IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Иначе е много изкушващо да се направи истинско електронно интернет гласуване, което със сигурност ще увеличи избирателната активност. Биха могли да се използват електронните подписи или още по-добре да се използват технологиите на криптовалутите, които към днешна дата са непробиваеми.
    Криптовалутите са непробиваеми, но българските кратуни са пробиваеми
    Иди при Вуте, дай му Х лева и ще гласува за когото му кажеш
    Много по-просто е решението - откопирайте и прилагайте френския изборен кодекс
    За 40 години съм чул само за един опит за измама -
    • социалист, член на комисията, извадил от чорапите си бюлетини
    https://www.legifrance.gouv.fr/downl...%C3%A9lectoral

    Коментар


    • И аз не мисля, че машинният вот може да се манипулира. Самата машина може да се манипулира, но какво от това, след като гласът на всеки един човек всъщност пак представлява хартийка, пусната в урната. Аз лично погледнах какво пише на тази хартийка, и ако нещо не беше наред, щях да се оплача.

      Според мене машинното гласуване всъщност е разширена версия на хартиеното гласуване, в която версия бюлетината е с много по-малки физически размери, и нищо повече.

      Някои хора бъркат машинно с електронно гласуване. При едно потенциално електронно гласуване вашият глас вече няма да представлява хартийка, а някаква комбинация от байтове в нечия памет на нечия машина. Е те тука вече са възможни всякакви фалшификации, и затова скоро няма да видим истинско електронно гласуване.

      Иначе е много изкушващо да се направи истинско електронно интернет гласуване, което със сигурност ще увеличи избирателната активност. Биха могли да се използват електронните подписи или още по-добре да се използват технологиите на криптовалутите, които към днешна дата са непробиваеми. Например един блокчейн, в който всеки един българин по презумпция притежава по един койн, и има правото този койн да го дава на една или друга пратия когато си поиска и колкото си иска. Например дава койна на една партия, но след месец се разочарова от нея и го премества при друга партия. Така ще имаме постоянно действащо гласуване и във всеки един момент от време ще може да се види каква е електоралната подкрепа за една или друга партия. Няма нужда от социологически проучвания, защото всеки ще може на секундата да види коя партия каква подкрепа има към настоящият момент.

      Готиното е, че винаги ще имаме 100%-ово гласуване и всяка една секунда ще знаем как се променя електралната подкрепа в зависимост от действията на дадената партия - добри или лоши.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

        Абсолютна глупост е сигурността да се базира на допускането, че машината е физически недостъпна за тамперинг.
        Ако смятат че машините са сигурни да пускат апп за телефоните и да правим безплатни избори ако ще всеки ден от всяка точка на света При 100 милиона хвърляни за всеки избори бюджета за разработка не би трябвало да е проблем. Отделно че ако направят мобилно гласуването могат да го вържат с електронно правителство и да се използва да се взимат решения по мста, нешо като директна демокрация, Имаме 3 милки за селото и трябва да решим дали да оправим водопровода или учлището.
        Не знам какво е тамперинг, не съм толкова вещ в американските думички. Ама е наистина глупаво да не допускам, че машината не може да бъде манипулирана. Може естествено, но това може да се направи само преди изборите и то само, ако тези (имам предвид правителството) които организират изборите го направят. Защото те охраняват машините, те допускат и контролират фирмата, която вкарва софтуера. Манипулацията не може да се случи в избирателната секция.

