Руското министерство на отбраната затваря Керченския проток, който свързва Черно и Азовско море, за военни кораби и нетърговски плавателни съдове на други държави, от следващата седмица до октомври 2021 г., съобщават украински медии.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
49 гласа е купил Цветанов, а 500 гласа са купили ГЕРБ. А 400 гласа от 4000 гласоподаватели са си 10%
При това от всичките в списъка, само половината гласуват изобщо или са в селото.
Така че ГЕРБ са купили 20% от наличните гласове.
Елементарно, Уотсън. Няма нужда да бъда дипломиран "математик" за да сметна колко приблизително са напазарували гробарите на България в това село.
По твоята логика и гласовете за Слави в това село са купени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Имало е представител на ГЕРБ, който е минал към Цветанов. Съответно родата му, познатите му, етц са гласували за Цветанов - тамън бройката излиза.
49 гласа от над 4000 имащи право на глас - не мисля че е някакво сериозно купуване на гласове. И дори да е купуване би ли дал идея как го спреш?
При това от всичките в списъка, само половината гласуват изобщо или са в селото.
Така че ГЕРБ са купили 20% от наличните гласове.
Елементарно, Уотсън. Няма нужда да бъда дипломиран "математик" за да сметна колко приблизително са напазарували гробарите на България в това село.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Впрочем ще ми обясниш ли как така в това конкретно село за партията на Цветанов са гласували 49 души, а за партията на Слави - 21. Значи в национален мащаб Слави взема 17,66%, а "Републиканци" - 1,31%.
49 гласа от над 4000 имащи право на глас - не мисля че е някакво сериозно купуване на гласове. И дори да е купуване би ли дал идея как го спреш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеИ аз не бях фен на мажоритарните избори, но има една подробност..
Разковничето е " Мажоритарни избори в 2 тура "...
Тогава влиянието на парите е ограничено, маргиналите не могат да се ориентират, има възможност за обединение на 2 тур срещу тиквоподобни, ще се избират познати и сравнително отговорни представители и т.н.
Last edited by bertram; 17.04.2021, 20:20.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеИ аз не бях фен на мажоритарните избори, но има една подробност..
Тогава влиянието на парите е ограничено, маргиналите не могат да се ориентират, има възможност за обединение на 2 тур срещу тиквоподобни, ще се избират познати и сравнително отговорни представители и т.н.
Никому неизвестната държанка на някакъв 'бос", хостесата Славена взе шест хиляди и нещо преференции и се класира втора в листата след водача, който по закон получава неизползваните преференции.
В един мажоритарен избор тя щеше да е на балотаж, а там и не много пари могат да наклонят вота на твоя страна. Демек купуваш 6000 гласа на първи тур. Това са да речем 300 000 лв. Купуваш още 8 000 на втория и си депутат за 700 000 лева.
Е, може и да не стане, ама една млада и жубава жена, като тая може да купи и още гласове. С чар, естествено.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
ГЕОРГИ КАДИЕВ
Престъпленията в министерство на финансите продължават.
Вчера написах как двете зам.-министърки са СПЕШНО преназначени като директорки на дирекции, за да не бъдат уволнени като част от политическата администрация на ГЕРБ.
Днес разбирам, че цялото министерство е разтърсено. Директорите на дирекции, чиито места двете зам.-министърки заемат са преназначени като началник-отдели. Началник-отделите - като гл.експерти. Гл.експерти- като експерти.
Викат ги, тикат им заповед за преназначение и “подписвай”. Ако не подпишеш? Ставаш враг, вкарват те в ъгъла и търсят как да те уволнят.
Такава идиотска наглост никога, никога, никога не се е случвала в това министерство.
Ето така се демотивира администрация.
Първата работа на следващия финансов министър е да изчисти собствената си къща. Да промени структурата, да подмлади състава (25% от директорите на дирекции са в пенсионна възраст), да махне политическите назначения, да де-ананиевизира и де-горановизира администрацията и да я мотивира да работи за държавата, не за чекмеджетата на властта.
Има ужасно много работа. Не е време за шеги, закачки, заяждания и ултиматуми.
ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ШОУ.
Ако ще демонтирате ГЕРБ, правете го сега и веднага.
Ако не, да ходим на избори и някой друг ще го направи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеНищо не снимат - първия пуска предварително докопана и попълнена бюлетина, и носи неговата на онбашията, който я отбелязва за следващия... тия номера на бюлетините, да не мислиш че ги сравняват преди да я пуснат.
Тая врътка я споменаха миналата седмица. А студентите, още отпреди 15 години, гласуваха с някакви уверения или е*емси какви документи от университета на по няколко места - същата работа като с рейсовете от Турция.
