IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Джокович показал фалшив документ и го екстрадираха от Австралия, у нас Кирчо попълни невярна декларация и го избрахме за премиер. Ми сбъркал е Джокера държавата.

    Държава в която закона е такъв, че наказанието за фалшива декларация пред президента е сто лева няма да прокопса

    Коментар


    • Проф.Герджиков за скандала с избора на Захарова.Това чудо Йорданова от гората ли е хваната или от ТКЗС е докарана за министър!?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        ИЛИЯН ВАСИЛЕВ
        Цялото герберско войнство е мобилизирано за да се спаси ключов играч на енергийната мафия на Борисов, Пеевски - лентин Николов също. За ГЕРБ енергетиката е базов лагер. Без него са обречени. За това и съпротивата е толкова яростна.
        Кире да напишеш на този да поглежда вечер под леглото си да не изскочи путин от там

        Коментар


        • ИЛИЯН ВАСИЛЕВ


          Цялото герберско войнство е мобилизирано за да се спаси ключов играч на енергийната мафия на Борисов, Пеевски - Николай Павлов и ръководството на Булгаргаз. Ако бяхте видяли пътната карта, която се крие като най-строга тайна, вероятно щяха да ви настръхнат косите от ангажиментите, които сме поели покрай строителството на Турски поток. Един от тези ангажименти е да не се допуска конкуренция на неруски газ, включително като не се допуска входно - изходни капацитети по невралични направления /от Южен Газов Коридор към Украйна/ да се ангажират от конкуренти на Газпром.
          Поради същата причина Булгаргаз поема ангажимент, за да бъде третиран като привилегирован купувач на руския газ и контрагент на Газпром, да не вкарва природен газ от неруски източници, които могат да застрашат монополните позиции или ограничат потреблението на руски газ. Именно за това беше битката на Борисов уж да премахне посредниците между Газпром и Булгаргаз, за да се настанят там държавните чиновници и олигарсите, които да гарантират на Газпром монополното му положение у нас и региона.
          Това доведе, паралелно с пуска на Турски поток, до тотален контрол на Газпром на българския и регионалния газов пазар. Делът на Газпром скочи навсякъде около нас - Сърбия и Румъния като минимум.
          В тази връзка борбата за оставането на Николай Павлов е свързано именно с интересите именно на енергийната мафия от последните 10 години, която се контролира от Пеевски и Борисов, да запазят контрола върху руските газови потоци, които тази година ще генерират близо 2 милиарда лева кеш към Газпром, като част от нея се връща за да храни тези политици, олигарси, и държавни чиновници.
          Ключово значение за успеха на тази мафия има контрола или по-скоро ограничаването на покупките на азерски газ, мисия, която Николай Павлов успешно реализираше до този момент. Но сегашното правителство и новият енергиен министър успяха да се ориентират и реализираха важна визита на енергийния министър в Баку, което беше повече от сигнал, че натоварения с толкова важна мисия от Газпром и мафията Павлов не се ползва с доверие и няма да може да държи свещените скрижали на руския природен газ, а може да бъде и уволнен и заобиколен.
          Тази визита истеризира поведението на Павлов и мафията около него до степен, забележете, той да започне да говори че без него, азерите ще наложат санкции и могат да прекратят договора!? Това разбира се е отчаян ход. Цялата работа е че новият премиер, вицепремиер и министър се добраха до оригиналите на договорите и видяха не само умисъл в невземането на природния газ от Азърбайджан, но и пряка заплаха, дори саботаж за бъдещето не само на този договор, но и на балансирането на газовия пазар у нас през находището Чирен. Именно за това ДАНС и Националната полиция влязоха в Булгаргаз и забележете частни предприятия /може да се предполага, че това са борсите и евентуално посредници търговци/. По изнесени данни в медии, схемата с крайния износ към Румъния е минавала както през сделки през борсата, така и преки договаряния, като Булгаргаз продава на малко по-висока цена от регулираната, а посредникът изнася природния газ в Румъния на многократно по-висока цена. Естествено не всеки може да бъде посредник, а само посочен от Павлов човек. И това разгневило много търговци, които спазват правилата, но не могат да се доберат до количествата газ, които Булгаргаз продава.
          Тази схема отдавна е ясна, но за обвинение трябват документи, което обяснява операцията на службите.
          И тъй като по веригата има много засегнати лица, Павлов, спонсорите и посредниците финансират и предприемат масова медийна атака за да спасят не само шефа на Булгаргаз, но и цялата тази мрежа за контролиране на газовия пазар у нас. Защото вече не става дума само за уволнение, а за престъпление. А вкарат ли Павлов в затвора, той не е от типа, който не говори.
          По всичко личи че схемата с отклонението на азерския газ е договорена между Газпром и Булгаргаз, със знанението на политици от двете стани, като се предполага някакво участие и на представители на азерската страна, доколкото азерския посланик се опита да потвърди версията на Булгаргаз за "обективните" причини за недовземане на азерския газ. Те също имат интерес да реализират огромни маржове от продажбата на предназначения газ за България на италианския пазар. Да припомним, разликата за 2021 година варираше между 200 и над 1000 долара.
          Тъй като очевидно не могат да гарантират на Газпром, че Павлов може да им осигури блокирането на азерския газ, усилията на тази група е да блокира и премахне целия договор, като азерската страна го анулира или потърси неустойки. Министър Николов в изявление вече посочи безпокойството си, че през подписаните от Павлов анекси се блокират правно всички възможности да получим преди юни допълнителни количества, освен при добро желание на азерите.
          От страна на Азърбайджан, вероятно ще изчакат, да се ориентират дали Булгаргаз ще остане с това ръководство, защото каквото и да правят Петков и Николов, те не могат да подпишат нищо за да дойде повече газ от Азърбайджан.
          Приниципът е неизменен, колкото повече газ влезе от Азърбайджен, толкова по-малко газ ще вземем от Газпром /съответно ще получат посредниците/.
          За това не се чудете, че Павлов не слиза от екраните, развързал е кесията. Уволненият от БЕХ Валентин Николов също. За ГЕРБ енергетиката е базов лагер. Без него са обречени. За това и съпротивата е толкова яростна.

