IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • не се знае, какъв ултиматум са му дали и колко силен е бил той,

    Да не се окаже че изборите на 2 Април пак са ялови и
    всички ще се концентрират във по-следващите - края на октомври, заедно със местните ???

    Коментар


    • С оглед на делегацията от говедари при президента вчера, смятате ли че ще се поддаде на изнудването

      Коментар


      • Координаторът на всички санкции на САЩ пристигна спешно в София

        Демерджиев зове за разпит на Божков, а Зарков допуска още българи по "Магнитски"

        13 Февр. 2023Обновена

        Президент на България
        На срещата между президента Румен Радев и Джим О‘Брайън беше и британския посланик в София, както и Херо Мустафа

        Посланик Джим О‘Брайън, който координира всички санкции, които налагат САЩ и който участва в срещата по обявяването на новите българи в списъка по закона "Магнитски", дойде лично и по спешност в София. Той и американският посланик Херо Мустафа се видяха с президента Румен Радев.

        За посещението се разбра от думите на правосъдния министър Крум Зарков още сутринта, който коментира по Нова тв санкциите, наложени от САЩ на Владислав Горанов и Румен Овчаров и от Великобритания на Васил Божков и Делян Пеевски. Министърът на правосъдието обяви, че му предстои среща с Джим О‘Брайън още днес.

        Ръководителят на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ беше в България и в края на август и само няколко месеца по-късно дойде и новата порция санкционирани. На практика това са човекът и службата, които координират всички налагани от САЩ санкции по света, включително и тези, свързани с корупция, тероризъм, както и тези например срещу руски и китайски граждани.

        В следобедните часове американският посланик Херо Мустафа влезе в сградата на президентството за необявена среща с българския президент. Срещата на "Дондуков" 2 продължи около час и половина. От видео на Би Ти Ви се вижда, че заедно с Херо Мустафа от сградата на президентската институция си тръгва и ръководителят на Офиса за координиране на санкциите" в Държавния департамент на САЩ Джим О' Брайън. Той е на посещение в страната ни четири дни, след като САЩ ни изпрати нов списък по "Магнитски".

        Още час по-късно от президентството пуснаха официално съобщение за срещата. От него и от снимка става ясно, че на разговорите на Радев с Джим О' Брайън са присъствали вицепрезидентът Илияна Йотова, както и посланиците на САЩ и Великобритания Херо Мустафа и Роб Диксън.

        На срещата били "обсъдени наложените санкции на български граждани, като част от действията на САЩ и Великобритания за защита на техните финансови системи". Държавният глава Румен Радев изразил "признателността си за международната подкрепа, която страната ни получава в борбата с корупцията", посочват от президентството. Президентът подчертал също така, че "обществото ни очаква следващото Народно събрание да превърне в свой приоритет приемането на антикорупционно законодателство, както и активно партньорство и обмен на информация между правоохранителните институции на България и нейните съюзници в борбата с корупцията".

        Новият списък “Магнитски” и санкциите на Великобритания са актуалност, но не са актуалност въпросите, които те поставят, коментира по-рано правосъдният министър Крум Зарков.“Този въпрос стои твърде дълго време пред нас и тъй като ние не намираме силата да го решим - се появяват такива неща. Време за скатаване вече няма”, категоричен бе той.

        Координаторът на всички налагани от САЩ санкции дойде в България
        Посланик Джим О‘Брайън, който координира всички санкции, които налага САЩ, пристигна в България. Първата му среща беше с президента Румен Радев, което стана ясно от официално съобщение от президентството.   О‘Брайън, който е ръководител на Офиса за координиране на

        30 Авг. 2022

        Според него са възможни и още списъци по закона “Магнитски”. “Лошото е, че за това носим цената всички ние”, каза той. В свое изказване пред журналисти днес вицепрезидентът Илияна Йотова също не изключи още хора да бъдат санкционирани по "Магнитски". "Има сигнали, че този списък ще продължи", заяви тя.

        “Трябва да се приемат необходимите закони и реформа, както и хората, които качествено да ги изпълняват. Толкова е просто!”, категоричен бе още Зарков.

