IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Лопатарите Миро и Гошо наредили Бойко Борисов да си даде имунитета!
    Абе баджета, вие не можете да наредите на жените си да си държат краката затворени, тръгнали сте с мечката мед да ядате.
    Недейте, ще ви се заклещат рогите някъде. ...Vladimir Zarkov

    Коментар


    • Политическа бомба в БЛИЦ! Знаков политик договорен за висок пост с 40 бона заплата в Европа! СНИМКИ

      Христо Иванов наследява Мария Габриел като еврокомисар

      Ам сега кво ши праим, няма кой да праи съдебната риформа

      Коментар


      • Мигрантите си минават както искат и никой не прави разследване как минават и от къде влизат и кой им помага.

        Някакви криминални елементи като влязат/излязат през границите и почва рев.

        Ми как били влези и излезли - ми по същия начин както мигрантите.

        Коментар


        • Сърцето на брат Галев не издържало като видял състава на кабината и идеята за ротация

          Коментар


          • Една част от МВР проверява как брат Галев е влязъл в България, друга част проверява как Петьо Еврото е излязъл от България
            Ебати държавата
            Медиите още по-смешни." Ангел Христов от Братя Галеви се прибра у нас и получи инфаркт"
            ....Журналистика от световно ниво !

            А всички тези убииства на Къро,Галев,адвоката на Пълен Провал паднал "без да иска" в няква локва в тях ,https://www.standartnews.com/balgari...ti-525653.html
            почнали "случайно" след атентатчето на Гешев,даже визита на фуражката в ЮАР са свързани по някакъв начин
            Last edited by petrg5s; 05.06.2023, 16:24.

            Коментар


            • Делян Пеевски и Христо Иванов седят на една маса и обсъждат как да направят съдебната реформа.
              Не е виц за съжаление ,а една мазна храчка изплюта в устата на избирателя шимпанзе на ДБ

              Last edited by petrg5s; 05.06.2023, 07:25.

              Коментар


              • По "Катаргейт" всички са изпрани и невинни, върнати на работа в европейските институции. В София всичко се случва, както в Брюксел

                Автор: Владислав Наков

                Неочаквано за мен приключва една от историите, които следях с интерес през последните 6 месеца - "Катаргейт" в Европа, когато няколко евродепутати бяха хванти с подкупи, включително и зам.-председателя на Европейския парламент. Катарците са се изнервили преди Световното първенство по футбол заради джендър, социална и трудова политика, изразяваща се в това, че гастарбайтерите по строежите за първенството работеха при много тежки условия - там е горещо, а обектите трябваше да се предават навреме. Катарците, познавайки еврочиновничеството, са постъпили логично - взели са пари и са започнали да ги раздават на всички институции на цивилизования, западен свят, където са можели да получат трибуна.



                Моята версия за края на историята беше, че онези, които бъдат хванати, ще бъдат осъдени "ценностно и морално", ще бъдат изгонени от публичната политика и изпратени на работа в офисите на лобистите в Брюксел. Оказа се обаче, че полицията ще бъде наказана, делото ще бъде прекратено, а парите ще бъдат върнати с извинение.

                Скандалът датира от 2018 г., когато Пиер Антонио Панцери, тогава член на Европейския парламент и неговата подкомисия по правата на човека (DROI), подписва споразумение с "Катарската комисия по правата на човека" за укрепване на двустранното сътрудничество и обмен на опит. Панцери свършва добра работа, като дава на Катар широка трибуна в ЕП, от която те да твърдят, че „докладите за смъртта на стотици работници-мигранти на строителна площадка не са нищо повече от „клеветническа кампания“.

                В замяна европарламентаристите са получавали скъпи подаръци от правителството на Катар: хотели и самолетни пътувания, както пари както в брой, така и под формата на дарения за организации с нестопанска цел (НПО) на членове на Европейския парламент (например Фондация Панцери с разкошното име „Борба с безнаказаността”). Панцери (съдейки по показанията му) се е превърнал в нещо като "парламентарен посредник" за катарците - осигурявайки "закупуването" на други депутати и цели комисии. В резултат на това в случая се появиха много други фигури, включително заместник-председателят на Европейския парламент Ева Кайли и нейният приятел Франческо Джорджи (и официален парламентарен сътрудник на непълно работно време).



                Кайли беше арестувана на 9 декември 2022 г. В апартамента й бяха открити €150 000. Същата сума беше открита и у баща й, който беше задържан в брюкселски хотел. Кайли призна още, че катарците са й дали парите и че въпросните €300 000 не са единствените, които са минали през ръцете й.

                Но, месец по-късно защитата настоя за различна версия: Кайли научила за произхода на парите от Франнческо Джорджи и „чувствайки, че трябва незабавно да премахне тази мръсотия от апартамента, тя помолила баща си да занесе куфара в хотел в Брюксел, където истинският собственик ще ги вземе“.

                Тези глупости бяха достатъчни, за да отслабят обвиненията, въпреки че Панцери, който подписа самопризнания, я нарече свой основен съучастник. Тя беше пусната под домашен арест, който бе отменен в края на май, след което тя обяви, че се връща на работа в Европейския парламент.

                Единственият, който пострада от признанието на Панцери, беше самият той – само той остава под домашен арест. Всички останали, включително и Франческо Джорджи, бяха освободени и върнати на работа.

                Смятам, че причината за безславния край на този първоначално много бурен скандал е, че по време на разследването се е оказало, че освен редови евродепутати, на катарското „гостоприемство“ са се радвали и някои еврокомисари, включително моят любимец Ж.Б. Е, след арестите се разрази епидемия от самопризнания – много депутати и служители от апарата на ЕП започнаха да признават, че са летели някъде със самолет, отсядали са в скъпи хотели, получавали са хонорари, за да говорят по различни симпозиуми от името на Катар, "но Катар по никакъв начин не е могъл да повлияе на решения им". Не, това не може да се случва в центъра на цивилизования свят.

                Историята е красива. Силни, самопрочистващи се институции, модерна антикорупционна политика, независимост на съдебната система и изобщо всичко, което толкова много ни харесва.

                В резултат на това останаха две възможности - да се даде пълен размах на случая, позволявайки му да се разшири до небивали размери или всичко просто да спре. Явно е избрано второто.

                Този случай би трябвало да служи на нашите евроатлантици като стопроцентово потвърждение, че в България всичко се случва точно както и в Брюксел

                Коментар


                • POLITIK Sofia hat, was Kiew braucht

                  Warum Bulgarien der heimliche Retter der Gegenoffensive ist


                  https://www.n-tv.de/politik/Warum-Bu...e24166451.html

                  Коментар


                  • понеже политиката вече се прави само от ПОСОЛСТВОТО мишките напускат потъващия кораб.

                    Ивет Добромирова е бивш журналист от БНТ. Тя работеше и в „Америка за България“. В публикация във Фейсбук бившата журналистка и ПР разкри какви са причините да напусне американската фондация.

                    Повод за критиката й към „Америка за България“ е, че финансира медии като „Антокорупционен фонд“, който стана известен със скандала за „Осемте джуджета“ и интервюто с бившата съпруга на Пепи Еврото. В техния ресторант „Осемте джуджета“, според интервюираната, мъжът й е корумпирал висши магистрати. Интервюто й съвпадна с акцията на прокуратурата срещу бившия й мъж, който избяга и е обявен за издирване. „Америка за България“ финансира “разработки”, които не покриват елементарните критерии на журналистически стандарти, написа Ивет Добромирова:

                    Тази, която очевидно защитава Гешев като заяви в добре репетирано и много премерено и монтирано интервю, че Гешев никога не е бил в ресторант “Осемте джуджета” не е обвинена в нищо.
                    Този, който заяви, че Гешев редовно е бил в “Осемте джуджета” и насрочи пресконференция, за да направи още разкрития, бе шеметно арестуван пред залата за прескнференции и обвинен. Преди да направи сензационните си разкрития.
                    Нещо неясно?
                    А, да. Ролята на интервюиращите. Умни хора сте, ще се сетите. Ако не, то си е за Ваша сметка.
                    От всичкото интервю (моля, да не се нарича “журналистическо разследване”) става ясно, че Петьо Еврото е на върха на пирамидата – той няма поръчители и господари, той е върха на пирамидата. Кое не е така?

                    Дойде време да говоря и за част от причините за моята раздяла с “Америка за България”. След като се запознах с дейността на Антикорупционния фонд, имах директен сблъсък с директори във фондацията заради ясно изразените ми опасения, че фондът се иституционализира, за да се използва като легитимираща трибуна на “разработки”, които не покриват елементарните критерии на журналистически стандарти.
                    Отговорът беше: “Отивай да си правиш медията”.
                    Нещо неясно за стандартите на фондацията относно проектите, които финансира?
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                      Протестът днес в точно един кадър.
                      Шествие за парламентарна република в ЕС и НАТО

                      Колко прекрасно е да се види протест в София,
                      неузурпиран от Отровното трио!
                      Най-после демократичната общност има отчетлив глас!
                      Нале. И този глас какво казва?
                      Пак се осрахме, ама.не ни пука.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                        "ЮАР пет пари не дава за някакво си ембарго наложено от Еврогейския съюз, НАТО и САЩ. Народът в ЮАР е горд и не ги интересува какво мислят другите за тях"

                        Цъфнали са с техния непукизъм. Ти - също.
                        Лато гледам как цъфти Западът със своя пукизъм, и се успокоявам. Да.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                          затова благодарния син за пореден път ще ни бърше насраните задници
                          Бих казала, че не им е точно до нас в момента.
                          Last edited by Arana; 04.06.2023, 08:38.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                            Затова неблагодарният син за пореден път ще си бърше насрания задник.
                            Допуснал си доста правописни грешки.

                            Коментар


                            • Разходи се в Йоханесбург и тогава можеш да правиш сравнения, дотогава, всъщност, какво беше това, което написа, което няма никакво покритие?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kris_
                                Никой не ти го хвали, дебилче, а националните интереси нямат нищо общо с битовата престъпност.
                                "ЮАР пет пари не дава за някакво си ембарго наложено от Еврогейския съюз, НАТО и САЩ. Народът в ЮАР е горд и не ги интересува какво мислят другите за тях"

                                Цъфнали са с техния непукизъм. Ти - също.

                                Коментар

                                Working...
                                X