IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    С.СТОЯНОВ


    България има златен шанс, който не трябва да проиграва, днес правим мощна инвестиция в бъдещия свободен свят от диктатори и натрапници, от насилници и извратеняци, които приравняват общочовешките ценности към собственото си падение, деградация и болни амбиции.


    Това как не върви... Ама здраво не върви след последните две години... След като "цивилизования" западен свят се оказа диктатура с криво поставена маска... След като насила пращаха хора в концентрационни лагери в Австралия, и полицаите пръскаха 14 годишни момичета със сълзотворен спрей, понеже не носили "маска" на публично място... В Канада спряха банковите сметки на хора, протестиращи или подкрепящи протеста срещу самозабравилото се правителство... Пък за свободата от извратеняци е дори някак абстрактно, докато женските състезания по плуване се печелят от мъже, мъж в рокля е здравен секретар в САЩ, и току-що празнувахме месец на хомосексуалността и имаше паради на гордостта да си гей... Айди лозунгите да си ги спестим, щото нямат смисъл

    Коментар


    • От 18 години България е член на НАТО и от 15 на ЕС. Колкото и на някои това да не им харесва, то е факт. Не може главно действащо лице в дневния ред на държавата да е руската посланичка. Колкото и да е нагла.

      Руското посолство трябва да се откаже да работи с ултиматум с България. На този акт трябва да се гледа съвсем спокойно, защото до някаква степен ...



      bgonair.bg
      Бабикян: Руското посолство трябва да се откаже да работи с ултиматум, това е само пушилка

      Коментар


      • С.СТОЯНОВ


        НЯМА МЯСТО ЗА КРЕМЪЛСКИ РЕКЕТ И ИЗНУДВАНЕ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЯГА ОТ ПОЗОРНАТА СМЪРТ НА РУБЛАДЖИЙСТВОТО!

        Пълна подкрепа за Кирил Петков и правителството, което трябва да отстои изгонването на 70 руски шпиони, представящи се за дипломати и обслужващ персонал. Знаем провалите на Киро и компания, но днес няма място за кремълски рекет и изнудване. Всички демократи трябва да бъдат обединени около тази позиция. Играта е България или Кремъл! Никакви обяснения не дължим на Митрофанова и господаря й – според Виенската конвенция важно е обявяването на някого за персона нон грата, но това не налага доказване на неговите прегрешения. Всяко отстъпление на премиера и кабинета е равно на самоубийство, включително и национално.
        Неадекватни са и сравненията с времето на Стефан Стамболов. Той къса дипломатическите отношения с царска Русия. Не забравяйте - тогава империята е била наистина могъща и политически, военно, икономически и културно. И въпреки това СТРОИТЕЛЯТ на нова България взима съдбовното решение. Резултатът на просперитет е видим, и който познава историята няма нужда да бъде убеждаван в това, че започва истинското възкресение на Родината.

        Сега ситуацията е съвсем различна – путинова Русия е разкапана империя, обединяваща масови убийци, терористи, вандали, изверги, мародери, рушители на територии, култура, нрав и морал. Русия е кървав агресор в мирна и свободна Украйна, империя отречена от демократичния свят, която тепърва ще трябва да изкупува ада, който създаде, да се моли за покаяние и прошка.

        България няма право за връщане назад – държавниците ни ще бъдат презрени не само от света, но и от потомците си. Ако не се поддадем на руския шантаж можем да станем символ, пример за ЕС и НАТО! Ще бъдем първата страна от евроатлантическия алианс, която къса дипломацията си с Империята на злото, с кървавия Кремъл, с масовия убиец Путин и послушните му проксита и орки. Зачертаваме веднъж за винаги клеймото „най-верния сателит“.

        България има златен шанс, който не трябва да проиграва, днес правим мощна инвестиция в бъдещия свободен свят от диктатори и натрапници, от насилници и извратеняци, които приравняват общочовешките ценности към собственото си падение, деградация и болни амбиции.

        Утре ще броим в парламента, държавните мъже, институции и политическите играчи, истинските евроатлантици – тестът е истински, няма място за измамници и дубльори. Всички са на тежък изпит – пРезидентът, ГЕРБ, ДБ, ПП, ДПС, ИТН, всички извънпарламентарни демократи и родолюбци – да се докажат, ако искат бъдеще. За БСП, Възраждане, АБВ и Стефан Янев и т.н. изроди и родоотстъпници остава като перспектива съдбата на предателя ген. Радко Димитриев – посечен на шест парчета от болшевиките на Ленин, но видял преди това посичането на сина си и смъртта на рубладжийството!






        Коментар







        • segabg.com
          Чехия гони 70 души от руското посолство в Прага
          Чехия съкращава състава на посолството на Русия в Прага до чис

          Коментар


          • Посолството на САЩ е една доста голяма сграда, интересно колко служители има в него?

            Коментар


            • ГРИГОР ЛИЛОВ

              ШАНТАЖЪТ НА ПОСЛАНИК МИТРОФАНОВА
              Ултиматум от Руската федерация към България НЯМА!
              Повтарям – НЯМА!
              Има шантаж, направен лично от посланик Елеонора Митрофанова и само от нейно име.
              Имаме спецоперация с пропаганден характер, в чиито мрежи да се хванат „улавите българи”, както и друга за минимализиране на някои щети заради двойна агентура.
              Пак повтарям - нямаме дипломатическа нота, камо ли пък ултиматум.
              .
              ЗАЩОТО НОТАТА Е СТАНОВИЩЕ НА ДАДЕНО ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ДО ДРУГО ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО.
              .
              В случая обаче в това писмо няма становище на руското правителство до българското, нито на руското Външно министерство до българското.
              Има само заплаха на лицето Митрофанова, че тя в качеството си на представител на нейната си държава ще предложи на нейните си шефове, които ръководят съответните институции, да предприемат крайни мерки към България, вкл. и прекъсване на дипломатическите отношения.
              Ключовите фрази са две "(аз) ще предложа" и "на руското ръководство"
              Цитирам съответния пасаж от писмото на Митрофанова:
              „… пред руското ръководство ще бъде незабавно поставен въпроса за закриване на Посолството на Руската федерация в България”.
              Значи въобще, още не е поставян за решаване в руското Външно министерство, в руското правителство, пред руския президент Владимир Путин.
              И засега никой не го поставил, вкл. и посланик Еленеора Митрофанова.
              СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМАМЕ УЛТИМАТУМ, А ЛИЧЕН ШАНТАЖ НА ПОСЛАНИК МИТРОФАНОВА.
              С това писмо – неговият недопустим тон като към колония и поставянето на срокове в него посланик Митрофанова плаче за експулсиране. Ако в руското Външно има разбиращи от работата си ръководители на тяхната дипломация, надали ще експулсираме Еленонора Митрофанова – те сами ще си я отзоват.
              .
              _____________________________
              ИМАМЕ ОБАЧЕ ПОВЕДЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА - от държавни институции до самия парламент и президента, от политически лидери, ОТ КОЕТО ТРЯБВА ДА НИ Е СРАМ (отявлената лъжлива медийна и политическа пропаганда на партиите е на друга сметка)
              _____________________________
              .
              Премиерът в оставка Кирил Петков заяви:
              "Заради това, въпреки че българското присъствие в нашето посолство в Русия наброява едва 12 души (13 дипломати според мен + 4 консула, вкл. с консулството в Екатеринбург, което закриваме), Руското посолство в България ще има възможността да запази 43-ма свои служители, съгласно решението, взето от българското правителство вчера."
              БЕЛЕЖКА Иначе съставът му е 118 души. Това число се постига с трик – временно командировани. За срок от 6 месеца първи път, веднага след това – още 6 месеца, после – още 6 месеца и така до края на света. Въпросът е защо българското Външно уважава тези „командировъчни” и на чии интереси служи в действителност – националните или други? И не само, понеже всички български правителства охотно акредитираха в България пълчища руски дипломати и технически сътрудници.
              .
              Не за чудене, че след като сме отстъпили за реципрочността, разни госпожи ще се считат в правото си да поставят на България ултиматуми ОТ СВОЕ ИМЕ. „Подай пръст, за да ти захапят ръката” е родна поговорка, визираща именно такива ситуация.
              .
              Потресен съм, че клякаме пред заплахата, отправена от лично име от Елеонора Митрофанова. Представям си какво клякане ще настане, ако наистина имаше нота от руското Външно министерство от името на министър Сергей Лавров или,”ох, Господи помилуй!” от самото руско правителство.

              Недопустимо е клякането, понеже при 12(13) наши дипломати в Москва, правителството допуска у нас 23 руски дипломати и 25 души административен персонал. Така се нарушава основен принцип в дипломацията – реципрочността на бройките дипломати.
              Този проблем го поставям от години насам.
              За ваше сведение: основни наши съюзници в ЕС и НАТО, основни наши икономически партньори имат далеч по-малък брой дипломати, отколкото Руската федерация, която ни е обявила за враг.
              Сега правителството на Кирил Петков изгони 36 дипломати и 34 души технически персонал.
              По два списъка.
              По първия списък – за постигане на реципрочност са 37 души и той е изготвен от Външно министерство.
              По вторият списък – за нерегламентирана дейност първоначално са 33 души, от които 20 дипломати.
              Вярвам, че рано или късно ще се стигне и до третия, най-важния списък: на агентурата за влияние и прокситата на руските спецслужби. И ще разберем, че трябва да строим държавата си отново, защото практически почти целият български властови елит ще се окаже такъв.
              И малко факти: кадрите на руското посолство и руските спецслужби са изгонени с три ноти от българска страна:
              № 54-64-123: с мотив реципрочноста се изисква напускане на 23 души дипломати и 25 души технически персонал
              № 54-64-124 и 54-64-125 в тези ноти мотивът е „персона нон грата” заради нерегламентирана дейност.
              ~~~~~~~~РАВНОСМЕТКАТА ~~~~~~
              Тези дни беше направена първа крачка в изграждане на отношения на суверенитет между България и Руската федерация вместо слугинажа ни като „троянски кон”. Заедно с това беше направена и стъпка назад: отново не се спази реципрочността.
              И бяха направени още две дължини назад: с политическата реакция на партии и държавни мъже на недопустимото лично писмо на Елеонора Митрофанова, която си позволи от свое лично име да поставя ултиматуми на България.
              -------------------------------
              БЕЛЕЖКА: чакам истински щурм с коментари, че наистина има нота. Но нота няма!
              Няма, макар че един-единствен човек в България го твърди - аз
              Както нямаше и прието предложение на Макрон и паднало вето срещу Северна Македония, както само аз съобщих. Пак единствен у нас. На опровергаващите ме тогава им предложих факсимиле на текста на Решението на парламента, публикувано в „Държавен вестник”.
              Сега ви предлагам факсимиле от писмото на лицето Митрофанова, лъжливо наричано нота и ултиматум. И факсимиле от руската търсачка "Яндекс" на заглавията в руските медии в смисъл "Посланикът на Русия в България не изключва скъсване на дипломатическите отношения".





              Коментар


              • Страх тресе крадливата мутрокомунистическа кочина..Шпионите на Путин треперят и защитават господарите си мутри, ДПС и Москва..



                offnews.bg
                Европейската прокуратура хвана българска винарна в измама за 400 000 евро - Темида
                Управителят на винарска компания в П
                Last edited by Kiro; 01.07.2022, 06:16.

                Коментар


                • Дори по Съветско време не са ни командвали по този начин от посолството, както правят Американците в момента..

                  ТЕРЗИЕВЦИ И РУСКАТА 5КОЛОНА забравят, че бяхме най верния сателит и напълно зависими от Москва..Не от посолството за всичко и навсякъде командваха съветските другари..Концлагерите и избиването на хора са по техен болшевишки модел..Реве и се тръшка крадливата мутренска кочина свързана по комунистически с Москва..Руските тролове и мутрокомунистически калинки се показаха и бранят руските си господари и корупцията..





                  В.ПАНЕВ Лукойл Нефтохим плаща данък печалба за първи път от 15 г. насам. Отчетът за 2021 г. излезе преди час. Печалбата е 75 млн. лева преди данъци, а ръководството е решило да не се възползва от възможността да приспадне загуби от предишни години и да си спести данъка. Ето че може да се направи малка стъпка напред.

                  За сравнение загубата през 2020 г. е 508 милиона лева. А ревизията продължава. Натискът от държавата работи.

                  За първи път от 2007 г. Лукойл е платил корпоративен данък. За 2021 г. рафинерията има 75 млн. лв. печалба преди данъци.
                  За справка - само за месец разликата в цената на сорт "Уралс" е над 200 млн. лв. Т.е. всеки месец всички ние, които зареждаме гориво подаряваме на Лукойл 200 млн. лв. Всеки месец Литаско (дъщерна компания на руския Лукойл) прибира над 200 млн. лв. взети от българските потребители.
                  Точно по тази причина искаме държавата да поеме оперативен контрол над рафинерията и да се спре с обслужването на руските интереси.





