Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Сигурно си чувал приказката "Гарван гарвану око не вади". В този ред на мисли този път гарвана може да е различен и да се докажат някой нещица.
Ще видим...
Така или иначе едно "зло" вече не е на терена, ще видим новите какви ще са.
Та ортака му германеца в Германия го осъдиха, той си излежа присъдата и излезе, а тука още нямаше решение на съда. А като излезе беше оправдателно.
- 1 like
Коментар
-
Днес е хубав ден за Българската Демокрация!
макар и леко вгорчен от индивиди като Копейкин - днес е денят да си кажем адиос с Бойко Борисов и бандата крадци около него и тайният му съдружник Доган (и Пеевски)
ако БСП има останал инстинкт за самосъхранение ще подкрепи едно ново правителство, което ще разчисти мутрите по всички нива на администрацията и ще даде рамо за сериозна реконструкция на съд и прокутатура.
голямата въпросителна е Слави Трифонов - дали наистина ще се окаже човек на Д(П)С и ще си намери някаква безумна причина да прави сечено на реформаторска коалиция или ще подкрепи.
ако Нинова и Слави подкрепят Кирил и Асен и ДБ - моделът на ГЕРБ-ДПС е свършен!
ПП Благодаря на Румен Радев, че служебното правителство(първото) беше съставено от хора като Асен и Кирил и българските граждани видяха, че не всички политици са като Бараба Ганьос и сие.Last edited by bertram; 14.11.2021, 22:26.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Както казах тези приказки за куфарчетата ги слушам от 1990 година.
Когато Костов беше на власт говореха как митничарите се отчитали директно в централата на СДС и носели куфарчета с пари там.
После говореха за Мистър 10% как прибирал по 10% от всяка приватизационна сделка. После каквото се сетиш още се говореше. Нищо не се доказа, нищо не стигна до съда или някакви кокошкарски истории стигаха до съда и съда оправдаваше.
А КТБ фалира по времето на Орешарски (БСП + ДПС управляваха тогава).
Колко неща се приказваха - Цветанов подслушвал, ГЕРБ крадели бизнеси, после пак подслушване на протеста, после 60 милиона за Хемус изнесени в чували. Глупости всякакви главно предизборни.
Т.е. дори и да сменят Гешев, то следващия прокурор трябва да събере доказателства, да ги внесе в съда и съда да отсъди. Имайки предвид мудността на нашата съдебна система и как с процедурни хватки може да се протака едно дело. То решението на съда ще има да го чакаме 10 години.
Ще видим...
Така или иначе едно "зло" вече не е на терена, ще видим новите какви ще са.
- 1 like
Коментар
-
Така е корупцията е субективна, но, ако докажат, че боце е бил корумпиран и е вземал чрез черешко куфарчета с кеш и го тикнат в кауша, както и черешко, ако докажат, че дебелян събори една банка и го тикнат в кауша, вече ще е друго и корупцията ще има реални адресати. Тогава всичкото заплатаджии по администрациите ще гледат с друго око на подкупа и ще започне промяната. Има малки стъпки, които биха променили пътя.
И няма никакво значение дали даден властимащ е корумпиран или не, защото и в двата случая ще бъде обвинен в корупция. Ще бъде обвинен и в кражби, лъжи измами и т.н.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Така е корупцията е субективна, но, ако докажат, че боце е бил корумпиран и е вземал чрез черешко куфарчета с кеш и го тикнат в кауша, както и черешко, ако докажат, че дебелян събори една банка и го тикнат в кауша, вече ще е друго и корупцията ще има реални адресати. Тогава всичкото заплатаджии по администрациите ще гледат с друго око на подкупа и ще започне промяната. Има малки стъпки, които биха променили пътя.
Когато Костов беше на власт говореха как митничарите се отчитали директно в централата на СДС и носели куфарчета с пари там.
После говореха за Мистър 10% как прибирал по 10% от всяка приватизационна сделка. После каквото се сетиш още се говореше. Нищо не се доказа, нищо не стигна до съда или някакви кокошкарски истории стигаха до съда и съда оправдаваше.
А КТБ фалира по времето на Орешарски (БСП + ДПС управляваха тогава).
Колко неща се приказваха - Цветанов подслушвал, ГЕРБ крадели бизнеси, после пак подслушване на протеста, после 60 милиона за Хемус изнесени в чували. Глупости всякакви главно предизборни.
Т.е. дори и да сменят Гешев, то следващия прокурор трябва да събере доказателства, да ги внесе в съда и съда да отсъди. Имайки предвид мудността на нашата съдебна система и как с процедурни хватки може да се протака едно дело. То решението на съда ще има да го чакаме 10 години.
