IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Vassilev Assen Vassilev-мин.на финансите каза в Панорама -БНТ!!!
    "И Вие ме питате кой ни атакува??!!
    "Кой" ни атакува. Той не е една личност. Всички тези пари, всички течове, не са една личност. Те са система от хора, на която е позволено години наред да се развива и да корумпира цялата държавна администрация, целия публичен живот и цялата медийна среда на държавата!!!

    Коментар




    • SVOBODNAEVROPA.BG
      "Потенциал за сериозна политическа сила". Правят ли партия Кирил Петков и Асен Василев?
      Над 92 000 души. Толкова наброява г

      Коментар


      • На територия "б" съвсем изкукуригаха:
        Цвета Кирилова: Ще сбъдна предсказанието на Ванга, че "светла жена ке оправи България"

        ТЕЦ-ът на Доган продължава да взима милиони от държавата


        "Мислите, че "хранилката" от държавния БЕХ за Доган е приключила?! Уви, НЕ!", написа във Фейсбук Стела Николова, депутат от "Демократична България". Тя и колегата й от ДБ Мартин Димитров са задали на служебния министър на енергетиката въпрос какви суми е получила ТЕЦ Варна за студен резерв и за други услуги през миналата и през тази година. От писмената справка, приложена в отговора на министър Андрей Живков до депутатите, се вижда, че за първите седем месеца на 2021 г. централата, в която почетният председател на ДПС е мажоритарен собственик, се радва на многомилиони приходи

        Според справката, дадена от служебния министър, миналата година ТЕЦ "Варна" е получила 20.8 млн. лв. за студен резерв (т.е. да поддържа неработещи мощности в готовност да ги включи в елмрежата, ако възникне дефицит) и за други услуги по балансиране на електроенергийната система. Само от началото на 2021 г. до края на юли централата на Доган е взела 12.430 млн. лв. за "балансираща енергия"
        Last edited by barbaron; 30.08.2021, 09:57.

        Коментар


        • Честно казано, в момента Борисов не е никакъв проблем. Безплодието на останалите партии Е.
          Да му мислят гладните.
          Партия была, есть и будет есть!

          Коментар


          • ИЛИЯН ВАСИЛЕВ
            Борисов вдигна гребена и започна пак да ни удостоява със своята премъдрост. Пак бил първа сила, само той можел да управлява и т.н.
            Да си припомним тенденцията - а тя е неумолимо ясна - спад. Да, днес има малко над 21 процента /проучване/, но бяха 23. Преди година бяха още по-високи, дори са били над 30 процента.
            Тоест тенденцията изобщо не е променена. А защо не спада по-бързо? Ами защото държат все още лостовете на властта на местно равнище, а на централно администрацията е все още тяхна, тяхна е енергетиката ,транспорта, регионалното развитие.
            Парите им са повече от всички други партии взети заедно.
            Слави му помогна колкото можа, като направи политически заслон на ГЕРБ и го извади от центъра на публичното внимание. Но и това до време.
            Борисов повече власт няма да помирише.






            Коментар


            • Коментар


              • Всъщност не искат май, обаче разбират как се прави.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Имхотеп, искат да управляват държавата еднолично, ако може и с една ръка.
                  Кои, супертрейдър?
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • То не се вижда от години и икономиката на Франция да расте, нищо лично спрямо Франция..обаче щом някой си е въобразил че България е станала точка на концентрация на нещастни хора..така ще е. Вземете се спрете малко вече. И не е вярно че при Слави са хвалили Русия и Путин само, а преди 2008.ма година Путин беше смятан от Запада за прозападно ориентиран лидер на Русия. Русия яко отвори вратите си за природните си богатства да ги сподели със Запада и това е факт.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Vesselina Sedlarska

                      "Много нещастни хора има в България. За нещастния човек е трудно да бъде добър. Даже и умен да е, му е трудно. Единственото, което му носи успокоение, е да излее отровата си върху някой, който в неговите очи е щастлив. Това е един от нарастващите проблеми в България. Изглежда личен, но се превръща в обществен. Спомняте ли си оня момент от "Амадеус", в който остарелият Салиери благослови всички некадърници?

                      Това е една от тайните на ИТН - първо години наред създаваха пошли души, за да могат в някакъв момент да започнат да търгуват с пошлостта си. Така беше дадена благословия на пошлостта. Такива неща си мисля, докато чета Бертранд Ръсел, големият ум, който в началото се е притеснявал да пише за такива незначителни неща като щастието, но после е разбрал, че личното щастие е неизчерпаем обществен ресурс."

