IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

    ++
    Oтколе и моя милост така си мисли.
    Що да не вземем пример от францата, еталона на демокрацията от няколко века.

    Изглежда и ИТН работи (съзнателно или не) в тая посока. Лошо ли е ..за мен - не.

    ПС Само бих предпочел през.избори да са по начесто - на 2-3г макс, че по тия ширини стават доста грешки.
    Проблема не е в модела а в хората.Ние сме една дива орда за която подходящ модел няма.Само тояга оправя нещата.

    Коментар


    • bota156, не си ме разбрал, просто казвам че вече е късно за гимнастики са данъците, разбира се да няма необлагаем доход е престъпление извършено от законодателя..но това вече е минало време. Ще занулят, тя мечката като тръгне играе наред са казали старите хора. Ако не се сетят да занулят данъците предварително, те сами ще се занулят.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        redcretin, извинявай ама какво общо има между плоския данък и това че няма минимален необлагаем доход..щото ми се стурва че тези двата щата нямат нищо общо. А и какво като е плосък, тези които трябва да го плащат не са толкова плоски да го плащат, пък като го направят прогресивен само от факта че е станал прогресивен няма да си счупят краката да го плащат. Друго има, пари няма, няма инвестиции и за да се рестартират нещата данъците трябва да станат НУЛЕВИ. Преди малко гледах как се хвалят как им вървяла икономиката на едни независимо от политиката, цветни сънища са това. Как пък върви а най големите им интернет компании играят на елиминация, едната е решила да елеминира другата аз си мисля че за да оцелее тя, другата ще глътне вода със сигурност, скриха си оборота на търговците защото толкова голям стана че някой да не им завиди..всъщност мнозина занулиха. Така ми се стурува, че за гимнастика с данъците няма пространство въобще щом се занулява бизнеса те и данъците ще занулят и обстоятелствата не задават никакви въпроси..тези нулевите търговци какви данъци ще плащат независимо по каква схема - нулеви.
        Е как какво? Необлагаемия е задължителен, най-добре мин.раб. заплата. Необлагаем минимум е НУЛЕВ данък, кво против него имаш?
        Да бе ща занулят - един търговски представител на кафе, строителни материал докарва седмично 50к лева. СЕДМИЧНО и 50к. Знайш ли кога ще занули? Взема за 1 продава за 5лв има 2 секретарки и 5 шофьора - 10к разходи.
        От такива "бизнеси" БГ няма никаква нужда
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
          Шахматистката я оплюхте щото нямала опит, сега Василев, понеже имал опит (история) в политиката, видиш ли - не ставал. Не съм адвокат на "Никиту", нито съм фен на Слави, но има факти, които са безспорни: Василев беше един от радетелите за плоския данък, който е едно от малкото положителни неща, случили се на икономическия ни небосклон последните 30 г. Василев говори езици, има международен опит и контакти, самочувствие идващо от смислен бекграунд, което има огромно значение в политиката, очевидно се ориентира добре административно, което е супер важно за МП. Познава средата и играчите, което също е много важно. Има принципен (ако щете - и личен) интерес икономиката да върви в правилната посока. Да сравним отношението му към капиталовия пазар с това на черешаря и можем да приключим разговора дотук. Сигурно има много по-добри кандидати за МП от него, но още по-сигурно е, че има и далеч, далеч по-лоши. Моето лично мнение е, че кандидатурата в този политически контекст и ситуация е в крайна сметка приемлива и не заслужава цялото безсмислено оплюване, което виждаме отвсякъде последните дни. Повече ме притесняват лицата без никакъв опит в политиката и бизнеса, но и те заслужават 100 дни кредит на доверие.
          Динев само ти ли не знеш че джуджето Хаяско е крадец най обикновен долен крадец.Ако ще всичките езици на Светът да знае това не променя факта че е крадец.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
            Служебното правителство на Радев трябва да стане действащо само с смяна на няколко министъра който са компроментирани и както каза Христо Иванов свързани със сарайте. Всички други си вършат отлично работата. Щом мутрите започнаха да се притесняват,значи положението с това служебно правителство е много добре.

            А слави да си завре отзад тъпото му правителство от калинки.

            Със сигурност протест срещу Слави ще е по дързак отколкото срещу Боко. Боко беше диктатор крадец, а слафчо е на едни патерици криещ се по миши дупки с още по мишо сърце от тулупа.

            Разбира се, че правителството на Слави ЩЕ управлява: ако не сега, след есенни избори!

            Колкото повече плюете Слави, това може да означава за него едно: той е на прав път и трябва да следва именно ТОЗИ път. Разбира се, че Слави има избиратели, които СЕ УВЕЛИЧАВАТ и той не може да излъже доверието на своите избиратели. Казвам това с ясното съзнание на НЕчалгар, който - както вече знаете - съм гласувал за БИВШ чалгар (на млади години, какво ли не правим!)

            Който иска да управлява, трябва да спечели доверието на избирателите и след избори да управлява.
            Last edited by mikomikov; 15.07.2021, 16:24.