Трябва да направят отбелязването в списъците електронно и централизирано в един регистър. Само така ще отрежат тия туристи.
Това, което казваш може да стане, обаче могат и да те хванат. И с бюлетината и с двойното гласуване. Като ти вкарат ЕГНто от допълнителния списък и го сравнят с ЕГНтата на гласувалите в основните списъци, то ще лъсне, че си гласувал двойно. Тука хващането е сигурно. И примерно глоба от 1000 евро за двойно гласуване, ще откаже всички мераклии да го правят. Както и разяснителна кампания, че няма как да ти се размине разкриването. Защото наистина няма.
Коментар
-
Ще влиза някой с тях да им казва къде да цъкат.
Или ще си казва "Аз съм неграмотен, не мога да чета, ама искам да гласувам за ...". И от комисията някой ще му го цъкне вместо него.
Или най-удобния вариант купувача на гласове ще им покаже снимка на екрана с това къде да цъкнат.
Смятам че и те ще се оправиш с такива инструкции даже.
Когато гласуваш в "тъмна стаичка" с бюлетина, то никой не те вижда и можеш да снимаш с телефона.
Обаче при гласуване с машина няма нужда от "тъмна стая". Машината има малки паравани от двете страни на екрана, които ти закриват само дланите на ръцете и самия екран, така че да не се вижда за кого гласуваш.
НЯМА как да се снима с телефон. Може да се снима с някаква микро камера, нещо шпионско, ама....
И никой не може да натиска вместо гласуващия. Това е грубо нарушение на Изборния кодекс. Нали за това са членове на СИК от различни партии. Освен това има застъпници на други партии и наблюдатели.
Е, ако се купи цялата комисия и няма наблюдатели или застъпници, тогава може да се направи. За такова нещо обаче също има лечение.
ПЪЛНО видеонаблюдение на процеса на гласуване, тоест да се виждат действията на комисията, а не да се наднича как гласува избирателят.
Коментар
-
Не, не е - тука няма грам пазаруване на гласове. Ако го сравниш с околните села ще видиш същите резултати, с тази разлика че вместо ДПС, са за БСП.
Щеше да има купуване на гласове, ако са гласували над 90% и всичките за една партия. А от над 6000 човека са гласували само 1000. Разбирам да бяха 5000 гласували и от тях 4500 за ГЕРБ - но уви не е.
Първо, не всички избиратели са в страната за да гласуват.
2.Не всички си продават гласа.
3. Купуват се гласове в едно и също село за различни партии. Включително и за БСП.
Впрочем ще ми обясниш ли как така в това конкретно село за партията на Цветанов са гласували 49 души, а за партията на Слави - 21. Значи в национален мащаб Слави взема 17,66%, а "Републиканци" - 1,31%.
Съотношението е 16,5 ПЪТИ повече за Слави.
Обаче в това конкретно село съотношението е 2,33 пъти повече за Цветанов. Тоест Цвъки, заместника на Боко е взел 38 ПЪТИ повече гласове, отколкото в национален мащаб.
Купуват се драги, купуват се. И в това циганско село са се купували на едро. От ГЕРБ, от ДПС, от Републиканците , а може би и от БСП. Въпреки че такъв мизерен резултат от 12% за БСП определено не сочи купуване. Ама на други избори съм чувал от приятели, че са се купували цигански гласове за БСП.
А резултат от 50% за ГЕРБ, при национален 26% със сигурност сочи, че герберастите са пазарували. Впрочем, ако Цветанов не им беше откъснал 49 гласа ( 4.8%0, то ГЕРБ можеха да купят и тях и да станат 54%.
Коментар
-
И аз не бях фен на мажоритарните избори, но има една подробност..
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеСтранно е, че депутатите на ИТН, ДБ и ИМВ не подкрепиха временен мораториум за концесиите, както и комисия за разследване за последните десет години (толкова е съдебната давност), предложени от Нинова.
Слави се издъни и със отказ за мажотарни избори.
Мче то хляб няма, ама и цирка е един такъв евтин....
трябва да се изрине държавната администрация от калинки, каскети и корумпирани кадри на симеоново и чак тогава може да има опит за такива избори... иначе сами сме пуснали вълка в кошарата
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Странно е, че депутатите на ИТН, ДБ и ИМВ не подкрепиха временен мораториум за концесиите, както и комисия за разследване за последните десет години (толкова е съдебната давност), предложени от Нинова.
Слави се издъни и със отказ за мажотарни избори.
Мче то хляб няма, ама и цирка е един такъв евтин....
Коментар
-
Първоначално изпратено от щурец Разгледай мнение......първия пуска предварително докопана и.....
Това е малко като яйцето и кокошката на Пурко.
По-добре да докопат направо 100000оооо....
Коментар
Коментар