IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

За вас всичко е просто, което е панимаемо.
    Но не ви ли се върти из гениалните глави че резултатите са фалшифицирани?
    Интересно как не ти се въртеше на тебе в гениалната голяма глава когато ГЕРБ печелеше че има измама

Коментар

Ми я да питам нещо:

Абсолютно всички прогнози на абсолютно всички социологически агенции дават 8% аванс на ГЕРБ ден преди вота.

Когато екзит половете и паралелното преброяване в деня на самия вот дават победа на ГЕРБ...

И когато ГЕРБ загуби, третите според прогнозите станат първи, вторите - четвърти, петите - трети...

Ако социолозите са се провалили и са объркали, защо прогнозата им в частта за президент се оказа напълно точна? Как са сгрешили за НС, а са измерили правилно за държавен глава? Нали става дума за същия метод, за същата извадка, за същите анкетирани хора?

Та мислите ли че има нещо нередно?

Добре питаш, но отговор няма да получиш. Всъщност аз още в деня на избора питах, но отговор до сега нямам

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Просто е.
        Соцоилогическите агенции ПРЕДИ да публикуват резултатите си, се обаждат на големите партии и казват какви резултати са констатирали. Ако партия плати нещо, то социологията се променя.
        Това е. ГЕРБ имат много пари и са платили на много агенции.
        Е защо до сега не го правеха. Защо до сега познаваха криво ляво с 1-2% разлика. Единствено не хванаха Април месец Слави че ще има толкоз много. Юли месец познаха сравнително точно.

Коментар

Просто е.
          Соцоилогическите агенции ПРЕДИ да публикуват резултатите си, се обаждат на големите партии и казват какви резултати са констатирали. Ако партия плати нещо, то социологията се променя.
          За вас всичко е просто, което е панимаемо.
          Но не ви ли се върти из гениалните глави че резултатите са фалшифицирани?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Замислих се за възможните машинации чрез машините.

Реално са сравнително лесно възможни. Колко хора си гледат разписките?

Аз моята не е разглеждах. Гласувах за един, но машината може да отчита за друг и на разписката да пише тоя другия. Съответно и да броиш разписките те излизат и всичко е наред.

Как може машината да отчита това, да кажем ако има последователно гласуване в рамките на малко минути - машината знае че има опашка и може да фейква някои от тези вотове на случаен принцип и да разчита че няма да си четеш разписката, щото нали има опашка и не искаш да се моташ излишно и да забавяш хората след теб.

Другия вариант е да фейква в някои секции по селата, за които знае, че хората не са много грамотни, ползват очила и не разбират много.

Другия вариант да кажем е че Рашков е ходил да страхува много хора и е спрял купуването на гласове. Но това се отнася само за кофтито резултат на ГЕРБ да кажем.

Спада при другите партии също е сериозен. ИТН дават спад с 7-8 пункта, реално той е 2 пъти повече. Демек 2/3 срив. Същото и ДБ - те губят половината избиратели. Мая и тя губи половината. БСП и те губят. А там фактора Рашков не би трябвало да влияе.

Т.е. избирател на ДБ са в големите градове и там Рашков го нямаше. Избирател на ДБ казва, че ще гласува за ДБ, а реално отива и пуска глас за ПП. Малко ми е трудно за приемане.

До момента социолозите хващаха резултатите. Април месец Слави не го отчетоха, че ще бъде толкоз близо до ГЕРБ, но юли месец на изборите социолозите познаха сравнително прилично резултатите.

Като цяло това първите избори на които има сериозни разминавания между агенциите и крайния резултат.

Преди всички викаха че ГЕРБ купува избори, но проучвания и екзит полове не се разминаваха с много от реалния резултат. В момента имаме за първи път сериозно разминаване между прогнози, екзит полове и краен резултат. Което е притеснително. Да беше всеки път да има големи разлики - ОК.

Единственото логично обяснение може хората да са казали че ще отидат да гласуват, но в последния момента да са теглили една майна на политиците, дето ги карат 3 пъти да ходят на избори тая година. И съответно от над 50% избирателната активност да е под 40% и това да изкривява сериозно всичките прогнози.

Обаче па не се връзва с екзит половете. Там трябва да си лъгал като излизаш, за да се получи такава разлика.

Коментар

А бе ти отиди си гласувай за кандидата на ГЕРБ, нищо не се знае. По тая причина и аз ще отида да гласувам за Радев, въпреки че не харесвам някои негови решения.
              Нямам капка съмнение, че Радев ще повтори мандата.
              Президента има квоти в съдебната власт и може да се окаже много важно кой ще е президент. Трябва да гласуваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

За активността не е ясно. Агенциите я даваха над 50%, ама се оказа под 40%. Айде ако от страх не казват за кой ще гласуват. Обаче що па казват че ще гласуват хората не знам.

Има един електорат който не е много дисциплиниран и скача насам натам между партии, което е нормално. Партийните им лидери казаха, да пуснат гласче за Радев и те ги послушаха на първия тур. Обаче на втория може и изобщо да не отидат. Щото това не е баш техния кандидат.

Електората на БСП ще отиде - това е ясно. Обаче другите може да не отидат или не всички, щото няма да имат сериозен стимул. А така или иначе Радев е почти сигурен победител, за чий да се разкарваме в студа като има по-интересни неща за правене.
                Важното е Костя Копейкин ДПС и ГЕРБ да отидат и да гледаме зеленосертификатна драма

Коментар

Ми я да питам нещо:

Абсолютно всички прогнози на абсолютно всички социологически агенции дават 8% аванс на ГЕРБ ден преди вота.

Когато екзит половете и паралелното преброяване в деня на самия вот дават победа на ГЕРБ...

И когато ГЕРБ загуби, третите според прогнозите станат първи, вторите - четвърти, петите - трети...

Ако социолозите са се провалили и са объркали, защо прогнозата им в частта за президент се оказа напълно точна? Как са сгрешили за НС, а са измерили правилно за държавен глава? Нали става дума за същия метод, за същата извадка, за същите анкетирани хора?

Просто е.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

За активността не е ясно. Агенциите я даваха над 50%, ама се оказа под 40%. Айде ако от страх не казват за кой ще гласуват. Обаче що па казват че ще гласуват хората не знам.

Има един електорат който не е много дисциплиниран и скача насам натам между партии, което е нормално. