IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • И тоя Магнитски направо вече не знам … Не знам какви са тия магнити, ама знам, че това е американски закон, и откъде накъде ще прилагаме американски закони?!
    Last edited by Kris_; 28.05.2023, 20:48.

    Коментар


    • Коментар


      • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

        Те пак щото ДБ не правя консултации с посолства

        Половината там са на издръжка на фондации разни и нямат ден трудов стаж.
        Имаше едно видео на Цанов, на който макар да не съм му фен, от време на време се прокрадват интересни факти във видеата му:
        https://youtu.be/su2kTrdmn08?t=1198

        Коментар


        • През 2012 Христо Иванов беше таргетиран от Бойко Борисов в публичното пространство.
          През 2013 Христо Иванов протестира с Бойко Борисов против комунистите.
          През 2014 Христо Иванов стана министър на Бойко Борисов.
          През 2015 Христо Иванов напуска кабинета на Бойко Борисов.
          През 2016 Христо Иванов направи партия, която да разгради модела на Бойко Борисов, а Бойко Борисов - избори, за да разгради модела Румен Радев.
          През 2017 Христо Иванов не успя да влезе в парламента.
          През 2018 Христо Иванов учреди коалиция, която да разгради модела на Бойко Борисов.
          През 2019 Христо Иванов се пазари с Ахмед Доган.
          През 2020 Христо Иванов ходи да пие кафе с лодка, за да разгради модела на Бойко Борисов.
          През 2021 Христо Иванов влезе в парламента, за да разгради модела на Бойко Борисов.
          През 2022 Христо Иванов влезе в правителството на Кирил Петков, , за да разгради модела на Бойко Борисов.
          През 2023 Христо Иванов вярва искрено и публично, че бъдещето на България е моментална, незабавна коалиция с Бойко Борисов, за да разгради модела на Румен Радев.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
            Между другото, на който разкажа около мен за ротационния принцип получавам положителен отзив. Направо е сензация. Ако успеем да го наложим и да проработи не е лошо решение. Ставаме пионери, абстрахирайки се от конкретните играчи на масата, които могат да се менят с времето.
            Чудно ще е, с още по-малка отговорност когато е обща и се менкаме постоянно. Куче влаче, диря няма …

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

              Дали е вярно за посолствата или не не знам , но се говори че преди да вземе властта костов е ходил над 20 пъти в говедарското посолство, малкия тошко каза че преди да влязат за първи път в парламента са ходили на спявка в същото посолство, мисля че копейкин каза че бойко е ходил 3 пъти в говедарското посолство в седмицата преди изборите. Байхуй не крие че формата герб е създадена с немски пари. В русе има в промишлената зона френско предприятие , което бълва отрови и много пъти са писали във вестниците за него. На няколко пъти се опитаха да го затворят, но се намесват от някъде и то заработва отново
              Още през 90-те НПО-та са били над МВР. Имаме НПО-МВР.
              Идват някакъв финландец и някаква си там друга при полковник в дирекция на полицията и започват да държат сметка какво е правил с арестантите, задават въпроси, разпитват, а той не смее да каже нищо, защото веднага ще го уволнят. Ей това ни чака. Идват ей такива някакви соросоидчета, влизат в ареста и започват: „Защо тука няма баня, защо няма плазма, защо няма джакузи” … И поемат функциите на нашата полиция, на нашата армия, на нашите социални служби и т.н.

              Коментар


              • Едния не разбрал за какво говоря и си пише си ей така да има, а другия пък не осмисля прочетеното.

                Конституцията ни като върховен закон и кое след кое следва е много добра, а отделен въпрос е каква тежест има, защото отдавна са намерени начини как да се заобикалят конституциите по света със закончета, а и не само както показа събитието през 2020 г., и дори американската вече не струва хартията, на която е написана, но нямам намерение да пиша чаршафи на всеки неосведомен, неразбрал или недочел.

                Мине се, не мине, винаги се намира някой да създава дим и пушек като повдига въпроса за промяна на Конституцията, което нищо няма да промени, и се използва само за отвличане на вниманието или агитационен слоган, нищо повече.
                Има ли смисъл да се променя Конституцията в една държава, която е международно призната за васал (е, по-меко казано, „младши член на велик и мощен съюз”) поради подписването на договор, който поставя Конституцията ѝ в подчинено положение (никой освен нас не признава тези подписи за нелегитимни, така че ние можем да си вряскаме колкото си щем, керванът ще си върви, докато не треснем по масата - или някой друг, ако българите проспят и този шанс да се покажат достойни за подвизите на дедите си)?
                Проблемът с нашата Конституция е срамния Чл. 4. (3).
                Отделно пък има неща в нея, които са абсолютна гавра с народа, които само потвърджават горния престъпен измекярски член и алинея.
                Last edited by Kris_; 28.05.2023, 20:26.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                  Дали е вярно за посолствата или не не знам , но се говори че преди да вземе властта костов е ходил над 20 пъти в говедарското посолство, малкия тошко каза че преди да влязат за първи път в парламента са ходили на спявка в същото посолство, мисля че копейкин каза че бойко е ходил 3 пъти в говедарското посолство в седмицата преди изборите. Байхуй не крие че формата герб е създадена с немски пари. В русе има в промишлената зона френско предприятие , което бълва отрови и много пъти са писали във вестниците за него. На няколко пъти се опитаха да го затворят, но се намесват от някъде и то заработва отново
                  Не го каза само Копейкин. Това директно си го призна Боко Тиквата в едно интервю. И се гордееше с това.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

                    Чел съм я, да. И ме е срам от нея.
                    Не си чел Конституцията, иначе нямаше да казваш това.

                    Не казвам, че тя е съвършена, но определено е добра.
                    Има някои неправилни постановки, с които не съм съгласен, особено за пълномощията на Президента при връчване на мандатите за съставяне на правителство. Например там пише, че президентът връчва мандат за съставяне на правителство на кандидатът за премиер излъчен от първата политическа сила след КОНСУЛТАЦИИ с политическите сили. Тук има поне три капана.
                    Първият, няма срок, който да кара президента да връчи първия мандат. И виждаме вече няколко пъти, как президента тупа топката. Това трябва да се промени.
                    Вторият капан:Президентът връчва мандата на кандидатът за премиер на първата политическа сила. А какво става, ако тя, силата, не излъчи кандидат за премиер примерно един месец? Точно това се случи през 2005 година с втория мандат на НДСВ. Тогава НДСВ един месец не излъчваха кандидат... Щото Царят искаше да е премиер, но Станишев не беше съгласен. И един месец тупик. Президентът гледа като теле железница...
                    Третият капан са тия никому ненужни консултации на президента при връчване на първия и втория мандат. Какво има да се консултира? Коя е първата и втората сила ли? Ами да поиска справка от парламента и от там ще му кажат. Или от ЦИК. Консултации да има само преди третия мандат, това е оправдано, защото президентът би трябвало да избере на кого да го връчи, с оглед на това кой БИ могъл да го изпълни. И да има срок от една седмица.

                    Така че аз предлагам да се промени Конституцията така, че президентът да връчва Първия мандат точно една седмица след свикването на НС. Едната седмица е нужна за излъчване на премиер. И мандатът да се връчва не на кандидат, излъчен от политическата сила, а на парламентарната група. Така няма да има бавене и протакане. А срокът за представяне на правителство пред парламента да е две или три седмици, които ще са нужни на политическата сила за консултации с партиите за подкрепа на евентуално правителство. А не да е както сега една седмица.
                    Тук определено Конституцията трябва да се прецизира. Това да важи и за втория мандат.
                    Има много неща, които трябва да се променят и в частта за съдебната власт, но там нещата са много по-сложни и не са от моята компетентност.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      За мен, той се плаши повече от отнемане на имунитета. Макар че, досега с Гешев, може да са ни разигравали театър.
                      Според мен едва ли му пука.

                      Наближава 65, има внуци, бил е доста дълго управляващ. Нито има нещо да постига, нито има нещо да губи.

                      Даже и Кирчо го арестува и прекара 24 или 48 часа в ареста - колко ли беше там.

                      Реално затвора е единствената неприятна опция, но за нея се минава през съда.

                      Коментар


                      • Иво Беров: Къде, по дяволите, е скандалът в записите?

                        Тук има, разбира се тънка част. Хем да правиш съвместно правителство с него, хем да подкрепяш свалянето на имунитета му. Ами сложно е, да, спорно е. Въпрос на обмисляне. Как да стане, как да се направи, какво да се прави. Сложно е, но не е скандално, както твърдят ония, вездесъщите. Това мнение изрази авторът от "Дойче Веле" и редовен коментатор на политическите събития Иво Беров.

                        "Къде, по дяволите е скандалът. Говорел бил с Урсула за Шенген и Еврозоната. Навивал я. Ами това му е работа, много добре е направил, чудесно даже. Съгласувал бил преобразования на службите с чужди посолства, недоумява той. Кой не знае, че една от причините, ако не и най-важната причина, да не ни приемат в Шенген е това, че службите ни са пробити. /то пък да бяха само те/. И те не от друг, а от Русия, която ни обяви за вражеска страна, отбеляза Иво Беров.

                        Беров даде един пример - само седмица преди Русия да нахлуе в Украйна на закрито заседание на НС същите тия служби съобщават, че Русия няма да нападне Украйна. Егати службите, посочи с ирония той.

                        При съгласуване с посолствата все едно казваме на съюзническите и приятелски държави : "Ще оздравим службите, ще ги прочистим от руско влияние и корупция" Къде е скандалът тук ? Чудесно е даже. Ще правили били комисия при отнемане на имунитет. Ами така се прави при развитите демокрации, коментира той.

                        Прочетете целия материал на следния линк:
                        https://www.actualno.com/opinion/ivo...s_1979098.html © Actualno.com

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                          Не е важно как разсъждаваш ти или аз,а как разсъждава ББ.Всичко сочи, че е много уплашен да не влезе в списъка Магнитски и е готов да даде цялата власт на ПП.
                          За мен, той се плаши повече от отнемане на имунитета. Макар че, досега с Гешев, може да са ни разигравали театър.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение


                            Аз мисля, че ГЕРБ ще качи малко на следващите избори когато и да са.

                            От посолството (а и от посолствата) знаят че едва ли ще навреди нещо вкарването му в списъка Магнитски. Т.е. и да го вкарат той пак ще си е депутат - както Пеевски в момента.

                            И най-вероятно ще събере повече депутати. Така че посолството освен да стане за насмешка едва ли ще постигне друг ефект.

                            Не е важно как разсъждаваш ти или аз,а как разсъждава ББ.Всичко сочи, че е много уплашен да не влезе в списъка Магнитски и е готов да даде цялата власт на ПП.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение


                              Райчев е прав за преяждането с власт - и от записи си личи. Те искат цялата власт, 20-30 минути коментират как да вземат всички регулатори, а не да се разделят между партиите, така че всяка да има някакво представителство.
                              Новите фашисти.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

                                Мире, мани ги опорките....гледа ли Райчев, колкото и да не го харесвам, трябва да се признае, обяснява точно нещата...
                                https://www.standartnews.com/balgari...ta-525507.html
                                Ето намерих и цялият му коментар, изгледай го, има какво да се чуе.
                                https://bnt.bg/news/andrei-raichev-z...18449news.html

                                Райчев е прав за преяждането с власт - и от записи си личи. Те искат цялата власт, 20-30 минути коментират как да вземат всички регулатори, а не да се разделят между партиите, така че всяка да има някакво представителство.

                                Коментар

                                Working...
                                X