IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Сред предложенията са народните представители да получават една средна бюджетна заплата от 1570 лева. Днес на комисия депутатите трябва да решат и по какви правила ще работят. Сред предложенията са намаляване на депутатската заплата тройно, като тя да е една средна бюджетна заплата или 1570 лева, а не три.

    Това предлагат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, съобщи „24 часа“. Предложението е внесено като промяна в правилника на парламента.

    В момента депутатите взимат по 4728 лв. Техните заплати са обвързани с тези в бюджетния сектор от години. Правилото е, че една депутатска заплата се равнява на три средномесечни.

    От партията на Мая Манолова предлагат основната депутатска заплата да стане 1576 лв. Освен това се настоява парите, които народните представители получават за сътрудници, вече да се дават само по банков път, а не в плик. Става дума за суми от максимум 2/3 над заплатата.

    И още – да бъдат премахнати парите за транспорт, освен за чужбина, а изказванията по начина на водене да са само 1 минута вместо 2. Трябва да се реши и дали народните представители ще работят на сесии.

    И предишния кратък парламент имаше подобна точка – за намаление на депутатските заплати, но до орязването им така и не се стигна – просто нямаше кворум и тя отпадна от дневния ред.

    Източник: onovini.eu

    Коментар


    • Ива ТипВесели мигове Veseli Migove
      Ива Тип · 13 ч ·
      0:28 / 29:27 Референдуми за справедливост беше на живо.

      https://www.facebook.com/referendumi...48367303776198 - видеото

      13 ч ·
      Намираме се пред един от палатите на Цветелина Бориславова – принцесата на олигархията!
      Във видеоклипа говорим за:
      Списъкът от 15 хил. лица за задържане и конфискация(50 млрд. лв.) на имуществото им придобито по престъпен начин – ограбването на България през последните 30 години.
      Цветелина Бориславова …
      Или бъдещия собственик на частната парогазовата централа, която ще се изгради в ТЕЦ "Марица изток 2" със собствена инвестиция от 680 млн. лв. и 1 млрд. лв., безвъзмездно дадени от държавата и ЕС.
      Бориславова с баща служител в Първо главно (Външно разузнаване), работил в посолствата в САЩ, Индонезия и Румъния. Първият ѝ мъж също не е случаен, както и всички останали, а именно Стефан - син на Иван Абаджиев, първи секретар на ЦК на ДКМС, кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП и посланик в Румъния. И първата ѝ работа не е случайна, а именно във фирма „ИНКО“ - филиал на Научно техническото разузнаване.
      След 1989 г. гравитира около СИК, има съдружия със знакови фигури от групировката като Румен Николов – Пашата, с
      Бойко Борисов включително и интимни. В периода 1992-2000 г. може да се опише като лице, което участва в различни схеми за натрупване на капитали по престъпен начин – източване на държавни предприятия, необезпечени кредити от банките пирамиди и други в непрекъсната симбиоза с властта и хората от задкулисието.
      През 2001 г. започва нов етап в бизнес кариерата на Бориславова – тя вече е собственик на СИБАНК, контролният пакет ѝ е прехвърлен от Славчо Христов - касиера на мръсните пари на Иван Костов (това са парите от приватизацията, контрабандата и разпродажбата на апетитни имоти в градовете, особено столицата). След нейното влизане в управлението, банката започва да концертира депозитите на държавните фирми, банковото обслужване на различни държавни институции относно плащане на данъци, глоби и т.н. Същевременно банката участва в схемите по придобиването на дялове от крупни държавни компании като БТК – схемата с изкупуване на компенсаторки на безценица от порядъка на 11-13 стотинки и впоследствие с тях придобиване на 35 % от БТК, благодарение на това че Цветелина Бориславова ползва вътрешна информация, дадена ѝ от правителството на царя, че останалите държавни дялове в телекома ще се придобиват от частни лица с компенсаторки. След като се разбира, че с компенсаторки ще се изкупи държавния дял на телекома само за една нощ скачат на 1 лв.
      Трябва да се отбележи, че контролния пакет от 65 % на БТК е продадена от Николай Василев за 230 милиона евро при оценки година преди това над 1.2 млрд. евро за цялата компания.
      Днес тя е собственик на Българо - американска кредитна банка - БАКБ, хотели в Пампорово и оператора на цялата ски зона там, хотели в Банско, фотоволтаици и т.н.
      Но на какво се очаква да бъде собственик Цветелина Бориславова в следващите години
      Отговорът е свързан с плана за възстановяване и устойчивост, по който България трябва да получи 12 млрд. лв.
      Целта на този план е да способства икономическото и социално възстановяване от кризата, породена от пандемията от COVID-19. Като акцент е поставена „Зелената сделка“, с която трябва да се намалят парниковите газове. Това включва и закриване на въглищните централи, като в България 40 % от ел. енергията идва от такива централи.
      В тази връзка, в плана за възстановяване е включено субсидиране (безвъзмездни пари) от 1 млрд. лв. за изграждането на газова централа от частно лице в държавната сега ТЕЦ „Марица Изток 2“.
      Предвидени са конкретни финансови параметри, а именно, че необходимата инвестиция за реализирането на проекта е 850 000 000 евро, от които:
      - 30% (255 000 000 евро) като субсидия по Механизма за възстановяване и устойчивост,
      - 30% (255 000 000 евро) финансиран чрез финансов инструмент по линия на Модернизационен фонд и
      - остатъка 40% (340 000 000 евро) частна инвестиция".
      В прав текст това означава, че бъдещият собственик на парогазовата централа в ТЕЦ "Марица изток 2" трябва да осигури собствена инвестиция от 340 млн. евро – 680 млн. лв. и ще получи безвъзмездно 1 млрд. лв. от държавата, с което ще стане собственик на втората основна мощност след АЕЦ Козлодуй за производство на ток в България и ще определя цената на тока в следващите десетилетия.
      Вероятно като бонус ще получи наличното метално оборудване в ТЕЦ-а (турбини, вагони, релси и т.н.), което след затварянето на въглищните блокове ще се окаже ненужно, да го продаде за своя сметка, с което да покрие част от личната си инвестиция.
      Крадците и унищожителите на България заграбиха парите през началото на 90-те с банките пирамиди, после заводите чрез криминалната приватизация, после подземните богатства чрез неизгодни концесии, апетитните крайбрежни терени чрез неизгодни 14 хил. заменки, евросредства чрез нагласени обществени поръчки и кухи проекти, сега енергийните мощности чрез безвъзмездни държавни и европейски пари!
      А за народа …
      Президентски избори 2021
      Президента – институцията на народа!
      Програма „Референдуми за справедливост“
      Кой ще изпълни тази програма
      - НАРОДА
      Как ще стане това
      - Виж механизма съгласно Конституцията и законодателството тук
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2778675569109333&id=100009007 520457

