IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Очевидно е, че нищо не си разбрал и ти и твоите хора не сте си взели поука.

Голямата част от народа на България иска смяна на модела Тиква и затова предния път гласува за вас, защото мислеше, че вие можете да го направите. Ами не го направихте!

Вие искахте да махнете Бойко и да сложите Слави, но да действате по същия начин, както Бойко. С ДИКТАТ.
    Ами народът не иска нов Бойко, само че по-дълъг и по-слаб. Иска освен смяна на личността Бойко Борисов, смяна на МОДЕЛА Борисов.
    Първа точка на модела Борисов е АЗ ще съм премиер и каквото АЗ кажа, това ще става. Вие искахте модела Слави, когото СЛАВИ сложи за премиер, той ще е! Каквото СЛАВИ каже, това ще е.
    Не ми се крийте зад разни "принципи".

И да ти припомня, че на изборите юли имахте 24,08%, а сега имате 9,52%. Ако и този път покажете същото неразбиране, както досега, на следващите може да хванете 2-3%.

Впочем оня преподавател от СУ е ДОКАЗАН ПЛАГИАТ. Не сме го изкарали ние такъв. ДОКАЗАНО Е.

Не схващаш, че 95 % от "защитилите" научен труд са плагиати. НЕ Е ДОКАЗАНО, защото всички не са скочили да доказват.

Моделът, дали ще бъде сменен и сега - как да стане? По фалшивият сценарий, или по "истинския"?

Сега ще попиташ, кой е фалшив? С нарушаване на Конституцията и оставяне на избирателите с пръст в устата.

"Истинският": с промяната на Конституцията, както е удобно на "нашите" хора, за да ги предпазим (доколкото е възможно) от Бай Ставри...

.............................................

Не ми пука за това, колко %%% имали ИТН на изборите. Не са ми "копали на лозето", за да проявявам интерес, да правя сравнения и прогнози за бъдещето. Не завися от тях (ИТН) и коментирам свободно моите виждания. Нямам никакви интереси в ИТН - сега и в бъдеще.

Виждам какво Слави направи за България: направи Референдум. Влезе в политиката с реален принос, без да беше политик.
    Разбира се, че това НИКОЙ човек, който НЕ Е политик НЕ е правил (БЕЗВЪЗМЕЗДНО и БЕЗ ДА СЕ БОРИ ЗА ВЛАСТТА към онзи момент - 2016)

Хайде - не ми говори, че се крия зад принципи! Точно пък ти! Множественото ти число - отново казвам - е неуместно ("Не ми се крийте зад разни "принципи""). Сложно е да се възприеме мнението на един избирател, който е БИЛ МОТИВИРАН да гласува за Слави, нали?

Както вече заявих: прецених обстановката и новата еуфория. Това ме накара да НЕ гласувам сега. Не се интересувам колко избиратели има ИТН, както и ти - ВЕРОЯТНО не се интересуваш от гласоподавателите на Кака Корни... Ама това е друго, нали? ТЯ трябва да доказва на своите (намаляващи) избиратели, че се бори с въздушните маси? Така ЩЕ остане в управлението (ВИ).

Мисля, че бях между първите, които преди изборите предположиха, че Слави няма да се кандидатира лично. Той НЕ СЕ кандидатира. За мен и това е важно! Човекът НЕ търси материални облаги. Това, незнайно защо НЕ СЕ ХАРЕСВА на масата избиратели...

Както и да е, ще продължа да изтъквам тия, ПОНЕ ДВА ПРИНЦИПИ: Референдумът - който в следващите десетилетия ще остане УНИКАЛЕН и липсата на материален интерес у Слави.

Сериозни ПРИНЦИПИ, които стоят в основата на моите ценности. Не говоря от името на ИТН.

Ще гласувам за всеки следващ политик, който проявява подобен морал!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение

Споко няма навалица за коалиция нито от едната страна нито от другата. всички се натискат за кутиите с пуканки и за места на първия ред, откъдето да гледат "Летящия цирк Продължаваме Промяната". С нетърпение чакат корония номер на Дуо Харвард - Колелото на смърта.
      Изборния резултат промени значително статута на Кире Арвардо. Преди изборите Киро Арвардо беше просто доказан мошеник. След изборите се доказа като доказан и опасен мошеник.
      Отношението към него ще е имено като към опасен.
      Така че чакаме корония номер.
      Ако се изложат, и аз ще ги зачеша. Споко.

Коментар

• Само със смяна на Гешев и Цацаров нищо няма да стане. Все едно да сменим Бойко със Слави и да караме по същия модел.

Трябва основна смяна на принципа на работа на прокуратурата, както и смяна на 90% от прокурорите. Те са основната пречка за да нямаме истинско правосъдие. Прокурорът може да прекрати всяко дело или да го прати в девета глуха и никога да не стигне до съда. Това са по-големи правомощия от тези на съда. Това трябва да се премахне. Не знам как може да стане. Нер съм специалист по това. Ама във всички случаи ще се наложи промяна на Конституцията. А това няма как да стане без ДПС. Не знам как ще стане. ГЕРБ ще има 59 депутати. Без тях може да се промени конституцията. Ама ДПС ще има 33. Без тях няма как да стане, защото останалите ще имат 148 гласа в парламента, а са нужни 161 за промяна на Конституцията.

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

И къде бутате насила бсп? Казали са, няма да правят кабинет с тези две токсични партии. "Няма да павят" от думичката "никакъв". Ако са си достатъчни едни на други - ок. Иначе, ниц.
          Споко няма навалица за коалиция нито от едната страна нито от другата. всички се натискат за кутиите с пуканки и за места на първия ред, откъдето да гледат "Летящия цирк Продължаваме Промяната". С нетърпение чакат корония номер на Дуо Харвард - Колелото на смърта.
          Изборния резултат промени значително статута на Кире Арвардо. Преди изборите Киро Арвардо беше просто доказан мошеник. След изборите се доказа като доказан и опасен мошеник.
          Отношението към него ще е имено като към опасен.
          Така че чакаме корония номер.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            ГЕРБ имат нужда да останат в опозиция. Ако ГЕРБ направи кабинет с ДПС и БСП, това ще е политическо харакири. Това каза по НТВ политологът Димитър Ганев.

FROGNEWS.BG
            Димитър Ганев: Ако ГЕРБ направи кабинет с ДПС и БСП, това ще е политическо харакири
            И къде бутате насила бсп? Казали са, няма да правят кабинет с тези две токсични партии. "Няма да правят" от думичката "никакъв". Ако са си достатъчни едни на други - ок. Иначе, ниц.
            Last edited by Pyramid; 16.11.2021, 12:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
              Обективната истина е, че Слави даде предизборно обещание да не влиза в договорки със старите партии и го изпълни. Дали сгреши, че даде такова обещание, или сгреши, че не го наруши вероятно е въпрос на гледни точки. Обаче историята е показала, че смяната на принципите не води до добро за никой политик. Друг е въпросът дали партията му беше подготвена за такова бързо развитие на нещата и дали имаше капацитет да поеме управлението на държавата.
              А при новите кандидати за управляващи също ще е интересно какви ще са резултатите със сглобяване на просто едно математическо, а не идейно мнозинство. Защото дори и да има общи цели между различните партии, то пътищата на левия и десния политик за достигане на тези цели са различни. Или ще се докаже, че в българската политика няма полюси, а всичко е съсредоточено в центъра (което само по себе си не е лошо).

То десни политици и партии няма много, много. ДБ колкото и да се пишат дясна, не са. ИТН декларираха че са криво ляво десни с Ники Василев, ама после дадоха назаден.

За повечето политики ще се разберат според мен, щото едва ли ще имат някакви различия.

Само да не пипат данъците и осигуровките. Въпреки че си мисля че ще ги вдигнат - нещо такова ме гложди да угодят на БСП и на президента.

Според мен тези теми няма да ги дискутират сега. Сега ще се съсредоточат на краткосрочните проблеми - пандемия, инфлация, цени на енергията. Поне така декларираха. А и там според мен едва ли ще имат някакви сериозни различия. Принципа ще е квото - такова.

Коментар

• https://nova.bg/news/view/2021/11/16...4%D0%B5%D0%BE/

Коментар

• ГЕРБ имат нужда да останат в опозиция. Ако ГЕРБ направи кабинет с ДПС и БСП, това ще е политическо харакири. Това каза по НТВ политологът Димитър Ганев.

FROGNEWS.BG
                  Димитър Ганев: Ако ГЕРБ направи кабинет с ДПС и БСП, това ще е политическо харакири

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Колега, малко са истините, които си написал.

Всъщност, това са твоите "истини".

МОЖЕ ТАКА, колега! Може! Партията-победител, макар и с 15 000 гласа е ДЛЪЖНА ДА ИЗПЪЛНИ своите обещания пред избирателите си, а не да прави БЕЗПРИНЦИПНИ КОАЛИЦИИ с партии на Статуквото, каквато в случая е БСП.

