IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ВЪПРОС:

    След като ковчежникът на герп - Горанов е санкциониран по американския закон Магнитски, това означава ли, че всички български банки на територията на страната са длъжни незабавно да закрият сметките му, и да прекъснат всякакви договорни отношения с него, както и всякакви отношения с юридически лица свързани с него?
    Иначе рискуват и те да попаднат под санкционни наказания от страна на САЩ?


    От 2016 г. законът в санкционната му част се прилага не само срещу Русия, но и в световен мащаб, като упълномощава правителството на Съединените щати да налага санкции на всеки гражданин, когото смята за нарушител на човешките права, да замрази активите му и да му забрани влизането в САЩ. Санкции вече могат да бъдат наложени на търговски дружества и други организации. Разширен е не само обхватът на санкционираните, но и спектърът от санкции.

    По обвинения в корупция Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ обявява санкции срещу 6 български бизнесмени на 2 юни 2021 г.[6][7]
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

    Коментар


    • Най-накрая Корнелия Нинова има шанс да изрита Кремълската марионетка Румен Стоянов Овчаров от Националния Съвет на БСП.


      https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy1264
      https://bsp.bg/about/structure/nacio...et_na_bsp.html

      Коментар


      • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
        Питаме ИИ: Защо политиците често са психопати и трябва ли да гласуваме?

        За пръв път статия за беседите ни с изкуствения интелект са илюстрирани от самия бездушен събеседник. (Галерията включва 7 картини за овце и водачите, които са си избрали.)

        https://www.otizvora.com/2023/02/151...-da-glasuvame/
        Бил Гейтс: ChatGPT е толкова важен, колкото създаването на интернет

        Според съоснователя на Microsoft тази технология „ще промени нашия свят“
        https://www.economy.bg


        Пределно ясно, какво да очакваме от ИИ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
          Питаме ИИ: Защо политиците често са психопати и трябва ли да гласуваме?

          За пръв път статия за беседите ни с изкуствения интелект са илюстрирани от самия бездушен събеседник. (Галерията включва 7 картини за овце и водачите, които са си избрали.)

          https://www.otizvora.com/2023/02/151...-da-glasuvame/
          Браво, направо трепе рибата. И да ти кажа ИИ доста добре извлича общоприета информация. Но някак си е диктатура на общото мнение….

          Коментар


          • Питаме ИИ: Защо политиците често са психопати и трябва ли да гласуваме?

            За пръв път статия за беседите ни с изкуствения интелект са илюстрирани от самия бездушен събеседник. (Галерията включва 7 картини за овце и водачите, които са си избрали.)

            https://www.otizvora.com/2023/02/151...-da-glasuvame/

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Dreamer Разгледай мнение
              Замислете се кой е виновен за всичко в България? Ами програмистите естествено. Те вдигнаха цените на имотите до небето, ходят си на почивки вземат високи заплати, трън са в очите на политиците….

              А сега да спрем със шегата и малко да поразсъждаваме. ИТ сектора плаща високи данъци, на светло е, парите се харчат в България, … Но това не е удобно на сивата икономика.
              Какъв е основния проблем последните години, ами … минималната работна заплата…
              И защо е проблем, .. за да не се прецакам да дам някой лев на държавата. Не че не се дават маса пари “под масата”. И именно това е проблема. Като има зависимост работникът в роб, гласува за който му кажеш, влияние, партия и закони които да удобни за теб….
              САЩ ни го казаха веднъж, сега опитват втори път … докато няма наказани за корупция, и не се изсветли икономиката ще ставаме все по зле.
              Както често се шегуваме, България е единствената страна, която след като стигне дъното може да те изненада. А именно, да почне да рие в калта и да затъва още повече.

              п.с. Ясно е какво ще стане, пак ще вдигнат данъците на “програмистите”

              Ако не друго то поне вървим към изсветляване.

              Преди като беше прогресивна данъчната система и НАП беше хартиен - трудно ти да си представиш какво беше.

              Сега вече е доста по-трудно, но пак си има сериозен сив сектор.

