Първоначално изпратено от Бъpзоходко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Естествено, че ако се понижи БВП,ако дългът остане със същия размер то като процент ще се увеличи.
И при положение, че България има 4.5 пъти по-нисък дълг от държавите от еврозоната, то всяка подобна дискусия е безсмислена.
Коментар
-
Естествено, че ако се понижи БВП,ако дългът остане със същия размер то като процент ще се увеличи.
И при положение, че България има 4.5 пъти по-нисък дълг от държавите от еврозоната, то всяка подобна дискусия е безсмислена.
Нещо ми подсказва че сегашните дългове аз точно може и да не доживея да ги изгладувам пак, но за теб не съм сигурен. Та забрави тази приказка че дълга се мери като някакво съотношение. Най-накрая ще си го платим като абсолютна стойност и то може би няколко пъти. Банкерите от кво мислиш че дебелеят?.
- 2 Харесвания
Коментар
-
mirodes, ние не можем да се осланяме на това че дълговете в ЕС са големи, защото за нас не са във валутата която банката ни има право да е емитира..различно е. БВП няма много общо с това което е интересния параметър, а той е държавните приходи и разходи - сиреч данъците защото с държавните приходи се покриват разходите по дълга. Значи трябва да се гледат тези две неща - разходите по дълга и приходите на държавата. Ако разходите станат значими спрямо приходите, ще трябва да се намалят и това означава понижаване на пенсии и заплатите на държавните служители и въобще свиване на държавните разходи. Случи ли се това на което ще посегнат първо са разходи за подръжка на държавна собственост, няма да смъкнат пенсии и заплати. Ти къде ги учи тези неща и как без специално да съм ги учил ги знам ? Нивото на образованието пада.D.Y.F-091066
Коментар
-
Военни бази на НАТО има в Норвегия Литва,Латвия и Естония. Скоро ще има такива и във Финландия. Които са много по-близко до Москва и Санкт Петербург отколкото територията на Украйна. Но тия държави Русия не нападна,а нападна Украйна, в която НЯМА бази на НАТО.
, ЗАЛОЖЕН НА МОСКВА, В КОЙТО, ТЯ ВЛЕЗЕ. ДА, (според мен), тя не биваше да влиза в капана но, нямам (нито аз, нито някой друг в този форум) всичката пълнота и дълбочина на информацията, с която разполага Кремъл. И мисля че, ако си е позволил този силов акт, Кремъл е имал повече от сериозни основания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнениеА ако падне БВП-то с 10-20%, дълга ще падне ли?
И друго да попитам: В тази басоютна стойност на длга дето любезно ни я съпбщават от верме на време включени ли са лихвите които ще се платят до датата на погасяването му?
Доколкото знам редно е да ги включват ама не съм много сигурен дали го правят. Та затова питам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
ОСНОВНИЯТ ръст на БГ БВП, е И ФЛАЦИОННИЯТ. Т.в., не проозвеждаме повече, а по-скъпо.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Дълга се мери спрямо БВП.Ако дългът расте,но расте и БВП,то съотношението дълг като процент от БВП не се променя.
И друго да попитам: В тази басоютна стойност на длга дето любезно ни я съпбщават от верме на време включени ли са лихвите които ще се платят до датата на погасяването му?
Доколкото знам редно е да ги включват ама не съм много сигурен дали го правят. Та затова питам.
Коментар
-
mirodes, финландците ако се омизерят като украинците ще им бъде проблем, хора които има какво да работят не ги наемат като за бране на царевица да ходят в окопите да стрелят по своите близки и тези в Киев да се хвалят че направили страната полигон за изпробване на оръжия. За Украйна е проблем, Зеленски с неговите ТЦК - та е по близък до Ким отколкото до Путин.D.Y.F-091066
Коментар
-
БВП на България расте, заплатите растат,пенсиите растат. Къде го видя тоя негативен тренд?
И няма значение, че работещите намаляват,щото заплатите растат,а и производителността на труда.Last edited by X_Y; 24.06.2024, 17:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
все не вдяваш, и все всичко ти е "ОК". Разправят ти, работната сила в страната свършва, дълговете растат, ти все не разбираш, на какво са признаци това. Накратко: ИКОНОМИКАТА ВЕЧЕ Е В СТАГНАЦИЯ С НЕГАТИВЕН ТРЕНД, КЪМ СВИВАНЕ И НЯМА ОТКЪДЕ ДА ВЗЕМЕ РАЗШИРЕН РЕСУРС та, да може И да расте, И да изплаща. И нещата са смарангясани.
И няма значение, че работещите намаляват,щото заплатите растат,а и производителността на труда.Last edited by X_Y; 24.06.2024, 16:58.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНЕ Е до "искане да завладеят територия" (макар да се случва) а, до ЗАКОННОТО ПРАВО НА БЕЗОПАСНОСТ, което Русия отстоява (и издаде ултиматум през декември 2021) но, щатите няй-безцеремонно, и се присмяха. Любопитен съм, ако Русия и/или И Китай разположат военни бази в Мексико, например, как би ги приел Вашингтон?
Отделно, Тайван например, вади очите НА ЩАТИТЕ, като твърде китаизиран технологичен конкурент, че възнамеряват да го набутат във война, само и само, да пренасочат огромните потоцинпоръчки за полупроводни и КЪМ СВОИ, НА АМЕРИКАНСКА ТЕРИТОРИЯ, ЗАВОДИ. Щото, тези чипове, СА ОГРОМНИ ПАРИ.
А парата прави борбата, както знаем.
Last edited by X_Y; 24.06.2024, 16:57.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеКои са тия "добри",които искат да завладяват други държави през 21-и век?Единствено Русия го прави. И Китай също има подобни намерения към Тайван. Но единствено Русия е нападнала други държави и е завзела територията им.
Отделно, Тайван например, вади очите НА ЩАТИТЕ, като твърде китаизиран технологичен конкурент, че възнамеряват да го набутат във война, само и само, да пренасочат огромните потоцинпоръчки за полупроводни и КЪМ СВОИ, НА АМЕРИКАНСКА ТЕРИТОРИЯ, ЗАВОДИ. Щото, тези чипове, СА ОГРОМНИ ПАРИ.
А парата прави борбата, както знаем.
Last edited by X_Y; 24.06.2024, 16:52.
Коментар
-
mirodes, проблема си е техен, но според мен трябва ако ще влизат в ЕС да направят това нещо и ако е мирно хората ще ги уважават.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеВъншният дълг на България е 21 процента от БВП. При средно 90 процента за държавите от еврозоната.
Ти като си завършил техническа специалност даже не може да сметнеш колко пъти по-малко е 21 спрямо 90.
Коментар
Коментар