- 1 like
Коментар
-
ПП + ДБ + БСП няма да имат 120 депутата. Ще им трябва и Слави или Възраждане. Но Възраждане ще са контра на всичко.
Според мен ще се опитат да направят някакво програмно/експертно правителство. Щото както каза Матеев ще трябва да се вземат непопулярни решения. А това значи край на политическата кариера преди да е започнала - освен ако не си за малко да се награбиш и чао.
А експертизата свърша там където започва политиката. Или си експерт, или си политик, не може да си едновременно и двете. Затова експертно управление като част от политическото управление няма как да съществува.
- 1 like
Коментар
-
А дано, ама надали
Приказките за корупцията ги слушам от 1990та и все се борим с нея и все не я преборваме.
Т.е. дори и да сменят Гешев, дори и да преборят корупцията (каквото и да значи това), то пак ще има недоволни дето ще казват че има корупция. Щото тя корупцията не се мери с метър, а на база някакви лични усещания на някакви хора дето ги питат.
Същото е като с "И сега какво правим?" като те спрат катаджии. Никога не съм го чувал, писали са ми фиша като съм сгазил лука и са ме спирали.
Не казвам че корупция няма, а че борбата с нея е все едно да се бориш с вятърни мелници. Дори и да се пребориш трудно ще бъде отчетено.
Докато виж една магистрала като построиш се вижда и си личи
Въпреки че винаги има мрънкачи дето да казват, скъпа била, некачествена била, бавно станала, бла, бла.
Коментар
-
Е и ?!?
Ще спечели и така трябва да бъде според мен.
Интересно как всички подръжници на гърбавите изведнъж заставате зад тезата за експертен кабинет щото имало причини. Ако обаче се състави правителство с мадат на ПП и решат няколко наболяли проблема/корупция и главен прокурор са най-наболялите/ дали ГЕРБ няма да се окажат на бунището на политическата история?
Ако питаш мен точно това ще стане. Боце вече е история.
резултата на ПП изглежда добър, но на практика е провал. Идета на тази партия беше да увлече негласувалите и да създаде реформаторска маса в парламента и широка електорална база. Напрактика ПП изяде другите реформатори и намали електоралната база.
При тази стеснена електорална база всяка по-сериозна криза, от тези които ни предстоят, ще ги пометат от политическата сцена.
- 1 like
Коментар
-
Боце вече е история.
- 1 like
Коментар
-
Е и ?!?
Интересно как всички подръжници на гърбавите изведнъж заставате зад тезата за експертен кабинет щото имало причини. Ако обаче се състави правителство с мадат на ПП и решат няколко наболяли проблема/корупция и главен прокурор са най-наболялите/ дали ГЕРБ няма да се окажат на бунището на политическата история?
Приказките за корупцията ги слушам от 1990та и все се борим с нея и все не я преборваме.
Т.е. дори и да сменят Гешев, дори и да преборят корупцията (каквото и да значи това), то пак ще има недоволни дето ще казват че има корупция. Щото тя корупцията не се мери с метър, а на база някакви лични усещания на някакви хора дето ги питат.
Същото е като с "И сега какво правим?" като те спрат катаджии. Никога не съм го чувал, писали са ми фиша като съм сгазил лука и са ме спирали.
Не казвам че корупция няма, а че борбата с нея е все едно да се бориш с вятърни мелници. Дори и да се пребориш трудно ще бъде отчетено.
Докато виж една магистрала като построиш се вижда и си личи
Въпреки че винаги има мрънкачи дето да казват, скъпа била, некачествена била, бавно станала, бла, бла.
- 1 like
Коментар
-
РР ще спечели балотажа без значение, че зад Герджиков ще застанат видимо и ДПС. То е ясно,че последните 10години Герб и ДПС са с един интерес и работят заедно за запазване на властта и папането от общата каца.
Ама поне едно 40 че даже и 50% все още не са като горните. Затова си е речено с право, че прост народ - калпава държава.
Коментар
-
Радев ще спечели, обаче с избирателна активност от 30% - сегашната се очертава да е под 40%.
Предполагам че на втори тур ще има в абсолютни стойности по-малко гласове отколкото сега на първи тур, което ще създаде поредния парадокс.
Коментар
-
Похвално,
отговаряш без да се заяждаш, както правиш обикновенно.
РР ще спечели балотажа без значение, че зад Герджиков ще застанат видимо и ДПС. То е ясно,че последните 10години Герб и ДПС са с един интерес и работят заедно за запазване на властта и папането от общата каца.
Предполагам че на втори тур ще има в абсолютни стойности по-малко гласове отколкото сега на първи тур, което ще създаде поредния парадокс.
- 1 like
Коментар
Коментар