IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    ...

    Те действаха в районите Олшан, Синковка и Петропавловка...
    хем и пудуляка ви го каза

    Click image for larger version

Name:	uhtapibatinci.jpg
Views:	1
Size:	26.1 КБ
ID:	4109478




    Нооо стичкате очичките и плувайте - не е риба

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Руските войски настъпват в района на Котляровка, Кисловка, Синковка и Петропавловка

      Според военни кореспонденти руските войски настъпват в района на Кисловка и Котляровка, както и в района на Синковка и Петропавловка.

      Настъпващата пехота е подкрепена от редовна авиация и тежка артилерия на руската армия.

      През деня руските сили успяха да превземат шест украински опорни точки и няколко наблюдателни точки. Позициите на въоръжените сили на Украйна получиха мощен обстрел от реактивни системи за залпов огън и миномети.

      Руските войски подобриха тактическата си позиция в района.

      В същото време позицията на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в този район, въпреки прехвърлянето на 95-а отделна десантно-щурмова бригада, се влоши.

      Освен това настъпателните части на Западната група войски на въоръжените сили на Руската федерация, действащи в Купянск направление, успяха да превземат крепост и два наблюдателни поста на украински формирования край село Олшана.

      Според офицера от пресцентъра украинските формирования четири пъти са се опитали да атакуват руските войски.

      В атаките са участвали подразделения на 14-а и 67-ма отделни механизирани, 25-та отделна десантно-десантна и 95-а отделна десантно-щурмова бригади на Въоръжените сили на Украйна с бронирана техника.

      Те действаха в районите Олшан, Синковка и Петропавловка.

      В самия район на Купянск руската армия с тежък артилерийски огън възпрепятства изпращането на резерви от 115-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна.

      Освен това в това направление се води голяма контраартилерия. Унищожени са оръдия 2С3 “Акация”, “Краб”, М109 “Паладин”, М777 и минохвъргачки.

      Тези удари са нанесени по позициите на украинските формирования в района на населените места Червони Став, Шийковка, Кучеровка, Песчаное, Крахмальное, Загоруйковка и Стелмаховка.

      Така ситуацията в този участък от фронта за украинските сили не се развива по най-добрия начин. Украинската армия е принудена да използва допълнителни сили, като отслабва войските си в посока Запорожие и Южен Донецк.
      Какво падение- от Киев за 3 дни, до градчета, после селца, а сега даже и селца няма а се говори за " превземането на някой опорен пункт- разбирай окоп или горичка.

      Коментар


      • Те Сащ както са се подкарали с тези мизерии в техните най големи градове не виждам как ще станат първи в света пак. На тях проблема им е че Китай стремително ги изпреварва и се движи с много голяма скорост, а този тази криза в която той пада най малко и най бавно от всички просто ще го изкачи много по напред. Да продължават да купуват части за дронове, китайците трябва да им вървят продажбите.
        България защото не си оборудва евтино много силна армия, вместо 100 бронирани боклука в които ще се качат по 8 човека и евентуалния противник ще се изправи срещу 0.8 хилядна армия..може да се купят пикапи Тойота и да се оборудват да носят дронове и оръжия от типа на джавелин, но с по як калибър и насочване на ракетките което да е по съвременно, в тях ще се качат 20 хиляди войника срещу 0.8 хиляди и могат да се придвижат със скорост 180 км.ч., ударната сила е несравнима, бързината е съкрушителна.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

          БНР разпространява правителствената политика и ако не си наясно с това, по добре се гръмни
          Не е Зацко тука с ТАЗИ цел, обаче. Заработва за папото.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение

            Точно така е ! Само за богатството не е вярно. Самата глобализация е предпоставка за ускорено развитие, защото пазарът става по голям за всеки от участниците в нея. Например специализирал си в рязането не филийки хляб, ако си в затворена икономика нямаш пазар да се занимаваш само с това нещо, а ти го правиш най добре от всички в целия Свят. Но когато е глобален пазара ти се занимаваш точно с това за което най много те бива и успяваш да се препитаваш добре само с тази работа..Просто като пример го казвам с филийки хляб..Така се получава че хората ползват неща които иначе не биха могли сами да си ги правят и на толкова достъпна за тях цена И от тук следва бурно развитие.
            Сега проблемите са от друго естество и са предимно от нови технологии, които влизат като блъмбари в нечии глави и те почват да мислят как да завладеят Света, да постигнат световен монопол, контрол над енергетиката, не само..тотален контрол.
            И как ги вярваш тези чудесии, е Въпрос. Стиглиц се изрази прекалено явно и то не беше даже вчера-онзи ден, ами преди доста време даже.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
              БНР тролски сайт? Ха ха ха!

