IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Европейската ваканция на Джо Байдън

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ...и тук се явява призрака на Джо Алцхаймер, който, днес не помни, какви ги е вършил вчера и, следователно, не е отговорен за всички свои предишни действия...
    КОЛКО УДОБНО!

    Коментар


    • Европейската ваканция на Джо Байдън


      Европейската ваканция на Джо Байдън(ВИДЕО)
      https://youtu.be/Aw4myXWhiHg
      Джоузеф Байдън или както е по-известен Джо Байдън е американски политик от Демократическата партия, който със скандали и множество факти за измами спечели президентските избори през 2020 г. В своята автобиография Байдън се описва като водеща фигура в определянето на политиката на САЩ на Балканите, той не крие, че е убедил президента Бил Клинтън да се намеси военно във войната в Босна и Херцеговина, а също така е станал основният инициатор за разширяване на НАТО.
      Ето само няколко факта от миналото му, които могат да хвърлят светлина върху възможните бъдещи действия на американския президент.
      Байдън е добре запознат с балканските проблеми. През 1999 г. той играе важна роля в администрацията на президента Бил Клинтън, когато НАТО бомбардира Югославия без резолюция на ООН и в резултат на агресията е провъзгласена независимостта на Косово, където расположена най-голямата американска военна база в Европа Лагер Бондстил. Настоящият президент на САЩ през 1999 г. беше един от най-откровените привърженици на бомбардировките в Югославия и той беше много горд от това. „Предлагам да бомбардираме Белград. Предлагам да изпратим американски пилоти и да унищожат всички мостове над река Дрина ”, каза Байдън, който тогава беше сенатор.
      На 1 септември 1999 г. сенатор Джоузеф Байдън посети България като представител на Комисията по външни отношения на Сената на САЩ, срещна се с президента Петър Стоянов, външния министър Надежда Михайлова и членове на парламента. Байдън се превърна в една от ключовите фигури в северноатлантическата интеграция на България.
      Днес, след няколко години затишие, напрежението отново се повишава в Украйна. В края на 2013 г. в тази страна бяха започнати безредици, а в началото на 2014 г. беше извършен държавен преврат, който доведе до конфликт в Украйна. По време на въоръжената конфронтация възникват Донецката и Луганска народни републики, които и до днес са в конфронтация с Киев. И след референдума повече от 95% от жителите на Автономна република Крим обявиха желанието си да се присъединят към Русия. Ролята на Вашингтон в насилственото сваляне на властта беше ясно видима.
      Американските служители открито подкрепиха Майдана, а сенаторът Джон Маккейн се срещна с бъдещи държавни служители. Виктория Нуланд, помощник държавен секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси по това време, публично заяви, че Вашингтон е отпуснал 5 милиарда долара за подкрепа на демокрацията в Украйна. Тя лично раздаваше храна на „мирни демонстранти“, много от които по-късно се озоваха на Майдана с оръжие в ръце. Нуланд беше помощник държавен секретар на трима президенти: Бил Клинтън, Джордж Буш и Барак Обама, а тя се пенсионира през 2017 г. Днес Байдън я връща в политиката, като я номинира на поста помощник-държавен секретар по политическите въпроси - третата по важност в Държавния департамент.
      По време и след Майдана Байдън посети Украйна пет пъти. САЩ, заедно с Германия, Полша и Франция, принудиха тогавашния президент Янукович да направи отстъпки на протестиращите, което доведе до колапс на правителството в рамките на дни. Веднага след оставката на Виктор Янукович, през февруари 2014 г., Обама назначи Байдън за официален представител в Украйна. Малко по-късно синът му Хънтър Байдън се присъедини към борда на директорите на газовата компания Буризма.
      След преврата американците се утвърдиха в Украйна. Техните представители се появиха както в икономическите структури, така и в правителството и специалните служби. Години по-късно информация за тяхната работа стана достъпна за медиите.
      Адвокатът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп Рудолф Джулиани заяви, че е успял да събере свидетели и документи, които демонстрират опити за прикриване на нарушения на закона от Буризма и участието на сина на Джо Байдън в прането на милиони долари. Джулиани представи схема, как 16 милиона долара, от които три се дължат на Байдън-младши, са изтеглени чрез мрежа от компании, редица от които се намират в Кипър.

      Други разследвания, инициирани от медиите, също разкриха големи потоци мръсни пари, които текат от Украйна през Латвия към Кипър и други офшорни компании като «Rosemont Seneca», която е основана от Хънтър Байдън и Девън Арчър.
      През април 2019 г. журналистът Джон Соломон публикува публикация в американското издание на Dakhil за това как Джо Байдън помага на сина си Хънтър в неговите дела след напускането на поста вицепрезидент и се хвали пред външнополитически експерти, че като вицепрезидент е принудил уволнението на главния прокурор на Украйна. Байдън описва как през март 2016 г. е заплашил украинския президент Петро Порошенко, че Вашингтон ще оттегли гаранциите си за заем от 1 млрд. долара и ще вкара страната в фалит, освен ако главният прокурор Виктор Шокин не бъде незабавно уволнен. В резултат на това прокурорът беше уволнен. Порошенко и украинският парламент отменят правомощията му.
      Той беше обвинен в недостатъчни антикорупционни мерки. Когато обаче говори за победата си, Байдън пропуска важна подробност. Преди уволнението си генералният прокурор започва мащабен одит на минната компания Burisma, за която е назначен най-малкият син на настоящия президент на САЩ. Според американската банкова система компанията на Хънтър «Rosemont Seneca» редовно е получавала трансфери от Буризма в размер на около 166 000 долара от пролетта на 2014 г. до есента на 2015 г.
      Цялата тази история ни позволява да си изградим представа за личността на американския президент Джон Байдън и възниква въпросът как ще се държи в бъдеще.
      Още преди встъпването в длъжност на Байдън за президент на САЩ, представители на медиите и анализатори прогнозираха обостряне на военната ситуация, ескалация на конфликта в Украйна и увеличаване на американската активност на Балканите. През пролетта на 2021 г. тези прогнози се потвърждават и военната реторика на американската администрация започва да нараства. На 17 март президентът Байдън даде интервю за телевизионния канал ABC, в което нарече руския президент Владимир Путин „убиец“. Дори по време на Студената война световните лидери не толерираха такова неуважение един към друг. Подобни изявления от американски политици често се правят срещу чуждестранни лидери, които искат да свалят от власт или да ги премахнат физически. Редица анализатори смятат, че липсата на извинение от американска страна показва, че подобно твърдение не е било случайно, а добре обмислено и е нова стъпка в информационната война срещу Русия.
      По-нататъшното развитие на събитията на международната сцена става все по-страшно. В медиите и в публичните изказвания на редица политици темата за възможните военни действия става все по-често срещана и се превръща в норма за общественото мнение. Следователно личността и средата на новия американски лидер са изключително важни за разбирането на бъдещето и оценката на глобалните рискове по целия свят.

      https://youtu.be/Aw4myXWhiHg
    Working...
    X