        Само че какво би се случило, ако една машина е манипулирана още в склада? Това физически би се изразило в това, че избирателят гласува за една партия, а машината отчита глас за друга партия, като същевременно изкарва контролна разписка за другата партия, за която не е гласувал. Моето лично наблюдение от тридневното висене в изборната секция е, че такова нещо не се е случвало, при мен. Около 50% и нагоре от избирателите, след като гласуват на машината, си поглеждат контролната разписка за да се уверят, че машината е отчела вярно техния вот. И тъй като следя редовно публикациите по тази тема, не съм чел такова нещо да се е случвало и в други секции. Може и да има някой друг случай, но той със сигурност се дължи на избирателя, който е объркал бутона, но не съм чел такова нещо. И вие не сте, само дрънкате.
        Ако има 10% манипулирани машини, щеше да има стотици, ако не и хиляди случаи, когато избиратели ще забележат, че машината е отчела грешно вота. Такова нещо няма.
        Друго. Да предположим, че машината пуска правилна контролна разписка, но в паметта отчита вот за друга партия и после в машинния протокол е вписан фалшив резултат. Това би довело до разлика в машинния протокол и ще се забележи при ръчното преброяване на контролните разписки. Само дето и такова нещо не е отчетено никъде. И на трите избора, когато съм бил председател на СИК, сме броили ръчно контролните разписки и сме ги сверявали с протокола от машината. И не сме намирали никакви разлики. А броенето на контролните разписки беше наредено от ЦИК, като предполагам, че в повечето секции са го правили. Поне ние го правехме съвестно. И не съм чул някъде да е имало разлики. Няма как да се скрие.
        Това е дами и господа. Всички ваши приказки са си чисто тролене и празни допускания за неща, които не са се случили. Ако беше вярно вашето, то правителствата нямаше да губят изборите. Нито ГЕРБ през април 21г, нито ПП през октомври 22ра.

        Кой разбрал-разбрал, а който иска да си троли.... моля.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар




        • Абсолютна глупост е сигурността да се базира на допускането, че машината е физически недостъпна за тамперинг.
          Ако смятат че машините са сигурни да пускат апп за телефоните и да правим безплатни избори ако ще всеки ден от всяка точка на света При 100 милиона хвърляни за всеки избори бюджета за разработка не би трябвало да е проблем. Отделно че ако направят мобилно гласуването могат да го вържат с електронно правителство и да се използва да се взимат решения по мста, нешо като директна демокрация, Имаме 3 милки за селото и трябва да решим дали да оправим водопровода или учлището.
          Last edited by X_Y; 12.04.2023, 10:28.

          Коментар


          • И да си дойдем на думата



            Коментар


            • Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
              8. И последно. Бил съм три пъти председател на СИК и знам какво ви говоря. Машините са много сигурни. Не може да се манипулират, защото няма как да ги разглобиш и да им вкарваш каквото и да е.Това нали ще стане пред цялата комисия... Как ще стане. Машината е проверена предварително. Приема се в събота от СИК. После помещението се запечатва и се охранява от полицията до неделя сутринта. Сутринта комисията разпечатва помещението и влиза чак когато се събере кворум. 5 от 9 члена, или 4 от 7.
              gigow

              https://varnanovini.bg/2023/04/09/fa...6jpucX26sLp1Bg
              Никой няма да си играе да тамперва машината в секцията. Ще го направят още в склада и не е необходимо да тамперват всички машини а 10%, колкото да наместят някои секции. При машините щом има желание има начин.

              Коментар


              • Какво ще кажете за посещението на "президента" на ЕС в Китай?

                Посреща я някакъв министър на екологията, няма среща с никакви други официални лица, да не говорим за президента Си. Три дни стои в хотела и е натирена да пътува обратно с обикновен пътнически самолет и проверявана като обикновен пътник. С проверка на багажа, както е редно.


                Урсула фон дер Лайен третирана като обикновен гражданин в Китай

                Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2023/04/10/ur...v-kitai.566099


                Ето така се отнася независим Китай към американските гъзолизци, като тая.... гинеколожка. Що не ходи да гледа п....ки , това де за каквото е учила, ами американците я направили началник на Европа. Надявам се да е ревала като наакано бебенце. Изобщо не я жаля, заслужила си го е.

                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Ей затова не искам ни порномент ни правителство.

