IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ЗАКРИЙТЕ ДЪРЖАВАТА!
    Тя и без друго отдавна е мъртва, просто някой трябва да изнесе мършата
    За какво ни е държава, която изобщо не работи?
    Пияни шофьори убиват деца и получават условна присъда. За какво ни е такъв съд?
    За последните 20 години, 22 министри са били разследвани. Всички те са обявени от правораздавателните органи за невинни. Румен Овчаров – невинен, Христо Бисеров – невинен, Александър Томов – невинен, Емилия Масларова – невинна, Мирослав Найденов – невинен. Наистина ли ни трябва такова правосъдие?
    За какво ни е полиция, която не може да опази бабите по селата от убийства и изнасилвания, а в същото време стотици полицаи пръхтят пред НДК, за да пазят някакви брюкселски тюфлеци от народната любов?
    За какво са ни държавни училища, в които учителите са обиждани, унижавани и бити?
    За какво са ни държавни болници, в които директорите мислят само как да крадат от здравната каса и да получават комисиони от доставчиците на лекарства?
    За какво са ни медии - да бълват помия 24/7
    За какво са ни университети, които не дават никакво образование, а просто продават дипломи?
    За какво са ни 240 депутати, двайсет министерства, десетки агенции с хиляди чиновници? Уволнете ги незабавно, накарайте ги да работят нещо.
    Трябва да останат само службите по чистотата. За да изнесат боклука от парламента и министерствата.
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

    Коментар


    • Самият Бакалов вече коментира темата, след като се появи новината за думите на Здеховски: "Анализите, които направихме на снимките от спалнята на Борисов с Атанас Чобанов установиха, че няма намеса с фотошоп. С пет различни теста: Noise Analysis, Error Level Analysis, Luminance Gradient, Clone Detection и Level Sweep. Има лека намеса в снимката с име на файл Baze nanka - на която спи гол леко завит с чаршаф. Но не беше монтаж с фотошоп, а имаше намаление на размера в пиксели спрямо оригиналния файл направен с айфон 6S. Не са го монтирали как спи. И Борисов си призна - спинкам щастливо".

      Ако считате, че работата ни е полезна за обществото подкрепете екипа на Биволъ, за да можем да продължим да вършим своята работа: https://bivol.bg/tax



      actualno.com
      Снимките от спалнята на Борисов не са манипулирани - Атанас Чобанов е убеден в това и иронизира прокуратурата
      Ето какво обясни известният журналис

      Коментар


      • ГЕРБ до последно се чуди дали да подкрепи принципно или не, в крайна сметка само двама души от групата участваха в гласуването.



        dnevnik.bg
        Парламентът одобри на първо четене европейските прокурори да са по-независими

        Коментар


        • Г.ЛИЛОВ

          Прането на имидж - накисването на имиджа
          БАРСЕЛОНСКАТА КЪЩА И СНИМКИТЕ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО
          *** Какво точно написа Прокуратурата до чешкия евродепутат - двете части на писмото й
          .
          Чешкият евродепутат Томаш Здеховски:
          "Априлската мисия на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, която ръководих, беше насочена към контрола върху използването на европейските субсидии. България има история на мащабни корупционни скандали и широко разпространена организирана престъпност, която отдавна източва пари от бюджета на ЕС. Нашата мисия беше да променим механизмите за разпределяне на евросредствата, така че те да започнат да отиват при хората, които имат право на тях, а не при олигарси и мошеници.
          Получих информация за манипулирането на снимки от българската прокуратура и я споделих с останалите членове на делегацията.
          Следователно това не са наши заключения, а заключения на прокуратурата. Ние приехме за сведение тази информация. Прилагам заключението от нашата мисия"
          **** Изявлението му е взето и публикувано от OFFNews
          .
          Родната прокуратура не уважава българските граждани и не ги информира. Но пък е счела за необходимо да информира Томаш Здеховски
          Давам двете интересуващи ни части от писмото на Прокуратурата до чешкия евродепутат.
          .
          ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
          Информация относно досъдебни производства с висок обществен интерес под наблюдението на Специализираната прокуратура и на Софийска градска прокуратура.
          I. По повод наказателното производство, придобило обществена известност като „Барселонагейт“ бихме желали да Ви предоставим следната информация:
          Към настоящия момент досъдебното производство, както вече сме ви уведомявали в предишна наша кореспонденция и срещи, се наблюдава от Специализираната прокуратура. То е било образувано за това, че от месец октомври 2012 г. до месец декември 2015 г. на територията на Република България и чужбина, се участва в организирана престъпна група – структурирано трайно сдружение от повече от три лица, с цел да се вършат съгласувано в страната и в чужбина престъпления по чл.253 ал.1 от НК /пране на пари/, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ повече от три години, като групата е била създадена с користна цел – престъпление по чл.321, ал.3, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.
          В хода на разследването са били проведени разпити в качеството на свидетели на пет лица. Назначени са данъчни ревизии на три физически лица и на две юридически лица. Към настоящия момент не са събрани достатъчно доказателства по смисъла на чл. 219 от Наказателно – процесуалния кодекс за виновността на конкретно лице в извършването на престъпление, поради което няма лица привлечени в процесуалното качество на обвиняеми.
          В Специализираната прокуратура е получена Европейска заповед за разследване с издател „Окръжна прокуратура – Барселона – отдел Международно сътрудничество“, с което е изискана информация за събраните в хода на разследването доказателства, като е направено и искане за предоставяне на испанските власти на всички материали по делото. ЕЗР е изпълнена от СП на дата 24.02.2021 г.
          Във връзка с изпълнението на испанската заповед за разследване наблюдаващият прокурор е поискал съдействие от българското бюро в Евроджъст за информация относно актуалния статус на разследването в Испания. На 08.06.2021г., чрез представителя на Кралство Испания в Евроджъст е получена информация, че разследването на испанските власти е прекратено с оглед принципа „ne bis in idem“, тъй като в Република България се провежда паралелно разследване с идентичен предмет.
          Изготвени и изпратени са две европейски заповеди за разследване до испанските власти. С първата е поискано предоставяне на събраните писмени доказателства по това разследване в Испания. Същата е изпълнена, изпратена, получена и приобщена в материалите по досъдебното производство.
