IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ако въобще това е Зеленски комика, защото определено има много двойници май, а оригинала може и да не между живите. Този който идва в България не беше Зеленски.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Tepix, защо Зеленски като те накара да ходиш с умряла кокошка на главата по добре ли е ! Украинци казват - Зеленски е диктатор и то най превъртелия диктатор на Планетата, в Украйна има война на много мака част от територията и, а той не прави избори за да не го свалят украинците.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
        Колеги, голямо дракане си правите, но докато се драчите за (поне за мен) антихуманни неща от типа на коя от воюващите страни има повече умрели млади и невдинни хора и/или колко хубаво е, другата страна да получи повече убити, разрушения и т.н., може би е добре да погледнете "голямата картина".

        Може би в нея се крие от една страна разбирането какво и защо се случва, а от друга и вероятно изхода от тая разрушителна война, която все по-близо се приближава и до ядрена война.

        Поствам Ви една статията е на "Newsweek", която ме впечатли и въпреки, че вероятно част от Вас няма да я харесат, защото в нея не се налага "модерния" едностранен прочит на случаващото се, на практика е изключително обективна в оценката на ситуацията.


        Р, страните от бившия Съветски съюз и Източна Европа.[/I]
        Много благодаря за статията. Обожавам "независими" журналисти, чиито анализи ни убеждават, че трябва да дадем Източна Европа на Русия, "щото иначе - ядрена война".
        Ми утре Путин може да поиска всички да ходим с умряла кокошка на главата. Ако откажем - ядрена война!!!

        Ще си носиш ли кокошката, колега?!?

        Коментар


        • satz, Украйна предизвика Русия и въобще не е за територии тази работа. А твърдяха че ще си върнат тези територии като си оправят икономиката и вдигнат стандарта на живот, който е мизерен. Няма нужда от тонове приказки и убеждаване..измамнически работи. Така трябваше да направят. А Русия като казва че не иска НАТО да се настани в Украйна е права, това е съденда държава която е смятала до вчера за много приятелска и не подържа добре охранявана граница с нея. Украйна трябва да се съобразява със съседите си, всеки се съобразява със своите съседи, само лумпените не го правят. Русия гарантираше на Украйна че няма да бъде нападната от трета страна, на Украйна въобще не и трябва да се въоръжава и да харчат пари за оръжия, което е голям плюс за всяка една страна и условие да се случи икономически бум.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Колеги, голямо дракане си правите, но докато се драчите за (поне за мен) антихуманни неща от типа на коя от воюващите страни има повече умрели млади и невдинни хора и/или колко хубаво е, другата страна да получи повече убити, разрушения и т.н., може би е добре да погледнете "голямата картина".

            Може би в нея се крие от една страна разбирането какво и защо се случва, а от друга и вероятно изхода от тая разрушителна война, която все по-близо се приближава и до ядрена война.

            Поствам Ви една статията е на "Newsweek", която ме впечатли и въпреки, че вероятно част от Вас няма да я харесат, защото в нея не се налага "модерния" едностранен прочит на случаващото се, на практика е изключително обективна в оценката на ситуацията.

            Оригинален източник:
            https://dnes.dir.bg/na-fokus/nyuzuik...kti-za-ukrayna

            Позволил съм си да болдна и оцветя 3 от 4-те заключения на "Newsweek", за които следва да се замислим, със или без те да ни харесват.
            И нека не си заравяме главите в пясъка - основния риск в тази война продължава да е точка No.3...

            СТАТИЯТА:
            ========

            В есето си "За свободата" Джон Стюарт Мил обяснява колко е важно да се изслушват противоположни мнения с отворен ум. Той подчертава, че въпреки дълбоките си убеждения можем да сгрешим. По-вероятно е да сме отчасти прави и отчасти да грешим. Тогава, като правим постепенни корекции, можем да напреднем към по-добро разбиране. Накрая Мил изтъква, че дори да сме напълно прави, мненията ни ще се превърнат в застояла догма, ако не сме принудени да ги защитаваме.

