IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
    Ще ви оставя "да (се) пляскате с ръце и да се прегръщате" (перефраза по Поета), тъй като тук има 10-на съмишленици от статуквото...

    Избирателите не са тук масово (или не им се влиза в безплодни спорове).

    Само ще напомня, че ИТН на първите си Парламентарни избори беше ВТОРА, на вторите си избори вече е ПЪРВА, а на есен - логически Удвоява постигнатият резултат (БЕЗ споразумения и глупости. защото на есен може ясно да се дефинира що е то статукво!)

    Избирателите СМЕ хора, които знаем какво чакаме от политиците, които избираме.

    Пък аз ще ти кажа, че НДСВ на първите си избори спечели 120 депутата, на следващите взе 53, а на по-следващите духа супата.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      В политиката честта и достойнството за мен са по-важни от знаенето на 5 езика и дипломите от Харвард или Учиндолския университет.

      Според мен, за съжаление, на човек трябва да му липсват тези качества, за да влезе в политиката (поне в България е така). За другите държави не съм сигурен, защото не съм живял достатъчно там, да видя изпод "лустросаната им обвивка", какво има и дали не е същата "гнилоч".

      Last edited by aleks262; 10.08.2021, 17:47.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
        Сега ще почнат анализаторите и социолозите да пишат могат ли изборите да бъдат две в едно или трябва да са отделно.

        Има някакви текстове в Конституцията дето казват че президента не може да разпуска парламента и да насрочва избори 3 месеца преди края на мандата му или нещо такова. Изборите се насрочват до макс 2 месеца след разпускане. Бла, бла.


        В случаите на ал. 5 и 6 президентът не може да разпуска Народното събрание през последните три месеца от своя мандат. Ако в този срок парламентът не може да състави правителство, президентът назначава служебно правителство.

        Избори за ново Народно събрание се произвеждат най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на предишното.


        Изборът за нов президент се произвежда не по-рано от три месеца и не по-късно от два месеца преди изтичане на срока на пълномощията на действащия президент.


        Мандата изтича на 22 януари, демек в интервала между 2-3 месеца преди това. Най-ранна дата 24 октомври, най-късна дата 21 ноември.

        За да се изборите за парламент на 24 октомври значи парламента трябва да бъда разпуснат не по-рано от 25 август.


        Може да се обзаведем с избори 2 в 1.

        Криви са ти сметките. Не са верни. Парламентът може още утре да насрочи датата за президентските избори, а президентът може да го разпусне до 20 октомври включително. Ако се проточат преговорите за трети мандат, Радев може да връчи указ за съставяне на правителство и след средата на септември.
        В Конституцията не е посочен точен срок за консултации, но не е нормално да продължи цял месец. Така че предполагам една седмица до връчване на мандат на ГЕРБ и още две-три седмици за връчване на третия мандат. И след не-повече от десет дни след това или правителство или разпускане на НС. Така че датата на разпускане на НС може да е 15-30 септември. Максимум до 10 октомври. И то ще е за да се даде възможност на парламентът да приеме промени в бюджета за 2021г и бюджет за 2022. Въпреки че не е нормално служебно правителство да приема бюджет. Не ми звучи правилно.


        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Как да се избере правителство с мин председател НАРЦИС, който иска да се изкара по-умен отколкото е...( една специализация я пише доктурантура - тъпанар дето не знае, че с един клик се стига до всички учили и изучили се в едно уни....)
          Как да се избере правителство с мин на вътрешните работи, дето е недоказан ( но скоро ще се докаже ) ПЛАГИАТ и надут пуяк....
          А какви слюнки се отделяха срещу Асен и Кирил, за да се неглежират и очернят успехите им ....( Защо бре гологлавия тошко африкански, защо ги ручахте жабетааа...? )
          Е, то Сламен Николов оттегля кандидатурата си по ЛИЧНИ причини. Номинираният за премиер Пламен Николов ще оттегли кандидатурата си по лични причини

          Хаххахаххааа, по ЛИЧНИ причини. Дори в такъв важен момент, това политическо нищожество няма достойнство да каже по каква причина няма да представи кандидатурата си пред НС.