          С втората европейска заповед за разследване е била изискана информация относно регистрацията, собствеността, дейността и капитала на две търговски дружества, документи за собственост на недвижим имот, както и информация относно регистрираните там лица; поискано е извършването на разпит в качеството на свидетели на лица – испански граждани, относно регистрацията на двете търговски дружества, паричните им потоци, придобиването от тяхна страна на конкретен недвижим имот в гр. Барселона, Испания, съответно относно заплащането на разходите, свързани с имота, както и за други обстоятелства; изискана е била банкова информация относно двете дружества – открити банкови смети, движение на парични потоци по тях, ведно със съответните документи. Чрез Националното бюро на България в Евроджъст е получена информация, че тази европейска заповед за разследване е била частично изпълнена, като материалите все още не са постъпили в Специализираната прокуратура.
          Изготвена и изпратена е европейска заповед за разследване до Република Кипър, с която е била изискана информация относно собствеността, управлението, регистрацията и капитала на местно търговско дружество; разкриване на данъчна и осигурителна информация относно извършени спрямо него ревизии; банкова информация относно дружеството – открити банкови сметки, наличности и извършени финансови транзакции и парични преводи по тях; разпит в качеството на свидетели на лицата, имали и имащи отношение към собствеността и управлението на дружеството. Към настоящия момент и тази европейска заповед за разследване не е изпълнена.
          От назначените общо 5 ревизии на физически и юридически лица към настоящия момент е приключила една. Тяхното извършване е от компетентност на Национална агенция за приходите, която е към Министерството на финансите.
          Както и по – горе бе посочено, това наказателно производство се провежда под наблюдението на Специализираната прокуратура, която съгласно законодателни изменения предстои, заедно с останалите специализирани органи на съдебната власт – Специализиран наказателен съд, Апелативен специализиран наказателен съд и Апелативна специализирана прокуратура, да бъдат закрити. Именно поради това си позволяваме с настоящата кореспонденция да изразим загрижеността си и да акцентираме върху проблемите, които несъмнено ще възникнат в тази насока
          .................................................. ..............................
          II. По повод наказателното производство, касаещо снимките от жилището на бившия премиер г-н Бойко Борисов бихме желали да Ви предоставим следната информация:
          Наказателното производство, както вече сме ви уведомявали в предишна наша кореспонденция и срещи, е под наблюдението на Софийска градска прокуратура, като същото е било образувано след самосезиране по повод публикации в интернет сайтове, съдържащи снимки и видеозапис най – вероятно от жилището (вила), обитавано от тогавашния министър-председател на Република България г-н Бойко Борисов.
          Към него е било обединено още едно наказателно производство под наблюдението на СГП, което е било образувано по повод публикувани през месец ноември 2021г. снимки най – вероятно от жилището на г-н Борисов.
          Към настоящия момент не са събрани достатъчно доказателства по смисъла на чл. 219 от Наказателно – процесуалния кодекс за виновността на конкретно лице в извършването на престъпление, поради което няма лица привлечени в процесуалното качество на обвиняеми.
          От събраните до момента доказателства може да се приеме за установена следната фактическа обстановка:
          През периодите от 27.07.2009 г. до 13.03.2013 г., от 07.11.2014 г. до 27.01.2017 г. и от 04.05.2017 г. до 12.05.2021 г., бившият министър-председател на Република България г-н Бойко Борисов живеел на адрес в гр. София, кв. Бояна. По служебни и лични причини за различни периоди от време не пребивавал на посочения адрес. Сградата била с охрана и специален достъп за външни лица, осигуряван от Национална служба за охрана (НСО). Установена е била самоличността на лицата, охранявали обекта в периода от 01.01.2017 г. до 12.05.2021 г., както и на лицата, осъществявали дейност по лична охрана и специализиран транспорт на министър-председателя г-н Бойко Борисов в периода от 01.01.2017 г. до 12.05.2021 г. Установена е била самоличността и на служителите, обслужвали обекта за периода от 01.01.2017 г. до 12.05.2021 г. и отговарящи за хигиенно-битови нужди, озеленяване, транспортно осигуряване, ремонтно-технически дейности, както и оперативно-технически дейности.



