IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Вкарват те вате в категоризацията мурзилка.
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Още нещо за радост на всички благодарни български граждани за ОСВОБОЖДЕНИЕТО на България от Русия и .......
      ....за информация на пропусналите я от русофобското население на страната ни или по друг начин казано , Американофили , франкофили англофили и всякакви други л/м айно филии , които щом кажеш че си благодарен на Русия имайки предвид руския народ за Освобождението ......веднага те вкарват в категоризацията русофил.
      Boyan Bolyarski
      10 септември 2020 г. ·
      Виждам, че част от приятелите ми живеят в заблуда относно ролята на Русия в Освобождението и съществуването на България изобщо след това.
      Ето защо ще повторя отново един текст, който пуснах веднъж за 3 март, но актуален и сега.
      .
      Та така, нека да започнем с фактите:
      След освобождението на България от Русия в руско-турската освободителна война, победителката Русия подписва с победена Турция т.нар. Санстефански мирен договор. Според този договор, по предложение на Русия, във владение на България влизат всички земи с преобладаващо българско население - западните покрайнини, на югоизток включва македонските земи, чак до Солун, Странджа, както и част от северна Добруджа. Де факто на България е осигурен излаз и на Бяло море. За по-прегледно добавям картата към анекса, която е официално публикувана след този договор.
      Всичко това е постигнато благодарение на Руската страна, в лицето на Граф Игнатиев, който много твърдо защитава тезата, че България ТРЯБВА ДА Е В ТЕЗИ ГРАНИЦИ.
      .
      Какво се случва впоследствие:
      След войната Великите сили - Англия, франция и Австро-Унгария не са доволни от създаването на мощна славянска и православна страна на Балканите. Недоволни са от влиянието на Русия там и искат да я отстранят. Те са изцяло на страната на Турция. Заплашват официално Русия с война, защото ИСКАТ ПРЕКРОЯВАНЕ НА БАЛКАНИТЕ. Изтощена от войната с Турция, Русия се принуждава да оттегли радетеля за Обединена България Граф Игнатиев и да присъства на Берлински конгрес проформа, където Великите сили насилствено разкъсват България. Те постигат своето - създават малка и слаба държава, зависима от Високата порта. Откъсват огромни парчета от страната ни и ги раздават на Сърбия, Гърция, Румъния, Турция.Целта им беше да НЯМА българска държава, но Русия категорично се застъпва за правото ни да имаме такава. Макар и орязана, стегната до Балкана, България остава на картата, колкото и да не им харесва на западните страни.
      Впоследствие България все пак се съединява с Източна Румелия, а Русия признава това Съединение.
      .
      Но историята на Освобождението ни от Русия има и "опашка":
      Опирайки се на правата си по Берлинския договор, след обявяването на Българската независимост на 22 септември 1908 Османската империя предявява претенции за данъка, който България дължи като трибутарно княжество за последните 30 години. Високата порта иска София да поеме също така част от османския държавен дълг. Великият везир Кямил паша настоява да получи и не внесения данък от Източна Румелия (дотогава формално османска провинция, въпреки Съединението с Княжеството през 1885), както и компенсации за национализираните железници. Френските и английските банки, които държат основна част от османския и българския държавен дълг, се опитват да използват дипломатическата криза, за да наложат на България пълен финансов контрол, но срещат решителен отпор от правителството на Александър Малинов. В циркуляр до Великите сили през декември 1908 то изразява готовност да плати само за железниците и румелийския данък – пет пъти по-малко от исканите 429 милиона лева. В отговор Париж и Лондон предлагат варианти за заеми, вариращи между 100 и 160 милиона лева. Офертите са обвързани с увеличаване на държавните приходи, заложени при предишните български заеми, и назначаване на френски пълномощен министър, който ще ги управлява в София. Българското правителство ги отхвърля и демонстрира готовност за война с Турция, като мобилизира 8 ма Тунджанска дивизия.
      До компромис се стига след намесата на руския външен министър Александър Изволски. В началото на март 1909 той постига споразумение с османците, с което опрощава част от задълженията на Турция към Русия, а в замяна Високата порта оттегля почти всичките си претенции към София. Малко по-късно в Петербург пристига българска делегация начело с министъра на външните работи Стефан Паприков и министъра на финансите Иван Салабашев, които трябва да договорят от страна на България връщане на компенсациите за Русия. Двамата изчакват развоя на паралелните преговори на колегата им Андрей Ляпчев в Цариград преди да сключат сделката. Българо-руският протокол е подписан от Салабашев и Изволски едновременно с българо-турския, договорен от Ляпчев. Със споразумението в Петербург България поема дълг към Русия в размер от 82 милиона лева, платими за 75 години при лихва от 4,75 %, без да се обвързва с гаранции и да отстъпва контролни права. Русия приема за основа 125-те млн., която сума изплаща пряко на Високата порта, като я приспада от турския дълг по контрибуциите от войната 1877-1878г., дължими на Русия, и които не са изплащани от 1878 г. Ден по-късно (на 7 април) Русия признава независимостта на България.
      .
      През 1922 година, В.И.Ленин - Председател на Съвета на Народните Комисари, издава Указ с който анулира заема, който България дължи на Русия. Заемът е обезщетението, вменено от Великите сили, без Русия, което България следва да плати на Турция за нашето т,нар. "Съединение". Русия се отказва от дължимите плащания на Турция към нея, а България следва да се изплати на Русия за 75 години. До анулирането на заема 44 години по-късно, не плащаме нито стотинка!
      Фактически Русия е платила за нашето Освобождение и Съединение с кръвта и парите си.