            Затова приветстваме коментарите на онези, които не са съгласни с нас относно ситуацията в Украйна. Нашите заключения може да са погрешни или само частично верни, а дори и да са напълно правилни, трябва да сме готови да ги защитим. Въпреки това, както отбеляза бившият сенатор от Демократическата партия в Ню Йорк Даниел Патрик Мойнихан: "Имате право на своето мнение. Но нямате право на собствени факти."

            Ето ги:

            1. Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 г.

            2. Украйна не е член на НАТО и Съединените щати нямат правно задължение да я защитават.

            3. Настоящите граници на Украйна са установени през 1954 г., когато правителството в Москва прехвърля Крим от Руската съветска федеративна социалистическа република на Украинската съветска социалистическа република.

            4. Сегашното украинско правителство прие закони, ограничаващи използването на руския език дори в райони като Крим, където по-голямата част от населението е рускоговорящо.

            5. От 1999 г. насам НАТО добави 15 нови членове, напредна с 1000 мили на изток и разположи ракети с ядрен потенциал на границата на Руската федерация.

            6. Русия има значително по-голямо население и много по-голяма икономика от Украйна.

            7. Западните санкции не успяха да съсипят руската икономика, но Украйна става все по-зависима от западната финансова помощ.

            8. Русия има голяма собствена отбранителна промишленост, а Украйна разчита в голяма степен на западно военно оборудване.

            9. Въпреки че Съединените щати имат значителни опасения за глобалната сигурност, те значително изчерпаха собствените си резерви, за да снабдяват Украйна с оръжия и боеприпаси.

            10. Русия няма да се откаже от Крим, преди да претърпи решително военно поражение, но сегашната украинска офанзива не е постигнала забележителни успехи.

            11. Руската федерация притежава запаси от ядрени оръжия, които са поне толкова големи, колкото тези на Съединените щати, и тези оръжия са много по-мощни от използваните през Втората световна война.

            12. И президентът Байдън, и бившият президент Доналд Тръмп предупредиха, че войната в Украйна вече е повишила риска от ядрена война.



            Въз основа на тези наблюдения направихме следните заключения:

            1. Нахлуването на Русия може и да е било незаконно, но не и непровокирано.

            2. Украйна едва ли ще успее да си върне Крим без активното участие на военните сили на НАТО.

            3. Подобна намеса би увеличила още повече риска от грешни преценки и катастрофална ядрена война.


            4. При липсата на такава пряка намеса на НАТО най-вероятните резултати от тази война са или украинско поражение, или споразумение чрез преговори, което да отговаря на руските опасения за сигурността.

            Подобно на войната в Ирак, това е война по избор за Съединените щати. Никой не атакува член на НАТО. Както някога ни казваха, че Саддам Хюсеин е зает с произвеждането на ядрена бомба, така сега ни предупреждават, че руският президент Владимир Путин планира да нахлуе в Полша. Нито едно от тези твърдения никога не е имало реална основа. Подобно на войната в Афганистан, това е още една "вечна война", за която от данъкоплатците се иска да харчат все по-големи суми "колкото е необходимо".

            Но колко време може да бъде това или какво се надяваме да постигнем, никога не се посочва ясно.

            Вместо това тези, които подкрепят тази война, изглежда притежават геополитическа визия, която не съответства на фактите и не отчита високите разходи или сериозните рискове, които западният съюз поема в замяна на малка или никаква печалба. Нещо повече, изглежда, че те приемат съмнителната теза, че американските и украинските интереси са идентични и че Съединените щати не трябва да имат думата за това как ще завърши войната, която са направили възможна.

            В условията на дълбоко разделена нация "Нюзуик" остава едно от малкото издания, които не са поляризирали страницата си с мнения. Вместо това то продължава да насърчава уважителния и свободен обмен на различни мнения. Ние също приветстваме коментарите на онези, които не споделят нашето заключение за войната в Украйна, стига анализът им да включва 12-те обективни факта, които сме представили.