        САЩ и Великобритания санкционираха Владислав Горанов и Румен Овчаров за корупция
        САЩ и Великобритания санкционираха петима българи за корупция по закона "Магнитски". Това са бившият министър на финансите в две правителства на ГЕРБ Владислав Горанов, бившият министър на енергетиката в правителствата на БСП Румен Овчаров, председателят на движение

        10 Февр. 2023

        По думите му има достатъчно данни, за да се направи разследване по всички твърдения. “Това важеше и за първия път. Но ние нямаме в съдебната власт прокуратура, която да може достатъчно авторитетно и ясно да отсече, така че всички да се съгласят дали това, което е казано, е вярно, или не е”, посочи той.

        Радев похвали САЩ за санкциите по закона „Магнитски“
        Санкциите на САЩ по Закона "Магнитски" дадоха силна подкрепа на демокрацията в нашата страна, заяви днес (вж. началото на записа) президентът Румен Радев, който участва във видеосреща на високо равнище по покана на американския президент Джо Байдън. Той отбеляза, че

        09 Дек. 2021

        Какво е “Магнитски” и санкциите на Великобритания? “Всъщност това са защитни механизми на тези държави, които се защитават от мръсни капитали или хора, които считат, че могат да има навредят”, обясни министърът. “Кога го правят - когато считат, че страната, от която тези хора произлизат, няма достатъчно ефективни механизми, за да отсява сама зърното от плявата. Хората защитават собствените си интереси - не нашите”, допълни той и попита: “Има ли институция в България, която е провела разследване след санкциите и твърденията по “Магнитски”?”.

        Видях поредния шамар за всички институции със санкциите „Магнитски“. Това пък заяви пред БНР Иван Демерджиев, служебен вицепремиер и вътрешен министър.

        „Трябва ли някой да види този позорен списък, за да си припомни, че такива хора съществуват и те трябва да бъдат разследвани? За мен е много интересен мотивът, който касае Горанов, че е мотивирал определени лица да приемат определено законодателство. Лесно можем да си отговорим кой е имал мнозинство за приемане на законодателство. Прокуратурата не може да чака. Нека веднъж да прояви активност.

        Прокуратурата трябва да е активната страна и да инициира събиране на доказателства. Има някакви производства. Но прави впечатление ,че предметът на голяма част от тях се разминава с това, което виждаме в мотивите за наложените санкции“

        Прокуратурата ще иска от нас да поемем отговорност и удара от нейното бездействие, посочи Демерджиев в предаването „Преди всички“.

        „Всичко, което имаме, е внесено. Ще се постараем да го допълним максимално в кратък срок, за да няма отново оправдания, че липсват данни. Добре е да организира разпита по делегация на Васил Божков, който не се състоя толкова време, а трябва. Съмнявам се, че Дубай не дава съгласие. Има много варианти това да се случи. Трябва по официален ред да се поискат всички документи, с които разполагат партньорските служби и прокуратури“.

        САЩ наложиха санкции на Делян Пеевски и Васил Божков за корупция
        Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на трима българи и на 64 свързани с тях компании за тяхната значителна роля в корупцията в България. Това са хазартният бос Васил Крумов Божков, бившият депутат от

        02 Юни 2021

        Имаше телевизионни изяви на част от хората по списъка "Магнитски". Те отричат обвиненията. Някои обаче си спомнят за определени разговори. Един от тях е бил търсен през 2016 г. за разговор в сауна.

        „Той разказа как е протекло разследването. То обаче не може да се ограничи само до този, който твърди ,че е дал подкуп и до този, който го е приел. Разследването трябва да бъде много по-мащабно и да обезпечи показанията не само на двамата, които са замесени в един такъв случай. Трябва да се съберат документи. Това, което слушах, ми звучи като едно формално изпълнено задължение и беше чест подход. Необходимо е да се откъснем от него, ако искаме дори да приличаме на правова държава“, посочи министърът.

        Санкциите са по-различни от първия им вариант и подробно описание за пари, за подкупи, офшорки. Това може да бъде проверено до голяма степен на наш терен, посочи министърът.