            Коментар


            • redcretin, извинявай ама какво общо има между плоския данък и това че няма минимален необлагаем доход..щото ми се стурва че тези двата щата нямат нищо общо. А и какво като е плосък, тези които трябва да го плащат не са толкова плоски да го плащат, пък като го направят прогресивен само от факта че е станал прогресивен няма да си счупят краката да го плащат. Друго има, пари няма, няма инвестиции и за да се рестартират нещата данъците трябва да станат НУЛЕВИ. Преди малко гледах как се хвалят как им вървяла икономиката на едни независимо от политиката, цветни сънища са това. Как пък върви а най големите им интернет компании играят на елиминация, едната е решила да елеминира другата аз си мисля че за да оцелее тя, другата ще глътне вода със сигурност, скриха си оборота на търговците защото толкова голям стана че някой да не им завиди..всъщност мнозина занулиха. Така ми се стурува, че за гимнастика с данъците няма пространство въобще щом се занулява бизнеса те и данъците ще занулят и обстоятелствата не задават никакви въпроси..тези нулевите търговци какви данъци ще плащат независимо по каква схема - нулеви.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                Служебното правителство на Радев трябва да стане действащо само с смяна на няколко министъра който са компроментирани и както каза Христо Иванов свързани със сарайте. Всички други си вършат отлично работата. Щом мутрите започнаха да се притесняват,значи положението с това служебно правителство е много добре.

                А слави да си завре отзад тъпото му правителство от калинки.

                Със сигурност протест срещу Слави ще е по дързак отколкото срещу Боко. Боко беше диктатор крадец, а слафчо е на едни патерици криещ се по миши дупки с още по мишо сърце от тулупа.
                Абе до оня ден му лижеше задника а сега вече да си завира отзад?
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                  Ти сериозно ли? Даваш ли си сметка, че ако данъкът беше прогресивен, щяхте да имате и необлагаем минимум. При поголовната бедност в страната това означава повечето хора да не плащат никакъв данък, а сега хоп десятък
                  Какъв интерес има се видя и от Меком сагата, и от Експат фондовете му - загробване на инвеститорите за лична облага с комисиони.

                  Верно сте много забавни, човека ви клати - вие го целувате
                  +111111111111

                  Коментар


                  • Да се коментира Н.Василев мисля е по темата. Тоя фонд базиран на Софис е пълен шит, защото Софикс е служебно избран индекс. Ако доскоро се редеше от Пенсионните, вече и Посредниците си имат свои шит дружества, на балонни цени, и който и да управлява фонд базиран на Софикс, няма как да е успешен. Сигурен провал.
                    Що се отнася до кандидатурата за Н.Василев премиер, това е много силен и изненадващ ход на Слави. Никога не бих да глас за него, но това което предлага е възможно най-доброто. В контекста, че ситуацията в държавата е сложна, има нужда точно от такива хора с нестадартно и екстремно мислене като Н.Василев, които могат да проведат множество нехаресвани и непопулярни действия. Като миналата година с ПИБ. Кой щеше де да направи такава сделка? А тя беше нужна, но не беше популярна. Н.Василев може да свърши нужната работа. Може би не за дългъг период., но минимум 6 месеца толеранс за задължителни. Няма ли рязки и дълбоки реформи, на 6тия месец да го свалят в Парламента. Забравихте ли, че той е единствен политик , който от над 15 г. говори за Б-я и Еврозоната. Кой друг политик му стиска да е на такова непупулярно менение, защото сред обществото приемане на Еврото не е приемливо, но това единствето останало хапче, Б-я да се събуди и да тръгно към икономически растеж отново.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                      Шахматистката я оплюхте щото нямала опит, сега Василев, понеже имал опит (история) в политиката, видиш ли - не ставал. Не съм адвокат на "Никиту", нито съм фен на Слави, но има факти, които са безспорни: Василев беше един от радетелите за плоския данък, който е едно от малкото положителни неща, случили се на икономическия ни небосклон последните 30 г. Василев говори езици, има международен опит и контакти, самочувствие идващо от смислен бекграунд, което има огромно значение в политиката, очевидно се ориентира добре административно, което е супер важно за МП. Познава средата и играчите, което също е много важно. Има принципен (ако щете - и личен) интерес икономиката да върви в правилната посока. Да сравним отношението му към капиталовия пазар с това на черешаря и можем да приключим разговора дотук. Сигурно има много по-добри кандидати за МП от него, но още по-сигурно е, че има и далеч, далеч по-лоши. Моето лично мнение е, че кандидатурата в този политически контекст и ситуация е в крайна сметка приемлива и не заслужава цялото безсмислено оплюване, което виждаме отвсякъде последните дни. Повече ме притесняват лицата без никакъв опит в политиката и бизнеса, но и те заслужават 100 дни кредит на доверие.
                      Ти сериозно ли? Даваш ли си сметка, че ако данъкът беше прогресивен, щяхте да имате и необлагаем минимум. При поголовната бедност в страната това означава повечето хора да не плащат никакъв данък, а сега хоп десятък
                      Какъв интерес има се видя и от Меком сагата, и от Експат фондовете му - загробване на инвеститорите за лична облага с комисиони.