            Дейвид Х. Ръндел е бивш ръководител на мисията в американското посолство в Саудитска Арабия и автор на книгата "Визия или мираж, Саудитска Арабия на кръстопът". Посланик Майкъл Гфулер е бивш политически съветник на Централното командване на САЩ и член на Съвета за международни отношения. В продължение на 15 години той е служил на дипломатически постове в СССР, страните от бившия Съветски съюз и Източна Европа.
            Last edited by Van Basten; 05.08.2023, 18:56.

            Коментар


            • Има и достойни руснаци, не загубили човечността си, борещи се срещу престъпника путлер

              Click image for larger version

Name:	svobodarossi.jpg
Views:	1
Size:	71.6 КБ
ID:	4100505

              Коментар


              • Спецназ Беларус демонстрират непозната техника за сплашване на врага

                Коментар


                • Za пропусналите да научат какво е робсто, да чуят действителен случай в Русия:

                  https://www.youtube.com/shorts/wfN1YQ0scK4

                  Коментар


                  • След военния преврат, извършен на 26 юли в Нигер, страната продължава да оказва влияние както върху африканския континент, така и косвено върху света.

                    Нигер, който е най-големият производител на уран в света и важен съюзник на западните държави, прекрати военното си сътрудничество с Франция след преврата. Според турското издание „Хаберлер“ в резултат на това развитие на събитията е сключен нов договор с частната военна компания „Вагнер“ и в страната вече са пристигнали части на ЧВК.

                    Известно е, че ръководителят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин се е срещнал с представители на Нигер непосредствено след преврата в страната, което може да е доказателство, че ЧВК „Вагнер“ наистина може да се намира в Нигер


                    Икономическата общност на западноафриканските държави (ECOWAS) поиска освобождаването на президента Базум, дошъл на власт с преврат, и заплаши да се намеси с военна сила, ако искането не бъде изпълнено в рамките на една седмица. Ултиматумът изтича този следобед......

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                      В Саудитска Арабия започнаха преговори за мирно уреждане на конфликта в Украйна

                      Представители на около 40 държави ще участват в преговорите в Джеда, които ще имат за цел да разработят ключови принципи за прекратяване на руската инвазия в Украйна, пише Al Jazeera. Дискусията ще се проведе без участието на страната-агресор....
                      Click image for larger version

Name:	tapbr2a3snar.jpg
Views:	1
Size:	92.2 КБ
ID:	4100495


                      Коментар




                      • В Саудитска Арабия започнаха преговори за мирно уреждане на конфликта в Украйна

                        Представители на около 40 държави ще участват в преговорите в Джеда, които ще имат за цел да разработят ключови принципи за прекратяване на руската инвазия в Украйна, пише Al Jazeera. Дискусията ще се проведе без участието на страната-агресор.

                        По-рано президентът Зеленски изрази надежда, че инициативата ще доведе до одобряването на принципи, които според него трябва да се основават на "украинската мирна формула", която се състои от 10 точки и включва запазване на териториалната цялост и изтегляне на руските войски от окупираните територии. Кремъл, който отхвърля формулата, заяви, че ще "следи" срещата.

                        Срещата на върха е важна за Украйна, защото дава възможност да се установи контакт с държави, които са останали неутрални, включително Индия и Бразилия, се казва в публикацията. Особено важно е участието на Китай, верен съюзник на Русия, който изпрати в Арабия специалния пратеник по евразийските въпроси Ли Хуей.

                        "Имаме много разногласия и сме чували различни позиции, но е важно принципите ни да бъдат споделени", каза той.

                        Уан Венбин, говорител на китайското външно министерство, заяви в изявление: "Китай е готов да работи с международната общност, за да продължи да играе конструктивна роля в насърчаването на политическо решение на кризата в Украйна."