        „Прокуратурата и службите имат своите канали. Това, което касае службите в МВР, ще бъде направено. Цялата тази информация ще бъде проверена. Има доста конкретика в тези мотиви“

        Демерджиев посочи, че не се е натъквал на преписки, които не са придвижени, но е виждал такива, които са придвижени и докладвани, а после са спирани от Специализираната прокуратура, когато тя съществуваше.

        "Месеци нямаше работа по тях. До момента не са ми попадали материали, които да са изработени в МВР и да не са докладвани в прокуратурата"

        САЩ се похвалиха пред света с наказаните по закона Магнитски българи
        На 2 юни 2021 г. Съединените щати осъществиха най-голямата досега антикорупционна акция, като санкционираха три български лица и техните мрежи, обхващащи 64 субекта, заради участието им в широка корупция в България. Това е записано в първата стратегия на САЩ за

        Коментар


        • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

          3. Да осигури безпроблемното вкарване в еврозоната и задължително да се неутрализира провеждането на каквито и да било референдуми.
          В поглед тв има едно интервю - партиите заебаха референдумите- гледай го и не миосли за референдум. Оказва се че това е само за залъгалка на масите

          Коментар


          • На наша територия имаме голяма паника. Изборите на 2 април ТРЯБВА да доведат до съставяне на редовно правителство, независимо какъв коалиционен фон ще съдържа то. Това е задача от Козяк, вероятно под личното наблюдение на Мустафа, която трябваше да си тръгне, два пъти и правиха ИЗПРАЩАНЕ в посолството и все не си тръгва, и не си тръгва. Може да се каже, че сме на ръчно управление лично от Херо Мустафа, след като гледаме как се дава обществена среда само за нейните любимци от ПП и ДБ. Даже и от ареста ги вади.

            И така, задачата е България НА ВСЯКА ЦЕНА ВЕЧЕ да има редовно правителство, за да свърши най-малко 3 неща.

            1. Да доубие енергетиката чрез унищожение на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ (затова са Магнитски в петък в 6 вечерта срещу трима души, свързани с централата).

            2. Да разреши участие на България във войната срещу Русия чрез изпращане на войски.

            3. Да осигури безпроблемното вкарване в еврозоната и задължително да се неутрализира провеждането на каквито и да било референдуми.

            Това са три главни задачи, но има и други, които не са по-маловажни.

            Ударът по Горанов вече доведе до желаната реакция, Бойко Борисов е целият в бяло и се готви за избори.

            Притеснява ме, че и партията на Слави изглежда е включена в плана, защото той заяви, че ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО, ако бъде избран.

            Неуспешният преврат в БСП също води натам, да не се позволи на БСП да смени курса и да осигури участие или съучастие в бъдещата коалиция за доубиване на България.

            Законът Магнитски е възможно най-яркото определение на механизма за въздействие „Една жена каза“. Как е възможно закон на друга държава да надцаква националното законодателство, това е отговор, не въпрос. Например аргументът срещу Малинов е направо детски смешен и същевременно безочливо арогантен с неприкритата си антизаконност. Малинов бил подкупил съдия, та да иде в Москва да си получи ордена. Подкупил съдия! По такова НЕДОКАЗАНО „ОБВИНЕНИЕ“ В СТИЛ „ЕДНА ЖЕНА КАЗА“ трябва веднага да бъдат санкционирани сума народ в ЕП, Конгреса и Камарата на лордовете. Вече няма дейност в света, която да става без подкупване на съдия. Затова е повече от ясно, че Козяк удрят руските връзки на България с цел да разчистят път на любимците на Херо – Киро и компания.

            Дали задачите на Козяк ще успеят, зависи много от българите. Всеки свободно да прецени как да действа. Но мисля, че неприятният за Запада развой на световния ред води до истерясване в определени болни точки, каквато безспорно е България. Защото тя е на първо място в Европа по русофилство и затова трябва да бъде с глава ниско долу в прахта. Отново ще кажа – Ние имаме тук пролята руска кръв, тя ще стои вечно, нищо не може да я измие и понеже кръвта вода не става, България вечно ще подкрепя Русия. За ужас на Козяк. В психологията има цял раздел „Как да се научим да приемаме реалността?“ Горещо го препоръчвам на всички болни евро-атлантици.