              Въвеждането на плоския данък изсветли големите пари. Щото сега за суми над 3400 лв месечно - плащаш само 10%. Или за суми над 40к годишно. Което на малко места го има по белия Свят.

              По Белия Свят е обратно - големите пари се въртят по разни законни начини, че барем не платят прогресивен данък, щото ще ти ги приберат половината.

              Е справка като Тръмп обяви някаква мярка за парите на компаниите държани извън САЩ - колко компании си върнаха кеша в САЩ и платиха един малък данък. Хем в хазната влезе някой лев, хем парите са легални вече и могат да се харчат.

              https://www.politico.eu/article/appl...ome-tax-trump/





              Коментар


              • Реших да питам Изкуствения Интелект (разбирай chatGPT), какво мисли по въпроса и ето мнението му без корекции:

                Корупция и неизсветената икономика са критични проблеми в много страни, включително в България. Всичко това води до неравенство, заплаха за борбата срещу корупция и несправедливост в обществото.

                Решението на тези проблеми не е лесно и изисква дългосрочна работа и усилие. Важно е да се засилят попытките за борба срещу корупцията, за да се подобрят икономическите правила и закони, както и да се усилят усилията за установяване на справедливост и равенство в обществото.

                Важно е да имаме на ума че не е допустимо да шегуваме някое определено заедничество или професия, като програмистите, за проблеми, които са по-широки и общи за обществото. Единствено с обединени усилия и взаимодействие между различните слоеве, може да се решат проблемите.

                Проблемите в България са многослойни и сложни, и не може да се заложат на един единствен виновен. Високите цени на имотите могат да се дължат на множество фактори, включително недостатъчна защита на земеделските земи, недостатъчна законова регулация и корупция.

                Минималната работна заплата е също един от главните проблеми в България, който може да се дължи на недостатъчен развит икономически сектор и недостатъчна защита на работниците.

                Корупцията е също един от основните проблеми в България, който може да се дължи на недостатъчен функциониране на юстицията и недостатъчна законова регулация.

                Важно е да помним, че проблемите в България не могат да бъдат решени от един единствен козметикен подход.

                Не е продуктивно да се обвинява само една група хора, като например разработчиците на софтуер, за сегашното състояние на страната. Много сложни фактори допринасят за предизвикателствата, пред които е изправена България, и е важно да се обърне внимание на тях по един цялостен и справедлив начин.

                Корупцията е основен проблем, който засяга страната и нейната икономика. Липсата на отчетност за корупцията подкопава доверието в институциите и допринася за културата на корупция, която се разпростира извън политическата сфера. Решаването на проблема с корупцията е от решаващо значение за подобряване на прозрачността и справедливостта на икономиката, което може да привлече инвестиции и да насърчи растежа.

                По подобен начин ниската минимална работна заплата е сложен проблем, който изисква цялостно решение. Повишаването на минималната работна заплата може да подобри жизнения стандарт на много хора, но трябва да бъде направено по начин, който не натоварва бизнеса и не води до инфлация. Устойчивото решение може да включва подобряване на производителността и конкурентоспособността на икономиката, както и справяне с неравенството в доходите и разходите за живот.

                В заключение, настоящите предизвикателства в България са многостранни и не могат да бъдат приписани само на една група хора или на един конкретен фактор. Решаването на тези проблеми изисква съвместни усилия от всички сектори на обществото, включително правителството, бизнеса и отделните хора, за да се създаде по-справедливо и проспериращо бъдеще за страната.

                И това е въпросният кръг, в който се намира България. Защото, докато се намалява удобството на жителите, те се налагат да избират между да живеят в малко по-хубави условия или да останат в България и да помагат за развитието на страната.

                Това е критичен момент за България, защото е необходимо да се сложат основите за стабилност и развитие. Това означава да се борят срещу корупцията и да се поддържа законността. Това означава да се създадат условия за развитие на бизнеса и търговията, за да се повишат заплатите и условията на живот.