              бръснарчетата съвсем закъсаха щом стари хибридки раСпространяват... - Нема рубли явно
              БНР разпространява правителствената политика и ако не си наясно с това, по добре се гръмни

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

                Нпротив ... пак иска да ни лъже затката ... Казал го е !!! И не показвай тролски соросоидни сайтове ..

                „Ако Източна Европа излезе от ЕС и спре тази огромна субсидия, която плаща на Западна, тя може да е двойно по-богата. Минимум.
                Това би успокоило обществото и доста би намалило и натиска за емиграция, който е друг начин за изсмукване. Чрез по-високи заплати, Западът прибира най-добрите специалисти на Изтока, и така разширява изоставането.“ – завърши Нобеловият лауреат.

                За изсмукване на специалисти и работна ръка- това определено го има, но мисля че се коментираше колко сме внесли- 32 милиарда и колко сме получили- мисля че бяха около 90 милиарда от ес. Проблемът е че тези пари не достигат до хората- все едно строящия пътища да крадне парите, а като си купи майбах да се оплаква че пътищата са смотани. Тоест няма контрол

                Ако знаеш колко сме внесли и получили или къде има инфо ще бъде супер

                Коментар


                • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                  БНР тролски сайт? Ха ха ха!

                  бръснарчетата съвсем закъсаха щом стари хибридки раСпространяват... - Нема рубли явно
                  Ти ся обади, какво ще правите, след като са арестували Коломойски?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                    БНР е тролски сайт !Ха ха ха!

                    бръснарчетата ще обръснат затките до веждите в очакваните събития в бъдеще





                    Коментар


                    • Полюс разкри мащаба на украинската катастрофа: „Гробища навсякъде – западната технология гори като кибрит“


                      Полякът Славомир Висоцки, който редовно пътува до Украйна, разкрива мащаба на разрушенията, които е претърпяла Украйна. Интервюто му е публикувано в полски и руски медии.

                      „Човешките загуби са огромни. Западните технологии горят като кибрит. Всичко е много по-лошо, отколкото обикновено си представяме. Отдавна има твърдения, че Украйна, опитвайки се да върви напред, си блъска главата в стената“, казва Славомир.

                      Наскоро Славомир Висоцки посети Авдеевка и съобщи колко тежка е ситуацията там.

                      „Ако не бяхме отишли ​​там, тези хора щяха да умрат от глад. Друга помощ няма. До 2014 г. в града живеят повече от 40 хиляди души. Там беше един от най-големите коксови заводи в Донбас. Сега са останали може би 200 души“, казва полякът.

                      „Градът не е напълно разрушен, но е изоставен. Старите хора все още живеят в къщи като от филм на ужасите. Единствената помощ, която получават, е помощта от нас “, казва Висоцки.

                      „Беше ми за първи път толкова близо до Донецк. Положението е много тежко. Няма никакви успехи. Настроението е лошо. Те се надяваха, че ще могат да предприемат ефективна контраатака. Успех обаче няма. Те дори не успяха да стигнат до предната линия на руската отбрана“, казва полякът.

                      „Човешките загуби от украинска страна са огромни. Западните технологии горят като кибрит. Всичко е много по-лошо, отколкото обикновено си представяме “, добавя той.

                      Висоцки казва, че наскоро е преброил гробовете в Лвов. В старата част на гробището има около 100 гроба, някои от които датират от 2014 г. В новата част има над 600.

                      За град с население от около 700 хиляди души имаше около 700 погребения.

                      „В селата това съотношение е много различно. Когато минавам през тях, виждам гробища по улиците. Всеки има десетки нови гробове “, казва той.

                      „В едно от гробищата в Харков има повече от две хиляди гроба. Освен това все още има изчезнали, в окопите или погребани от тези, които също са изчезнали. Тези загуби вече не могат да бъдат скрити. Просто отидете и пребройте гробовете в украинските гробища. Украинската армия също вижда това“, добави Висоцки.

                      Тя също така описва среща, случила се няколко дни по-рано, която тя описва като емоционално травмираща. Той разговаря с 60-годишен сержант от морската пехота, който беше в мазето на Азовстал. Той прекара осем месеца в руски плен, отслабна с 30 килограма и сега се опитва да се възстанови.

