IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
    Ало! Полицията ли е?
    - Да! Какво има?
    - В дома ми влезе Костадин Костадинов! Говори глупости и вика непрекъснато! Какво да правя?
    - Отидете веднага до чейндж бюрото, купете рубли и направете пътечка от банкноти от Костадинов до вратата ви! Костадинов би трябвало да излезе!
    - Ало! Полицията ли е?
    - Да. Какво стана със Костадинов?
    - Ами… купих рубли, направих пътечка от вратата до Костадинов… и в къщата ми влезе и Стефан Янев!
    Ако не извади една тояга, току-виж и Радев дошъл...

    Коментар


    • Това обяви Петков след среща с Драги в Рим, където министър-председателят е на посещение по повод 24 май. "Това ще премахне престъпления като вилата в Испания и други такива, където парите се изнасят от България и отиват в други страни членки", смята премиерът.



      dnevnik.bg
      Заради "Барселонагейт" Петков ще иска още правомощия на европейската прокуратура

      Коментар


      • Ало! Полицията ли е?
        - Да! Какво има?
        - В дома ми влезе Костадин Костадинов! Говори глупости и вика непрекъснато! Какво да правя?
        - Отидете веднага до чейндж бюрото, купете рубли и направете пътечка от банкноти от Костадинов до вратата ви! Костадинов би трябвало да излезе!
        - Ало! Полицията ли е?
        - Да. Какво стана със Костадинов?
        - Ами… купих рубли, направих пътечка от вратата до Костадинов… и в къщата ми влезе и Стефан Янев!

        Коментар


        • Валентине, ти кого слушаш крадеца комунист Р.Овч. ли ..Корумпирано руско мекере..Спри да ни пробутваш глупавите си опорки..




          zonaburgas.bg
          Вадят масово украинците с автобуси от хотелите в Слънчев бряг
          Първите големи групи украински бе

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Васко Начев:
            * 30% от капацитета на терминала за втечнен газ на Ревитуса ще ползва България.
            * Всеки втори ден ще се разтоварва по един танкер на терминала. Спомняте ли си твърдението на Рамадан Аталай, че един "кораб" се разтоварвал за 18 дни.
            *Цената по втечняване, транспорт и регазификация на доставяния ни втечнен газ от щатите за българските потребители ще е $28/1000м3
            * А спомняте ли си десетките коментари как Унгария (благодарение на Орбан), плащала най- евтиния руски газ? Е, за всички тези да си знаят, че за м. февруари средната цена, която Унгария плаща за руски газ е 1420 евро/1000м3.
            * В същото време, България е платила 640 евро/1000м3.
            * Все още няма нито една държавна компания, която да е платила в рубли за доставяния и руски газ от Газпромекспорт. Газпромбанк си прави конвертирането в рубли...
            Абе, къде са Руменовците?
            https://www.youtube.com/watch?v=dC2chn9d5Ss - "СТУДИО ИКОНОМИКА", гост: РУМЕН ОВЧАРОВ – БИВШ МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА И ИКОНОМИКАТА (12.5.2022)

            Слушай какво говори и тогава пиши глупости

            Коментар


            • Учен: Маймунската шарка е дошла в Европа след две големи партита с хомосексуалисти

              Автор: Труд онлайн
              Европа
              15:51
              23.05.2022


              [IMG]http://forum.investor.bg/public/images/articles/2022-05/*д-р_Дейвид_Хейман_6044900644348743529_35310470999190 93230_big.jpg[/IMG] Още по темата:

              ЕС: Държавите да подготвят ваксинационни стратегии срещу маймунската шарка, обмислят се ограничения за пътуване

              14:24
              2022-05-23
              Висш съветник на Световната здравна организация описа безпрецедентното разпространение на маймунска шарка в развитите страни като „случайно събитие“, което може да се обясни с рисковото сексуално поведение при две неотдавнашни масови събития в Европа, съобщи Асошиейтед прес.

              В интервю за агенцията, д-р Дейвид Хейман, който е оглавявал отдела за спешни случаи на СЗО, заявява, че водещата теория, обясняваща разпространението на болестта, е предаването по полов път сред гейове и бисексуални мъже на две рейв партита, проведени в Испания и Белгия.

              „Знаем, че маймунската шарка може да се разпространи, когато има близък контакт с лезиите на някой, който е заразен. Изглежда, че сексуалният контакт вече определя това предаване“, каза Хейман.

              Този факт бележи значително отклонение от типичния модел на разпространение на болестта в Централна и Западна Африка, където хората са заразяват предимно от животни като диви гризачи и примати, а огнищата не се разпространяват извън ареала.

              Към днешна дата СЗО е регистрирала повече от 90 случая на маймунска шарка в няколко страни, сред които Великобритания, Испания, Израел, Франция, Швейцария, САЩ и Австралия.