          Коментар



          • Риба, ама цаца
            На Сотир Цацаров му запари под краката и той се пробва да действа с ход напред. Обиграният в политическите игри бивш главен прокурор изпреварващо обяви, че се оттегля от шефското място в антикорупционната комисия.
            Почти десет години Цацаров бранеше властта и преодоляваше с непоклатимо спокойствие скандал след скандал. Въпреки записите, които разкриваха кой го е избрал за главен прокурор. Въпреки разговорите, показващи как бившият премиер Бойко Борисов директно го натиска да кадрува в съдебната система. Нищо не последва е след мистериозното изчезване на тефтерчето на Филип Златанов с указания кой да бъде ударен, както и с поправянето на инициалите „ДП“ в него
            Сотир Цацаров успешно научи наследника си Иван Гешев да преследва и натиска медиите, докато станат удобни или докато изчезнат. Ехото на "ЦУМ гейт" още отшумява и вече е достатъчна причина Цацаров да бъде отстранен от тайните на държавата.
            И като главен прокурор, и като антикорупционен шеф Цацаров умееше да води играта между проверявани и проверяващи. Според удобния момент започваше и спираше проверки на записи, незаконно подслушване и имоти за Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Делян Пеевски... А политиците, също спред момента, вадеха по някоя кирлива риза и разкриваха картинката.
            На сметката на мандата на Сотир Цацаров като главен прокурор е записано делото за фалита на КТБ, в което Иван Гешев си затвори очите за ролята на Пеевски и така изгря.
            С оставката си сега Цацаров се опитва да вземе инициативата и получава подкрепа от ДПС, които има за какво да са му благодарни.



            DNEWS.BG
            Сотир Цацаров подаде оставка - България - dnews.bg
            Председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров е по
            Last edited by Kiro; 17.01.2022, 12:13.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от LipGallagher

              А, ей т'ва е новина. Фитнес бабаита, , сега ще си плати данъка на фирмата си с бонуса, а догодина ще си го вземе пак като бонус, муцка.
              Как се плаща данък - като се набута фирмата на поредния безработен Хора за пример са във властта, вие чакайте подмяната

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Средно с 22 на сто са поскъпнали храните на едро за последните 6 месеца. Това става ясно от данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Само за последния месец декември - поскъпването е с 6,4%.

                Значителен скок на горивата по бензиностанциите. С почеве от 0,50 лв. за литър или 30% са поскъпнали масовите горива за една година.

                Поскъпването на бензин А 95 е с 0,60 лв. В началото на миналата година е струвал малко над 1,84 лв., а сега надвишава 2,40 лв.

                При дизела увеличението е още по-голямо. Миналия януари цената му тръгва от 1,84 лв. на литър, а сега е 2,48 лв. за литър. Процентно това е увеличение от почти 35%.

                Пропан-бутанът е драстично по-скъп. От 0,90 лв. сега е над 1,40 лв. за литър.

                Най-драстично е увеличението при метана. Там поскъпването през последните дни е с около 0,50 лв. – в момента е около 2,92 лв. за литър, така че наближава 3 лв.


                Няколко общини въвеждат режим на тока на уличното осветление, понеже сметките им за ток нараснали 3 пъти.

                Ще започнем да спасяваме планетата по необходимост

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                  Средно с 22 на сто са поскъпнали храните на едро за последните 6 месеца. Това става ясно от данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Само за последния месец декември - поскъпването е с 6,4%.

                  Значителен скок на горивата по бензиностанциите. С почеве от 0,50 лв. за литър или 30% са поскъпнали масовите горива за една година.

                  Поскъпването на бензин А 95 е с 0,60 лв. В началото на миналата година е струвал малко над 1,84 лв., а сега надвишава 2,40 лв.

                  При дизела увеличението е още по-голямо. Миналия януари цената му тръгва от 1,84 лв. на литър, а сега е 2,48 лв. за литър. Процентно това е увеличение от почти 35%.