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
        такъв министър НИКОГА не сме имали.
        А прави елементарни неща - не краде и не влиза в схеми.
        Само това е достатъчно
        Спокойно де, има време

        Коментар


        • такъв министър НИКОГА не сме имали.
          А прави елементарни неща - не краде и не влиза в схеми.
          Само това е достатъчно

          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Какво каза в предаването "Лице в лице" по БТВ служебният министър на икономиката
            Кирил Петков. :

            "За мен беше много учудващо, че в първия ми ден в парламента ме атакуваха
            три партии. От две очаквах атаки - ГЕРБ и ДПС, защото спряхме много пари и привилегии на определени хора и кръгове. Тези хора са сложили парите на данъкоплатеца в джоба си и са върнали определени суми към тогавашните управляващи. Нормално бе да ни атакуват ГЕРБ и ДПС, защото това означава, че сме си свършили работата."

            "Най-много ме изненада атаката на
            "Има такъв народ" (ИТН). Уж хора на протестите, уж хора на промяната, въпреки че не съм ги виждал по протестите. Явно спирането на милоните и паричните потоци е ядосало тези определени хора и те са намерили пролука през ИТН, за да направят всичко възможно да ни разкарат. Явно те са се надявали, че нас ще ни има 2-3 месеца и после нещата ще продължат по старому. Открихме много нередности и спряхме много кранчета. Представете си как са се чувствали тези хора и са си викали - леле, дано тия министри не продължат и отново да започнат проверките на фризьорски салони, кафенетата и магазините за цветя. Ние знаехме, че тръгваме на битка срещу хора с огромни интереси и те явно са намерили начин да ни атакуват и чрез ИТН.

            Единствено "Демократична България" и "
            Изправи се БГ! Ние идваме!" се държаха нормално.