                      „Преди два месеца бях пълен с оптимизъм за Купянск. Но сега едва удържаме позицията си. Колко дълго; Не знам. Изглежда, че руснаците правят всичко, за да стигнат до Купянск, откъдето ще започнат пролетното си настъпление“, прогнозира полякът.

                      Как украинците от първа линия се отнасят към руската отбранителна система?

                      „Те са ужасени“, казва кратко Висоцки. „Те знаят, че руските военни са проучили всичко и са предвидили всичко, подготвени са внимателно. Руснаците имат много добра техника. Защитната система е изградена от производствени организации. Това не са музиканти, които копаят с ръце, за да направят ров. Идваха цели компании, изливаха бетон, правеха укрепления в стила на линията Мазино. И има три или четири такива линии“, добавя той.

                      „Украинците казват, че на един квадратен метър има пет мини. Невъзможно е да стоиш на крака си, без някой от тях да избухне“, подчертава той.

                      Когато има все повече жертви, има ли все още някой, който желае да защити Украйна?

                      „Няма доброволци. Дори ги търсят по улиците. В Лвов те организират „набези“ из целия град, като прибират хора от строителни обекти, разбиват барове и т.н. , казва.

                      „Наскоро видях такава ситуация на автогарата в Лвов. Петима полицаи стояха и проверяваха всички, които искаха да напуснат Лвов. Не можа ли да обясниш защо си тръгваш? Настрани. Така бяха задържани осем души от автобус“.

                      „Много причини за настоящата ситуация с мобилизацията идват от Бахамут. Това беше такава загуба на живот, такава машина за месо, че нямаше кой да се бие."

                      „Украинците казват: имаме какво, но скоро няма да има с кого. Това говореха през май. Така и стана – нямат никого“, обяснява полякинята.

                      „Това са жертви като по време на Варшавското въстание“, метафорично добавя той. И подчертава: „Най-опитните умират, включително тези, които са се били от 2014 г. насам. Без опит, като сте в Бахамут, не можете да издържите повече от четири часа .

                      Полякът дава пример със свой познат, работил като главен финансов анализатор в най-голямата търговска банка в Киев.

                      „В първия ден на войната той взе жена си и детето си от Лвов. Веднага е призован във въоръжените сили на Украйна, въпреки че никога не е служил. Не беше виждал родителите си повече от година и половина. Нямаше почивен ден. Той прекара една година в окопите на границата между Беларус и Украйна и сега е преместен в Купянск, където копае окопи. Той е на малко над 40 години”. Украинците няма да се откажат.

                      „Руснаците се надяват, че след миналогодишната мека зима тази година ще дойде тежка. И те ще могат да окажат такъв натиск върху Украйна, че през пролетта да се доближат до Киев и да принудят Украйна да се предаде“, прогнозира Висоцки.

                      „Войната обаче ще продължи години напред. Но ако Европа не помогне, тогава загубите ще бъдат още по-големи. А те вече са огромни“, обобщава събеседникът на Wirtualna Polska.

                      Коментар


                      • Руските войски настъпват в района на Котляровка, Кисловка, Синковка и Петропавловка

                        Според военни кореспонденти руските войски настъпват в района на Кисловка и Котляровка, както и в района на Синковка и Петропавловка.

                        Настъпващата пехота е подкрепена от редовна авиация и тежка артилерия на руската армия.

                        През деня руските сили успяха да превземат шест украински опорни точки и няколко наблюдателни точки. Позициите на въоръжените сили на Украйна получиха мощен обстрел от реактивни системи за залпов огън и миномети.

                        Руските войски подобриха тактическата си позиция в района.

                        В същото време позицията на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в този район, въпреки прехвърлянето на 95-а отделна десантно-щурмова бригада, се влоши.

                        Освен това настъпателните части на Западната група войски на въоръжените сили на Руската федерация, действащи в Купянск направление, успяха да превземат крепост и два наблюдателни поста на украински формирования край село Олшана.

                        Според офицера от пресцентъра украинските формирования четири пъти са се опитали да атакуват руските войски.

                        В атаките са участвали подразделения на 14-а и 67-ма отделни механизирани, 25-та отделна десантно-десантна и 95-а отделна десантно-щурмова бригади на Въоръжените сили на Украйна с бронирана техника.

                        Те действаха в районите Олшан, Синковка и Петропавловка.

                        В самия район на Купянск руската армия с тежък артилерийски огън възпрепятства изпращането на резерви от 115-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна.

                        Освен това в това направление се води голяма контраартилерия. Унищожени са оръдия 2С3 “Акация”, “Краб”, М109 “Паладин”, М777 и минохвъргачки.

