IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Докато Българската армия не се снабди с Химарси, Пейтриъти, Леопарди, Ф16 и Байрактари по-добре да си празнуваме шести май като Ден на овчаря.

    Коментар




    • Коментар


      • Лена Бориславова (Парапета),заяви при Лора Крумова, че Николай Денков е световноизвестен учен “в областта на физиката”

        Може ли някой да ѝ предаде, че Денков е “доктор по химия” и “доктор на химическите науки”? Че между химия и физика има една голяма разлика.
        Може да се провери и през Google.
        Да не знаеш с какво се занимава собственият ти кандидат за премиер е ново ниво в скалата на “А отбора”.
        Димитър Стоянов



        Last edited by petrg5s; 09.05.2023, 08:04.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
          Невероятно! Имаш харесване от мен.

          Коментар


          • Коментар


            • След, като видя военния ни парад, Украйна предложи военна помощ на България.

              Коментар


              • Проф. Близнашки: Актът "Магнитски" е абсурден! Никой в ЕС не го приема сериозно

                Вървим към катастрофа с отворени очи, категоричен е бившият премиер

                София, България 08 Май 2023, 17:46 3013 прочита 3 коментара Автор: БЛИЦ

                "Много голяма е намесата във вътрешните работи на България. Драма е дали нашият народ е в състояние да живее в демокрация. Зад съставянето на кабинета стои някъде някъде там голямата тояга, на която пише "Магнитски".

                Това заяви пред bgonair бившият премиер проф. Георги Близнашки.



                "Непрекъснато се говори за отваряне на втори списък "Магнитски", ние не можахме да го спрем. Това е един абсурден акт и никой не го приема сериозно, нито в Европейския съюз, нито в други държави.

                Само тук намери почва и то със съгласието на държавния глава. "Магнитски" се оказа голямо чудо - от десетте санкционирани, осем са българи. Това е абсурд и те ще продължат, защото ние го приемаме, ние сме се отворили. Ние не казваме: "Достатъчно, не се намесвайте в нашите вътрешни дела, ние ще се оправим сами".

                Отдавна е казано - рибата се вмирисва откъм главата. Не знам как ще преживеем това доста подло и долно време", чуди се Близнашки.

                Той е категоричен, че намесата във вътрешните работи на страната ни създава огромен дискомфорт.

                "Започвам да си задавам въпроса след всички тези усилия, дали в крайна сметка нашият народ е в състояние да живее в условията на демокрация.

                Това е голямата драма, защото много лесно се поддаваме на внушенията, националното предателство стана официална политика и никой нищо не реагира. По националните медии върви един безкраен парад на глупостта. Какви ли не псевдокоментари, все едно нещата са нормални, а ситуацията е извънредна", възмущава се гостът.

                Коментар




                • Last edited by petrg5s; 08.05.2023, 14:05.

                  Коментар


                  • Точно този боклук Иво Инджев ли намери да цитираш …

                    Коментар


                    • https://ivo.bg/ По-малко рашизъм=повече медийна свобода у нас

                      05.05.2023 от Иво Инджев

                      Много пъти съм отговарял на въпроси на западни журналисти ( които се интересуват доста повече от мнението ми, отколкото нашенските колеги), защо точно след приемането ни в ЕС започва постоянните спад на свободата на словото у нас, мерен от организации, като “Репортери без граници”, с единственото логично обяснение, че става дума за злоупотреба от нашите власти с нахлулите европейски средства за корумпиране и манипулиране на наведени журналисти и цели медии . Случаят с моя скромност в това отношение беше нещо като “пилотен проект”, тест за усмиряване на опърничъвите, доколкото бях изхвърлен за волнодумство почти три месеца преди да станем член на ЕС. Проектът беше успешен в частта, която целеше да провери дали пък няма да се появи някаква журналистическа съпротива чрез проява солидарност с жертвата. Видя се, че няма такова нещо и се започна …

                      Е, сега тенденцията вече втора година е обратната. Защо?

                      Нямам друго обяснение, освен, че единственият друг показател за положително развитие у нас е рязкото намаляване на симпатиите към Путлер и неговата рашистка държава. За нея България вече официално е вражеска държава, която си позволи да се откаже за една нощ от руската си газова (врато)връзка, използвана срещу нас като примка. Дори Гешев и Борисов се превъплатиха вече в “русофоби” в крак с вълната на украинските победи срещу путлеризма.

                      Излиза, че колкото по-малко рашизъм има тук, толкова повече Европа пуска корени. Включително в медиите.

                      Коментар


                      • https://ivo.bg/

                        Атентатковина


                        07.05.2023 от Иво Инджев
                        Имаме юбилей: една седмица без Гешев откакто край кортежа му избухна новината, че някой иска да го взривява. След което той изчезна най-буквално-невредим, но в нелегалност.

                        Да си лично на върха на хранителната верига при раздаването на порциите като господар на държавното обвинение и да се изпариш от публичността тъкмо в момента, когато наистина от теб се очаква да заемеш позиция, да говориш по същество със съответните обвинения, а не само да обвиняваш партии, е самопризнание, че се боиш от истината, съзнавайки, че всяка (твоя) лъжа може да се окаже фатална във войната (ти) за оцеляване.

                        Всички говорят за Гешев, тънат в догадки. Само той мълчи. Взривът не трябваше ли да взриви възмущението му?

                        Тъкмо, когато от него се очакват отговори в България, той ни поздравява с марша “Шуми Марица” и със снимка отвъд океана. Държи се като владетел, който общува с поданиците си с гатанки. Да се чудим и да разгадаваме какво иска да ни каже и да стигнем сами до извода, че много шумим, ама това си е оперета като “Графиня Марица”.

                        Вместо него през седмицата проговори вътрешният министър Демерджиев. Изрично подчерта, че го прави поради мълчанието на разследващите по ключови въпроси от рода на това бил ли е Гешев със семейството си в автомобила. Не последва опровержение на изнесените от него данни, които навеждат на мисълта, че взривът край кортежа не е могъл да застраши живота на главния прокурор. Само говорителката на Главния Сийка Милева ядно се заяде с Демерджиев, че изнася факти, които тя явно не може да отрече.

                        Намаля в същото време и почти секна интересът на медиите към невиждания акт срещу държавността, към нечувания атентат срещу висш представител на държавата, срещу самото олицетворение на пазителя на законността, срещу Човека Гешев (и неговото семейство, както по инерция продължаваха да лъжат нажалени коментатори по инерция още няколко дни). В днешния юбилеен неделен ден, седмица след онова избухване на нещо под пътя и край кортежа на Гешев, медийният интерес се върна в обичайното си русло-към темата за спасяването на Генерала от пожара на управлнеската му абстиненция, когото злодеите ( обобщавани като десни в леви и десни сайтове) отказват да заобичат.

                        Мобилизиран е за целта и левият Станишев. Зове от БеНеТе за дясно управление, а виновните за това, че не то се получава, по негово мнение ( също) са ДБ и ПП. Иска от тях малко да заровят личното си его.

                        Колко да е малко? До кръста или до шията, както го заровиха от Реформаторския блок и още не могат да се изчистят от калта, полепнала по тях в в Борисовото? За разлика от барон Мутрахаузен много се заструдняват да се извадят сами от това тресавище.

                        Песента “Я идете пиленца при батко” се лее от екрана, от сайтове и от онази подписка на видни общественици, много от които са наистина със завидни лични заслуги за демокрацията, но с погрешната (според мен) преценка как се сглобява колектив с един жив рецидив.

                        Демокрацията няма как да получи получи тласък от опрощаването на греховете на най-дълго управлявалия властник в периода на трайно закрепване на България на европейското дъно. Истината е, че от рецидивист можеш да очакваш само рецидив, нищо че той кътка “пиленцата” уж на обща хранилка, а всъщност ги кани в тенджерата си.

                        Такива ми ти работи в нашата атентатковина!

                        Коментар


                        • БТВ и Нова

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                            Мързи ме да търся темата за Еврото.
                            Но Хърватска прие Еврото на 1 януари 2023 и до момента има по-малка инфлация от нас.
                            После да не ми твърдите че приемането на Еврото винаги води до по-висока инфлация.
                            Там не управляваха хора от "Харвард"....

                            ...................

                            Коментар


                            • Мързи ме да търся темата за Еврото.


                              Но Хърватска прие Еврото на 1 януари 2023 и до момента има по-малка инфлация от нас.


                              После да не ми твърдите че приемането на Еврото винаги води до по-висока инфлация.


                              Коментар


                              • "Бях точен с парите" получава още "информация" за атентата срещу Гешев

                                Коментар

                                Working...
                                X