Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
-
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ
Още веднъж за да се знае че съм предупредил.
Чака ни социално цунами. Служебното правителство на практика не може да смени ръководствата на енергийните дружества наследени от ГЕРБ, които пазят договорките и комисионните на Борисов и шайка.
Апокалипсисът ще настъпи, ако не се вземат спешни мерки, защото нито ще има достатъчно газ на склад за да балансира пиково потребление, /а проблемът е изобщо в Европа и няма как да разчитаме на съседи/, нито скокът на цените може да бъде контролиран защото ръководството на Булгаргаз систематично отказва да купи по-евтиния азерски газ в пълния договорен обем.
Ето прогноза - на 1 септември цената на природния газ ще скочи над 65 лева за МВтч, като това не е пределът защото в момента спот цените приближават 88 лева МВтч.
Прогнозата ми е за скок в цените на парното и топлинна енергия, общо от април 2021 над 40 процента. И на тока, произвеждан от когенерация.
КЕВР не може да компенсира пазарни процеси.
Бунтовете на енергийно бедните - които през октомври ще бъдат 80 процента от хората ще бъдат главната тема на изборите през есента.
Никой не говори за двете основни причини за катастрофата - цените на климатичните политики /България проспа всичко от А до Я/ и най-вече некадърното и корумпирано управление, което няма забележителна промяна при служебното правителство. Проверяват под лупа интерконектора с Гърция, но проспаха здраво Турски поток със стратосферната корупция.
Дори президентът Радев защитава ръководството на Булгаргаз, което играе срещу интересите на потребителите у нас.
Изобщо темата енергетика, цени на енергията, реформи и климатични политики ще застане в центъра на предизборната борба., като роди невиждани рекорди по популизъм.
Следете публикациите ни по темата за да останете с разума си и със знанията, които да ви помогнат да оптимизирате поведението си.
Като начало - всеки трябва да си направи кризисен план как да си ограничи потреблението на енергия и да пренасочи харчовете към плащане на сметките. Тъй като не съм оптимист за получаване на европейски средства за компенсиране на лудостта на юруш климатичните политики на ЕС, да се подготвим за антикризсни планове и финансиране на енергийно бедните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
На Христо Иванов не му е необходима реклама
Задкулисието се беша скрило не зад овча, а свинска чалгаджийска кожа,
и стана за смяхСега трепери от страх пред нови избори
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Demertsel Разгледай мнениеХристо Иванов. Мерси!
Прокопиев май не обича да губи пари и затова сега го играят разочаровани софийски тЕрикати ха ха ха
А ще има ли парички за още един рунд билбордчета и плакчтета? хм
Задкулисието се беша скрило не зад овча, а свинска чалгаджийска кожа,
и стана за смяхСега трепери от страх пред нови избори
Коментар
-
Христо "не искам министри в кабинета" Иванов. Мерси!
Да обясни откъде дадоха няколко милиона за реклама.
Прокопиев май не обича да губи пари и затова сега го играят разочаровани софийски тЕрикати ха ха ха
А ще има ли парички за още един рунд билбордчета и плакчтета? хмLast edited by Demertsel; 10.08.2021, 22:56.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеЧудя се кой е по-гнусен - Карбовски или Трифонов ...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Хора, моля ви, разберете, като гласувате за Спасител, фактически избирате следващия Тиран.
Мислете, гласувайте умно следващия път!
https://frognews.bg/novini/alamanov-...ravi-taka.htmlНе спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Да, България
Христо Иванов пред Лице в лице:
Вече не знам какво ще се случи утре, чакам да видим какво са измислили сценаристите и каква поредна гротеска ще сервират. Но мисля, че е време да кажем стига. Баста!
На Слави Трифонов никога нищо не съм дължал. Явил съм се на избори, заедно с моите колеги и се гордея с Демократична България.
Намираме се в поле, което Конституцията не е предвидила - политическа сила се е явила на избори, но се оказва, че няма капацитета да управлява. Сблъсква се с реалността, че не може да изобретиш демокрацията.
Не може да изобретиш парламентаризма по своя идея. Когато тръгнеш срещу логиката на процесите, се получава ето това - зрелищен разпад.
Те бъркат това, че са антисистемни с това, че са изобщо против институциите и против нормалната политическа логика на парламентаризма. Като общество трябва много сериозно да се замислим докъде можем да стигнем по този път.
За нас е важно, че ние няма да предадем избирателите, които искаха промяна.
Днес взехме много внимателно и осмислено решение. Нямаше нито един глас за подкрепа от трите партии в коалицията.
През цялото време върху всички се лееше мътен поток от ругатни. Единствено получихме отказ от смислен разговор.
Поставихме предварително условие, че няма да подкрепим плаващо мнозинство. Плаващите мнозинства означават, че “вие ми гласувате доверие, а от утре аз си правя каквото и с когото си поискам”.
