Кореспондентът на ZDF Армин Керпер пристигна в Мариупол и установи, че градът е жив, няма ограничения и хората изобщо не смятат, че някой ги е окупирал: Стоим тук точно в центъра на Мариупол. Зад мен са разрушените руини на търговски център. И това често може да се види в града. Смята се, че около 2/3 от града е бил разрушен. Но също така виждаме много ремонти. Възстановяват се улици, училища, жилищни сгради и цели квартали. Това става много бързо. [Беше ли трудно да стигнете до Мариупол? Може ли екипът да се движи свободно и да говори с хората? Или всичко беше под руски контрол?] Ние сме напълно независими. Нашият екип на ZDF самостоятелно пътува с кола от Москва през Ростов на Дон, пресича границата с Украйна и се отправя към Мариупол. Можем да се движим свободно тук. Имаме входни документи. Но никой не ни гледа. Поне аз не го усещам. Можем да се движим из града, можем да говорим с хората. Така че нямаме никакви ограничения. [Казвате, че можете да говорите с хората. Кой друг живее в Мариупол и готови ли са да общуват с вас?] Тези, които са тук, можем да говорим с тях без проблеми. Мариупол не е призрачен град, искам да изясня това. Виждате хора по улиците, те живеят живота си тук. И те са отворени. Наистина не се съмнявах в това. [Те питат в YouTube как трябва да оценим хуманитарната криза там сега?] Е, както казах, това не е призрачен град. Този град функционира. Има ток, има парно, има топла вода, има интернет, Wi-Fi. Всичко е там. Хората живеят живота си тук. Работят магазини, ресторанти и др.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
mitko2848, същите тези в Киев които вземат големите заплати за да служат в репресивните органи и комисиите които събират насилствено войници си намерете какво говорят за Запада, какво си мислят за него че и за нас бившите соц.държави които сме към запада. 1 стотинка няма да искате да им дадете, ние за тях сме ИДИОТИ и РОБИ които Запада е..бе. А за Запада да ги чуете какво казват и обещават да му направят...Потърсете си, имат места в нета където пишат каквото мислят. Един пост няма да напишеш в тяхна защита после.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеНаблюдаваме отрицателно руZко настъпление. Ребятки, украинците с пет пъти по-малко население смешни ви направиха. Само бройката пушечно месо ви спасява в момента, но и това ще е до време
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнениеТоест за 9 дни (15.02 - 24.02) "зеления наркоман" придоби ядрено оръжие, нападна ДНР и ЛНР, Русия събра 200к души и оръжие и нападна Украйна?
Не знам как е при тебе, но аз силно се съмнявам, че война се планира за седмица. Особено когато 8 години си снабдявал сепаратистите с оръжие и хора.
Някой ден ще се разбере колко време преди 15.02 Шекерова е знаела, че Украйна ще бъде нападната, а обясняваше фафли.
Затова и никой да не се сърди, като на Русия не се вярва. Лъжите й, че не било нападение, най ми било учения промени дипломацията из основи.
Дали Украйна е целила да придобие ядрено оръжие, на нас тук, в този форум, няма да ни доставят данни. ГЩ на руската армия се занимава с това. Обаче, че поне приложиха всички сили да го предотвратят, не можеш да отречеш.
Аз също смятам че, нахлуването не беше добър ход но...не виждам добър изобщо са е имало. Та, Русия, поради доверчивост и добронамереност, явно, е допуснала грешката да позволи да бъде обкръжена и поставена в ъгъла. (Ами...събуди се и действа. ) Та, кой Е ПЛАНИРАЛ ВОЙНАТА, може да съдиш по това, кой е обкръжен, кой е поставен в ъгъла и на кого не оставиха вратичка за изход. И сега, идва моментът за заявлението на Захарова: На ТОЗИ фон, да я обвинява, че била еди-каква-си, кой има право? Има си държавни и тераси и те са приоритет. А войната, освен въоръжените сблъсъци, е още и едно голямо надлъгване.
Коментар
-
mitko2848, заплатите им са 3 пъти по високи от българските, има такива които си работят и няма голямо задълбаване във войнат и те показват колщо изкарват, минималната им заплата е ниска, при нас е висока за да се събират пари от данъци и осигуровки, но те са с доста по големи заплати. В Киев също вземат големи заплати тези в репресивните им органи, плащат заплати на лична охрана си наемат.D.Y.F-091066
Коментар
-
Наблюдаваме отрицателно руZко настъпление. Ребятки, украинците с пет пъти по-малко население смешни ви направиха. Само бройката пушечно месо ви спасява в момента, но и това ще е до време11:0 - оглушительный успех наших воинов под Новомихайловкой на Марьинском направлении! Лишь с помощью дронов аэробомберы роты «Булава» 72-й механизированной бригады отбили вражеский штурм и при поддержке побратимов из других подразделений уничтожили колонну на миллионы долларов из 11 единиц техники противника: 3 танка, 7 МТ-ЛБ, 1 БМП. Пожалуй, это одна из лучших наглядных демонстраций важности дронов, которые при определенных оперативных обстоятельствах на поле боя берут на себя роль артиллерии. Размотали так размотали!Не е препоръка за каквото и да било.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
Дипломация с русия се води само защото има ядрено оръжие и е способна да унищожи планетата, само и само путю да не загуби власта над орките!
Та благодарение на руснаците сега никога повече нито една държава няма да се обезоръжи доброволно, виждайки измамата с Украйна.
Та така - в името на амбициите на Вови да е император, световния преход към мир и контрол върху ЯО отиде на кино. С пуканки.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Тоест за 9 дни (15.02 - 24.02) "зеления наркоман" придоби ядрено оръжие, нападна ДНР и ЛНР, Русия събра 200к души и оръжие и нападна Украйна?
Не знам как е при тебе, но аз силно се съмнявам, че война се планира за седмица. Особено когато 8 години си снабдявал сепаратистите с оръжие и хора.
Някой ден ще се разбере колко време преди 15.02 Шекерова е знаела, че Украйна ще бъде нападната, а обясняваше фафли.
Затова и никой да не се сърди, като на Русия не се вярва. Лъжите й, че не било нападение, най ми било учения промени дипломацията из основи.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Направо хвърчи в космоса икономиката- мужика с 3 пъти по- ниска минимална заплата от българската ходи да мре в Украйна или да стане инвалид, докато китайчето заселва Владивосток, изсича руската тайга и се жени за руските жени
. А за " победите на фронта" направо нямам думи- едно село не могат да превземат руснаците, за Киев и Одеса вече не се говори въпреки минималната военна помощ от Европа и спрялата в момента военна помощ от САЩ. С две думи- жалка работа
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
Интересно ????
Как колективното западче със всичките си парички , наемници и украинци НЕ МОЖЕ да победи , тези ''дядо , баща и син ''........
Наистина смешно !!?!!
Велика нация! Слава на Украйна!
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеКъм момента, нямаше намерение и желание. Един друсан наркоман обаче, изказа едни мисли за ядрено оръжие, не се спря при поисканата от Русия защита и даже, след признаване на независимостта на ДНР И ЛНР , продължи да ги обстрелва... ЗАБРАВЯШ ТВЪРДЕ УСЛУЖЛИВО, НЕЩО.
Е, при ТОВА положение, какво очакваш?
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар