IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

    Джейка, а дали цялото количество е за бг- защото за предния бяха казали че около 20% е за бг, а останалите за други играчи. Иииииииии какво става с цената- за предния цената била около 10% по висока, на тези дали ще бъде с 20%. Дано има някой лев и за теб
    Едва ли, но.... "Булгаргаз" предлага на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да утвърди цена на природния газ за юни от 141,28 лв. за мегаватчас. 12,88% надолу. В предложението е отчетен фактът, че "Газпром експорт" спря доставките за България от 27 април. В заявлението се припомня, че "Булгаргаз" на 17 септември 2021 г. удължи за трети път периода за доставка на азерски газ през Неа Месемврия в Гърция.'' Цялото количество тръгва от юли, вероятно със суап с Гърция.
    Иначе и цените на танкерите са по-ниски от тези на ''Газпром'', а и бяха направени сделки с гръцки компании за внос, заради препълнения в един момент терминал на Ревитуса.
    Last edited by Jay Gould; 26.06.2022, 16:12.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

    Коментар


    • Първоначално изпратено от fbr65 Разгледай мнение
      Нищо особено. Препикаване на територии. Урайна и тя кандидат. Санким, ако всички кандидати влязат, икономикте на донорите ще издържат. Те сметките са правени при едни цени, ситуацията коренно се измени. Бенефициентите все повече.
      А бе те кандидатите много, ама ако всички мислят еднакво , значи никой не мисли достатъчно. ТОест- какъв е смисъла да приемеш една разрушена икономика и да я градиш отново?? Интересно защо швейцария не е кандидат, а само си плаща рекета

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Утре един от Алжир и след 5 дни, друг от САЩ - 2 танкера с втечнен газ в Ревитуса.
        Джейка, а дали цялото количество е за бг- защото за предния бяха казали че около 20% е за бг, а останалите за други играчи. Иииииииии какво става с цената- за предния цената била около 10% по висока, на тези дали ще бъде с 20%. Дано има някой лев и за теб

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

          И още един въпрос- защо е това неистово желание на ЕС за членството на македония- каква е ползата от файдата за това разширяване. Мисля че макетата са около 2 милиона- какво толкова имат че гьотверените го искат
          Нищо особено. Препикаване на територии. Урайна и тя кандидат. Санким, ако всички кандидати влязат, икономикте на донорите ще издържат. Те сметките са правени при едни цени, ситуацията коренно се измени. Бенефициентите все повече.

          Коментар


          • Утре един от Алжир и след 5 дни, друг от САЩ - 2 танкера с втечнен газ в Ревитуса.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

            Коментар


            • "Преди 10 ноември по отношение на Македония изцяло бяхме зависими или почти изцяло от Съветския съюз. Сега сме изцяло зависими или почти изцяло зависими по въпроса за Македония от Европейския съюз. Каква е разликата в случая между Европейския съюз и Съветския съюз? Няма разлика. Тогава съветското посолство решаваше всичко или почти всичко, сега френското посолство разговаря с г-н Христо Иванов, самият той се предлага да разговаря, дори пита кога е удобно да свалим (ветото – бел. ред.), да не би да закъснеем. Изцяло под евроатлантически натиск вземаме едно решение, за което изобщо не беше необходимо да се бърза."

              Този коментар направи в предаването "Политически НЕкоректно" журналистът и балканист Велизар Енчев.

              Всеки договор е по-добър от вербалната война, изтъкна журналистът, но посочи, че преди време сме дали "зелена линия за членството на Република Македония в НАТО срещу празен лист", а сега повтаряме упражнението отново под евроатлантически натиск.

              "Заради войната в Украйна ние сме принудени да бъдем подложени и да приемем евроатлантическия натиск."

              "Изненада ме гласуването – както генерално, така и по групи. А не ме изненада, защото Кирил Петков даде предварителна заявка – за голямо съжаление този сценарий, който той описа – падаме, сваляме ветото, връщам се, е на път да се осъществи", заяви Енчев, след като парламентът свали ветото върху преговорите на РСМ с Европейския съюз.

              По думите му анализът защо различните партии са гласували "за" ще бъде много песимистичен и "ще разколебае или би трябвало да разколебае много хора да гласуват за тези партии".

              ГЕРБ се отрече от три основополагащи акта в отношенията с Македония – от Договора за приятелство, от много добрата Рамкова позиция на правителството на Бойко Борисов от 2019 г. и от гласуваната 24 часа по-късно Декларация на парламента, която повтаря рамковата позиция, подчерта Велизар Енчев. Според него това се е случило под "инструкция от американското посолство".

              "Втората партия, която е реализатор на тази инициатива – ДБ, учтиво я наричам секта, която изцяло е на издръжката на неправителствени организации в България, която изцяло се съобразява с чуждото посолство в лицето на Франция. На трето място ДПС защо постъпи по този начин? Те изцяло изпълняват директивата на Ердоган, тя е публична, не е тайна всички ислямски общности на Балканите, в съответните държави, които кандидатстват за членство в ЕС, да бъдат приети в ЕС, за да бъдат бъдещо лоби на Турция за членство в ЕС. Но що се отнася до партията ПП – те осъществиха национално предателство, тъй като това, което обеща премиерът Кирил Петков по отношение на Македония, той го направи."

              Велизар Енчев потвърди думите на Кирил Петков, че решението на парламента е историческо, но в друг смисъл:

              "Историческо е, когато вършиш национално предателство – влизаш в историята, но с черни букви."

              "Македонизмът може да бъде полезен понякога. Ние приехме нещо, което не е в наша полза, но македонизмът в своя фанатизъм може да бъде полезен. Те не могат да приемат това, и да искат", отбеляза Велизар Енчев по повод на критиките на Скопие към френското предложение.

              "Генерално президентът носи вина, че простреля българския народ с това, че инсталира във властта правителството и най-вече партията ПП. ПП е изцяло президентски проект, който завършва с абсолютен провал", смята Велизар Енчев.

              Източник: БНР

              Коментар


              • А бе сегашния председател на народното събрание не е ли онзи дето слизаше първи от автобуса на киркорчовците и се прегръщаше с тях все едно е човек от народа??

                И още един въпрос- защо е това неистово желание на ЕС за членството на македония- каква е ползата от файдата за това разширяване. Мисля че макетата са около 2 милиона- какво толкова имат че гьотверените го искат

                Коментар


                • Ne nous trompons pas : économiser l’énergie, c’est augmenter le pouvoir d’achat et c’est aussi réduire les émissions de gaz à effet de serre
                  https://www.lejdd.fr/Societe/tribune...source=Twitter

                  Коментар


                  • Подновяване на преговорите с "Газпром" е условието на БСП за подкрепа на правителство

                    "Едно от условията за преговори за бъдещо правителство ще бъде подновяване на преговорите с "Газпром". Завръщането на "Газпром" не е заплаха.

                    https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022..._uslovieto_na/


                    Браво на Другаря гечев, че поне помага БСП да излезе от правителството понеже тя е вредна за благоденствието на България...


                    Last edited by Inform; 26.06.2022, 11:47.

                    Коментар


                    • Схемата на руския милиарден грабеж на Лукойл е проста: рафинерията си доставя цялата й нужна суровина само през офшорката си Литаско, по документи уж през пристанище Аугуста в Сицилия, като цената към рафинерията се завишава, все едно че суровината се внася оттам. А както е широко известно, Лукойл доставя нефта си от Новоросийск през недостъпното за българските власти пристанище, фактически руски анклав - " Росенец".
                      Обратно - над 50 % от готовите горива се изнасят само по документи (тоест, не и физически!), през същата офшорка, като им се занижава цената до офшорката, а тя продава на пазарни цени.
                      Така тук изкуствено се получава счетоводна загуба, а в офшорката огромна печалба, която се пренася в Русия, освободена от данъци.
                      По описания механизъм Лукойл скрито преразпределя печалба. А това според чл. 15 от Закона за корпоративното подоходно облагане е наказуемо деяние:
                      "Когато свързани лица осъществяват търговските и финансовите си взаимоотношения при условия, които оказват влияние върху размера на данъчната основа, отличаващи се от условията между несвързани лица, данъчната основа се определя и се облага с данък при условията, които биха възникнали за несвързани лица".
                      Чл. 267 от същия закон пък гласи:
                      "Данъчно задължено лице, което извърши скрито разпределение на печалба, се наказва с имуществена санкция в размер 20 на сто от сумата, представляваща скрито разпределение на печалба".
                      Всеки друг щеше да попадне под ударите на тези два члена. Въпросът е защо Лукойл минава между капките. И защо на всичко отгоре напълно ненужно му дадоха година и половина "да пренастрои производството си така, че да може без екологични щети за Бургас да може да преработва и неруски петрол".
                      К.Манолов





                      Коментар


                      • Коментар


                        • “Орлин Алексиев е мой приятел, познаваме се от 20 години. Нямам представа с какво се занимава, беше в ГЕРБ, но една от причините за приятелството е, че не си говорим за политика."




                          gospodari.com
                          Кой е Орлин Алексиев, заради когото депутати напускат Слави Трифонов

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                            Дай му време да поживее, ще продаде и ще се върне Както всичките си сънародници, купували по морета и балкани в БГ
                            Климат вика в България - между минус 20 и плюс 45, верно трудно се намира по света. А какъв социален живот само пада, особено около преливащите кофи за отпадъци навън... с едни хора , ширнали се от Централна гара София до Халите в общи линии, цвета на нацията Индийската. Прецъфтелия цвят.
                            Успокоявай се......а иначе неудачници има навсякъде...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                              На какво по-точно да завидим, освен на "спестените" кинти на човека от народа Лукашенко?
                              Какви факти, къде са ? Казал си само , че БВП не играе и имало някакви твои си критерии.
                              Last edited by segato; 26.06.2022, 05:16.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

                                В интерес на истината, за много хора в България е по-хубаво от GB. Климат, хора, социален живот....ако имат добри доходи тук не е за чудене.
                                Аз имам един приятел лондончанин....работи като директор на елитни училища из цял свят. Продаде си къщата в Лондон и си купи апартамент в София, където да живее с жена си след като се пенсионира..
                                Дай му време да поживее, ще продаде и ще се върне Както всичките си сънародници, купували по морета и балкани в БГ
                                Климат вика в България - между минус 20 и плюс 45, верно трудно се намира по света. А какъв социален живот само пада, особено около преливащите кофи за отпадъци навън... с едни хора , ширнали се от Централна гара София до Халите в общи линии, цвета на нацията Индийската. Прецъфтелия цвят.
                                Last edited by redcretin; 26.06.2022, 00:18.

                                Коментар

                                Working...
                                X