          Коментар


          • Няма опасност за етническия мир в страната. ВМРО-ДПМНЕ остана без своя албанския партньор - "Алинсът на албанците", които най-вероятно ще подкрепят т.нар. "френско предложение", както и всички останали албански партии.

            Това заяви в студиото на "Добро утро, Европа" журналистът Атанас Величков, журналист от Република Северна Македония (РСМ), който се самоопределя като българин.





            euronewsbulgaria.com
            Атанас Величков, журналист от Скопие: Всички албански партии ще подкрепят "френското

            Коментар


            • Има ли журналисти тази "държава"

              Максимальная скорость: 259 км/ч
              https://ru.wikipedia.org/wiki/Cessna_150
              посадочная скорость: 235 км/ч;
              https://ria.ru/20140727/1017711922.html

              Коментар





              • vestnikutro.com
                Синдикатите искат пари, но мълчат за ограбените от Борисов милиарди - ВЕСТНИК УТРО

                Коментар


                • Само да припомня, че Просто Киро продаде газа от Чирен. Хубаво е да се знае. Особено от хората, които зимата се топлят на газ.

                  Коментар


                  • Л.АЛАМАНОВ

                    Как се правят манипулациите

                    -> Mил и конструктивен евро-депутат казва, че „разследване показва, че Онези Снимки на Онова Шкафче са манипулирани“;
                    -> Този евро-депутат е от комисия за бюджетен контрол;
                    -> Но е от групата на ЕНП;
                    -> Получил е "независимо разследване на българската прокуратура".
                    -> Никой в България не е виждал това "независимо разследване на българската прокуратура".
                    -> Никой в България не знае дали изобщо има такова "независимо разследване на българската прокуратура".
                    -> Евро-депутатът съобщава "независимото разследване на българската прокуратура", все едно лично го е правил.
                    -> Въпреки че в момента „отчетността на главният прокурор“ е основна препоръка на ЕК.
                    -> Темата веднага е поета от български политици;
                    -> Сериозни, мрачни политици дават сериозни, мрачни пресконференции;
                    -> Използват се фрази като „Европа каза, че снимките са фалшиви“;
                    -> Лелите по страната се надигат за лют отпор;
                    -> А цялото нещо тръгва от „независимото разследване на българската прокуратура“;
                    -> Което все още никой не е виждал.

                    Така се правят манипулациите... Ако не беше манипулация, наблюдаващият прокурор щеше да излезе с лицето си и името си и да обяви резултатите.

                    А всички независими проверки казват друго.

                    Предпазлив съм, да не ме блокират пак. Затова мило и конструктивно няма да кажа какво мисля за тези мили и конструктивни хора.

                    Но вие може мило и конструктивно да гласувате на идващите избори. За да не ни манипулират.

                    Коментар


                    • ГЕРБ и ЕНП забъркват в скандал и използват освен Европейския парламент, и българската прокуратура. Не е вярно, че Брюксел е установил, че снимките и видеото от дома на Бойко Борисов с кюлчетата злато са манипулирани, както твърдят от ГЕРБ. В нито един документ на Европейския парламент няма подобно заключение. Нещо повече – такава констатация няма и в писмото на българската прокуратура. Това заяви Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите.




                      glasove.com
                      Елена Йончева: Нито Европейският парламент, нито българската прокуратура твърдят, че снимките с

                      Коментар


                      • https://www.gem.wiki/Ukraine_LNG_Terminal

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                          Коги вземаш същия газ, ама по други маршрути и 50% по-скъп

                          https://www.reuters.com/business/ene...ia-2022-07-12/
                          Предполагам, че преминавайки през Грузия,руският газ ще се демократизира и тук ще получаваме демократизиран руски газ,което е една малка победа срещу руските окупатори....А цената ,че ще е по-висока с 50%,това не важно...Както се пееше в оная песен на Булат Окуджава - "....И значит нам нужна одна победа
                          Одна на всех - мы за ценой не постоим...."

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                            Коги вземаш същия газ, ама по други маршрути и 50% по-скъп

                            https://www.reuters.com/business/ene...ia-2022-07-12/
                            Дааа къде ли съм гледал подобна пародия, къде ли


                            Click image for larger version

Name:	maxresdefault.jpg
Views:	1
Size:	83.4 КБ
ID:	3946140

                            Коментар


                            • Иван Бакалов: С какъв софтуер прокуратурата разбра, че кадрите от спалнята на Борисов са манипулация? Направихме пет теста и видяхме, че са реални.

                              "Анализите, които направихме на снимките от спалнята на Борисов с Атанас Чобанов установиха, че няма намеса с фотошоп. С пет различни теста: Noise Analysis, Error Level Analysis, Luminance Gradient, Clone Detection и Level Sweep. Има лека намеса в снимката с име на файл Baze nanka - на която спи гол леко завит с чаршаф. Но не беше монтаж с фотошоп, а имаше намаление на размера в пиксели спрямо оригиналния файл направен с айфон 6S. Не са го монтирали как спи. И Борисов си призна - спинкам щастливо", заяви журналистът Иван Бакалов с публикация в социалните мрежи по повод петорната експертиза на прокуратурата, която обяви, че кадрите от спалнята на Бойко Борисов са манипулирани. И допълва: "А аз лично пък съм увеличавал всяка снимка до 1600% да търся несъответствия и разглеждам детайли. Айде Гешев да покаже и той резултатите от своите анализи как са правени, с нов софтуер измислен от него или как?", пише той и допълва, че според него прокуратурата лъже цялото общество.

                              Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/…/ivan-bakalov-s-kakyv-softuer… © Actualno.com

                              Коментар

                              Working...
                              X