              В испанската столица Мадрид вече има 30 потвърдени случая. Ръководителят на департамента за здравеопазване на областта Енрике Руис Ескудеро каза, че властите разследват възможни връзки между неотдавнашно събитие на гей общността на Канарските острови, което е привлякло около 80 000 души на парад, както и случаи от сауна в Мадрид.

              Хейман председателства спешна среща на консултативната група на СЗО относно заплахите от инфекциозни заболявания в петък, за да оцени продължаващата епидемия и каза, че няма доказателства, които да предполагат, че маймунската шарка може да е мутирала в по-инфекциозна форма.

              Заболяването обикновено причинява треска, втрисане, обрив и лезии по лицето или гениталиите. Може да се разпространи чрез близък контакт със заразен човек или неговото бельо или чаршафи, но сексуалното предаване все още не е документирано.

              Повечето хора се възстановяват от болестта в рамките на няколко седмици, без да се налага хоспитализация. Ваксините срещу едра шарка, което се отбелязва като свързано заболяване, също са ефективни за предотвратяване на маймунска шарка и вече се разработват някои антивирусни лекарства. Заболяването може да бъде фатално при около 10% от инфектираните, но сред настоящите случаи не са регистрирани смъртни случаи.

              СЗО заявява, че огнището е „нетипично“ и добавя, че фактът, че случаите се наблюдават в толкова много различни страни, предполага, че болестта може да се е разпространявала от известно време.

              Директорът на агенцията за Европа предупреди, че с началото на лятото по целия континент масовите събирания, фестивали и партита могат да ускорят разпространението на маймунската шарка.

              Други учени посочват, че ще бъде трудно да се различи дали секс или близкият контакт, свързан със секса, е довел до разпространението на маймунската шарка в Европа.

              „Сексуалната активност може да увеличи вероятността от предаване, независимо от сексуалната ориентация на човека и независимо от начина на предаване“, казва Майк Скинър, вирусолог от „Импириъл Колидж“ в Лондон.

              В неделя главният медицински съветник на Британската агенция за здравна сигурност д-р Сюзън Хопкинс каза, че очаква повече случаи на маймунска шарка да бъдат идентифицирани в страната „всекидневно“.

              Здравни служители на Обединеното кралство заявиха, че „забележима част“ от случаите във Великобритания и Европа са при млади мъже, които не са пътували до Африка и които са хомосексуални, бисексуални или правят инцидентно секс с мъже. Властите в Португалия и Испания също заявиха, че техните случаи са при мъже, които са правили предимно секс с други мъже и чиито инфекции са били регистрирани, когато са потърсили помощ за лезии в клиники за сексуално здраве.

              Хейман, който е и професор по инфекциозни болести в Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина, каза, че епидемията от маймунска шарка вероятно е случайно събитие, което може да се проследи до един пациент.

              „Много е възможно някой да се е заразил, да е развил лезии по гениталиите, ръцете или някъде другаде, и след това да го е разпространил на други, когато е имало сексуален или близък, физически контакт“, предположи Хейман.

              Той подчерта, че е малко вероятно болестта да предизвика широко разпространение.

              „Това не е КОВИД-19. Трябва да забавим заразата, но тя не се разпространява във въздуха. Имаме ваксини, за да се предпазим от маймунска шарка.“

              Хейман добави още, че проучванията трябва да се проведат бързо, за да се определи дали маймунската шарка може да се разпространява от хора без симптоми, както и да стане ясно за популациите в риск от заболяването, че трябва да вземат предпазни мерки.

              БТА

              Коментар


              • "Подкупът, който е бил предложен на директора на БАБХ проф. Христо Даскалов, е от изненадващо лице – човек, който е уважаван, бивш депутат", каза той.




                novini.bg
                Костурков, ПП: Бивш депутат е опитал да подкупи шефа на БАБХ - Политика - Новини Бг

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
                  Другарю майор надявам се че си давате сметка че вашето НИЕ сте едни 20% от българските избиратели. Нашето НИе не гласува за тези ментарджии. А едно друго преобадаващо НИЕ (66%) въобще не гласува. По-доло national power ти е написал каквото трябваше да ти се напише в отговор на тъжния ти вопъл. Към това аз ще добява че всичко това не се случи от самосебеси.
                  Както се вижда Кире Арвардо няма нито природните качества нито нужната подготовка да управялва държавата. Запитвал ли ис се как така успя да ви изработи?
                  Аз лично се запитах още миналото лято и споделих в този форум, че всъщност тия Арвардски гастрольори са част от план за дестабилизиране на държавата. Условно го нарекох план Парвус 2.0. Е към днешна дата доста хора смятат, че подобен палн е съществувал и че имено неговото реализиране, ни е довел в това жалко състояние.
                  Това ни изправя пред въпроса "Кой създаде и реализира този план?". Естествено Кирчо и Кокорчо не са, поради липса на капацитет. Остава другия виден играч от миналото лято - Льотчика Румборак.
                  Всъщност не точно Румборак а някаква неясна сила, която му осигури преизбирането за втри мандат.
                  Казвам го това зада е ясно, че ако бъдат свалени Арвардските Гастрольори от власт, ония майстори в президенството ще ви натаманят некви други дето да им правят "перде" и те да продължт да си играят играта.
                  Така че на Дондуков трябва да се разчиства и от към двата тротуара.
                  В някой слевдащ коментар ще обясня по-подробно защо в президенстството метлата трябва да е много усърдна.
                  Аз нямам нищо против Гигов и не съм искал да му се присмивам или да го обиждам.Казах му само че омразата и яростта не водят до нищо добро...Яростта и омразата замъглиха доста умове които искаха да се отърват от Толупа без да мислят какво си натрисат...Кирчо и Кокорчо са некадърници пълни некадърници у смешници.Нямат никакви качедтва нито знания а морала им е опод всякаква критика...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Борисов се яви на разпит в полицията. След това се изправил пред камерите на телевизиите и нарежда – Аз държах най-ниските цени на тока, най-ниските цени на газа…
                    Ще кажеш, че Борисов не е лидерът на най-голямата дясна партия, а е някакъв вожд от ранния комунизъм, който сам е определял с декрети ниски цени на газа и тока.
                    И не спира да изрежда историческите си „успехи” с цени, заплати и т.н.
                    Как да оценим успешното управление на Борисов?
                    Най-точно го е оценило преброяването – 1 милион избягали от страната. Заради прекрасни условия за бизнес, за работа, за гледане на деца, за кариерно развитие, заради справедливата съдебна система, която уж наказва престъпници и въздава „справедливост“, и обслужва „когото трябва“, и т. н. Заради всички прекрасни условия, създадени от Борисов.
                    https://e-vestnik.bg/…/borisov-progoni-1-mln-balgari-po…/…
                    E-VESTNIK.BG
                    Борисов прогони 1 млн. българи по чужбина и се хвали с цени на тока и газа... - e-vestnik.bg
                    новите щот не са същите боклуци.
                    Бойко вдигна пенсиите само с 100лв за 10 години, НИЕ кирчо и кокорчо ги вдигнахме с 150лв само за 1 година.
                    Сякаш от скрина в къщи или задния джоб ги вади
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                    Коментар


                    • Костадин К. (Копейкин) се вживя в нов идол: Тайни агенции показвали ”Възраждане” като първа сила

                      DNESNEWS.BG
                      Костадин К. (Копейкин) се вживя в нов идол: Тайни агенции показвали ”Възраждане” като първа сила

                      Коментар


                      • Борисов се яви на разпит в полицията. След това се изправил пред камерите на телевизиите и нарежда – Аз държах най-ниските цени на тока, най-ниските цени на газа…
                        Ще кажеш, че Борисов не е лидерът на най-голямата дясна партия, а е някакъв вожд от ранния комунизъм, който сам е определял с декрети ниски цени на газа и тока.
                        И не спира да изрежда историческите си „успехи” с цени, заплати и т.н.
                        Как да оценим успешното управление на Борисов?
                        Най-точно го е оценило преброяването – 1 милион избягали от страната. Заради прекрасни условия за бизнес, за работа, за гледане на деца, за кариерно развитие, заради справедливата съдебна система, която уж наказва престъпници и въздава „справедливост“, и обслужва „когото трябва“, и т. н. Заради всички прекрасни условия, създадени от Борисов.
                        https://e-vestnik.bg/…/borisov-progoni-1-mln-balgari-po…/…
                        E-VESTNIK.BG
                        Борисов прогони 1 млн. българи по чужбина и се хвали с цени на тока и газа... - e-vestnik.bg

                        Коментар


                        • Българино, природния газ не мирише на олигопол.
                          https://www.investor.bg/energetika/4...vadiia-218088/

                          Коментар


                          • "Падежите по всички договори ще започнат след 22 май..."
                            https://www.youtube.com/watch?v=k9rI385AM2o

                            Коментар



                            • До момента ББР е подала два сигнала в прокуратурата за "зла умисъл" по отпуснати кредити. А за кредита от 150 млн. лв. вече било ясно, че около 70% нямало да бъдат възстановени.


                              DNEVNIK.BG
                              Шефът на банката за развитие: скоро действията ни ще разкрият кой не обслужва кредита за 150 млн.
                              До момента ББР е подала два сигнала в прокуратурата за "зла умисъл" по отпуснати кредити.

                              Коментар


                              • Петър Колев разкритикува тактиката на РСМ от последните години, в която Скопие търси варианти да си решим „роднинските проблеми“ чрез натиск отвън.

                                BGNES.BG
                                Петър Колев: България е загубила доверие в РСМ
                                Българското общество е загубило доверие, когато става дума за подписванет

                                Коментар

                                Working...
                                X