IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ИЛИЯН ВАСИЛЕВ

    Тезата, че о, ужас, партиите са се провалили и нямаме редовно правителство. Сори, ама, България има правителство, и то по-добро от правителството на Борисов. Къде е тук проблемът?
    И да в Парламента днес ГЕРБ и ДПС нагледно демонстрират как могат да пречат и дестабилизират, за да покажат надмощието си над служебното правителство и че само те могат да правят праителство. Пък аз си мисля, че хората виждат проказата и цинизма на тези две партии, които служат за приют на корумпирани и престъпни люде.
    И пак искат да управляват за да ни бъде стабилно в нищетата и безнадеждността?!
    Не, категорично, не.
    Виждам какво става в Парламента, но то става, само защото се намираме в преходен етап от власт на закдулисието към властта на нормалността и още силите на промяната не доминират, но тенденцията е ясна. Балансиращата БСП е разкрачена между възкресение и котвите на миналото.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
      Абе четем че мутрите на мая и татяна се разпадат. Има ли нещо верно?

      И да не е вярно сега, ще стане утре. И преди не можеха да мелят брАшно. Но ако се разпаднат преди изборите, ще видят парламент през крив макарон.

      Коментар





      • eurocom.bg

        МЗ публикува стряскащи данни за загуби на Александровска болница при управлението на Костадин Ангелов

        За периода на управление 2013-2020 г.

        Мутрокомунистите са шампиони по крадене и корупция..

        Коментар


        • Инициатива "Правосъдие за всеки"

          Историята се разви като задочни обвинения в медиите до намесата на спецпрокуратура, чието закриване, наред със спецсъда, се обсъжда в правната комисия на парламента.

          Интересното е, че от ПГ на ГЕРБ пък се заканват да предложат анкетна комисия по случая, "ако президентът изкуствено удължи живота на този парламент". Това си е чиста заплаха, която явно цели бързото разпускане на парламента, за да не се приеме закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурите.

          „Спецпрокуратурата образува проверка за корупция срещу зам.-председателя на парламента от ИБГНИ Татяна Дончева. Това обяви държавното обвинение днес. В съобщението не се цитира името на Дончева. Но става ясно, че проверката е свързана със скандала, в който я забъркаха от "Има такъв народ" в последните дни. "Специализирана прокуратура се самосезира по повод публично изнесени данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-ото Народно събрание", обяви обвинението.“

          Тошко Йорданов обвини Дончева, че е предлагала подкуп на депутат от неговата партия, за да получи подкрепа за евентуално правителство. Твърденията на Йорданов предизвикаха скандал, от който се възползва и бившият премиер Бойко Борисов, за да атакува опонентите си...
          Това е станало на 12 август привечер. Нито Василев, нито Йорданов обясниха защо са чакали толкова дълго, за да разкрият подобна случка. Василев подчерта, че край кантората му има охранителни камери, които са записали как Дончева пристига и как си тръгва.

          Дончева заяви в неделя пред Клуб Z, че "не й остава друг избор освен да потърси правата си по съдебен път. Разкази с неочакван край от типа "аз не мога да потвърдя, че тя ми предложи пари, но така ми се стори" няма да свършат работа на Тошко Йорданов и Радостин Василев" в съда"

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

            Ристьо ще го сменят с Киро Харвардски
            Едва ли.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              900 000 ваксинации са направени за 5 месеца от правителството на ГЕРБ. 1 300 000 ваксинации да направени от служебното правителство за 3 месеца. Ние се опитваме да поправим нанесените от вас щети, но нанесените щети върху съзнанието на хората са непоправими, обърна се Кацаров към депутатите от ГЕРБ.
              The Facts are True, the News is Fake

              Звучи ми като едно време Правда дето съобщавала резултатите от спортни събития, американеца завършил първи, руснака втори, а Правда писала "Нашият спортист завърши втори, а спортиста на США предпоследен"

              Лошото е, че повечето съвременни медии са същите, а методите на пропаганда не са мръднали. Ама сигурно работят сред някои хора още.

              Коментар



              • news.bg
                Стойчо Кацаров: Никой не иска "АстраЗенека" заради Бойко Борисо

                900 000 ваксинации са направени за 5 месеца от правителството на ГЕРБ. 1 300 000 ваксинации да направени от служебното правителство за 3 месеца. Ние се опитваме да поправим нанесените от вас щети, но нанесените щети върху съзнанието на хората са непоправими, обърна се Кацаров към депутатите от ГЕРБ.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                  Бе къде е барби да каже една добра дума за ристьо измамното?

                  Ристьо ще го сменят с Киро Харвардски

                  Коментар


                  • Бе къде е барби да каже една добра дума за ристьо измамното?

                    Last edited by Имхотеп; 07.09.2021, 16:45.
                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      СТЕЛА НИКОЛОВА

                      Последно, г- н Василев казал, че не му е предлаган подкуп или поне не може да каже с положителност.
                      Тогава какво ще разследва спецпрокуратурата, която днес се самосезирала?





                      Е как за какво - навивала го е да съставят правителство и да махат глаДния прокурвар.
                      Иначе да ни е честита новата стара 3-на коалиция от т.н партии на статуквото - БСП, ГЕРБ (БСП 2) и ДПС (БСП турци)
                      Last edited by bota156; 07.09.2021, 16:34.
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Абе четем че мутрите на мая и татяна се разпадат. Има ли нещо верно?

                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                          Поправката „Ванко 1 е поправка от 2006 г. на 40 Народно събрание в Наказателния кодекс на България, с която наказанието за склоняване към проституция в някои случаи значително се намалява. След като е приета, поправката е наречена неформално „Ванко 1“, тъй като заради нея е пуснат от затвора осъденият на втора инстанция на 12 години рапър Иван Главчев – Ванко 1, след като е излежал само 3 години от присъдата си. Според някои обвинения поправката е направена именно заради него.


                          Обвинявана за предлагане на поправката е основно депутатът от БСП Татяна Дончева, тъй като, въпреки че не е присъствала на първото заседание на правната комисия, когато поправката е отхвърлена, тя изрично иска прегласуването ѝ на следващото заседание.[2][3] От друга страна, видно от архива на Народното събрание, законопроектът е внесен и мотивиран от Мая Манолова (БСП), Яни Янев (НДСВ), Надка Балева (БСП) и Христо Бисеров (ДПС).[4].


                          Не случайно имат прякор свързан с цвета и още нещо.

                          Не казваш за конкретния казус, в който извержението Хаджи Някойси обвинява в национален ефир депутат в предлагане на подкуп без никакви доказателства, ами се мъчиш да омаскариш Дончева.

                          Ами то и аз мога да омаскарявам Бойко Сикаджията в такъв случай.
                          Да припомня американсия посланик, че го нарече бандит, ама техен.
                          Че извърши престъпление в случая "Ало Ваньо", само дето няма прокуратура, която да го обвини.
                          Че като главен секретар нареди да бъде взривен в гранатомети и БЕШЕ взривен оня объркан човечец Чакъра, само дето полицейското разследване, което му беше подчинено, изкара че човечецът се е самовзривил, а не е бил убит от стотината гранати изстреляни по него. По този случай България беше осъдена от ЕСПЧ и Тиквата беше изрично заявен за виновник. Ама в България престпната бакянска мутра не е виновен, щото прокурВатурата е негова. Впрочем за това престъпление давността не е изтекла още, та Тиквочът може да се окаже зад решетките за убийство.

                          Та какво ми навираш някаква поправка на някакъв закон, която поправка дори не е внесена от Дончева.

                          Боко Тиквата трябва да бъде тикнат в затвора до живот, активните гербаджии конфискация на откраднатото имущество и в лагера в Белене, а поддръжниците им на принудителен труд. Да копаят с кирки тунела под Шипка.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Скандалът с евентуалното предлагане на подкуп и реакцията на прокуратурата провокира множество реакции у партиите. Ето и коментарите



                            bnr.bg
                            Р. Василев по казуса ”Дончева”: Никой не ми е предлагал подкуп

                            Коментар


                            • БАНК СТОП


                              Гербаджията #КостадинАнгелов, който загрижено ни плашеше, че няма да стигат чували за трупове, водил седем години Александровска болница в свръхзадлъжняване
                              ––––––––––––––––––––––––
                              Извадка от одитен доклад за финансовото състояние на Александровска болница след управлението ѝ от бившия здравен министър Костадин Ангелов в периода 2013-2020 публикува Министерството на здравеопазването. Ето какво пише в нея:

                              "Александровска болница завършва 2012 година с положителен финансов резултат и няма просрочени задължения.