            Тези
            фирми и кръгове намериха начин да ни отрежат пътя да бъдем редовни министри. Това са бизнеси на лобизма и корупцията, това не са нормални бизнеси. Най-важното е, че научих две неща. Първото е, че можеш да спреш парите на такива хора. Трябва воля и желание. Запознах се с хора, които са независими и чисти, готови да водят тази битка. Лошата новина е, че средствата, срещу които се борим, са огромни"

            "Аз съм министър на Република България и на българите. Президентът показа, че може да се даде възможност на независими хора да управляват и решават, без да има звънене, натиск и напътствия. Фактът, че не сме поканени с
            Асен Василев за редовни министри показва, че сме независими. Нямам абсолютна никаква обвързонст с г-н Прокопиев. Единствено съм позлвал разследващи материали на неговите издания. Мога да дам пример с Държавната консолидационна компания. Не бях чувал за нея преди да прочета няколко статии", отговори Кирил Петков на въпрос дали е министър на Иво Прокопиев.

            "Невероятно е, че вчера
            Слави Трифонов си позволява да говори за факти, които са излезли в един определен жълт сайт. Това много ме учудва. Асен Василев никога не е подписвал правото на строеж на фирмата, в която съм бил партньор в един момент. Разрешителното е издадено от министър Драгомир Стойнев. Цялата история е съшита с бели конци и никой не цитира този документ. Той е факт", коментира министърът вчерашното изказване на Слави Трифонов.

            "Мен ми е интересно как
            хората, на които са спрени парите и порциите, са намерили път за атака през партия уж на протеста. Най-важното е, че показахме, че нещата може да се променят. Повече не трябва да допускаме да се случват тайни схеми. Аз обещавам на зрителите, че ще следим всяка една стъпка на новото правителство. Вече съм запознат с тайната завера на корупцията и знам къде да търся. Няма да допусна отново да ни крадат по този начин.На хората им омръзна да ги карадат. Ето показахме, че има хора, на които им пука за държавата и няма да крадат. Още при първата схема и съмнение за корупция на новите управляващи, независимо кои са те, аз ще организирам протести", обеща за финал Кирил Петков.

            Коментар


            • Дали зад Слави Трифонов не стои някой друг?

              Политическото поведение на
              ИТН е противоречиво не само от незнание и неможене. От самото начало то залага на единствения си коз - вие ще сте виновни за евентуални нови избори, щом не ни подкрепяте. И цялата борба сега е как да убеди собствения си електорат в своята правота и в алчността и арогантността на партньорите от протестните формации.

              Какъв ли ще е този електорат, който ще приеме кабинет на
              ИТН, подкрепен активно от БСП (чрез гласуване в пленарната зала) и пасивно от ГЕРБ (чрез отсъствие от залата и сваляне на кворума). Или пък ще отиде за трети път на избори, само защото Христо Иванов много обичал да се меси в съставянето на правителството на Слави Трифонов. Колцина ще останат наивниците, за които Слави Трифонов, явяващ се пред публиката в образ на холограма и с глас на радиоточка, е просто един невинен самотник, който е спечелил изборите, но не знае как да продължи и затова изнервено импровизира.

              Хайде малко повече хора да започнат да свързват фактите с логиката и да се запитат дали зад
              Трифонов не стои някой друг или нещо друго и затова сега близо 660 000 души гледат съвсем друга пиеса от тази, за която си бяха купили билети на 11 юли. Все едно е дали става дума за политинженерен проект за запазване на статуквото чрез пореден популистки маньовър, или за прекалено повярвали си шоумени, приели сериозна инвестиция, на която ѝ наближава падежът. И в двата случая истинските сценаристи са зад кулисите.

              Коментар


              • Не се стърпях да го копирам .....
                20 стъпки да няма такава държава:


