „Полезни идиоти в широкия смисъл на думата, са индивиди, които дават своята благословия на тираните, като по този начин убеждават политиците и обществеността, че в тези тиранични страни царува утопията, а не концлагерите.
Авторството на термина се приписва на Ленин.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Ще отговоря само на първия ти въпрос.
За другите - единствения отговор се крие в последиците от войната. За съжаление винаги е имало косвени жертви. Дори САЩ с многократно по-качествено въоръжение и технологии и срещу много по-слаби противници (за разлика от тази война с баланс на силите на двете страни) винаги са нанасяли и поражения по мирни жители и инфраструктура в многожеството войни които стартираха последните 70-80 години.
Относно първия ти въпрос, мисля че много добре знаеш, кой стои в дъното на този конфликт - да, страната която има интерес от него.
И нещата не са от 2014 г., а от доста преди това. Просто след преврата от 2014 г. нещата ескалираха и започна милитаризиране на Украйна.
Този конфликт трябваше да се реши на масата на дипломацията, а не с война на бойното поле.
САЩ можеха много лесно да предоварят случилото се, като просто бяха влезели в преговори с руския диктатор в края на 2021 г., когато беше натрупал войски по границите на Украйна и знаеха, че е достатъчно луд за да атакува съседната си държава (признавам си, че аз лично не вярвах, че Русия може да си направи такова самоубийство, но Американците явно знаеха).... Путин искаше преговори и някакво споразумение за ограничаване разширяването на НАТО и милитаризацията по границите на Русия. Американците му се изсмяха и го унижиха пред света.... И на малкия диктатор не му издържаха нервите.
ОК, американците спечелиха, но украйнците пострадаха.
Кой (освен американкците) спечели от тази война според теб ?
- 1 like
Коментар
Коментар