            Анастасия Гешева

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              На 2 април избираме между:
              1. ПП + ДБ
              2. ГЕРБ + БСП + ДПС (Магнитски) + Възраждане
              Колко лесно решение!
              Ти кой ще избереш- синия или червения отбор

              Коментар


              • Истината е, че Баце в момента е най-важният човек за САЩ, защото от него зависи бъдещето на България.
                Не случайно Горанов е в списъка, защото САЩ в момента ухажват Баце.
                Дърпат го за плитките с надеждата, че ще им обърне повече внимание и ще пощади протежетата им Кирчо, Кокорчо и лайноядите от ДСБ.

                А щом самата Америка почна да си го мери с Баце, прай сметка, къф титан е тоя български юнак.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                  МОЯТА СРЕЩА С КИРИЛ ПЕТКОВ И БАЩА МУ В КАНАДА И ЗАЩО СКЪСАХ ЛИСТЧЕТО С ТЕЛЕФОНА ЗА ВРЪЗКА С ПЕТКОВИ

                  https://afera.bg/моята-среща-с-кирил...а-му-в-к/
                  Лека и доходоносна!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

                    Кирето е пич. Мен пък не ми се присира като го видя, но определено ми е идвало да натисна мутето понякога, защото е доста наивен. Дали е мазен, може би малко, но и така трябва, а дали е противен, разни хора, разни идеали. Шарлатанин, незнам да е, а пък курва??? - със сигурност не е, по-скоро курвар да кажем , ако е станало онова с хубавата Лена, поздравления, което от мъжка гледна точка си е разбираемо (поне за истинските пичове)... А бе, умален вариант на Тръмп, един вид.

                    !
                    МОЯТА СРЕЩА С КИРИЛ ПЕТКОВ И БАЩА МУ В КАНАДА И ЗАЩО СКЪСАХ ЛИСТЧЕТО С ТЕЛЕФОНА ЗА ВРЪЗКА С ПЕТКОВИ

                    https://afera.bg/моята-среща-с-кирил...а-му-в-к/

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      На 2 април избираме между:
                      1. ПП + ДБ
                      2. ГЕРБ + БСП + ДПС (Магнитски) + Възраждане
                      Колко лесно решение!
                      Пропускаш нещо.

                      3. 70% няма да гласуваме ! Мъка и гърч за политическата сган !

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                        Първия ден от управлението направи 2 грешки.
                        Продаде македония
                        нахака НАСИЛСТВЕНА факсинацията.

                        НИКОЙ НЯМА ДА МУ ГИ ПРОСТИ. Е неграмотните овапцани АНТИБЪЛГАРИ незнайно защо наричащи се евроатлантици са друг безнадежден случай. На тях и господ не мое им помогне и да им опрости греховете
                        Северна Македония (или там както се казват - за сведение те са си продали името, а не Киро) трябва да изпълнят определени условия за да влязат в ЕС, които нас ни устройват. На всичкото отгоре Киро имаше само 60 гласа в парламента.
                        Насилен да се ваксинира тук няма, освен може би изрожденците с по няколко дози.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

                          Кирето е пич. Мен пък не ми се присира като го видя, но определено ми е идвало да натисна мутето понякога, защото е доста наивен. Дали е мазен, може би малко, но и така трябва, а дали е противен, разни хора, разни идеали. Шарлатанин, незнам да е, а пък курва??? - със сигурност не е, по-скоро курвар да кажем , ако е станало онова с хубавата Лена, поздравления, което от мъжка гледна точка си е разбираемо (поне за истинските пичове)... А бе, умален вариант на Тръмп, един вид.