                      Верно сте много забавни, човека ви клати - вие го целувате

                      Коментар


                      • Служебното правителство на Радев трябва да стане действащо само с смяна на няколко министъра който са компроментирани и както каза Христо Иванов свързани със сарайте. Всички други си вършат отлично работата. Щом мутрите започнаха да се притесняват,значи положението с това служебно правителство е много добре.

                        А слави да си завре отзад тъпото му правителство от калинки.

                        Със сигурност протест срещу Слави ще е по дързак отколкото срещу Боко. Боко беше диктатор крадец, а слафчо е на едни патерици криещ се по миши дупки с още по мишо сърце от тулупа.

                        Коментар


                        • https://frognews.bg/novini/samo-vav-...-dokument.html Финансовото разузнаване към ДАНС разобличи главния прокурор Иван Гешев, че е „игнорирал или отклонил“ информация, свързана с Делян Пеевски, докато е водил делото за дейността и фалита на КТБ. Това става ясно от Справка с рег.№RB 202001-001-03 от 9 септември 2015 г., на родното ФБР, с която Фрог нюз разполага.

                          В скандалния документ се разкрива, че Гешев не взима под внимание предоставената му информация от службата за сигурност, касаеща конкретно Пеевски, което само по себе си е изключително подозрително. „Налице са индикации, че прокуратурата, в лицето на наблюдаващия прокурор Иван Гешев, до момента или игнорира, или отклонява информация, свързваща Пеевски с дейността на банката и фалита ѝ".,се казва в един от изводите на ДАНС.



                          Нелицеприятни изводи:



                          Агентите от финансовото разузнаване решават да информират ръководството на ДАНС за този съществен пропуск на Иван Гешев, но гласът им остава „глас в пустиня“. Т. е предупрежденията, че Гешев субективно разследва фалита на КТБ, като покрива Пеевски, не се взимат от никого предвид. Поне до този момент. От резолюция върху първата страница на Справката „За доклад!“, може да се направи извод, че чувствителната информация поне е стигнала до началниците на ДАНС.



                          Изненадите, обаче не свършват дотук. Финансовото разузнаване прави втори нелицеприятен извод, а той е: „Налице е или некомпетентност от страна на временната парламентарна комисия, разследвала фалита на КТБ, или умишлено пропускане на данни, свързващи Делян Пеевски с фалита на банката“. Припомняме ви, че въпросната комисия беше оглавявана от т. нар. „острие“ на ГЕРБ Десислава Атанасова.


                          Та Никито Василев известен и под прякора си НикиТУ Салама и началника му слаФчо и тошко африкански искат да задържат каскета до края на мандата му и да мислят правила чак за следващият главен прокурор. НикиТУ Василев е пешка в играта на ДС. Никакъв премиер няма да бъде а само една пионка и кукла на конци. Пък и бая хора знаят за едни далаверки и опити за измами, пък накрая му го вкараха на Салама. Готови ли сме за нов премиер послушко на статуквото?

                          Коментар


                          • Шахматистката я оплюхте щото нямала опит, сега Василев, понеже имал опит (история) в политиката, видиш ли - не ставал. Не съм адвокат на "Никиту", нито съм фен на Слави, но има факти, които са безспорни: Василев беше един от радетелите за плоския данък, който е едно от малкото положителни неща, случили се на икономическия ни небосклон последните 30 г. Василев говори езици, има международен опит и контакти, самочувствие идващо от смислен бекграунд, което има огромно значение в политиката, очевидно се ориентира добре административно, което е супер важно за МП. Познава средата и играчите, което също е много важно. Има принципен (ако щете - и личен) интерес икономиката да върви в правилната посока. Да сравним отношението му към капиталовия пазар с това на черешаря и можем да приключим разговора дотук. Сигурно има много по-добри кандидати за МП от него, но още по-сигурно е, че има и далеч, далеч по-лоши. Моето лично мнение е, че кандидатурата в този политически контекст и ситуация е в крайна сметка приемлива и не заслужава цялото безсмислено оплюване, което виждаме отвсякъде последните дни. Повече ме притесняват лицата без никакъв опит в политиката и бизнеса, но и те заслужават 100 дни кредит на доверие.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Oтколе и моя милост така си мисли.
                              Що да не вземем пример от францата, еталона на демокрацията от няколко века.
                              Ти пък
                              Седнал си да сравняваш Държава, имаща Президент, Парламент, Правителство и Съдебна Система
                              с една територия

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                                ...

                                п.С. А за Никиту - както се казвав онази поговорка: всяко нещо има начало и край, само саламът им два края
                                за 2та края може да спорим, ако бяха еднакви, нямаше да има разлика от кой край си ..

                                Коментар

                                Working...
                                X