                1. Правиш партия с основната цел да въведеш мажоритарен вот за НС.
                2. Правиш програма – обещаваш абсолютна прозрачност и никакви преговори с ДПС, БСП и ГЕРБ.
                3. Прозрачността в цялата кампания се изразява да не дадеш нито едно интервю, никъде.
                4. Отиваш на избори, влизаш в парламента – казваш, че сега не е момента за да въвеждаш мажоритарен вот за НС. Лицето, заради което съществува партията отказва да е депутат.
                5. Дават ти мандат за правителство – казваш, че няма да правиш правителство и след това предлагаш кабинет и веднага след това се отказваш от него.
                6. Нови избори - ставаш първа политическа сила.
                7. Преди приключването на изборите предлагаш кабинет с нулева прозрачност, но с македонец в космоса, като приоритет. За министър председател слагаш неуспешен политик от преди 20 години в унисон с обещанието „Промяна, а не подмяна“.
                8. Отказваш се от кабинета и веднага след това даваш пресконференция на тема „Визия и приоритети на кабинета“, от който току-що се е отказал. Част от журналистите показват лека форма на шизофрения – питат за неща, който знаят, че няма да станат.
                9. Каниш БСП и ДПС на преговори за подкрепа на правителство въпреки, че си обещал да не преговаряш с тях. Електората ти се прави, че не се е случило и си пускаш „Танго на БСП“ от първия албум на Слави.
                10. Другите ти казват, че с ДПС е вредно да преговаряш. Почваш да плюеш по другите, ДПС се включват и почвате да говорите едни и същи неща.
                11. Каниш част от служебните министри за постове в кабинета. ДПС казват, че няма да подкрепят служебни министри. Отказваш се от тях и казваш, че са крадци и мошеници. Цитираш ПИК. ДПС цитира ПИК.
                12. Пускаш слух и го потвърждаваш пред медиите за нов кандидат-премиер.
                13. Медиите питат за прозрачност – ти им казваш, че няма такъв филм.
                14. Няколко часа преди да ти дадат мандата се отказваш от кандидат-премиера и предлагаш друг човек.
                15. Новия човек няма опит, познания и кариера в това, за което го издигаш. Отказваш да отговаряш на въпроси, защо си го избрал – казваш само, че е от телевизионен кастинг от преди 2 години.
                16. Казваш, че поемаш цялата отговорност, но ако другите не се съгласят те ще са отговорни.
                17. Не желаеш да поемеш конкретни ангажименти за това, какво новия човек би свършил. Казваш на всички, че те са виновни.
                18. Плюеш по всичко, което мърда и не е съгласно с теб. Казваш, че това е волята на народа, нищо, че за теб са гласували общо 10% от имащи правото на глас.
                19. Другите, като виждат, че няма да поемеш конкретни ангажименти започват да те питат кои поне ще са хората в кабинета. В тона на абсолютната прозрачност, която си обещал им казваш, че няма да им кажеш, и че те са виновни и ще върнат ГЕРБ на власт.
                20. Зачестяваш с видеата в ФБ и започваш да плюеш основно по четвъртата политическа сила, защото питат разни неща и искат от теб да поемеш отговорност. Казваш им, че мандата е при теб, но отговорности е при тях! Обмисляш съвместен лайв с Б. Борисов най-накрая да го съсипете тоя Христо.

                Чалгариии няма да плюете по адаша че ще ви ....... се види тесен света
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение

                  Аз, например, недоумявам, как е възможно да внидгнеш на бедния пенсията (мин. пенсия с 40 и няколко лева), а максималната пенсия със 60. Не ми звучи много социално. Все пак, повечето са под прага на бедността. Защо трябваше да приложат еднакъв процент?
                  Така беше по закон - да се вдига коефициента с годините. Тиквата спря това "осъвременяване" 2019г когато уж щеше да отпада макс праг. Останаха само кофти разпоредби приети от министерски съвет в ущърб на всички пенсионери. Както едно време спряха осъвременяване ака замразяване 2009г до 2013г
                  Сега новото служебно си спазва закона (маха министерската забрана за вдигане на коефициента) и това не е преизчисление спрямо осигурителен доход.
                  Ако искат да изравняват пенсиите то трябва да е чрез социално подпомагане на бедните, а не чрез измислена социална добавка(50лв) към пенсията. Така суспендират закона за пенсиониране
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • Мъка мъка..
                    https://fakti.bg/bulgaria/601366-obs...ma-takav-narod

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                      Рекох да напиша и аз нещо тук. По повод пенсиите, понеже някои не са наясно. Правителството с тези средно 64 лева не е предложило преизчисляване, някаква актуализация. Това става с вдигане на коефициента от 1,25 на 1,35. Така всички пенсионери ще получат увеличение. Някои повече, други - по-малко.
                      Преизчисляване имаме, когато пенсията се осъвремени през средния осигурителен доход за 2020, да кажем. Това се прави с цел отстраняване на несправедливостта за един и същ вид труд, полаган с еднаква продължителност, пенсиите да са различни за пенсиониралите се в различни години. Последно преизчисление май е правено 2008 г. Още мога да пиша, но няма смисъл.
                      Аз, например, недоумявам, как е възможно да внидгнеш на бедния пенсията (мин. пенсия с 40 и няколко лева), а максималната пенсия със 60. Не ми звучи много социално. Все пак, повечето са под прага на бедността. Защо трябваше да приложат еднакъв процент?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение


                        А какво пречи - ако не е легитимна - да я направят легитимна (кандидатурата)?
                        Ами това, че са подходили лежерно към ситуацията. Казано накратко.....подир дъжд качулка. Но, това е при условия, че Хаджигенов е прав.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение


                          А какво пречи - ако не е легитимна - да я направят легитимна (кандидатурата)?
                          ...или дипломата му за доктор по всичкология...
                          Щото в документите на ВАК я няма, в НАЦИД не е вписан, от СУ мълчат кът партизани на разпит.....
                          Май единствената връзка с миналото му е в Шоуто на Слави..( бахти падението...да си търсиш мин председател по словоблудствата от некакво тъпо предаване....)
                          Оплюха Асен и Кирил, за да нарисуват точките на некаква калинка.....

