Първоначално изпратено от mikomikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Слави направи много СРЕЩУ народа си последните години но, ТОВА, разбират хора, които мислят. И нямаш идея, какви дебати избегна и НЕ допусна да се развият.
Съжалявам, мноого неща си пропуснал.
Направи за България повече, от всеки друг политик! Направи Референдум и влезе в политиката, като измести Статуквото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Върни се назад, за да разбереш, че не си запомнил. През последните, повече от 10 години НЕ съм гласувал.
Гласувах ВЕДНЪЖ за Слави, по понятни вече причини.
Въпросният политик направи МНОГО за България със СВОЯ Референдум.
За "свитата" му нищо не съм казвал.
Защитавам трибуната, която той дава за РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ.
Един от първите ТОЙ предостави време и взе интервю от онзи политик, който фалшифицира своята декларация и наруши Конституцията.
Телевизията МУ и самият той НАПРАВИХА ДОБРЕ, че дадоха трибуна на Двойният гражданин, но не го знаеха, че е такъв.
Неориентиран? За себе си ли говориш?
Съжалявам, мноого неща си пропуснал.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеВлади Въргала току що даде добра идея даже много добра.Променя се закона и се въвежда следната възможност ако 51% от гласувалите изберат опцията не подкрепям никого на следващите избори никой от явилите се на изборите да не може да се кандидатира за следващите и като партии и като хора...Според мен това има потенциал и ще мотивира народа да гласуваLast edited by Pyramid; 14.11.2021, 18:56.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Това само потвърждава, колко си неориентиран. Върни се няколко месеца назад в темата да се видиш какви славословия и дитирамби редиш за Слави и свитата му от маймуноиди. А днес си готов да се хвърлиш в обятията на поредния месия.
П.С. Писаното слово остава.
П.П.С. Поне в повечето случаи...
Върни се назад, за да разбереш, че не си запомнил. През последните, повече от 10 години НЕ съм гласувал.
Гласувах ВЕДНЪЖ за Слави, по понятни вече причини.
Въпросният политик направи МНОГО за България със СВОЯ Референдум.
За "свитата" му нищо не съм казвал.
Защитавам трибуната, която той дава за РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ.
Един от първите ТОЙ предостави време и взе интервю от онзи политик, който фалшифицира своята декларация и наруши Конституцията.
Телевизията МУ и самият той НАПРАВИХА ДОБРЕ, че дадоха трибуна на Двойният гражданин, но не го знаеха, че е такъв.
Неориентиран? За себе си ли говориш?
Коментар
-
Висока мобилизация на българите в чужбина
novini.bg
МВнР: Българите зад граница са със 70% по-активни, отколкото на изборите през юли - Избори - Новини Бг
Novini.bg - Актуалните новини - новините от днес и последни новини от България и света. Информация за най-важните събития в сферата на политиката, шоубизнеса, спорта и ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
ГРИГОР ЛИЛОВ
РЕЗУЛТАТИ
* Активност и партии
.
Към 16 часа са гласували 1 706 814 избиратели, което е 25,58% според ЦИК. Социологическите агенции "Галъп" и "Тренд" дават по-висок процент, но другите две, които също правят екзитпол – "Алфа Рисърч" и "Маркет линкс", не ги потвърждават.
Активноста се очертава като цяло ниска, сравнима с рекордната пасивност през лятото
Реалният процент обаче е значително по-висок. Понеже на всеки му е ясно, че никакви 6.7 милиона избиратели, спрямо които се мери, не може да съществуват при население от 6.8 милиона. Според моя анализ е около 31-33%.
.
Най-ниска е избирателната активност в Кърджалийско – само 19.03%. В Силистренско е 20,72%. В Търговищко е 22.83%,в Разградско 22,95%
Т.е. потвържава се онова, което много пъти соча през последните близо десетина година – българските турци все по-активно не припознават върхушката на ДПС като свой представител.
Столицата сложи и засега слага по активност в джоба си цялата страна. В 23 МИР активността е най-високата в страната - 32.57% в 25 МИР - 28,33%, което също е от високите показатели. Висока е активността в Смолянско – 31,13%.
Изненадва ниската активност в Пловдив град – само 20,67%
.
Анализът на данните, които имам, показват достигнато плато за ГЕРБ, растящ брой гласове за ПП, продължаващ спад за Има такъв народ, стабилизация на ДБ. Възможно е % на ДПС да спадне, понеже традиционно неговите избиратели гласуват във времето до обяд и постигнатото дотук относително олеква.
Допускам и ГЕРБ да намали резултата си, понеже неговият електорат се базира в столицата от една страна, а от друга - в по-малките градове и села. А в тях опашки за гласуване във вечерните часове никога не е имало и няма да има. Досега за него са гласували към 400 000 души и ми се струва невероятно още 300 000 да гласуват за Борисов след 16 часа.
Спадът на резултатите го обяснявам с логични причини. Знае се, че нямат шанс да направят правителство. А хората мразят да подкрепят предварително бити карти. Втората причина – в по-дълбоката провинция все още има феодализъм и местните босове определят едва ли не всичко в живота на хората. Те вече предадоха ГЕРБ, понеже им е важен бизнеса, а ГЕРБ повече няма да има възможност да им го осигури.
.
Тенденцията при гласовете в чужбина: масовия отлив от „Има такъв народ” продължава, голямата печалба от тези гласове е за партията на промяната.
"Мутри вън" и "Възраждане" според мен загубиха шансовете за парламента.
Ако тези тенденции се запазят, то българският избирател най-сетне започва да поумнява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеНяма значение кой ще е първи или втори и с колко точно. Важна е по-общата картина. Очакват ни интересни решения.
Според мен навлизаме в период на политическа нестабилност - нещо като 90-те до 1997 като се сменяха едни правителства доста често без ясна идея какво правим и накъде вървим.
Не знам колко ще продължи, но може да е дълго - 5-7 години. Да кажем че вече мина 1 година и повече даже.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
"Направихте си го" - НЕ.
ТЕ си го направиХА.
Когато на въпросния политик му трябваше моят глас - дадох му го и той спечели. Днес НЕ МУ го дадох.
НаправиХА си го.
П.С. Писаното слово остава.
П.П.С. Поне в повечето случаи...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Я пак СлаФчУ политик стига бе бе стегни се ти казах.СлаФчу е селски бек нещо като Гацо Бацов.Я ми припомни какво съм говорил преди година щото явно паметта ти изневерява и бъркаш желаното с действителността.Разбирам че не обичаш да губиш ама това е сами си го направихте
"Направихте си го" - НЕ.
ТЕ си го направиХА.
Когато на въпросния политик му трябваше моят глас - дадох му го и той спечели. Днес НЕ МУ го дадох.
НаправиХА си го.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеВлади Въргала току що даде добра идея даже много добра.Променя се закона и се въвежда следната възможност ако 51% от гласувалите изберат опцията не подкрепям никого на следващите избори никой от явилите се на изборите да не може да се кандидатира за следващите и като партии и като хора...Според мен това има потенциал и ще мотивира народа да гласува
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
...и какво дори, ако "води", изпаднал в тежка политическа изолация.
Баце каза че ще издигнат много отдалечен от ГЕРБ премиер и ще го пратят да търси подкрепа. Но според мен това ще е Пи Ар ход за лъскане на имиджа.
ПП като са втори ще опитат са съставят правителство но вече как и защо ще стане не е много ясно. Как ще се договарят с БСП и с другите 2 партии е вятър и мъгла.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Много бързаш има още време до 20 часа а и не знаем навънка как са гласували но според мен едва ли за тиквата...
Коментар
Коментар