                  Светът е във война. Реално е така. Тази война ангажира света! А дори не е обявена ВОЙНА! От какво се печели най - много във време на война? Оръжие. Оръжейни сделки. Кой и как владее оръжейния бизнес в България. Не гледаме оръжието къде и как се харчи, гледаме парите къде и кой ги получава. И после дърпаме един тегел от парите към лицата в Парламента, които ги обслужват.
                  АМА НАУЧЕТЕ СЕ ВЕЧЕ - каквото и да ви говорят става дума за ПАРИ! Тук веднага притуряме аргумент спомняйки си думите на МАРКОВ – (все пак той е експерт в областта и не е във властта , което ни дава основание да му вярваме, че е лишен от изгода да ни манипулира), че България е страната дала най- много оръжия в тази война. И нали логично е да мислим лесно, тия оръжия струват ПАРИ, кой взима парите от оръжията които се продават. Елементарно е бе. АЗ продавам, някой купува, парите остават в мен. ЕЕЕЕ!!! Къде остават парите от оръжието, което днес е най - конвертираната стока ТУК? – отговор е нужен…
                  От друга страна вчера изтече информация, че забележете: „Един от документите на Пентагона, изтекли в социалните мрежи, разкрива, че на 23 февруари България е изразила готовност да дари своите изтребители МиГ-29 на Украйна.“ Ей, тука обаче веднага лъсва един ТЪП въпрос. КоЯ България е изразила готовност. България не е личност, която може да се изразява. България е държава, и за да се изрази като такава, някой лично управляващ държавата трябва да е изразил и в конкретика подписал, разпечатал, изпратил ДОКУМЕНТ с подобно изразено намерение. Българя е изявила е абстракция. Физически тела са го направили скрити зад БЪЛГАРИЯ та. КОИ СА? И защо СА го направили? Излиза ми въпрос отново ТЪП – кой има правомощията да се разпорежда с войнските ни авоари и е висш главнокомандващ на нацията. Възможно ли е подобен документ да излезе от канцеларията на ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ без да е в дознанието на ГЛАВАТА на армията БЕ? И то в момент когато в България имаме служебен кабинет назначен от СЪЩИЯ този Главнокомандващ? Въпросът е много ТЪП.
                  Защото има само един отговор НЕ! НЕ! И сто пъти НЕ!
                  Какво ми дрънкаш ТИ Радев пред медиите няма никакво значение. Какво правиш ТИ Радев през дверите на подопечната ти канцелария е ВАЖНО!
                  КОЙ ТИ плаща тебе? Българският народ или Оръжейните олигарси, придобили нашите оръжейни заводи?
                  И ТУК пак имам ТЪП въпрос?
                  МИ момчето цица от двете цици, но коя плаща повече се вижда от това КАКВО излиза от КАНЦЕЛАРИЯТА МУ.
                  Продължавам да се вглеждам в детайлите…
                  В началото на месец март Министерството на отбраната е обявило обществена поръчка на стойност 26 млн. лв. за доставката на шест ремонтирани двигателя. Наскоро е обявена и втора такава за ремонт на двигатели на стойност 19 млн. лв. ММММ…. Какво чете пълната тъпа нула – 45 милиона лева от бюджета са вече заделени за двигатели на въоръжение, което ще бъде предоставено на Украйна. Просто следваме логически пътечки. Тънки и незабележими. А СЕГА ВИЖТЕ ПАРИТЕЕЕЕ! Бюджет няма и не е гласуван още, обаче всьо таки 45 милиона отиват директно да се платят двигатели. Само трябва някой да го подпише. Няма как нужен е парламент и правителство, иначе няма кой да РАЗПИШЕ БЕ!!!!! Алоооо! Освестете се!!!!
                  „Очакваме един двигател от Полша и се чака оценка на доставката на още един такъв, за който имаше забележки. Това обаче не решава проблема. Имаме две оферти за заместващи платформи, които се оценяват като твърде скъпи за възможностите на българския бюджет.“
                  Това са думите на бившия министър на отбраната…. Знае к‘во говори защото и неговия подпис там е сложен. Тия работи с парите не стават от днес за утре. ММХЪМ…
                  Кои са двете оферти и кои лица смятай интереси стоят зад тях? Имам подозрения че БСП и ДПС лидерите им доста добре са запознати. Г-жа Нинова бърка в кацата на оръжейния бизнес и Доган също. Бойчето папка от същите кинти. Предстои парламентарна битка на високо равнище – всички в този парламент се хранят от парите на атлантическите куфарчета, в които, в крайна сметка паркират ПАРИТЕ от нашите оръжейни производства. Битката не е за БЪЛГАРИЯ, аз кой от двата костюма в края на конеца да вземе по- богата плячка. Възраждане и ИТН са кръжащи сателити. Инвестирали са в тях – кинти, за влияние и допълнителна тежест при нужда.
                  И моля, моля ..... без възражения, видяхме ги и двата метеорита в действие когато се гласува. Не си падам по слушане на политическа риторика. Гледам какво правят с парите ни.
                  И така, ще ви кажа моите опасения. Този парламент трябва да произведе правителство щото чичките с паричките чакат да се свърши работата. В момента оръжието, което се произвежда, се заплаща от купувача и печалбите отиват при продавача. Не сме НИЕ. Българският бюджет не ползва нито лев от „нашите“ производства. Това обаче хич не е удобно, гласувана е промяната в ЗОВС, което отпуши пътя на бюджетни средства към частни интереси, без да се налага контрол при сделки. Сега следва последната фаза за източване на финансовите ни средства. Под чадъра на обязености с НАТО, купувачите няма да плащат на продавачите със собствени средства, а ще ползват бюджетни.
                  Разбирай НАШИ. Разбирай мои и твои. Тия дето ги даваш всеки ден с всяка твоя битова необходимост. Стотинките ти, последните ти. Тия от гърлото на децата ти. Тия дето все не ти достигат. Тия дето не можеш да си купиш парацетамола и витамините, тия дето баба ти си ги брои пред хляба… Тия БЕ ТВОИТЕ. …
                  Какво е нужно? Правителство което да гласува ЗА ВОЙНАТА – за нас ВОЙНА, за тях ПАРИ.
                  И сега се връщаме към тъпите въпроси… И Началото…
                  ЗАЩО ИМ Е НУЖНО ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО?
                  Бившият министър Ангелов коментира и възможността новото Народно събрание да гласува "за" изпращането на последваща помощ за Украйна.
                  "В новото Народно събрание има мнозинство от около 180 души, които биха подкрепили подобна идея. Очаквам, че това ще е едно от първите предложения, които ще разгледа парламентът", обобщи той.

