IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    Military Watch Magazine коментира унищожаването на три батареи Пейтриът в Украйна16.08.2024, 06:57 Пьотр Ермилин 164151Украйна
    /Поглед.инфо/ В САЩ оцениха унищожаването на три батареи Patriot на украинските въоръжени сили
    Заври си ги poged.info и Military Watch знаеш къде

    Списание Military Watch е критикувано, че разпространява проруска пропаганда и публикува подвеждаща информация. В статия от списанието се твърди, че Русия е нанесла успешни удари по украинските военни заводи с ракети „Кинжал“, което е довело до недостиг на боеприпаси. Това обаче беше развенчано като фалшификат, като доказателствата сочат, че Украйна ефективно е прихванала много руски ракети, включително тип „Кинжал“, с помощта на системи като противоракетната отбрана Patriot[1].

    Списанието често е възприемано като пристрастно към Русия, като често повтаря пропаганда на руското министерство на отбраната и представя руските военни способности като превъзхождащи западните аналози. Това е довело до въпроси относно неговата надеждност, като някои източници предполагат, че то работи под прикритието на независим анализ, докато всъщност популяризира пропагандата на руските държавни медии[4]. Освен това дискусиите в платформи като Reddit подчертават скептицизма относно произхода и надеждността на списанието, като отбелязват липсата на редакционен преглед [3].

    Цитати:
    [1] https://voxukraine.org/en/fake-russi...watch-magazine
    [2] https://militarywatchmagazine.com
    [3] https://www.reddit.com/r/LessCredibl...ilitary_watch/
    [4] https://mil.in.ua/en/blogs/military-...pseudo-experts

    Коментар


    • Последний раз рождаемость в Украине росла еще в 2012-м году, после - только спад,
      Динамика за последние годы следующая:
      Год. Родились. Умерли
      ?2017 - 364 тыс; 574 тыс;
      ?2018 - 335 тыс; 588 тыс;
      ?2019 - 308 тыс; 581 тыс;
      ?2020 - 299 тыс; 619 тыс;
      ?2021 - 279 тыс; 714 тыс;
      ?2022 - 209 тыс; 542 тыс;
      ?2023 - 187 тыс; 664 тыс.
      *смертность без учёта погибших на фронте.
      Ако към половин милион естествен разход добавим 510-700х фронтови ефект се получават -1,1 млн и още 6 хил души на ден бягаха, -2,1 млн
      или общо Украйна се смалява с 3,2 млн души годишно. В началото на 2014 г. населението на Украйна бе 42 млн, сега са останали 16 млн
      Още един мандат на Зеленски би означавал тотално нулиране на Украйна, затова само военната хунта, която се облагодетелства от това, би гласувала за него тоест няма шанс дори за балотаж. Нотки на оптимизъм обаче - тенденцията е преобърната - вече се завръщат от Полша и Русия.
      Твърдят че милиони вече са се завърнали.
      Last edited by Кисимов; 16.08.2024, 20:40.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Армия России сожгла сразу 2 американских HIMARS, атаковавших Курскую область (ВИДЕО) 16.08.2024 - 12:25
        Пишат за още един унищожен- общо 4 за 2 дни
        Твърдението, че „две пускови установки HIMARS са били унищожени в района на Мирополия, Сумска област“, се появява в руски медии и социални медийни платформи като „ВКонтакте“ и „Телеграм“[1][2][3][4][5]. Тези източници обаче не са независими и са известни с това, че разпространяват дезинформация. Без потвърждение от независими или международни медии е невъзможно да се провери автентичността на това твърдение. Важно е да се подхожда с предпазливост към подобни съобщения и да се търси потвърждение от надеждни и различни източници.

        Цитати:
        [1] http://www.rusfact.ru/node/137715
        [2] https://vk.com/wall-211093965_2362188
        [3] https://vk.com/russia.true
        [4] https://tlgrm.ru/channels/%40Rvvoenkor
        [5] https://tgstat.ru/channel/dlCB2BYPdZc0NDIy


        САЩ реагираха скептично на изявленията за унищожаването на пусковите установки HIMARS в Украйна. Пентагонът изрази съмнения относно достоверността на твърденията на Русия, че са били унищожени шест такива пускови установки. Говорителят на Пентагона Тод Бресейл заяви, че украинските сили продължават да използват всички системи HIMARS, предоставени от САЩ и техните съюзници, което противоречи на изявленията на руския министър на отбраната
        Last edited by barbaron; 16.08.2024, 20:23.