          Толкова ли е трудно? Казваш че поради липса на подкрепа от партиите на протеста.....

          В политиката честта и достойнството за мен са по-важни от знаенето на 5 езика и дипломите от Харвард или Учиндолския университет.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Как да се избере правителство с мин председател НАРЦИС, който иска да се изкара по-умен отколкото е...( една специализация я пише доктурантура - тъпанар дето не знае, че с един клик се стига до всички учили и изучили се в едно уни....)
            Как да се избере правителство с мин на вътрешните работи, дето е недоказан ( но скоро ще се докаже ) ПЛАГИАТ и надут пуяк....
            А какви слюнки се отделяха срещу Асен и Кирил, за да се неглежират и очернят успехите им ....( Защо бре гологлавия тошко африкански, защо ги ручахте жабетааа...? )

            Коментар


            • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

              Тоя простия народ се изнесе в чужбина и от там вреди на България.Трябва да се забрани на Парламентарни избори да гласуват хора които не живеят във България.
              Пак ли си се напушил?

              Съвет: за тъпите ти предложения състави си първо партия, участвай в избори... Другото ще ТИ се случи, но първо слез от черешата! ))

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                Слави ДОБРЕ знае, че не трябва да предава електората си. Никакви споразумения! Именно затова, защото не искаМЕ да толерираме статуквото!

                Всъщност, с нежеланието за подкрепа на Слави, оказва се, че около него остават САМО партии на статуквото! Елементарно, Уотсън!

                Наесен ИТН - удвояваме резултата, а в чужбина го утрояваме (най-малко).

                Той хубаво го е "решил", но държавата има нужда от нормално правителство не от служебно. Задава се криза.... служебното правителство (без народно събрание) ли ще я "управлява" ?!... и ако в лицето на най-голямата криза, нямаме "нормално правителство", тогава защо ни е изобщо "нормално правителство" във времена когато няма криза?! Не е ли по-добре да изменим конституцията и да минем към нов модел на управление (например президентска република, защото дефактно сега сме таква). На практика народа иска президентска република с тези си действия в момента.

                Относно удвояването на гласовете на ИТН, не мисля че това е реалистично. На есен е възможно да имат малко повече гласове, но БСП (които им трябват за евентуална коалиция) ще имат още по-малко. При ГЕРБ е останало почти и само твърдото им ядро, за което ще трябва много време да се свие до 0.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от GoF Разгледай мнение
                  Учени от Магаданския университет, след задълбочено проучване на фактите, а именно:
                  - В Барбадос не знаят, че Петър Илиев й е почетен консул у нас
                  - Университетът Алпе Адрия в Клагенфурт: Пламен Николов не е сред възпитаниците ни

                  Стигнали до извода, че наистина няма такава държава , но наистина има такъв прост народ!
                  Тоя простия народ се изнесе в чужбина и от там вреди на България.Трябва да се забрани на Парламентарни избори да гласуват хора които не живеят във България.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                    Прясно, прясно
                    https://www.facebook.com/STTrifonov/
                    Няма да има кабинет. Отказват да го внасят, щото не са получили подкрепа от партиите на протеста. Няма да подкрепят и друг кабинет.
                    Ще подкрепят Радев за президент.
                    • Lubomir Alamanov · "Е, вече и добър ПР-консултант не може да ви извади... А най-жалкото е как се опитвате да се присламчите към президента. Хем ругаете на лична основа служебните министри, хем се закачате за президента, за да пробвате да вземете малко от неговия висок в момента имидж. Жалка работа. Почти като да крадеш чужда книга. Или като да взимаш смешки от интернет и да ги представяш за свои."
                    • Karolina Kaloyanova · " "Предателство!" - викна Слави смело от дивана -"Сърдя се пък, нъц!". Така не се прави политика - поне не в демокрация... дано хората бързо да си отворят очите колко отровни са ИТН за България."
                    • Иванка Павлекова · "Вие никога повече няма да спечелите избори - тези, които са гласували за вас, не са очаквали да им се обяснявате по интернет и да се държите като ББ в джипката. Веднъж сте успяли да подведете много хора, но втори път няма да успеете - не сте готови за подобна отговорност !"