      Коментар


      • Georgi Kadiev

        5 ч ·
        Мой познат стана депутат.
        Моят познат ще взима около 10 хил.лв. на месец (4,803 лв. заплата+40% за стаж+15% за участие в комисии+10% за докторска степен + половината от представителните пари, другата половина взима партията му).
        Моят познат е пенсионер със сравнително висока пенсия от 800 лв. на месец.
        За 1 месец работа като депутат моят познат ще вземе заплата колкото 1 година пенсия.
        За 4 години мандат ще вземе колкото за 48 години пенсия (!).
        Ако има избори, моят познат ще даде около 5,000 лв. за кампания. Ще дава, вместо да взима, без никаква гаранция, че ще влезе.
        Моят познат средностатистически депутат няма АБСОЛЮТНО никакъв интерес от избори, каквото и да ви говорят от екрана.
        Днес ГЕРБ ще върнат мандата.
        ИТН има абсолютно всички шансове да управлява с 51 депутата, все едно е със 121.
        Просто трябва да сложат на масата това, което искат да постигнат (промени в Изборен кодекс, промени в изборна администрация, смяна на гл.прокурор, смяна на ключови надзорни институции, мачкащи бизнеса и т.н.) и ако ги подкрепят, има правителство. Ако не ги подкрепят, поне са заявили ясна позиция и вървим към избори.
        ДНЕС Е МОМЕНТЪТ.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Ива Митева е родена в Разград. Завършила е висше образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1996 г. Отчислена е с право на защита, като докторант по докторска програма „Конституционно право на Република България“ в Институт за държавата и правото при БАН.

          Професионалният си стаж е започнала през 1998 г. в Министерството на правосъдието. От 2000 г. е назначена в Народното събрание и е преминала през всички стъпала в парламентарната администрация от държавен експерт до директор дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз“.

          Била е член на експертните екипи за подготовка на предложения и обсъждане на промени в Конституцията на Република България.

          От 2007 г. активно участва в изработването на промените в изборните закони, като е член на експертните екипи за изработване на проект на Изборен кодекс и за приемане на нов Изборен кодекс.

          През 2017 г., 2018 и 2019 г. е лектор по практическо нормотворчество в програма за следдипломна квалификация на Института за публична администрация и Софийския университет. Хоноруван преподавател в Нов български университет, департамент „Право“ – курс „Практическо нормотворчество“.


          Хмммммм завършила висше 96- 98 започва работа в министерството- според мен работата е ясна, поне не е калинка, а е завършила образование. Хайде заеби- казали са и върви там и тя е отишла. Явно става дума за някакъв нов проект- предишният - герб, се изчерпа. Остава да разберем на кого е този проект. Герб е на немците, новият на кого е??
          Abe жива калинка с една дума

          Коментар


          • Ива Митева е родена в Разград. Завършила е висше образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1996 г. Отчислена е с право на защита, като докторант по докторска програма „Конституционно право на Република България“ в Институт за държавата и правото при БАН.

            Професионалният си стаж е започнала през 1998 г. в Министерството на правосъдието. От 2000 г. е назначена в Народното събрание и е преминала през всички стъпала в парламентарната администрация от държавен експерт до директор дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз“.

            Била е член на експертните екипи за подготовка на предложения и обсъждане на промени в Конституцията на Република България.

            От 2007 г. активно участва в изработването на промените в изборните закони, като е член на експертните екипи за изработване на проект на Изборен кодекс и за приемане на нов Изборен кодекс.

            През 2017 г., 2018 и 2019 г. е лектор по практическо нормотворчество в програма за следдипломна квалификация на Института за публична администрация и Софийския университет. Хоноруван преподавател в Нов български университет, департамент „Право“ – курс „Практическо нормотворчество“.