                  Загасете лампите искам да ПОЧИНА!
                  Е, вече можете да слушате полковника ВИ Марков. Или да загасите лампите!
                  НИКОЛАЙ МАРКОВ
                  Last edited by X_Y; 12.04.2023, 10:27.
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
                    8. И последно. Бил съм три пъти председател на СИК и знам какво ви говоря. Машините са много сигурни. Не може да се манипулират, защото няма как да ги разглобиш и да им вкарваш каквото и да е.Това нали ще стане пред цялата комисия... Как ще стане. Машината е проверена предварително. Приема се в събота от СИК. После помещението се запечатва и се охранява от полицията до неделя сутринта. Сутринта комисията разпечатва помещението и влиза чак когато се събере кворум. 5 от 9 члена, или 4 от 7.
                    gigow

                    https://varnanovini.bg/2023/04/09/fa...6jpucX26sLp1Bg
                    И какво доказва цялото това говорене за манипулация на машина в изборна секция в село Памукчи, общ. Нови пазар? Нищо, зеро. Ти ходил ли си в това село? Щото аз съм ходил няколко пъти. Обикновено турско село. Там почти няма някой да говори български. Хората са земеделци, обикновени селяни.

                    И каква била грешката? Машината била с грешна дата и показвала ден на изборите 12 април, вместо втори април. Голяма работа.
                    Ами че всички машини се проверяват преди изборите, задава се датата и се вкарва софтуера. Понеже не са свързани, пък и нямат устройства за свързване в мрежа, то данните за час и дата се задават ръчно от техника, а софтуерът се вкарва очевидно с флашка. Очевадно човекът в бързината е вкарал дата с 10 дни повече. Човекът има на главата си стотици машини, а времето е кратко, грешки са възможни.
                    Къде е манипулацията тук?
                    Впрочем ако човекът беше задал дата с 10 дни по-ранна, машината нямаше да се включи, защото в софтуера е зададено машината да се включи и да започне изботът след 07.00 на датата за изборите. Не може да се включи в съботата на 01 април. Изборите започват чак след 07.00ч в деня на избора.

                    п.п Имах един работник, турчин от турско село. Та той разправяше как се правят избори в изцяло контролирана от ДПС секция:
                    В изборната секция идва кметът, който е събрал личните карти на избирателите. Комисията взема бюлетината, отбелязва я на "правилното" място, пуска се в урната, а данните от личната карта се вписват в избирателния списък. Това му се казва честни избори.
                    Впрочем, такова нещо е възможно и с машина и се прави.
                    Ако проследиш изборите през годините в село Долни цибър, общ. Вълчедръм,например, ще видиш как на 04.04.21г в една от секциите за ДПС са гласували 0,37% (нула цяло и тридесет и седем%), на изборите 14.11.21г за ДПС са 88.4%, а на 02.10.22г за ДПС са 93,9%.
                    А изборите са само на машина двата пъти и смесено първия път.



                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                      Безсъмнено е така !
                      Вероятно затова не се използват в цял свят почти
                      Нима смяташ че изборните измами са бг патент? В едно съм сигурен - машината не лъже, не може да си сменя мнението, не може да манипулира избора на гласоподавателите. Това е патент само и единствено на хората
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        8. И последно. Бил съм три пъти председател на СИК и знам какво ви говоря. Машините са много сигурни. Не може да се манипулират, защото няма как да ги разглобиш и да им вкарваш каквото и да е.Това нали ще стане пред цялата комисия... Как ще стане. Машината е проверена предварително. Приема се в събота от СИК. После помещението се запечатва и се охранява от полицията до неделя сутринта. Сутринта комисията разпечатва помещението и влиза чак когато се събере кворум. 5 от 9 члена, или 4 от 7.
                        Безсъмнено е така !
                        Вероятно затова не се използват в цял свят почти

                        Коментар


                        • 8. И последно. Бил съм три пъти председател на СИК и знам какво ви говоря. Машините са много сигурни. Не може да се манипулират, защото няма как да ги разглобиш и да им вкарваш каквото и да е.Това нали ще стане пред цялата комисия... Как ще стане. Машината е проверена предварително. Приема се в събота от СИК. После помещението се запечатва и се охранява от полицията до неделя сутринта. Сутринта комисията разпечатва помещението и влиза чак когато се събере кворум. 5 от 9 члена, или 4 от 7.
                          gigow

                          https://varnanovini.bg/2023/04/09/fa...6jpucX26sLp1Bg

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                            Този Хаджиев е изписал куп глупости. Той си няма представа от закона и от изборен процес.

                            1. Хартиените бюлетини се броят много трудно, за разлика от получените готови резултати от машината, както беше на по-предните избори. Абсолютно ненужно е сегашната глупост, машината да изкарва "бюлетини", които да се броят ръчно. Това е измислица на идиоти. Машината ти изкарва готов протокол с преференциите и с всичко.
                            2. Не може да се премахне номера на партията. Това ще обърка много избиратели и ще забави гласуването и то много.
                            3. Не може да се премахне опцията "Не подкрепям никого", докато в Изборния кодекс е записано, че гласуването е задължително. И не може да се задължават партиите да си провеждат вътрешни избори.
                            4. Не трябва да се премахва преференцията, това е мажоритарен елемент в сегашната пропорциална система.
                            5. Не може да има опция "Служебен кабинет". Нещата със служебния кабинет са доста точно уредени от Конституцията.
                            6. Срокът за провеждане на избори не е тримесечен, ами ДВУмесечен. Няма нужда да се намалява на 45 дни.
                            7. Голяма глупост е да се прави нов ЦИК от парламентарни партии с "висок обществен авторитет". Откъде ще ги внесем тия партии?
                            8. И последно. Бил съм три пъти председател на СИК и знам какво ви говоря. Машините са много сигурни. Не може да се манипулират, защото няма как да ги разглобиш и да им вкарваш каквото и да е.Това нали ще стане пред цялата комисия... Как ще стане. Машината е проверена предварително. Приема се в събота от СИК. После помещението се запечатва и се охранява от полицията до неделя сутринта. Сутринта комисията разпечатва помещението и влиза чак когато се събере кворум. 5 от 9 члена, или 4 от 7.

                            п.п И трите пъти след като машината отпечата резултата след приключването сме броили контролните разписки. И трите пъти не съм установявал НИКАКВА разлика с отпечатания протокол от машината. Нито пък е имало избирател, който да е заявил, че машината му е променила избора.
                            Това са предложения които да се разгледат и уместните да се гласуват. По т.1 не предлага да се премахне номера на партията , а квадратчето в което е поставена. Четете с "правилните" очила!

                            Коментар


                            • Прототип от завода за био-електрически автомобили, серийно производство няма да има.
                              50млн потънаха някъде...

                              Last edited by petrg5s; 11.04.2023, 12:45.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение

                                Kostadin Hadjiew · 48 мин ·
                                Имам няколко предложения към Ръководството на ГЕРБ-СДС.По всички медии се лансира версията,че сгрешените Протоколи са в резултат на Хартиените бюлетини..пълна Заблуда.Напротив хартиените бюлетини се броят по-бързо от машинните и това е факт.Но има някои неща ,които трябва да се изчистят в Този Изборен закон.ПЪРВО-да се премахне квадратчето на номера на Партиите,което е причина за хилядите Невалидни бюлетини.ВТОРО- да се премахне опцията"не гласувам за никого''.Тези които не гласуват за никого да ходят за гъби.ТРЕТО-да се премахне опцията за Преференциите,причина за много сгрешени Протокола.Партиите да си проведат вътрешни избори за кандидати по области и раиони.ЧЕТВЪРТО-да се предложи НОВ Протокол,който да не е повече от две-три страници.ПЕТО-да бъде предложено опцията"Служебен кабинет".Ако не бъде създаден Редовен Кабинет,да се създаде Експертен такъв с единствена задача-подготовка и провеждане на Изборите.ШЕСТО- да се съкрати тримесечният срок на 45 дена,достатъчни за провеждане на Избори.СЕДМО- да се предложи Премиите за членовете на Комисии,да бъдат върнати в държавния Бюджет,на Комисии допуснали най-много грешки в Протоколите,за да няма повече хора в бъдещи Избори,да стават членове в Изборни секции само заради парите.И последно- Избор на НОВ състав на ЦИК със членове ,предложени от парламентарно представени Партии с висок обществен авторитет,които да изпълняват Стриктно закона.Вярвам,че има много хора в България,които разсъждават като мен!
                                Този Хаджиев е изписал куп глупости. Той си няма представа от закона и от изборен процес.

                                1. Хартиените бюлетини се броят много трудно, за разлика от получените готови резултати от машината, както беше на по-предните избори. Абсолютно ненужно е сегашната глупост, машината да изкарва "бюлетини", които да се броят ръчно. Това е измислица на идиоти. Машината ти изкарва готов протокол с преференциите и с всичко.
                                2. Не може да се премахне номера на партията. Това ще обърка много избиратели и ще забави гласуването и то много.
                                3. Не може да се премахне опцията "Не подкрепям никого", докато в Изборния кодекс е записано, че гласуването е задължително. И не може да се задължават партиите да си провеждат вътрешни избори.
                                4. Не трябва да се премахва преференцията, това е мажоритарен елемент в сегашната пропорциална система.
                                5. Не може да има опция "Служебен кабинет". Нещата със служебния кабинет са доста точно уредени от Конституцията.
                                6. Срокът за провеждане на избори не е тримесечен, ами ДВУмесечен. Няма нужда да се намалява на 45 дни.
                                7. Голяма глупост е да се прави нов ЦИК от парламентарни партии с "висок обществен авторитет". Откъде ще ги внесем тия партии?
                                8. И последно. Бил съм три пъти председател на СИК и знам какво ви говоря. Машините са много сигурни. Не може да се манипулират, защото няма как да ги разглобиш и да им вкарваш каквото и да е.Това нали ще стане пред цялата комисия... Как ще стане. Машината е проверена предварително. Приема се в събота от СИК. После помещението се запечатва и се охранява от полицията до неделя сутринта. Сутринта комисията разпечатва помещението и влиза чак когато се събере кворум. 5 от 9 члена, или 4 от 7.

                                п.п И трите пъти след като машината отпечата резултата след приключването сме броили контролните разписки. И трите пъти не съм установявал НИКАКВА разлика с отпечатания протокол от машината. Нито пък е имало избирател, който да е заявил, че машината му е променила избора.

                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X