                  Last edited by Kiro; 01.07.2022, 06:12.

                  Коментар


                  • Дори по Съветско време не са ни командвали по този начин от посолството, както правят Американците в момента.

                    Позор е това, пълен позор... и няма какво Кирчо да продължава с тъпите обяснения... а да се маха от България, достатъчно зло сътвори този човек.

                    Аз си мисля че той е агента на САЩ в България. Да ни "инсталират" агент за мин. председател каква безумна наглост.
                    Last edited by Xman1; 01.07.2022, 03:49.

                    Коментар


                    • Костадинов: Ще поискаме прокуратурата незабавно да разследва Петков - Политика - България - Новините на NOVA - NOVA

                      Коментар


                      • Дам тъпото пак се е проявило

                        Приключи Председателският съвет в парламента! Тошко Йорданов в шок и ужас от лъжите на Киро за руските дипломати - Информационна агенция ПИК (pik.bg)

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro
                          Пич,събирай рубли да идеш в Сибир

                          Нали на Москва служите..
                          Аз не служа на никой, но твоите шефове май са стегнали багажа и оставят тролчетата като теб на произвола на съдбата. Време е да се спасяваш , че само един от администраторите на форума да изкара логовете и всички тия хора дето отсега се чудят как да си плащат сметките ше Ви набият канчетатата. Толкова не можа да разбереш , че никой не ти се връзва на димните завеси за рашки и тулупи. 40% от българите не могат да си платят сметките и храната бе идиот. Кой го направи това ? Джуджето ли ? Или Банкянския тулуп ? За 6 месеца съсипахте страната и я докарахте до дереджето при Виденов.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            E.КЪНЕВ

                            През 1886 г. Русия къса дипломатически отношения с България за назидание със същия нагъл и безпардонен тон като днешния.

                            На следващата година премиер става Стамболов и България за няколко години става най-бързо развиващата се страна на Балканите, а Стамболов - един от най-силните ни премиери за цялата ни история.

                            Ако Кирил Петков не се извинява, а отстои своето решение, а Русия затвори посолството - убеден съм, че ни чака златна декада и най-после благоденствие!

                            А В БАНКЯ ОТНОВО НЯМАЛО ТОК..МУТРАТА СЕ МОЛИЛ ПУТИН ДА ГО СПАСИ..

                            Пич, зимата когато гладните и замръзналите излезнат по площадите, ще бъдеш ли в България ?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
                              Киро май се насра а ? След като Мунчо каза , че решение не е приемано, Кирчо няма как да извърти нещата, че не е негово решение. Руснаците пък решиха да се възползват от глупостта му и да дадат пример какво се случва със самозабравили се дребосъци та ето ни пред скъсване на дипломатически отношения само месец след като се говореше , че ако Нефтохима не получава точно определен петрол от Русия ще минеме на каруци. Коя друга държава се самоуби по такъв безмислен и малоумен начин ? Даже прибалтийските не стигнаха до късане на отношениия. Германия, Франция и др въобше да не говорим. Само наш Кирчо реши , че преди да му дойде заместника ще вкара България в колкото се може по-голям конфликт та ако ще да няма правомошия за това. Сега ако няма разследване и обвинения направо закривай.
                              Кво разследване, бре. Не схванахте ли, че Просто Киро НЕ Е БЪЛГАРИН, че и децата му не са българи. Дреме му на него, че ни прави мазало

                              Коментар


                              • E.КЪНЕВ

                                През 1886 г. Русия къса дипломатически отношения с България за назидание със същия нагъл и безпардонен тон като днешния.

                                На следващата година премиер става Стамболов и България за няколко години става най-бързо развиващата се страна на Балканите, а Стамболов - един от най-силните ни премиери за цялата ни история.

                                Ако Кирил Петков не се извинява, а отстои своето решение, а Русия затвори посолството - убеден съм, че ни чака златна декада и най-после благоденствие!

                                А В БАНКЯ ОТНОВО НЯМАЛО ТОК..МУТРАТА СЕ МОЛИЛ ПУТИН ДА ГО СПАСИ..


                                Last edited by Kiro; 30.06.2022, 21:37.

                                Коментар

                                Working...
                                X