                    Коментар


                    • След "робството" 1879 година в условия на чужда окупация народът ни е бил повече на висота,как да си подреди къщичката!

                      Днес този народ не съществува вече!

                      Тогава е имало просветен елит,с идеалът а за свободна и независима държава е постигнат до края на века потенциал повече от

                      5 пъти!


                      Трябва да минат поколения за промяна на манталитета, Дори и в чужбина децата на българите се отличават от местните,личи си вредното влияние на
                      навици,привички......

                      През войната от 1885 година намиращите се на турската граница части са преминали до западната граница в редици по трима,средният е отпочивал,докато отстрани е прикрепян,после се сменяли....никой не ги е принуждавал.....да спасят Родината си ,какво съзнание са имали?

                      За жалост сега нямаме просветен елит,за по-малко от 100 години,престъпната клика направи от населението ни хора с робско мислене-това,което за 500 години поробителят не е успял да направи !!

                      Стокхолмски синдром!!









                      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                        Избирателите СМЕ хора, които знаем какво чакаме от политиците, които избираме.
                        По-полека ще се задавя от смех - тъкмо рупам следобедната си закуска.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                          Тц...
                          Народът има поговорка - " Един път стомна за вода, втори път стомна за вода, а на третия път стомната се счупила..."
                          Далече сме от чупенето на стомната. Още повече че сега ролята на правителството е сравнително малка.

                          Ако си спомняш от 89 (края) до 97 (началото) се лутахме насам натам докато намерим верния път. И кога хубаво натрошихме всички стомни и ножа опря до кокала, чак тогава се почна с някакви реални промени.

                          Така че сега може да покютаме 5-6-8 години в търсене на пътя и поредния месия.

                          Коментар


                          • Ще ви оставя "да (се) пляскате с ръце и да се прегръщате" (перефраза по Поета), тъй като тук има 10-на съмишленици от статуквото...

                            Избирателите не са тук масово (или не им се влиза в безплодни спорове).

                            Само ще напомня, че ИТН на първите си Парламентарни избори беше ВТОРА, на вторите си избори вече е ПЪРВА, а на есен - логически Удвоява постигнатият резултат (БЕЗ споразумения и глупости. защото на есен може ясно да се дефинира що е то статукво!)

                            Избирателите СМЕ хора, които знаем какво чакаме от политиците, които избираме.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

                              Чичка, не пожелаха миналата година облог за това, че не съм пенсионер. Предложих 100 000 и валута по избор.

                              Все тая. На бялото не можем да кажем черно. Пенсионер не съм.
                              Бъди здрав и жизнен. Все ми е тая как ме определяТЕ.

                              Слави е промяната. Другото, наоколо е статукво.
                              Славчо е същия нарцис кат Боката..каква промяна какви пет лева?ДПС (ДС) няма да даде властта току така..Опитват поредната подмяна...

                              Коментар


                              • Вярно ли е твърдението на Петър Илиев,
                                че Барбадос не е офшорна зона


                                Когато кандидатът на ИТН за вътрешен министър Петър Илиев става почетен консул, Барбадос влиза в списъка на ЕС. Това става на 5 декември 2017 г. с учредяването на този списък (включително с гласа на България) и в него за тази страна е казано следното:

                                "Барбадос притежава вреден преференциален данъчен режим и не е поел ясен ангажимент за неговото изменение или премахване до 31 декември 2018 г. съгласно изискването. Ангажиментът на Барбадос за изменение или премахване на други вредни данъчни режими, съгласно критерий 2.1, ще бъде обект на наблюдение."

                                За кратко Барбадос е преместена в "сив списък" - нещо като чакалня на проявилите желание за промяна, но които трябва да докажат, че са я извършили. На 12 март 2019 г. страната е върната в черния списък заради неизпълнение на поетите ангажименти и ту излиза, ту влиза в него до февруари 2021 г.

                                Коментар

                                Working...
                                X