IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
    Това което каза Лавров е за федерацията от Минските споразумения, Украйна не изпълнява обещаното вече цял век, понеже и Одеса и Харков също е трябвало да бъдат автономни. https://tass.ru/info/15941231
    Договор между Российской Федерацией и Украиной о российско-украинской государственной границе (Докипедия: Договор между Российской Федерацией и Украиной о российско-украинской государственной границе (Киев, 28 января 2003 г.))

    Та разкажете какво е окупирала Украйна от Русия.

    Коментар


    • Malko от поглед- относно споразуменията след ВСВ

      И американците и англичаните прибягваха до различни уловки, за да заобиколят по някакъв начин установения съветски административен приоритет в СКК…

      За да могат да подхвърлят по-големи подаяния на своята агентура, американските представители, основавайки се на задължението на българското правителство да издържа СКК, представяха на българските власти неимоверно завишени заявки за пари, продоволствие и други материални блага. На фона на страшното разорение на страната и на лишенията, които изпитваше населението, това изглеждаше като най-обикновено мародерство.

      Генерал Бирюзов бе принуден да издаде заповед всички искания за продоволствие да не предявяват непосредствено към българските органи, снабдяващи СКК, а чрез икономическия отдел на комисията, който да проверява тяхната обоснованост. Сега заявките се удовлетворяваха само с парафа на С. С. Бирюзов, със заверка от мен или началник-щаба А. И. Сучков.Отново се наложи да се водят не особено приятни разговори с представителите на САЩ и Англия, като например следния:

      „Крейн: Още на 26 юли ни обещаха да ни дадат известен брой леки коли, но и досега не сме ги получили.

      Бирюзов: Когато водя със Стайнов разговор за тези коли, той отговаря, че американците имат 24 коли, а офицерите им са само 20. Освен това бих ви посъветвал да не слагате в сметката колите на Бърнс и кореспондентите, защото България не е длъжна да осигурява тези коли.”

      Голям натиск упражняваха съюзниците и относно паричните суми по чл. 15 от Съглашението за примирието. Например в края на 1945 г. Крейн предяви искане да получава 10 милиона лева на 20 число всеки месец, без да представя предварително в СКК сметка за разпределянето на разходите.

      Бирюзов отговори: „Съгласно съглашението за примирие България е длъжна да ви издържа, но това съвсем не значи, че някой може да трупа тук капитал. Ние всички сме поставени при равни условия и трябва да осигурим на всеки член на СКК и неговите сътрудници добър екзистенцминимум. Аз например получавам 140 000 лева месечно. [Преди обмяната на лева – бел. А. Ч.], изпълнявайки функциите на председател. Ние знаем, че месечните заплати на англичаните и американците са по-високи и се съобразяваме с това. Все пак 10 милиона е голяма сума. Преди да дам съгласие трябва внимателно да се анализира нейното разпределение. Една сума в размер на 10 милиона ме плаши, това прави по 200 000 на човек при безплатна храна.

      […]Бих искал да попитам как да разбираме чл. 15 за осигуряването на СКК. Някои смятат, че приборите трябва да бъдат само кристални, а сервизите сребърни. Цялото жилище да бъде постлано с килими. Например американски представители получиха вече 825 килима и те все още не им стигат. Аз не мога да схващам така този член на Съглашението за примирие.”

      Генералите Оксли и Робъртсън нямаше какво да възразят.


      За да могат да подхвърлят по-големи подаяния на своята агентура, американските представители, основавайки се на задължението на българското правителство да издържа СКК, представяха на българските власти неимоверно завишени заявки за пари, продоволствие и други материални блага. На фона на страшното разорение на страната и на лишенията, които изпитваше населението, това изглеждаше като най-обикновено мародерство.

      Подчертаното е за хората които си мислят че дадена окупационна армия се издържа сама- относно това че бг е издържала руските представители през времето 1879-1881

      Коментар


      • Това което каза Лавров е за федерацията от Минските споразумения, Украйна не изпълнява обещаното вече цял век, понеже и Одеса и Харков също е трябвало да бъдат автономни. https://tass.ru/info/15941231
        Last edited by Кисимов; 03.10.2023, 10:19.

        Коментар


        • GiRo, кой ни пита какво ни харесва или обратното, че и желания да изпълнява. ЕС ще се катурне, те не бяха се обединили всички държави в Европа в една междудържавна общност защо тогава индустрията е в период на развитие само с изключително много суровинни ресурси. След Втората световна война я разделят на два лагера - едните ще консумират много, другите ще се развиват по бавно с надеждата консумацията да е в пъти по ниска, да не говорим за китайското потребление колко е ниско в сравнение със сега и Китай си изгори 70% от огромните запаси от въглища за нула време което промени климата.
          Варианта е технологии които свиват потреблението на суровини защото с такова темпо не може да се харчат. Само че тези технологии няма да се развият ако се фиксират на 2 неща, те ще се появят като се фиксират на 2000 неща. Няма да се горят въглища ! - Не ще се горят въглища, но ще се горят така че СО2 да не се набутва в атмосферата..
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • "В Ню Йорк Лавров заяви също така на пресконференция, че Русия ще признае териториалната цялост на Украйна в нейните граници от 1991 г. при условие че Киев остане извън политическите съюзи и зачита руските малцинства."

            ама контранаступа се бил провалил...

