IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Что известно об ударе по штабу ГУР Украины

    Вчера, 21:09 • Опубл.: Apolitikus • Просм.: 11922 • Комм.: 50 • События в мире+44

    Удар был нанесён 30 мая. За двое суток до удара по ГУР Киев атаковали беспилотники. Порядка 40 БПЛА, часть из которых применялась для вскрытия позиций ПВО. Известно, что район штаба ГУР из парка Муромец прикрывали ЗРК IRIS-T и Patriot. После удара дронов значительная часть б/к ПВО была истрачена. Подвоз б/к ожидался к утру 30 мая, ЗРК не были готовы к стрельбе. Оружие для удара Судя записи видеонаблюдения, прилетела противокорабельная ракета Х-35У, а со стороны воды - ракета "Оникс" с дальностью до 400 км. Схема удара выглядит так: первая ракета пробивает перекрытия админкорпуса и взрывается на глубине в несколько метров, что блокирует выход на поверхность и переход между уровнями подземной (основной) части штаба ГУР. Вторая - поражает объект со стороны воды, вызывая затопление подземных коммуникаций объекта вместе с дежурными офицерами.

    Первоисточник публикации: https://politikus.info/events/152287...r-ukrainy.html
    Politikus.info

    Коментар


    • https://www.youtube.com/watch?v=MiKQYpoGtF8, вижте Мариупол, който ВСУ щели да нападат... Какво им има на руснаците, тези хора не живеят добре и не знаят как да живеят ли ?
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Според мен Арестович е доста умен и той го каза - за нас е най добре Украйна да се разели на две държави - едните към Полша, но не в Полша разбира се да дразнят тези поляци и другата част към Русия. Той признава и казва - ние не се бием срещу руснаци, тези които са от другата страна са хора израстнали в Украйна - съответно украинци. Но как ще стане това някой да чуе гласа на разума не знам. А украинците са много бедни, но пък имат една група богати, които в сравнение с първите в списъка Бил Гейтст е беден. Въобще не е вярно това че имали по няколко милиарда състояние най богатите. Там не става въпрос за малко пари и който се е хванал с тях да знае че в момента в който не ги устройва всичко ще му вземат.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Не те не държат и не искат насила Крим да е техен. Той дори не е техен, поемат големи разходи. Тези в Крим ги атакуват - нямате право да ни изоставите. Проблема е че Украйна е държава която мнозина искат да напуснат. Това е доказано и чрез бятството на хора от Украйна и сега като започнаха тези събития. Тези украинци които сега се бият са рускоезични и злобата си е човешко качество. Много често срещам да казват че ще направят така че и другите украинци които са към поляците те ще направят така че да се бият с поляците. Просто Украйна е бинарна страна - една част от украинците са етнически близки до поляците и другата част където са тези територии са близки до руснаците. Има го и това че поляците народа на Полша не ги искат нещо тези които са им по близки, не говоря за тези които управляват Полша, а за хората които пишат коментари , мвнения в интернет. Направо си казват - днешна Полша си е добре, тези не ни трябват, те не са като нас.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • ""Чудото на Украйна" много им се прииска да стане Русия, започнаха с пребоядисване, а сега и да бутат, като даже с попътен вятър не им се получава
            в резултат създадоха украинската нация.

            Гледам през орбан, путлер моли да му оставят Крим еххх защо предава Новорусия този...

            Коментар


            • Какво искат хората от засегнатите територии ? Има нещо което съвсем конкретно го казва - посочва. Те казват и най лошия мир е по добър от войната ! Кратко и ясно.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                В една снимка
                Ситуацията на фронта, че даже и на цялата "Операция"

                [ATTACH=CONFIG]n4071959[/ATTACH]
                Това е чудото на Украинското автомобилостроене - ЗАЗ. Точно така се употребява, автомобил на който викаха локомобил и който си го е купил ето така постоянно бута. И още са си същите чугуни украинците, стърчи им чугуна от главите.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Gerasim_Burgaski, къде са тези коментари повечето. Аз ти пускам видео че хората въобще са против да се стреля по тях в името на някакви продънени идеи, ти си продължаваш с глупостите че те си мечтаят за война. Там има войска колкото да разбиват градове един по един, това наистина не е война а поредица от терористични действия. Има уж някаква размазана фронтова линия на съприкосновение и толкова я има че онези в Киев решават да пратят терористи в Шибекино. И ни занимаваш Кадиров и Пригожин какво уж били си казали...Къде са тези коментари че съвсем други намирам ?
                  - Има коментари че с ПВО се стреля за да се имитира че отбиват атаки с ракети, има снимали и пуснали в нета клипове на които се вижда точно такова нещо. Хората вече коментират това нещо и то нормалните хора, те го коментират просто като странно събитие. Няма разпади, няма да им пука дори кой ще победи, те си пишат че искат да свърши и да ги оставят намира.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • В една снимка
                    Ситуацията на фронта, че даже и на цялата "Операция"

                    Click image for larger version

Name:	(1).jpg
Views:	1
Size:	44.2 КБ
ID:	4071959

                    Коментар


                    • Четвъртък, 1 юни беше много интересен и наситен със събития в Русия. И основните събития изобщо не се развиха в Шебекино в Белгородска област, която беше нападната от бунтовници от Руския легион, а на екраните на смартфоните.

                      Тон даде личният убиец и мъчител на Кадиров, който е и депутат от Държавната дума и герой на Русия Адам Делимханов.

                      „Сазан“ (старият прякор на Делимханов) се натъкна на Пригожин по всички правила на криминалната разправа, „убивайки стрелата“ и обещавайки „да се разбере очи в очи“ ВИДЕО .

                      Последва го лидерът на бандата на Ахмат Апти Алаудинов (по прякор "жълтите гащи"), заточен от Кадиров в Украйна след две години позор, "за да измие вината с кръв". Вината му беше, че след като пи водка, той удари портрета на Кадиров, докато ругаеше нецензурно.

                      След доноса Алаудинов е хвърлен в мазето, жестоко бит, лишен от всякакви привилегии и семейството му и отлъчен от коритото.

                      Алаудинов, за разлика от Делимханов, беше по-сдържан и критикуваше Пригожин по „вегетариански“, без фанатизъм, явно оставяйки поле за маневриране ВИДЕО .

                      Какво не може да се каже за Магомед Даудов (прякор "Лорд"), който повтори предложението на Делимханов за сделка "очи в очи". „Изхвърлете местоположението и по всяко време, на всяко място, като мъж с мъж, ще се срещнем и ще обсъдим“, обърна се Даудов към Пригожин ВИДЕО .

                      Пригожин обаче не реагира по никакъв начин на тези набези. Чувства се като престъпник. Лично отговор zapadlo. Членове на неговата банда отговаряха за Пригожин. В изявлението си те дадоха да се разбере, че са готови за демонтаж, като подчертаха, че ще го направят "с оръжие в ръце до последна капка кръв".

                      В същото време вагнерианците си спомнят за честта, достойнството и справедливостта, въпреки че тези човешки понятия нямат нищо общо с тях. Е, както и да е, Вагнер прие предизвикателството. Сега думата за "Люля" (псевдоним Кадиров) "Сазан", "Жълти панталони" и "Лорд".

                      За сериозността на евентуалния разпад говори и фактът, че вместо Пригожин се вписва съоснователят на бандата Вагнер, доверен съучастник на готвача на Путин Дмитрий Уткин, който досега не е давал публични изявления.

                      Уткин напомни на кадировците, че е воювал в Чечня (т.е. убивал е чеченци) и че е готов да се срещне и да се „оправи по мъжки“.

                      Освен това Уткин даде да се разбере, че кадировците няма да допуснат фамилиарни тонове по отношение на Пригожин: „Откъде такава фамилиарност, кой ти даде право да се обръщаш на „ти“ и „Женя“, многозначително попита съучастникът на Пригожин.

                      Гиркин (Стрелков) коментира отговора на членовете на бандата на Вагнер, които заявиха, че Уткин се е бил в състава на руската военна специална банда „ГРУ на Генералния щаб на руското министерство на отбраната“, а Делимханов и Даудов уж „са били на друга страна."

                      Да посочим на Гиркин, че греши. Делимханов е бил шофьор на Радуев, т.е. доносник и не е участвал във военни действия. Той спечели доверието му, като предаде Радуев и го предаде на руснаците.

                      Даудов премина на страната на нашествениците веднага след началото на втората война, предавайки всичките си другари на врага, спечелвайки членство в бандата на Кадиров-старши.

                      Така че нямаше „друга страна“. И имаше първоначално предателство.

                      Що се отнася до цялата тази история, има по-широк кръг от задкулисни актьори, замесени в нарастващата разправа в бандата на Путин.

                      Зад Пригожин, според редица вътрешни източници, стои Юрий Ковалчук, който е смятан за основен идеолог и лобист на атаката срещу Украйна и който има най-силно влияние върху Путин.

                      Както предполагат наблюдатели, напоследък Ковалчук ​​се е разочаровал от Путин и вероятно пробва нов диктатор за Русия, чиято роля (което не е изключено) е поверена на Пригожин.