Това беше философията на Слави и ТОЙ издържа теста, колега!

Разбира се, че ПОСТАВЯШ УЛТИМАТУМИ, още повече, че си СПЕЧЕЛИЛ, дори и с 15 000 гласа първото място!

.....................................

Твоята роля, колега, е много специфична. Добре я помня.

Докато съзнаваше, че Слави набира мощ, за да ИЗМЕСТИ Боко, "ти беше" за Слави. БСП нямаШЕ друга алтернатива и Боко ОСТАВАШЕ ПОНЕ още 10 години (той и сега е тук!).

Ролята ти на пропаднала жена (извинявам се за сравнението, но в момента не мога да намеря по-щадящо, колега!) - започна ТОЧНО В МОМЕНТА, в който ТИ РАЗБРА, че Слави измести Боко. Много беше близо до НЕПОЗВОЛЕНИТЕ УДАРИ, под кръста (при боксьорите)...

"Моите хора", в действителност НЕ СА МОИ. Те са НАШИ ХОРА!

ТИ и хората, които представляваш НЕ РАЗБРАХТЕ ТАЯ ИСТИНА!

Почнахте компроматите. Потвърдихте ги. Преведохте в действие машината за клюки.

Оплюхте човека на Слави и в Университета го изкараха плагиат. (няма да разводнявам тезата ми с това, че са малко научните работници, които защитават научните си степени и звания, "изсмуквайки от пръстите си наука" или се раждат с възможностите на Нютон и Айнщайн И С ТОВА НЕ ОНЕВИНЯВАМ кандидата, низвергнат от "мисирките"...)

Е, колега, сега НЯМАШ МОРАЛНОТО ПРАВО да искаш нещо друго, освен ФАЛШИФИКАТОР на Лични декларации, който престъпва Конституцията на Република България!

Свиваш се и кротуваш. ИмаХТЕ възможност за друго управление. Проиграхте го. Айде сега да помълчим и да ДАДЕМ ония 100 дни, които НЕ ДАДОХМЕ на Слави.

Очевидно е, че нищо не си разбрал и ти и твоите хора не сте си взели поука.

Голямата част от народа на България иска смяна на модела Тиква и затова предния път гласува за вас, защото мислеше, че вие можете да го направите. Ами не го направихте!

Вие искахте да махнете Бойко и да сложите Слави, но да действате по същия начин, както Бойко. С ДИКТАТ.
                    Ами народът не иска нов Бойко, само че по-дълъг и по-слаб. Иска освен смяна на личността Бойко Борисов, смяна на МОДЕЛА Борисов.
                    Първа точка на модела Борисов е АЗ ще съм премиер и каквото АЗ кажа, това ще става. Вие искахте модела Слави, когото СЛАВИ сложи за премиер, той ще е! Каквото СЛАВИ каже, това ще е.
                    Не ми се крийте зад разни "принципи".

И да ти припомня, че на изборите юли имахте 24,08%, а сега имате 9,52%. Ако и този път покажете същото неразбиране, както досега, на следващите може да хванете 2-3%.

Впочем оня преподавател от СУ е ДОКАЗАН ПЛАГИАТ. Не сме го изкарали ние такъв. ДОКАЗАНО Е.

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
                      Обективната истина е, че Слави даде предизборно обещание да не влиза в договорки със старите партии и го изпълни. Дали сгреши, че даде такова обещание, или сгреши, че не го наруши вероятно е въпрос на гледни точки. Обаче историята е показала, че смяната на принципите не води до добро за никой политик. Друг е въпросът дали партията му беше подготвена за такова бързо развитие на нещата и дали имаше капацитет да поеме управлението на държавата.
                      А при новите кандидати за управляващи също ще е интересно какви ще са резултатите със сглобяване на просто едно математическо, а не идейно мнозинство. Защото дори и да има общи цели между различните партии, то пътищата на левия и десния политик за достигане на тези цели са различни. Или ще се докаже, че в българската политика няма полюси, а всичко е съсредоточено в центъра (което само по себе си не е лошо).
                      В политиката няма идейни мнозинства.Има интересчийски мнозинства които се прикриват зад идейните.Политика е човек измамник хлъзгав мазен върти се пред камерите борец за народни правдини а зад тях изрод.И не е само в България е така.Та ако СлаФчУ си държеше на обещанията и беше почтен трябваше да излезе и да каже няма да преговарям с никого искам цялата власт.Почтенната позиция след юлските избори беше без БСП не може обещал съм да не се коалирам с такива и чао Гергино....Какво ми се правеше че преговаря.Тошко Йорданов изобщо не желая да го коментирам.Тоя човек не става дорисалфетки да дава срещу 20 стотинки в обществена тоалетна

Коментар

• Обективната истина е, че Слави даде предизборно обещание да не влиза в договорки със старите партии и го изпълни. Дали сгреши, че даде такова обещание, или сгреши, че не го наруши вероятно е въпрос на гледни точки. Обаче историята е показала, че смяната на принципите не води до добро за никой политик. Друг е въпросът дали партията му беше подготвена за такова бързо развитие на нещата и дали имаше капацитет да поеме управлението на държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Ти или си влюбен или си загубил връзката с кораба майка.Отричането не действителността е сериозен проблем...Казаха ти ако и сега СлаФчУ се направи на принципен на следващите избори повече няма да се прави на никакъв.
                          Харесах. Работата е там че, Слави само се прави на такъв. Докато му изнася.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

МОЖЕ ТАКА, колега! Може! Партията-победител, макар и с 15 000 гласа е ДЛЪЖНА ДА ИЗПЪЛНИ своите обещания пред избирателите си, а не да прави БЕЗПРИНЦИПНИ КОАЛИЦИИ с партии на Статуквото, каквато в случая е БСП.

Разбира се, че ПОСТАВЯШ УЛТИМАТУМИ, още повече, че си СПЕЧЕЛИЛ, дори и с 15 000 гласа първото място!

Докато съзнаваше, че Слави набира мощ, за да ИЗМЕСТИ Боко, "ти беше" за Слави. БСП нямаШЕ друга алтернатива и Боко ОСТАВАШЕ ПОНЕ още 10 години (той и сега е тук!).

Ролята ти на пропаднала жена (извинявам се за сравнението, но в момента не мога да намеря по-щадящо, колега!) - започна ТОЧНО В МОМЕНТА, в който ТИ РАЗБРА, че Слави измести Боко. Много беше близо до НЕПОЗВОЛЕНИТЕ УДАРИ, под кръста (при боксьорите)...

Оплюхте човека на Слави и в Университета го изкараха плагиат. (няма да разводнявам тезата ми с това, че са малко научните работници, които защитават научните си степени и звания, "изсмуквайки от пръстите си наука" или се раждат с възможностите на Нютон и Айнщайн И С ТОВА НЕ ОНЕВИНЯВАМ кандидата, низвергнат от "мисирките"...)

Е, колега, сега НЯМАШ МОРАЛНОТО ПРАВО да искаш нещо друго, освен ФАЛШИФИКАТОР на Лични декларации, който престъпва Конституцията на Република България!

Свиваш се и кротуваш. ИмаХТЕ възможност за друго управление. Проиграхте го. Айде сега да помълчим и да ДАДЕМ ония 100 дни, които НЕ ДАДОХМЕ на Слави.

(лично и неангажиращо - лица и партии - мнение)

Ти или си влюбен или си загубил връзката с кораба майка.Отричането не действителността е сериозен проблем...Казаха ти ако и сега СлаФчУ се направи на принципен на следващите избори повече няма да се прави на никакъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Колега, не съм бил противник на Слави. И не съм привърженик на Корнелия. Аз съм върл противник на Бойко Тиквата. Него го мразя органически и смятам, че е изключително корумпиран и трябва да бъде отстранен в всякакви законови средства.
                              Неодобрението ми на Слави започна след изборите април, когато ИТН не пожелаха да влязат в коалиция с "партиите на протеста" и да съставят правителство с подкрепа на БСП. Припомни си, че БСП не искаше да влиза в правителството, но беше готова да го подкрепи.
                              Какво направиха твоите хора? Отказаха да правят такова коалиционно правителство с подкрепа на "партия на статуквото", въпреки че друга възможност нямаше.
                              Последваха нови избори през юли. Тях твоите хора ги спечелиха с минимална преднина от 2ма депутати пред ГЕРБ. И решиха да направят правителство САМИ, без коалиция, без споразумение.... Ами не може ТАКА. Имаш 65 и се нуждаеш от още 56 гласа минимум, така че търсиш съюзници.
                              Не им поставяш ултиматуми. Тогава се обърнах срещу твоите хора, които дори не са партия. И ти предрекох преди тези избори, че вие ще загубите повече от половината си депутати, а на следващите избори ще отпаднете от парламента.
                              Ако не гласувате за правителство на промяната, а се заинатите като магаре на мост (както при предните два избора), то наистина ще гушнете политическия букет.

(лично и неангажиращо - лица и партии - мнение)

Коментар

Working...
                              X