            Коментар


            • [QUOTE=Pyramid;n4117248]
              Първоначално изпратено от livret Разгледай мнение

              Каква ти "демокрация", малкия? Взели си някакви никакъв и някакви решения без никого да питат, налагат ги на всички, а на тях, оставили само и единствено да изпълняват и да живеят с последствията. НИКАКВА демокрация не е това. В истинската демокрация, човек, освен обект, е И субект и сам взема решенията за живота си. Нещо си се объркал.
              На успелите хора демокрацията и членството в ЕС ни харесва, старшинка. Теб по-добре и да те не питат. Искаш да вземаш сам решенията? Няма проблем. Вземи решение за емиграция в русия, никой няма да те спре. Като си там, драсни няколко реда как е съветската демокрация, че никой не е чувал нищо за нея. Хайде давай, тръгвай да не изпуснеш влака ... ама нещо не ти стиска. Виж зад клавиатурата си ербап.
              Не е препоръка за каквото и да било.

              Коментар





              • Euro / Russian Ruble (EURRUB) +200%, 1 EUR = 104 RUB
                U.S. Dollar / Russian Ruble (USDRUB) +250%, 1 USD = 99 RUB


                Merci, Путлерчо, на власт от 2020 г.

                Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                Рублата пак тръгна да бяга.
                Хем е най-обезпечената ;_))))))))) Обезпечена е с руZZка пропаганда и вярата наивнициTE.

                Коментар


                • Путлер е отстранил висш военен заради провалите край Бахмут

                  (https://bit.ly/3Q2bzH2) Руското военно командване е отстранило Сичевой от поста му заради провеждането на неподготвени контраатаки южно от Бахмут край Клешчийвка и Андреевка.

                  Преди това Сичевой командваше Западната група сили на Русия в Харковска област - до уволнението му в началото на септември 2022 г. А съобщението за евентуалното му отстраняване сега е първото потвърждение, че Сичевой е участвал във военни операции в Украйна през тази година.
                  Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                  Само това? Те за 2 дни щяха да са в Киев, за 3 в Берлин и за 7 в Лисабон. От 3 месеца само се окопават и отстъпват.

                  Коментар


                  • [QUOTE=SKP;n4117269]
                    Първоначално изпратено от livret Разгледай мнение

                    Подлого, на мен не ми харесва, да изопачаваш българската история. Не ми харесва, и обезоръжаването на БА. Не ми харесва, и набъркването на България в чужди войни. На теб щом ти харесва:
                    Чемодан, вокзал, Киев.
                    Там да те видим, колко струваш.
                    Точно толкова, колкото и тук: Нищо. Нула. Зироу.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение

                      Само това? Те за 2 дни щяха да са в Киев, за 3 в Берлин и за 7 в Лисабон. От 3 месеца само се окопават и отстъпват.
                      Будалкаш не който взема решенията. Т.е., приказките ти са неадекватни. Изненадай ни, постъпи поне смислено.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                        Ами който твърди, че тези страни СА субектни, би трябвало да знае че, ТЕ са отговорни за това, което правят и става с тях. Освен, в ситуация на форсмажор.
                        Click image for larger version

Name:	F7ceR7LXIAA_O4I.jpg
Views:	1
Size:	108.6 КБ
ID:	4117261

                        Коментар


                        • Рублата пак тръгна да бяга.
                          Хем е най-обезпечената ;_))))))))) Обезпечена е с руZZка пропаганда и вярата наивнициTE.
                          Click image for larger version

Name:	F7fRPozXgAEB5ir.jpg
Views:	1
Size:	36.3 КБ
ID:	4117259

                          Коментар


                          • [QUOTE=livret;n4117238]
                            Първоначално изпратено от SKP;nO4117191

                            [SIZE=72px][

                            "Фашистите на бъдещето
                            ще се наричат антифашисти."

                            Уинстън Чърчил...

                            Каква ти "демокрация", малкия? Взели си някакви никакъв и някакви решения без никого да питат, налагат ги на всички, а на тях, оставили само и единствено да изпълняват и да живеят с последствията. НИКАКВА демокрация не е това. В истинската демокрация, човек, освен обект, е И субект и сам взема решенията за живота си. Нещо си се объркал.

                            Коментар


                            • Экс-разведчик Риттер: ВСУ фактически разгромлены Россией

                              ВСУ уже фактически разгромлены, а политический коллапс на Украине может произойти уже к концу года, заявил бывший разведчик США Скотт Риттер. По его словам, с военной точки зрения вооруженные силы Украины уже разгромлены. "Вопрос в том, сможет ли РФ положить этому конец резко, с риском огромных человеческих потерь, или постепенно, до наступления политического коллапса", — поделился подробностями он.

                              С точки зрения американского экс-разведчика, политический коллапс на Украине можно ожидать к концу года или будущей весной.
                              В августе Риттер говорил о том, что украинский конфликт находится на финальной стадии. По его словам, сигналом скорого окончания вооруженного противостояния между Москвой и Киевом стали также слова руководителя канцелярии генсека Североатлантического альянса Стиана Йенссена об уступке территорий бывшей советской республики с целью вступления в западный военно-политический блок

                              Click image for larger version

Name:	1696235303_2be59ef1254cb38439fc3ec630aac2c1.jpg
Views:	1
Size:	41.5 КБ
ID:	4117241
                              Last edited by Кисимов; 03.10.2023, 02:58.

                              Коментар


                              • [QUOTE=SKP;nO4117191]

                                [SIZE=72px][


                                "Фашистите на бъдещето
                                ще се наричат антифашисти."

                                Уинстън Чърчил...

                                Коментар

                                Working...
                                X