                      Клан от генерали, воден от Шойгу и Герасимов, се противопоставя на тази схема. Съдейки по факта, че кадировците споменават положително Министерството на отбраната и като се има предвид, че собственият им живот зависи от Путин и те няма да направят нито една, дори и малка стъпка, без неговото желание, лидерът на Кремъл е този, който даде ход - напред към “мочиловото” на Пригожин.

                      Вероятно сме свидетели на бърз дисбаланс във вертикала на властта на Путин. Пригожин, чрез устата на Уткин и членове на неговата банда, всъщност отговори лично на Путин.

                      Отслабващият кръстник явно е изгубил хватката си и е принуден да лавира между нови претенденти за власт и собственост.

                      И колкото по-успешни са атаките на украинската армия на фронта и атаките в тила на Русия, толкова по-дълбока ще ескалира борбата между клановете на бандата на Путин, която рано или късно ще доведе до избор - кого да назначим за главната изкупителна жертва за глобалното поражение на Москва.

                      В тази битка победител ще бъде по-въоръжената и организирана банда, водена от по-решителен лидер.





                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                        Скоро имаше интервю на един от вашите привърженици на руский мир дето разправяше че в ДНР в категория 'мъже на възраст между 18 и 65 години' практичеки вече не съществува.
                        Вашият Фюрер (дедушка — законченный мудак) ги бил събрал и изпратил на фронта за да бранят Кремъл.
                        Благодаря на Путлер
                        Да праща още привърженици на руский мир в Украинската месомелачка

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Този автомат и за ловно оръжие за птици са го измисляли как да го използват, не е имало войни, а е надежден. 2000 дрона са 2000 птици които летят в небето и се виждат с бинокли..неща които се ползват за лов.
                          Най-неочакваната/и комична/ реакция на руснаците при последните нападения над Мо$$ква е че повечето коментари в соц мрежите са - "Така им се пада!"
                          Това е защото нападението е над най-богатия квартал на Рубльовско шосе.
                          От кадрите се вижда че всичко там е някакъв пищен цигански мутро-барок.
                          Там живеят всички дебелосерковци и не се наблюдава никакво съчуствие или съжаление сред масовите мужици, които драпат за да не умрат от глад.
                          Даже Соловьов пищеше като заклещено прасе - "Ну как можна! нима това на се руснаци там?! Нима не сме една обща нация?" Сетил се е много късно да е една нация с неумитите и гладни голтаци. Ако тези процеси ще продължат, особено подклаждани от Пригожин, може и да станем свидетели на страхотен купон по руски преди раZZпада както през 1991.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Минаха 80 години и още не сте се отказали от тази гнусна идеология. Че и нова свастика си измислихте. Гнус ме е от вас.

                            https://www.youtube.com/watch?v=0Mqnc5tb8wk
                            1 мая 1941 года Нацисты на параде в Москве

                            СССР и Германия пока союзники и не стесняются это показывать. Вторая Мировая идёт уже 608 дней.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Русия е цивилизацията и античугунения комунизъм, който явно тресе някои американци. Китайците въобще не са такива чугунени комунета, те са в космоса а тези в миналото. Това нещо да се правят набези да се палят сгради, да се убиват хора които си ходят по улицата е абсолютна чугунария и антицивилизационно. А тези Патриоти между сградите, ползващи за прикритие цивилното население..нямам думи. Русия е на светлинни години пред Украйна и САЩ.
                              Скоро имаше интервю на един от вашите привърженици на руский мир дето разправяше че в ДНР в категория 'мъже на възраст между 18 и 65 години' практичеки вече не съществува.
                              Вашият Фюрер (дедушка — законченный мудак) ги бил събрал и изпратил на фронта за да бранят Кремъл.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение


                                ЪЪЪЪ, грешния пост цитираш. Пък и медийните линкове, са фейкови новини. Без доказатества, за произхода на ракетите. Само голи твърдения. А емпириката показва, че повечето удари на украински жилищни сгради са от тяхното си ПВО. Защото го разполагат, в жилищни райони.
                                Явно ,би ти харесало укрофашистите да те подпалят жив. Или да ти обяват, че ще бомбардират ТЦ/МОЛА/ в 22ч., а да го бомбардират в 20ч. И да обяват, че са руски ракетите.

                                П.П.Все пак, кажи на доктора, че новите ти лекарства не помагат.
                                Няма никаква причина украинците да не помагат за бъдещета гражданска война в просия, win-win. Хем могат да претрепят силовиките на путин, хем може да се докопат до нови оръжия.

                                Коментар

                                Working...
                                X