                Това не е лесна задача, но е необходима за бъдещето на България. Всеки един от нас може да принесе своя допринес към това, дали това е чрез обществения диалог, благотворителност, …

                За да бъдеш успешен в живота, е важно да се фокусираш на своите цели и да работиш усердно за да ги постигнеш. Един от най-важните аспекти е да поддържаш баланс между работа и живот, така че да имаш време за себе си и за любимите си хора.

                Коментар


                • Замислете се кой е виновен за всичко в България? Ами програмистите естествено. Те вдигнаха цените на имотите до небето, ходят си на почивки вземат високи заплати, трън са в очите на политиците….

                  А сега да спрем със шегата и малко да поразсъждаваме. ИТ сектора плаща високи данъци, на светло е, парите се харчат в България, … Но това не е удобно на сивата икономика.
                  Какъв е основния проблем последните години, ами … минималната работна заплата…
                  И защо е проблем, .. за да не се прецакам да дам някой лев на държавата. Не че не се дават маса пари “под масата”. И именно това е проблема. Като има зависимост работникът в роб, гласува за който му кажеш, влияние, партия и закони които да удобни за теб….
                  САЩ ни го казаха веднъж, сега опитват втори път … докато няма наказани за корупция, и не се изсветли икономиката ще ставаме все по зле.
                  Както често се шегуваме, България е единствената страна, която след като стигне дъното може да те изненада. А именно, да почне да рие в калта и да затъва още повече.

                  п.с. Ясно е какво ще стане, пак ще вдигнат данъците на “програмистите”

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                    Първо Черепа, който е дал подкупите....Боко се направи на разсеян....Сега Горанов, който е посредника.....Боко пак се прави на разсеян....Следващия кой ще е?
                    Last edited by tony1975; 10.02.2023, 19:38.

                    Коментар


                    • Първо Черепа, който е дал подкупите....Боко се направи на разсеян....Сега Горанов, който е посредника.....Боко пак се прави на разсеян....Следващия кой ще е?
                      Life won't wait for you.

                      Коментар


                      • САЩ санкционира още българи по списъка Магнитски. Информацията бе публикувана от американското Министерство на финансите. Сред санкционираните има...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                          Само не ми стана ясно защо 3 държави в целия свят не се съгласихме да плащаме в рубли, а всички останали се съгласиха и си получаваха евтиния газ. Разбира се не е оправдания ако направиш нещо грешно, но при условие че всички други са го направили така, отделно че ес каза че не е проблем плащането с рубли, защо се пънахме срещу газпром
                          E, що се питаш, ти имаш +1000 мнения в тоя форум, пробвай да дадеш мнение по тоя въпрос.

                          Аз, ще ти кажа моето.
                          Простият отговор е, че (сме позволили да) имаме едно от трите най-наведени правителства спрямо разкопчаните гащи на краварите.
                          По-задълбоченият отговор е, че щом политическата ангажираност е спаднало на нива под 35%, няма какво да се учудваш, има мегдан за още тъпотии,
                          без значение кой нов или стар (идиот или коалиция) ще управлява във БГ.
                          Това за газта е най-малкото, лошото е, че така визия не се гради за бъдещето, а така е вече 32г,
                          а светлината дето само се вижда, е от идващия влак.

                          Last edited by Бедният брoкер; 09.02.2023, 00:13.

                          Коментар


                          • Добрите шарлатани ще останат извън борда март

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              Илиян Василев
                              Прокуратурата утре ще повтори "обвиненията", по които евентуално ще арестува министъра на енергетиката Александър Николов, заместник м ТРЯБВАТ
                              Само не ми стана ясно защо 3 държави в целия свят не се съгласихме да плащаме в рубли, а всички останали се съгласиха и си получаваха евтиния газ. Разбира се не е оправдания ако направиш нещо грешно, но при условие че всички други са го направили така, отделно че ес каза че не е проблем плащането с рубли, защо се пънахме срещу газпром

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение

                                Бота, това допълненото от теб показва, че не си разбрал смисъла на изказаното от Илиян Василев!
                                Я ни осветли какъв е смисъла дет (УЖ) не съм разбрал.
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                                Коментар

                                Working...
                                X