        Коментар


        • Military Watch Magazine коментира унищожаването на три батареи Пейтриът в Украйна

          16.08.2024, 06:57 Пьотр Ермилин 164151Украйна
          /Поглед.инфо/ В САЩ оцениха унищожаването на три батареи Patriot на украинските въоръжени сили

          В Украйна успешно бяха извадени от строя американски ракетни батареи Patriot и радарна станция AN/MPQ-65, пишат журналисти от американското военно списание Military Watch Magazine (MWM). В новата си статия те описват обстоятелствата на тази неутрализация. Pravda.Ru публикува превод на материал на MWM.

          На 11 август беше съобщено, че руските военни сили са поразили успешно три батареи с ракети земя-въздух и радарна станция AN/MPQ-65 в Украйна. Мястото на ударите и видовете средства, използвани за унищожаването им, остават неизвестни.

          За разлика от редица предишни доклади за унищожаване на системи Patriot, в публичното пространство не се появи видео доказателство за това. Ракетните системи Patriot станаха приоритет за използване от руските въоръжени сили от средата на 2023 г., след като първите системи бяха доставени през май същата година.

          Системите са предоставени от Германия, Холандия и Съединените щати, като се очакват допълнителни доставки от Испания и Съединените щати. Тяхната сложност и годините обучение, необходимо за експлоатацията им, доведоха анализаторите до общото заключение, че западните изпълнители вероятно ще играят централна роля в тяхната експлоатация.

          Доставката на "Пейтриът" в Украйна беше отложена до сериозното изчерпване на съветските й системи за противовъздушна отбрана С-300 и "Бук", които преди това представляваха най-големия арсенал от ракети земя-въздух в която и да е европейска страна.

          На 10 март бяха публикувани някои от най-ясните кадри от унищожаването на системите Patriot, които ден по-рано показаха системата за балистични ракети Искандер-М, използваща данни за насочване от близки безпилотни летателни апарати, за да нанесе прецизни удари срещу системите и придружаващите ги С -300 . Това се случи близо до село Сергеевка в спорната Донецка област.

          Анализатори, пишещи за Forbes, отбелязаха, че унищожаването на системите за противовъздушна отбрана е направило възможно нанасянето на удари по украинските сили в региона практически безнаказано. Оттогава бяха публикувани нови кадри от успешни удари на Искандер срещу системите Patriot. Загубата на системи Patriot е особено чувствителна поради глобалния недостиг на доставки на такива системи, включително от Съединените щати. Собственият арсенал на американската армия все повече се изчерпва.

          Коментар


          • Bild: склад крупнейшего немецкого производителя стали горит более 30 часов

            Склад крупнейшего немецкого производителя стали ThyssenKrupp под городом Фельклинген федеральной земли Саар горит более 30 часов. Об этом сообщает газета Bild.

            По информации издания, пожар начался приблизительно в пять часов утра по местному времени в четверг 15 августа и продолжается до сих пор. К ликвидации возгорания привлечены более 200 сотрудников экстренных служб. Дым достиг соседнего города Саарбрюккена, находящегося в 15 километрах от горящих складских помещений, уточняет Bild.

            29 июля на заводе крупнейшей в Германии химической компании BASF произошел взрыв.

            2 июля на севере Германии загорелась корабельная верфь.

            3 мая загорелся завод в Берлине, где производят системы противовоздушной обороны. Заместитель главного редактора немецкого таблоида Bild Пауль Ронцхаймер заявил о причастности России к инциденту.


