Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Що се отнася до десети ноември, за мен винаги е приятно да си спомням онзи ден от далечната 1989-та година. Бях малд и достатъчно неопитен зада мога в пълна степент да изпитам и да се насладя на чувствто на еуфория, от предстоящата среща с новото, вълнуващото и примамливо бъдеще, което миг преди това изглеждаше недостижимо.
Зада е по-лесно разбираемо, ще дам следния пример. Лятото на 1989-та година бях командирован към една студентска бригада в Исперих и ме настаниха в местното училище в кабинета по френски език. Двете седмици на командировката гледах картата на Франция и на Париж и си представях как някой много далечен ден, някакси ще успея да ида и да видя, този граяд и тази страна. Ако небеше се случил процеса част от който бее и 10.11.1989, това така и щеше да стане. След години за заслуги щяха да ме допуснат до екскурзия "на Запад", в частност до Париж.
На 10.11.1989 усетих инстиктивно че това вече няма да е така и за в бъдеще аз ще решавам, кога и къде да ида. Е 1993 прекарах три дни в Париж навръщане от Лондон, където бях прекарал доста по-дълго. А следващите две седмици като волна птица се спуснах на юг във франция, после навестих Милано и Венеция и поех към дома.
Накратко дали за мен 10.11.1989 е празник - да така е. Малак личен празник.
Коментар