IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts



  • BIVOL.BG
    Българският данъкоплатец финансира Лувъра
    Биволъ се сдоби с поверителния договор между Министерството на културата и Лувъра

    Коментар


    • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
      Бъки бомбата отиде на другия свят. Тия тъпаци така и не разбраха, че ковчезите нямат джобове!

      Почина бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев | Днес.dir.bg
      Един крадлив простак по малко

      Коментар







      • Славян Николов

        9 юни 2019 г. ·
        Ако знаеха Българите каква "демокрация" ни очаква - НИКОЙ нямаше да излезе на площадите да подскача и да крещи "Времето е наше!"

        Коментар


        • Нещо от нета..

          Божидар (нерегистриран)


          Аз като потомствен софиянец (5-то поколение) искам да кажа, че е правилно да бъдат орязани парите на София по Плана за възстановяване. Подкрепям логиката на министър Петканов: "Логиката на моята позиция по отношение на финансирането за столицата е чисто икономическа. Пет от шестте района на страната ни са сред най-бедните в цяла Европа. Районът на София не попада сред тях, а продължава да получава несъразмерно голяма част от средствата и парите ще бъдат намалени". 1. Половината страна се изтресе в София. Не за друго, а защото хората нямат що годе нормални условия за живот и работа по места. 2. Бюджетът на община София над 10 години е по-голям от този на Брюксел. А сравнението в условията на живот и работа в двата града са меко казано несравними. 3. След падането от власт, София остава основно място за крадене на Борисов. За това - по-малко пари за Фандъкова и твърд и непрекъснат контрол от страна на държавата върху разходите. 4. Пълна ревизия на разходите на общината за времето на кметуването на Борисов и Фандъкова.

          Коментар


          • Бъки бомбата отиде на другия свят. Тия тъпаци така и не разбраха, че ковчезите нямат джобове!

            Почина бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев | Днес.dir.bg

            Коментар


            • Португалската държавна секретарка поля със студена вода отплавалите на север македонци, като заяви, че техният език е част от българския.

















              sitel.com.mk
              Португалската министерка за Европа: Македонскиот јазик бил дел од бугарскиот

              Макетата дадоха следното обяснение на изказването: Португалия е фашистичка држава." Португалија не ме чуди. Лисабон во В. С. ВОЈНА, беше центар на Гестапо и шпиони на АБВЕР, военото нацистичко разузнавање. Лисабон беше европската Казабланка. Нацистите беа ценети граѓани таму. Плејбои.
              Старите другарчиња си седнаа на ист нокшир наречен ЕУ. Се држат за рачиња додека какаат на се што во она време беше антифашистичкото.
              Не ме чуди ни што по скандалозна изјава на државната секретарка, нашиве принцези ќутат."











              ХА..ХААААААААААА..
              Last edited by Kiro; 29.06.2021, 22:32.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение


                Неуместно и направо престъпно е да се оставя дори още един месец, дори един ден престъпното управление на Боко Тиквата. Ти очевидно си го искаш него, щото ЗНАЕШ че другите не са по-добри.

                Е, аз нямам толкова знания, не знам дали другите са по-добри или по-лоши. Ще го разбера по-късно, но искам престъпника от Банкя да бъде отстранен от политиката и вкаран в затвора. И който ми обещае, че ще го направи това, аз ще го подкрепя. Ако пък не го свърши, ще подкрепя някой друг, ама няма като тебе само да плюя по тия, които искат отстраняването на сикаджийския престъпник. Щото ти само това правиш. Погледни се малко отстрани.
                Aз Бойко никога не съм го искал ама никога.Много добре знаеш че още от как беше главен секретар не мога да го търпя...не коментирам управлнието щото от години знаеш какво съм писал за него тука в тоя форум....Просто пак ти повтарям да не изпадаш в еуфория щото и тоя път ще те прекарат...Ти искаш да вкарат Бойко в панделата и който ти обрщае ще го подкрепиш....Ми колко е да ти обещае и да не го направи....Нали помниш как СДС щеше да съди Бай Тошо не си забравил и как Стнишев шеше да вкарва в затвора Иван Костов а Боката щеше да вкарва Станишев в затвора....Засега знам един дето обещава да вкара Боката в затвора и той е ....той е Костя Копейкин...Аз просто не искам една мутра да сменя друга мутра ама ти явно отказваш да го разбереш...Злобата ти е замъглила мозъка

                Коментар


                • трябваше да направят дебат между Тошко и Д. Кирилов....
                  М.... . ш..... ..й.о!