                          Коментар


                          • Рекох да напиша и аз нещо тук. По повод пенсиите, понеже някои не са наясно. Правителството с тези средно 64 лева не е предложило преизчисляване, някаква актуализация. Това става с вдигане на коефициента от 1,25 на 1,35. Така всички пенсионери ще получат увеличение. Някои повече, други - по-малко.
                            Преизчисляване имаме, когато пенсията се осъвремени през средния осигурителен доход за 2020, да кажем. Това се прави с цел отстраняване на несправедливостта за един и същ вид труд, полаган с еднаква продължителност, пенсиите да са различни за пенсиониралите се в различни години. Последно преизчисление май е правено 2008 г. Още мога да пиша, но няма смисъл.
                            Партия была, есть и будет есть!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение

                              Наскоро четох изказване на Хаджигенов, че не била легитимна кандидатурата. Ако е вярно, този и за философия на правото не става, или.....не е принципен и е абсолютна кукла на конци.

                              А какво пречи - ако не е легитимна - да я направят легитимна (кандидатурата)?

                              Коментар


                              • Tatiana Christy :

                                Кратък анализ на видеото на мутрата слави във Фейсбук:
                                • Все едно гледаме и слушаме бойко борисов – начин на държане, на говорене, на мимикрия, на арогантност, на делюзия, на простащина и т.н. трифонов е решил да управлява от Фейсбук както двойника си борисов. тошку (с малка буква!) е новата севдаТВ!
                                • Хвърляне на елементарни мантри – от рода – всички ни мразят, не им даваме постове, ние сме най-великите затова ще управляваме сами. Най-голям враг – отново Христо Иванов и Демократична България
                                • Искал да си върши работата без да се показва в публичното пространство, не се смятал за политик. Сори, а какво си тогава? Дрънкаш години наред политичска пропаганда, правиш глупав референдум, промиваш мозъци с простотии (без никой да те цензурира от властта! Що тъй? Нали се броиш за дисидент!) Правиш партия, агитираш нон стоп от тъпия си телевизор, избират те, гласуват за теб – не влизаш в парламента. Пак ходиш на избори, пак агитираш, пък после не поемаш отговорност да управляваш и почваш да се криеш! Не става така – или ще се занимаваш с политика или няма, а ако го правиш, дължиш отговори на обществото! Не се прави на глупав!
                                • С Николай Василев – си търсил хора с опит. Бравос! И защо точно с него никой не разбра. С човека с плавниците си търсил човек без опит…
                                • Христо Иванов като какъв предлагал министри? Божеее, ами като депутат в парламента и съпредседател на коалиция! Къде пише, че не може?!
                                • Българите имали нужда от спокойствие! Не, българите имаме нужда от изриване на мутрите от политиката и корупцията, започвайки с главния прокурор! Нито дума за това, естествено.
                                • А ето слави в цялата си просташка прелест към Асен Василев от Харвард, служебен министър на финансите: “Ти няма да бъдеш министър! Много си ми ляв! Много ляво гледаш! Искаш да теглиш заеми! Аз съм по бизнес ориентиран!“ поучи слави министъра, който вкара в хазната 2 милиарда лева от несъбрани данъци за три месеца!
                                Добре дошли отново в изродената, извратеняшка мутренска реалност! Но имам лоша новина за слави. Той може би мисли, че ще се изживява като доган, скрит в дупката си и че ще управлява чрез тошку и подобни поне десетилетие. Няма да се получи. Не всички са тъпаци. Един и същ номер с подмяна и подставени клоуни, които да управляват, няма как да минава вечно.
                                Най-вероятно
                                ИТН ще направят правителство с мутри обединени,
                                защото нови избори въобще не са полезен ход за тях.
                                Но лошата новина за мутричките от
                                ИТН , е че хората няма им търпят номерата дълго!

                                Коментар

                                Working...
                                X