                              През 2013 година Костадин Ангелов е назначен от правителството на ГЕРБ за директор на болницата.

                              Само за последната 1,5 година от управлението на Костадин Ангелов (периода 01.01.2019 – 30.06.2020) болницата натрупва загуби в размер на 10 621 000 лв. Натрупаната загуба до месец юни 2021 година достига до 69.8 млн. лв.

                              В резултат на трайната тенденция на реализирани от лечебното заведение нетни загуби, собственият капитал се понижава съществено, като от 22.8 млн. лв. към края на 2016 г., спада на 3.9 млн. лв. към края на 2020 г.

                              Повече от половината от дълговете са към доставчици.

                              Нарастването на задълженията към доставчици за лихви и такси с близо с 20 млн. лв. се дължи на това, че Ангелов е удължавал просрочията, чрез подписване на споразумения за разсрочване на задълженията с фирмите доставчици.

                              Обратно на търговската логика, при договарянето на разсрочване на дълга, болницата не само не го е намалила, но е поела нови задължения във вид на лихви в изключително големи размери. Защо едно дружество, което има да плаща наказателна лихва, заради неизпълнение на договора си, се съгласява да разсрочи това задължение и да плаща допълнителна лихва?

                              Открояват се следните договори и споразумения за разсрочване на задълженията с поети от Александровска болница утежняващи ангажименти за неустойки при забава:

                              - Фирма П..... Ф... ДЗЗД – освен лихва за забава са договорени допълнително 12.5% наказателна лихва върху нея, годишно върху неплатената част на задължението;

                              - Фирма С....... ЕООД - отделно от просрочените задължения, болницата трябва да заплаща по 30 000 лв. месечно по всяко просрочено плащане;

                              - Фирма С.... Т...... АД - 10% лихви за забава и допълнително 10% върху непогасената част на разсрочените задължения;

                              - Фирма Г... К... СД – Основният лихвен процент плюс 15 пункта на годишна база за всеки ден на просрочие. (По същия договор обаче, доставчикът дължи само 5% неустойка при неизпълнение на поетия ангажимент.);

                              - Фирма М..... С..... Б.... ЕООД – лихвите възлизат на 17- 23% на годишна база.

                              Анализът показва трайна тенденция на затруднения за текущо погасяване на задълженията. В продължение на години директорът Костадин Ангелов е сключвал неизгодни споразумения за разсрочване, с които е увеличил дълга на болницата.

                              Вместо това, на фона на отрицателните лихви в банковия сектор и възможността за договаряне на банкови кредити с лихви от 2-3 процента, той е можел значително да редуцира дълга към доставчици.

                              Ангелов не само е поставил болницата в тежко финансово състояние, но сега съдбата й зависи от благоволението на кредиторите ѝ", пише още в извадката.


                              frognews.bg
                              МЗ разкри финансовите злоупотреби на Костадин Ангелов като шеф на Александровска болница
                              Last edited by Kiro; 07.09.2021, 15:16.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                ГЕОРГИ ЯНЕВ

                                Голям страх го тресе от Радев - с него ляга, с него става! Ако е мъж, ще му се изправи като опонент за президент, нали! Но той, страхливецът, ще прати я Младенов, я Митев, я някоя нова Цецка! После пак ще реве... Честно - този му женски хленч ми е невероятно приятен!..
                                ...а аз, миналите президентски избори, видях, в изтъпАнването на Фефка Фафева, явно подкрепяне на Радев от страна на Боко.
                                Какво се обърка, Борисов ефенди? Що квичиш на умрЕло?

                                Коментар

                                Working...
                                X