            Не че нещо, но дали не се разследва участие на онези двамата с новичока и в бг завода на гара елин пелин

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Так вот, новые апартаменты нисколько не повлияли на мировоззрение Игоря Алкогольевича - он по-прежнему обещает оккупантам крах: наступление Украины в Курской области он назвал отвлекающим маневром. Настоящий удар ВСУ нанесут в Крымском направлении при помощи основных сил и F-16.
              Ииииииииии към коя дата и година да очакваме да си върнат крим хохлите- барби- крим е като 150-те милиона от ббр- няма да ги видим никога повече

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                В оккупированном Крыму ночью раздались взрывы, а местные паблики сообщали о работе ПВО

                Также в сети появилось фото пожара в Керчи.

                Глава общественного совета при Одесской ОВА Сергей Братчук сообщил, что предварительно, была поражена паромная переправа в порту Керчи, а также катер в Черноморском.

                Паблик ВЧК-ОГПУ пишет, что Крым ночью атаковали водные дроны, которые оккупанты пытались сбить с вертолетов.
                Ами пишат че са ги сбили, а не са се питали

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  В оккупированном Донецке раздались взрывы, в небе видно дым

                  Местные паблики пишут о прилетах.
                  Окупиран- от кого е окупиран. Ииииииииии как гледат донецките граждани на бомбардировките на правителството си- тоест правителството бомби гражданите си- тези които са му работодатели и го издържат

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    В Приморском крае на россии массовые проблемы с электричеством из-за аварии в генерации
                    Направих си труда да намеря някаква статия- оказа се че има авария в местната електроцентрала. Съответно на свой ред да попитам- случвали ли са се аварии във френска електроцентрала, а в говедарска, а в наглосакска, а в българска

                    Коментар


                    • В Киевской области повязали военкома, изъято 300 тыс. долларов

                      Сегодня, 14:16 • Опубл.: Apolitikus • Просм.: 1290 • Комм.: 4 • События в мире+11

                      В Киевской области повязали начальника Бориспольского районного ТЦК. Во время обыска у него изъято 300 тыс. долларов США наличными. Молодец! Отмазывал украинцев от армии. Такие военкомы нам нужны.



                      Первоисточник публикации: https://politikus.info/events/162912...-dollarov.html
                      Politikus.info

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        [...
                        Пишат за още един унищожен- общо 4 за 2 дни[/B]
                        Остават ви още 1200, гледайки същите коефициенти при самолетите

                        Коментар


                        • Армия России сожгла сразу 2 американских HIMARS, атаковавших Курскую область (ВИДЕО)

                          16.08.2024 - 12:25

                          Две пусковые установки РСЗО HIMARS уничтожены в районе Мирополья Сумской области.

                          На кадрах — взрывы, детонация боекомплекта, пожар и вылет реактивного снаряда.

                          По вскрытым позициям HIMARS были нанесены 2 ракетных удара. Уничтожены: две пусковые установки РСЗО HIMARS, транспортно-заряжающая машина и 2 дополнительных пакета (12 снарядов).

                          Вчера «Искандер» сжёг ещё 1 HIMARS, наносивший удары по приграничью, дополнительный пакет к американской установке из шести ракет и 2 автомобиля охранения.

                          Читайте также: Профессор-физик предложил президенту ударить ядерной бомбой по одному объекту на Западной Украине (ВИДЕО)

                          Пишат за още един унищожен- общо 4 за 2 дни

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            ..Само да не бяха бомбили донбас 8 години, с това си бомбене тотално ме отблъснаха. Но ако някой публикува още някой такъв разказ, може и да ме спечели хохълската кауза отново
                            ама туй не е от преди 8 години, ами е сега




                            молим покажете нещо подобно от ония осем години бомбения де ги постоянно пеете,та да видим от какво сте се страхували.

                            Коментар


                            • Post


                              See new posts Conversation


                              Masno
                              @NovichokRossiya


                              Public confirmation came today of the attack that I reported on the 12th. A Ukrainian command meeting was targeted. The updated information that I got yesterday and published on TG, confirmed to me that 39 Ukrainian officers died during a meeting after their position was leaked

                              https://x.com/NovichokRossiya/status...jmK4qoWHA&s=19

                              Коментар


                              • https://www.youtube.com/watch?v=ZlJd47w7Pbk, талибаните си правят парад с американското оръжие за милиарди.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X