Първоначално изпратено от Бързоходко
Разгледай мнение
Ми, в рамките на диспута - мисля, че се опитваш да МЕ манипулираш! Ще ти докажа, че съм прав...
При началните условия - без възможност за груби грешки - инсталацията (тръбата със спирателна и друга арматура) - отдавна е изплатена (на база подавани количества газ, а и доставчикът редовно си плаща транзитните такси...
Друго начално условие (на опонентите на тезата с тръбата за подаване на газ) - инсталациите за втечнен природен газ - ВЕРОЯТНО също са се изплатили .. това, разбира се е по-малко вероятно от изплащането на разходите за тръбопровода.
Защо мислиш така? - (контрираш ме ти)...
Норвегия - ползва най-голямата инсталация за втечнен газ в Европа. От ДВЕ години тая инсталация беше в ремонт (или "ремонт" - допускам, че е била ПОНЕ поизоставена, защото едни тръби се поддържат много по-лесно..., а и веднъж монтирани - колко щатни специалисти да изискват, сравнено с поддръжката на съоръженията за втечнен газ?) - риторично....
... .....
До тук може би нямаме разногласия...
1. Все пак - заводът, който втечнява газ - изисква повече средства за поддържане, работни заплати... За началната инвестиция не говорим...

2. Газовозите за транспорт на втечнен газ - какво пък за тях? Без пари ли са те? Опааа. Как се строи кораб от такива мащаби? Заплати на конструктори, строители, специалисти и работници..., Поддържане на специални спускови устройства и прилежащи спецове .., а кой Регистър не би следил периодично състоянието на този кораб? А, заплатите на персонала на команден и изпълнителен състав? Периодични ремонти, а вероятно тези кораби НЕ използват никакво гориво???

3. Терминалите за съхранение на газа до приемната страна - също е безплатен. Персоналът там е "вдъхновен" от идеята ние (в България) да получаваме евтин газ.

Да спра до тук, без да включвам компанията-доставчик (Кирчово протеже) и другите (вътрешни) служители... Защото и газовата компания в страната сигурно ще намали заплатите си?
Извод: газът по тръбата е по-скъп!
Коментар