                  Коментар


                  • "Американците с терористи не преговарят. Ние също", отсече зам.-председателят на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

                    MEDIAPOOL.BG
                    Бойко Борисов иска дебат със Слави Трифонов, но ИТН не преговаряли с "терористи" - Mediapool.bg

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      Не били километри, а милиметри
                      Построените от борисов магистрали бе
                      Не бе той има предвид колко е откраднал последната година от магистралите.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        РАДОСЛАВ БИМБАЛОВ, ФЕЙСБУК:
                        Удивително е настървението, с което се опитват да изплашат народонаселението с машинното гласуване. Целокупният тролски хор на социолози, ентрополози, политолози, човеколози и прочие подлози се изреждат по всички екрани, за да покажат как са развили учудваща емпатия към човешкия вид. Телевизиите се надпреварват да показват баби в царевичаци, изплашени от машинния вот. Пропагандната мантра е зациклила в „горно до“ и повтаря колко страшно, трудно и невъзможно ще е за обикновените люде да дадат гласа си.

                        LENTATA.COM
                        МАШИНОФОБИЯ
                        „Бягайте, Машините идваааат! - изкрещя Пропагандата в опит да разгони заблудената тълпа. Изб
                        Навремето така реваха като махнаха цветните бюлетини. Сега реват, че махат бюлетините изобщо.....Интересно ми е дали ще реват ако махнат изборите....?
                        Life won't wait for you.

                        Коментар


                        • ГРИГОР ЛИЛОВ



                          СОЦИАЛИЗЪМ ЗА ИЗБРАНИ В ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ
                          *** Служителите на Иван Гешев с келепир - 15 лв за легло на морето, тези на Бойко Рашков и МНО - с 30 лв (all inclusive - обяд, закуска, вечеря, с включени безалкохолни)
                          .
                          На вчерашната дата - 28 юли, но през 2018 г. пуснах пост със същото заглавие
                          § Социализъм за избрани в нашенския див капитализъм:
                          ЛУКС НА МОРЕТО - ЗА 5 ЛЕВА НА ЧОВЕК НА ДЕН!
                          **** Почивните бази и станции на властта са тъмна Индия - не се знае кой лапа и пие в тях, но сметката я плащаме всички ние.
                          **** Необходима е незабавна тяхна приватизация!
                          https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1759205177528747
                          .
                          Става дума за 160 ведомствени почивни станции на държавни структури – от съдебната власт през МНО и МВР до например ... ами например регионалното министерство, които годишно генерират загуби за десетки милиони левове. Те се покриват от бюджета – т.е. от нашия джоб на данъкоплатци.
                          Но чак сега, след няколко години проблемът започна да нашумява в общественото пространство.
                          Поводът е почивен комплекс в курорта „Чайка” край Варна, който беше прехвърлен от активите на Държавната консолидационна компания на ВСС – за ползване от Прокуратурата с решение на кабинета на Бойко Борисов. Това стана по инициатива на Прокуратурата, оформено като искане на Висшия съдебен съвет до правителството.
                          Той е до плажа, с разгърната застроена площ от 8 547 квадратни метра: две климатизирани здания, конферентна зала, спа-център със закрит басейн и сауна, битова сграда, външен басейн с барбекю, ресторант и три бунгала.
                          .
                          ***********************************
                          Обявените цени за почивка на служителите на Темида във всичките им бази са 15 лева на легло!
                          **********************************
                          .
                          Една част от магистратите на Гешев обаче никога няма да стъпят на родното Черноморие – те заработват повече от достатъчно извън тлъстите си заплати, за да си позволят почивки и на най-екзотични и скъпи места по света. А от друга страна отдавна са се обзавели с „къщи за гости” и техни частни имоти по крайбрежната ни ивица.
                          Тези почивни бази са за "простолюдието" – назначено сравнително наскоро, та не е успяло още да изкара пари за нещо лично и престижно.
                          Те са един от начините да се купува лоялността на редовите служители и вместо на законите, те да се подчиняват на повелите на корумпираните им началници.
                          .
                          ***** Проблемът не е само с хотелите на Темида.
                          Така например МНО има десетки почивни бази по морето и планината. Цената за стандартна стая, включваща нощувка, закуска, обяд (с включени безалкохолни напитки) и вечеря е 30 лв. на човек. МВР е вторият по големина "рецепиент" на тази екстра.
                          .
                          .***** Проблемът не е само в това, че в условията на див капитализъм за някои категории граждани - явно по-важни от останалите, съществува социализъм.
                          .
                          ***** Проблемът обаче дори не е и в социалистическите цени.
                          Отново ще акцентирам на написаното от мен тогава :
                          "10. Обектите с представителни и социални функции на централната администрация не са длъжни да изготвят подробни отчети на разходите и отчитат само оперативния си излишък или генерираните загуби."
                          "Обектите, които не са търговски дружества не са длъжни да прилагат стандартните счетоводни правила на туристическия сектор, а счетоводни процедури, които водят до изкривена картина на тяхното финансово изпълнение."
                          .
                          Аууу!
                          Явно тези обекти не са в България, а в някаква "Марсиания", щом за тях не само българските закони и счетоводни правила, но и общоприетите в света не важат.
                          Аууу – значи десетките милиони левове загуба може да са и много повече, но колко точно само ръководителите на съответните ведомства си знаят.
                          .
                          ***** Но дори и този проблем не е основният в ситуацията с тези почивни бази.
                          Основният е в онова, което написах в онзи брадясал пост и което сега, с разследванията от тези дни никой не ще да предложи на вниманието на обществото, вкл. и в разследванията на колегите от „Свободна Европа” и др. медии.
                          Проблемът е, че в условията на капитализъм - па дори и той да е вид скандинавска социалдемокрация, властта
                          НЯМА МЯСТО В ТУРИСТИЧЕСКАТА ИНДУСТРИЯ!
                          ВЪОБЩЕ НЯМА МЯСТО! НИКАКВО!
                          Иначе си имаме социализъм, но за избраници в условията на див капитализъм. А популярно казано - тази държавна политика с тези почивни бази е тарикатлък на гърба на всички нас!
                          .
                          НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИВАТИЗИРАТ ТЕЗИ ПОЧИВНИ СТАНЦИИ, В КОИТО НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ ЛАПА И ПИЕ, НО МУ ПЛАЩА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО.
                          И в разпореждане на властта да останат само няколко представителни обекти!
                          --------