                        Самата Саудитска Арабия подкрепи резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, осъждащи инвазията. През май кралството беше домакин на Зеленски на срещата на върха на Арабската лига в Джеда, където украинският президент обвини някои арабски лидери, че "си затварят очите" за ужасите на руската инвазия.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          Руската икономика, във време на война, се издига стъпка нагоре сред световните по ППС на БВП.
                          И...АХ, ДА: Американската, е слязла вече от върха и е ...ВТОРА. СЛЕД КИТАЙ.
                          Да бе, да
                          русия не е на последно място в света, само на 76-то
                          Списък на страните по БВП (по паритета на покупателната способност) на глава от населението
                          GDP per capita (current international dollar) by country or territory
                          Country/Territory UN Region IMF Year World Bank Year CIA Year
                          1 Ireland* Europe 145,196 2023 126,905 2022 102,500 2021
                          2 Luxembourg* Europe 142,490 2023 142,214 2022 115,700 2021
                          5 Qatar* Asia 124,834 2023 114,648 2022 92,200 2021
                          6 Monaco* Europe 115,700 2015
                          8 United Arab Emirates* Asia 88,221 2023 87,729 2022 69,700 2021
                          10 Switzerland* Europe 87,963 2023 83,598 2022 71,000 2021
                          12 Norway* Europe 82,655 2023 114,899 2022 65,700 2021
                          13 United States* Americas 80,035 2023 76,399 2022 63,700 2021
                          25 Germany* Europe 66,132 2023 63,150 2022 53,100 2021
                          26 Sweden* Europe 65,842 2023 64,578 2022 53,600 2021
                          27 Belgium* Europe 65,501 2023 65,027 2022 51,700 2021
                          32 Finland* Europe 60,897 2023 59,027 2022 48,800 2021
                          35 Canada* Americas 60,177 2023 58,400 2022 47,900 2021
                          36 France* Europe 58,828 2023 55,493 2022 45,000 2021
                          40 United Kingdom* Europe 56,471 2023 54,603 2022 45,000 2021
                          41 Israel* Asia 54,997 2023 49,509 2022 42,100 2021
                          43 Italy* Europe 54,216 2023 51,865 2022 41,900 2021
                          46 Slovenia* Europe 52,641 2023 50,032 2022 40,000 2021
                          48 Japan* Asia 51,809 2023 45,573 2022 40,800 2021
                          49 Czech Republic* Europe 50,961 2023 49,946 2022 40,700 2020
                          52 Lithuania* Europe 49,266 2023 48,397 2022 39,300 2021
                          53 Estonia* Europe 46,385 2023 46,697 2022 38,700 2021
                          58 Hungary* Europe 43,907 2023 41,907 2022 33,600 2021
                          63 Romania* Europe 41,634 2023 41,888 2022 30,800 2021
                          64 Slovakia* Europe 41,515 2023 37,459 2022 31,900 2021
                          65 Turkey* Asia 41,412 2023 37,274 2022 31,500 2021
                          66 Latvia* Europe 40,256 2023 39,956 2022 32,100 2021
                          70 Greece* Europe 39,478 2023 36,835 2022 29,500 2021
                          76 Russia* Europe 34,837 2023 36,485 2022 28,000 2021
                          81 Bulgaria* Europe 32,006 2023 33,582 2022 24,400 2020
                          97 China* Asia 23,382 2023 21,476 2022 17,600 2021

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Какво му обясняваш? Руската икономика, във време на война, се издига стъпка нагоре сред световните по ППС на БВП.

                            И...АХ, ДА:
                            Американската, е слязла вече от върха и е ...ВТОРА. СЛЕД КИТАЙ.

                            Коментар


                            • Як невървеж ли, карма ли

                              Click image for larger version

Name:	tapbrasnar.jpg
Views:	1
Size:	71.8 КБ
ID:	4100484



                              Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                                Денег нету?
                                "Президентът на Русия подписа закон, който изисква от учениците да извършват обществено полезен труд"

                                забранил е и военнозачислените да напускат страната
                                тоя вече ги докарва до чисто робство...
                                И що да е "робство", Глъмпи? Труъ ти е да си представиш, че някой може да извършва общественополезна работа? Че това е за всички бе, дАрагой генацвале. Ще рече, и ученикът, и той ще ползва плодовете на СВОЯ труд. "Робство". Майната ти.

                                Коментар

                                Working...
                                X