            Хмммммм завършила висше 96- 98 започва работа в министерството- според мен работата е ясна, поне не е калинка, а е завършила образование. Хайде заеби- казали са и върви там и тя е отишла. Явно става дума за някакъв нов проект- предишният - герб, се изчерпа. Остава да разберем на кого е този проект. Герб е на немците, новият на кого е??

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

              Ами и той като тази дама, като веждичката, като сачева и много други
              Вкарахме чалгаджийската пасмина в парламента и ще ни надуят главите с глупости глупости гупости.
              Накрая ще фалират като последните издънки и ще ни завлекат в блатото. Тея на мислят повече от едно предаване напред.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                За нея е малко спорно,но какво ще кажеш за Любен Дилов син?
                Ами и той като тази дама, като веждичката, като сачева и много други

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                  Не следя темата, така че може и да сте писали по въпроса. Но, не смятате ли че ИТН е пробита от гербаджиите. Имам предвид председателката на народното събрание- доколкото пишат е била някакъв директорка в министерство на правосъдието. Как смятате дали е станала такава/директорка/ защото е герберка или е станала такава заради професионализма си
                  За нея е малко спорно,но какво ще кажеш за Любен Дилов син?

                  Коментар


                  • Не следя темата, така че може и да сте писали по въпроса. Но, не смятате ли че ИТН е пробита от гербаджиите. Имам предвид председателката на народното събрание- доколкото пишат е била някакъв директорка в министерство на правосъдието. Как смятате дали е станала такава/директорка/ защото е герберка или е станала такава заради професионализма си

                    Коментар


                    • ДПС саботира в Правната комисия гласуване по пощата.
                      Не ги гледайте какво дрънкат, а какво вършат и как гласуват.
                      Дистанционното гласуване е първото и най-важно условие
                      следващите избори да катурнат
                      мутри-обединени.

                      Коментар


                      • Нищо няма да направят, не им стига акъла за повече, ще ходим пак на избори
                        Я всегда буду твоим поводом напиться.

                        Коментар


                        • Отговор на Христо Иванов, председател на ПГ на "Демократична България"
                          до г-жа Десислава Атанасова, председател на ПГ на „ГЕРБ-СДС“:

                          "Уважаема г-жо Атанасова,

                          В отговор на Вашата покана за консултации във връзка с връчения проучвателен мандат за съставяне на Министерски съвет на ПГ ГЕРБ-СДС бих искал да Ви уведомя, че нашите предизборни ангажименти и каузата на Демократична България за дълбоки реформи в правосъдието и борба със системната корупция, изключва възможността да се отзовем на Вашето предложение.
                          ГЕРБ продължава да бъде основен носител на порочния управленски модел “Борисов”
                          и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв начин не променя този факт.

                          С уважение Христо Иванов"

                          Коментар


                          • ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

                            Със законопректа
                            • се предлага закриване на специализирания наказателен съд, апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури.
                            • Урежда се кадровият статут на магистратите в тях чрез възстановяване на предишна заемана длъжност или преместване в окръжните съдилища и прокуратури, като се съобразява натовареността на съответните органи.
                            • Предлагат се и промени, с които да се отстранят дефицитите в структурата и организацията на Висшия съдебен съвет (ВСС), така че да се създадат гаранции за независимостта му от политическо влияние.
                            • Въвежда се процедурата на двойното мнозинство при изброра на председателите на ВКС и ВАС - решението на пленума на ВСС да се приема с мнозинство не по-малко от 17 гласа и с мнозинство от членовете, избрани пряко от съдиите.
                            • Предлага се двойното мнозинство да се въведе и при осъществяването на кариерните и дисциплинарните правомощия от съдийската колегия - решенията да се приемат с мнозинство от най-малко осем гласа и мнозинство от членовете, избрани пряко от съдиите.
                            • Передвижда се още кандидатите за председатели на ВКС и ВАС да са действащи съдии като членове на пленумите на съответното съдилище най-малко 5 години преди провеждането на процедурата по избор. Целта на мярката е укрепване на независимостта на върховните съдилища.
                            https://demokrati.bg/document/zakon-...debnata-vlast/
                            Last edited by barbaron; 22.04.2021, 09:34.

                            Коментар


                            • Click image for larger version

Name:	174199206_1020751331794467_5475396436192865340_n.jpg
Views:	1
Size:	59.1 КБ
ID:	3749332

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                                Сложих ти плюс. Това е вторият добър пост от 2014.

                                ТОЗИ плюс, го слагаш на Боко. Другите неща - точно под края на опашката му.

                                Коментар

                                Working...
                                X