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Защо да сравнявам червени боклуци с червени отпадъци?
                            Преди години тарикатите от
                            ДС / КГБ ви докараха царчето, за да се отърват от Костов.
                            След това ви сервираха непрестанно разни
                            политически клоуни и домати с колци

                            Има само една автентична европейска партия,
                            която наистина иска и може да ремонтира

                            прогнилите корумпирани съдебна система и управление.
                            Надявам се този път да го разберете
                            Ами не, не разбирам от недомлъвки. Виждам, че си смел (или не си). Назови нещата с истинските им имена.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Как гл. ас. Георги Ганев реши задачата на бившия премиер Борисов, изкарал българските магистрали ''над половин милиард километра''
                              https://offnews.bg/ikonomika/kakvoto...10-754420.html
                              Не били километри, а милиметри
                              Построените от борисов магистрали бе

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                РАДОСЛАВ БИМБАЛОВ, ФЕЙСБУК:
                                Удивително е настървението, с което се опитват да изплашат народонаселението с машинното гласуване. Целокупният тролски хор на социолози, ентрополози, политолози, човеколози и прочие подлози се изреждат по всички екрани, за да покажат как са развили учудваща емпатия към човешкия вид. Телевизиите се надпреварват да показват баби в царевичаци, изплашени от машинния вот. Пропагандната мантра е зациклила в „горно до“ и повтаря колко страшно, трудно и невъзможно ще е за обикновените люде да дадат гласа си.

                                LENTATA.COM
                                МАШИНОФОБИЯ
                                „Бягайте, Машините идваааат! - изкрещя Пропагандата в опит да разгони заблудената тълпа. Изб
                                А не е ли удивително настървението, с което машиния вот се пробутва като някаква панацея! Още повече, че след Благоевград е очевидно че ГЕРБ събират палатката и освобождават терена за следващите мераклии.
                                Мисля че е време за малко по спокойно отношение към предстоящите избори. ББ няма да е Мин Пред. ГЕРБ ще подкрепят всеки който се престраши да поеме горещия картоф на правителствения мандат. Партиите на протеста също узряха до идеята че трябва да управляват. Даже в сутрешните блокове по нац. Телевизиите взеха и министерства да делят.
                                Така че запаете спокойствие и затегнете коланите.
                                Или както съветваха дамите в американската армия: Като усетите че врага ви е поставил в безизходно положение и неминуемо ще се възползва от вас, отпуснете се и се насладете на изживяването!

                                Коментар

                                Working...
                                X