Никога не е ставало въпрос за порции. Дори и да се търсят наши представители, не бих ги пратил на лодка, която не се знае къде ще стигне.
Отговорно беше четирите формации да седнем и да се разберем, да подпишем споразумение, което да изчисти всички въпроси, да говорим за хората предварително и да сложим срок от 6 до 8 месеца.
Да получиш пълна свобода с 65 гласа и да сложиш отпред едни хора, които са смесица от бушон и подставени лица, е рецепта за тежка корупция.
Това е върхът на безотговорността. Време е за институционална отговорност.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеДонякъде съм съгласен с някои от доводите на Карбовски, без да го коментирам в личен план.
https://www.actualno.com/curious/kar...s_1629684.html
Коментар
-
Донякъде съм съгласен с някои от доводите на Карбовски, без да го коментирам в личен план.
На есен статуквото ще глътне вода.
https://www.actualno.com/curious/kar...s_1629684.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Е, като си прав, прав си. Тоя Спецов е за затвора, а министърът трябва незабавно да бъде отстранен. Не мога да разбера Румен Радев защо не го прави.
Както казах за мен задължително условие за политиката е да имаш МОРАЛ, чест и достойнство. Другото се учи. Ако не си тъп де!
Още с падането на БКП, идва Бай Ганю (събирателно за всички партии по време на т.нар. "преход"). Не, че преди това сме били супер... но... това е положението.Last edited by Xman1; 10.08.2021, 18:35.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Асенчо дрънка глупости за бюджета, правил е глупости като фирмаджия и за шеф на НАП назначи друг дето е правил глупости.
Не знам как некой му верва още, ама хора има всякакви. Назначаваш за шеф на НАП човек дето имал фирма, дето я прехвърлил на безимотен ром. Ама тя като я прехвърлял нямала задължения още. Ама кой си прехвърля печелившия бизнес на безимотен ром.
Още в деня на назначаването на Румен Спецов начело на НАП разследващият сайт Bird.bg публикува официални данни от Търговския регистър и списъка на длъжниците на НАП, от които е видно, че през април 2016 г. Спецов е продал фирмата си "Гранекс Трейдър" ООД на малоимотно лице, което е крупен длъжник на НАП и има криминални регистрации. На следващия ден Министерството на финансите призна за продажбата, но твърдеше, че към момента на продажбата фирмата не е имала данъчни задължения.
Според Василев в това, че Спецов е продал фирмата си, никакъв проблем, защото към онзи момент тя не е имала никакви задължения към НАП.
Ти ако имаш печеливш и работещ бизнес ще го харижеш ли на безимотен ром?
Айде мерси от новия морал и новата им прозрачност.
Както казах за мен задължително условие за политиката е да имаш МОРАЛ, чест и достойнство. Другото се учи. Ако не си тъп де!
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
В политическо отношение "Има такъв народ" НЕ Е ПАРТИЯ. Тя няма структури, няма членска маса. Има някакви момчета, подчинени на гологлавия телевизионен водещ, които си мислят, че са станали партия. Не са! Те са политическа мътилка, която скоро ще се утаи на дъното, а те ще крякат година-две и ще се върнат в скапаното си шоу.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеА какви слюнки се отделяха срещу Асен и Кирил, за да се неглежират и очернят успехите им ....( Защо бре гологлавия тошко африкански, защо ги ручахте жабетааа...? )
Не знам как некой му верва още, ама хора има всякакви. Назначаваш за шеф на НАП човек дето имал фирма, дето я прехвърлил на безимотен ром. Ама тя като я прехвърлял нямала задължения още. Ама кой си прехвърля печелившия бизнес на безимотен ром.
Още в деня на назначаването на Румен Спецов начело на НАП разследващият сайт Bird.bg публикува официални данни от Търговския регистър и списъка на длъжниците на НАП, от които е видно, че през април 2016 г. Спецов е продал фирмата си "Гранекс Трейдър" ООД на малоимотно лице, което е крупен длъжник на НАП и има криминални регистрации. На следващия ден Министерството на финансите призна за продажбата, но твърдеше, че към момента на продажбата фирмата не е имала данъчни задължения.
Според Василев в това, че Спецов е продал фирмата си, никакъв проблем, защото към онзи момент тя не е имала никакви задължения към НАП.
Ти ако имаш печеливш и работещ бизнес ще го харижеш ли на безимотен ром?
Айде мерси от новия морал и новата им прозрачност.
п.п. последствие фирмата се оказва с 1.1 милиона задължения към НАП.
п.п.п. в една нормална държава, за която уж всички се борим Спецов щеше да е в затвора, а тука е шеф на НАП.
Морал и прозрачност та дрънка.
Last edited by mathematician; 10.08.2021, 17:53.
- 1 like
Коментар
Коментар