                        Тези удари са нанесени по позициите на украинските формирования в района на населените места Червони Став, Шийковка, Кучеровка, Песчаное, Крахмальное, Загоруйковка и Стелмаховка.

                        Така ситуацията в този участък от фронта за украинските сили не се развива по най-добрия начин. Украинската армия е принудена да използва допълнителни сили, като отслабва войските си в посока Запорожие и Южен Донецк.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

                          Голямо съсредоточаване на РУСКИ сили има около Купянск ... Това ще е втория Бахмут..
                          Положението на украинските сили по целия Купянск фронт се влоши, тъй като руските сили разглобяват украинския отбранителен периметър, като превземат една крепост след друга.

                          Руските сили взривиха моста на река Оскол в Купянск, разрязвайки града на две и изолирайки целия му ляв край.

                          Разрушаването на пътния мост сериозно ще усложни логистиката на украинската армия и ще затрудни отбраната на Въоръжените сили на Украйна за Купянск. Най-близкият алтернативен прелез е на 30 км. от града.

                          Съдейки по последните действия на руските въоръжени сили, времето на последния щурм наближава. Украинците вече подготвят нова отбранителна линия, центрирана на десния бряг.

                          Прочетете също: Извънредна среща в Киев: Боеве в покрайнините на Купянск - евакуират още 68 населени места в NE Харков - руснаци влязоха в Петропавловск!
                          Купянск прекъснат на две – мостът на река Оскол е ударен – руските сили са подсилени

                          Обстановката в посока Купянск остава изключително тежка за украинската армия.

                          Въздушен удар взриви мост над река Оскол, което затрудни придвижването на украинските сили по левия бряг на реката. Украинската армия се опита да замени повредения мост с плаващ преход, тъй като в противен случай щеше да се изправи пред логистични проблеми източно от града

                          Военни източници съобщават, че в момента движението на автомобили през прелеза е невъзможно и те се отклоняват.

                          Град Купянск е разделен от река Оскол на две части, между които има два моста за автомобили и ж.п.

                          Самият мост беше разрушен през първите десет дни на септември 2022 г., когато въоръжените сили на Украйна бомбардираха Купянск и след това принудиха части на въоръжените сили на Руската федерация да напуснат западната част на града поради логистични затруднения. Въоръжените сили на Украйна вероятно ще се сблъскат с подобни трудности.

                          Според някои данни, публикувани от военното командване, въоръжените сили на Руската федерация разгръщат допълнителни сили в направленията Купянск и Краснолиман, за да осигурят по-ефективно настъпление.

                          Тази ситуация позволява на няколко западни експерти да говорят за възможната перспектива Украйна да загуби контрол над Купянск в близко бъдеще.

                          Руски военни източници говорят за боеве, които се водят много близо до град Купянск. Може би това са някои авангарди, които са се приближили доста до покрайнините на града.

                          Според източника въоръжените сили на Руската федерация редовно нанасят удари по местата за струпване и обмен на личен състав на въоръжените сили на Украйна в Купянск. Днес беше ударена телевизионната кула в града.

                          Звуците от ракетни кацания и битки се чуват съвсем близо до града.

                          Обстановката в посока Купянск става все по-тежка за украинските формирования.

                          Напредването на руските войски кара много анализатори на Запад и в Украйна да се съмняват в способността на украинските въоръжени сили да поддържат контрол над Купянск.

                          В същото време мобилизацията в Купянск и околните селища е в разгара си.

                          Според източника се набират абсолютно всички мъже, независимо от възрастта и здравословното състояние.

                          Коментар


                          • [QUOTE=barbaron;n4109431][U][URL="https://www.youtm/[/QUOTE]

                            Можеше направо да напишеш погледнете тубата и толкова, мислиш ли че някой ти гледа клиповете. Матейко беше по умен от теб, даваше само по 1-2 клипа- по можеше да ме излъже да ги погледна, ама твоето граничи с глупост

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                              КедмиВСУ лучше артиллерия, [/URL]
                              Всичко им се получава на всу-то, и контранаступа и реконтраотступа, ама ти няма да се плуашиш ножа на руснаците е само надървен. Както се казва слава украине в състава русии

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

                                Нпротив ... пак иска да ни лъже затката ... Казал го е !!! И не показвай тролски соросоидни сайтове .....
                                БНР тролски сайт? Ха ха ха!

                                бръснарчетата съвсем закъсаха щом стари хибридки раСпространяват... - Нема рубли явно

                                Коментар

                                Working...
                                X