                      Коментар


                      • Имхотеп, искат да управляват държавата еднолично, ако може и с една ръка.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Истината е, че Слави Трифонов не може да дойде в парламента. Ако забележите интервюто в Le Monde и интервюто на Бойко Василев - начина, по който изглеждаше студиото в 4 ч. следобед, с премрежени прозорци, тоест в полумрак, ще трябва някой да се зарови в тази работа. Не от любопитство и от грижа за здравето, заяви пред БНР зам.-председателят на Народното събрание Татяна Дончева.

                          Слави Трифонов не може да дойде в парламента, не може да дойде никъде на публично място, той не иска да бъде виждан. Въпросът е: може ли да взима решения, въз основа на какво взима решения и кой взима решения вместо него? Аз и други мои колеги положихме усилия да убедим тези хора, които диктуват решенията на Трифонов, че трябва да се направи правителство. Това беше още по времето на неговия мандат, твърди Дончева.

                          "Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад"

                          Маджо не стои зад Трифонов - той само му е дал един депутат за министър на туризма, коментира тя.

                          Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Зад Орлин Алексиев е ясно кой стои. Алексиев беше дългогодишен не просто общински съветник, а шеф на финансово-бюджетната комисия и „касичката“ на ГЕРБ. Разбира се, дали точно Доган, дали Пеевски, дали Доган и Пеевски, срещу какво, кога – това са съвсем различни неща, каза още Татяна Дончева.

                          "Имаме напълно неадекватен за политиката човек"

                          Слави Трифонов нямаше намерение да прави правителство в нито един момент: нито в предишния парламент, нито в сегашния. Той смяташе, че може да пробута два списъка по някакъв странен начин, който никъде по света не е минал. Той си послужи с хватки, за да убеди обществото, че след като това не става, виновни са всички други. Не мисля, че беше много убедителен, отбеляза зам.-председателят на Народното събрание.

                          Мисля, че някои от политическите лидери подцениха липсата на добра воля, смятаха, че не е възможно Слави Трифонов да няма добра воля, след като е първа политическа сила, след като правенето на правителство е шанс да се наложиш, да покажеш, че можеш. Обстоятелството, че Слави Трифонов по никакъв начин, дори към днешния ден, не разбира колко негодни бяха списъците на онова, което твърди, че те ще направят, е показателно за липсата на адекватност. Имаме напълно неадекватен за политиката човек. Адекватен за интригите, коментира Дончева.

                          Ако гледаме това, към което тика Слави, следващото управление ще е с доминация на ГЕРБ и ДПС, каза тя.

                          Коментар


                          • Доц. Момчил Дойчев :

                            "Не, не е руснак Дългия. русороб е - така са възпитани две трети от българите - да са роби. При това не обикновени роби - роби, които
                            наричат поробителя си "двоен освободител"

                            След като цялата ни история е писана /фалшифицирана/ в Москва и то много преди "освобождението от фашизма", както казваше проф. Николай Генчев, това е неизбежно. И нищо не направихме поради бясната съпротива на московските кадри в българските училища, университети и медии. Затова и 2 милиона българи избягаха от България.

                            Избягаха на Запад, не в "освободителката"!
                            И избягаха от русоробите на власт, плячкосващи страната ни, а не от "соросоидите" или "джендърите". Да сте чули Слави да е казал и дума срещу руската олигархия и режима на Путин?"

                            Коментар


                            • mathematician, бутаха ги когато в ЕС имаха някакво сработване, обаче стана тази криза и общи ефективни решения така и не се видяха. Сега Герб и сърбат на тази работа попарата. Не казвам че Герб са комунисти, защо БСП при положение че са социалисти трябва да ги обявяваш за комунисти. Пък и комунизъм не е имало никога, навсякъде е социализъм. Сега това делене до кога ще продължава въобще не е ясно. БСП която е "пропаднала" остави в хазната 8 миларда евро когато започна тази криза 2008 ма година. Много страшно ще е БСП да направи правителство, ами не е чак толкова страшно, не ми изглежда като най голямата заплаха. Годините след 2008 . ма бяха лоши, така и не се излезе от тази криза, това е истината. Имаше един светъл период през който икономиката растеше и беше след случило се единство, без значение повода за него. Ако го нямаше това единство и този светъл перод нямаше да го има. Направете си извода !
                              D.Y.F-091066

                              Коментар

                              Working...
                              X