                  Пропан-бутанът е драстично по-скъп. От 0,90 лв. сега е над 1,40 лв. за литър.

                  Най-драстично е увеличението при метана. Там поскъпването през последните дни е с около 0,50 лв. – в момента е около 2,92 лв. за литър, така че наближава 3 лв.


                  Няколко общини въвеждат режим на тока на уличното осветление, понеже сметките им за ток нараснали 3 пъти.

                  Айде пак ГЕРБЕР-ска пропаганда! И каво като поскъпват тока и горивата, по цял свят поскъпват! Правилно прявят в общините че пестят ток! И за екологията е по-добре. Даже може да се излезне с призив всиччки фирми да предложат на персонала си да мине към нощна смяна(от 22:00 до 6:00) зада може да се възползват от евтината нощна енергия а и да балансират по-добре енергийната ни система.
                  Освен това за пореден път ще припомня свръхавангардния български опит от началото на 70-те години, когато с цел икономия на ел енергия и по-добро балансиране на енергийната система всеки ден от седмицата беше почивен ден за четири-пет различни окръга.
                  Накратко и по-страшни времена сме преживявали. И това ще го преживеем. Важното е най-сетне тая пуста промяна да се случи, пък ко ще и държава да не остнае след това.
                  Last edited by Бързоходко; 17.01.2022, 11:10.

                  Коментар


                  • Средно с 22 на сто са поскъпнали храните на едро за последните 6 месеца. Това става ясно от данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Само за последния месец декември - поскъпването е с 6,4%.

                    Значителен скок на горивата по бензиностанциите. С почеве от 0,50 лв. за литър или 30% са поскъпнали масовите горива за една година.

                    Поскъпването на бензин А 95 е с 0,60 лв. В началото на миналата година е струвал малко над 1,84 лв., а сега надвишава 2,40 лв.

                    При дизела увеличението е още по-голямо. Миналия януари цената му тръгва от 1,84 лв. на литър, а сега е 2,48 лв. за литър. Процентно това е увеличение от почти 35%.

                    Пропан-бутанът е драстично по-скъп. От 0,90 лв. сега е над 1,40 лв. за литър.

                    Най-драстично е увеличението при метана. Там поскъпването през последните дни е с около 0,50 лв. – в момента е около 2,92 лв. за литър, така че наближава 3 лв.


                    Няколко общини въвеждат режим на тока на уличното осветление, понеже сметките им за ток нараснали 3 пъти.


                    Коментар


                    • Изискват се документи и се снемат обяснения от длъжностни лица в общинската администрация.

                      OFFNEWS.BG
                      КПКОНПИ влезе в община Луковит за източени милиони от обществени поръчки | Темида
                      Служители на КПКОНПИ - дирекция „

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от LipGallagher

                        А, ей т'ва е новина. Фитнес бабаита, сега ще си плати данъка на фирмата си с бонуса, а догодина ще си го вземе пак като бонус, муцка.
                        Съпротивата продължава а?
                        Хибридка, мушнал си се във форума, след като баце безславно загуби влияние сме първите избори и му стана ясно накъде духа вятъра.
                        Какъв любовник и каква новина а ?
                        Не е като тази как баце опънал толкова овци, че не помнел коя може да го е снимала....
                        Last edited by X_Y; 17.01.2022, 10:15.

                        Коментар


                        • „В България най-сетне започна да има ефективен контрол за това кой има достъп до класифицирана информация и как се изпълняват тези задължения“.



                          novini.bg
                          Министърът на правосъдието: Има сигнали за нарушения от страна на главния прокурор - Политика - Новини Бг
                          Novini.bg - Актуалните новини - новините от днес и последни новини от България и света. Информация за най-важните събития в сферата на политиката, шоубизнеса, спорта и ...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

                            Киро, вече два месеца приказки, тунели, мостове, магистрали и т.н., а няма и една бака боя положена на пътищата като маркировка. Да не се качваш на магистрала като завали или падне мъгла. Баце колкото и да крадеше, след трагедията на Струма някой щеше да изхвръкне, Каскета да се задейства и бая работа да бъде свършена. А тия не два, а осем месеца управляват и един пирон не са забили някъде.
                            Баце можеше да краде, ама правеше, а тия хем не крадат, хем не правят, хем заеми теглят. Да се чуди човек, как е възможно да копаем още дъното, дори и след Баце.
                            Като се замисля едно към едно си с Х.Иванов от ДБ. И оня вече две години само Каскета му е в устата и нищо продуктивно не е направил тоя галош.
                            Тия ги бива само да плямпат празни приказки..Гледам я оная боркиня от битивиту марийка седнала срещу Кирчо с късата пола и се ракрачила че и се вижда дробенината.Смешници и медийни бабаити

                            Коментар


                            • Ако изключим първосигналното внушение колко много са 32 млн. лв., всъщност това не са никак големи бонуси предвид числеността на структурата. И обикновено това са си очаквани пари към заплатата, а защо се наричат бонуси... по три основни причини, но това е друга тема.

                              Коментар

                              Working...
                              X