                          Сега сериозно. Киро няма грешка (или поне голяма) в управлението на страната, докато беше министър председател. За газа - ами трябваше да спре покупката, европейски санкции. От кой е взел после, взел е. Няма да спре икономиката на страната. Развъртя се и намери веднага друг доставчик (танкерите). И слотове. (Това, че служебното намериха газ на ниска цена си е чист късмет, че търсенето падна, зимата е топла и същевременно цената ниска. А отказаните танкери - чист хазарт, просто българите извадихме късмет. Не ми се мисли, ако имаше недостиг на газ есента.) БВП, износ - в космоса, социални мерки - невиждани досега. ( 20лв годишно на дете при Бойко Тиквата) Кофти, че нямаше пълната власт, саботираха го и от коалиционните партньори и от прокуратура, и от разни олигархични кръгове (цени на горива, хранителни продукти).
                          Оня ден доказа за пореден път, че прокуратурата е пълна с неграмотници или просто се правят на приятно разсеяни. Едно съобщение не могат да си преведат относно санкциите Магнитски, ама простено им е, нали така. Ама те за Барселоната колко време превеждат???, а дали преведоха вече?

                          А бе, я си го плюйте за по-лесно!
                          Първия ден от управлението направи 2 грешки.
                          Продаде македония
                          нахака НАСИЛСТВЕНА факсинацията.

                          НИКОЙ НЯМА ДА МУ ГИ ПРОСТИ. Е неграмотните овапцани АНТИБЪЛГАРИ незнайно защо наричащи се евроатлантици са друг безнадежден случай. На тях и господ не мое им помогне и да им опрости греховете

                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
                            Кирето е пич.
                            По- скоро е един палячо

                            ако е станало онова с хубавата Лена, поздравления, което от мъжка гледна точка си е разбираемо (поне за истинските пичове)..
                            Девойчето е сгодено за един друг шматарок от Пълен Провал.Кирчо Лъжата пък е женен с 3 деца.
                            Не знам колко трябва да си тъп , да си премиер и да правиш баджанаци в партията си
                            Last edited by petrg5s; 13.02.2023, 17:41.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                              Кирчо лъжата като го видя и ми се присира .Чуя ли го по ТВ,веднага муте или сменям канала.Няма такава мазна и противна личност.
                              С шарлатани и стари курви, нов бардак не се прави !
                              А и определено не искам пак да преживявам хиперинфлация.
                              Кирето е пич. Мен пък не ми се присира като го видя, но определено ми е идвало да натисна мутето понякога, защото е доста наивен. Дали е мазен, може би малко, но и така трябва, а дали е противен, разни хора, разни идеали. Шарлатанин, незнам да е, а пък курва??? - със сигурност не е, по-скоро курвар да кажем , ако е станало онова с хубавата Лена, поздравления, което от мъжка гледна точка си е разбираемо (поне за истинските пичове)... А бе, умален вариант на Тръмп, един вид.

                              Сега сериозно. Киро няма грешка (или поне голяма) в управлението на страната, докато беше министър председател. За газа - ами трябваше да спре покупката, европейски санкции. От кой е взел после, взел е. Няма да спре икономиката на страната. Развъртя се и намери веднага друг доставчик (танкерите). И слотове. (Това, че служебното намериха газ на ниска цена си е чист късмет, че търсенето падна, зимата е топла и същевременно цената ниска. А отказаните танкери - чист хазарт, просто българите извадихме късмет. Не ми се мисли, ако имаше недостиг на газ есента.) БВП, износ - в космоса, социални мерки - невиждани досега. ( 20лв годишно на дете при Бойко Тиквата) Кофти, че нямаше пълната власт, саботираха го и от коалиционните партньори и от прокуратура, и от разни олигархични кръгове (цени на горива, хранителни продукти).
                              Оня ден доказа за пореден път, че прокуратурата е пълна с неграмотници или просто се правят на приятно разсеяни. Едно съобщение не могат да си преведат относно санкциите Магнитски, ама простено им е, нали така. Ама те за Барселоната колко време превеждат???, а дали преведоха вече?

                              А бе, я си го плюйте за по-лесно!
                              Last edited by mitaka7; 13.02.2023, 17:30.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                ПП + ДБ
                                Кирчо лъжата като го видя и ми се присира .Чуя ли го по ТВ,веднага муте или сменям канала.Няма такава мазна и противна личност.
                                С шарлатани и стари курви, нов бардак не се прави !
                                А и определено не искам пак да преживявам хиперинфлация.
                                Last edited by petrg5s; 13.02.2023, 16:30.

                                Коментар

                                Working...
                                X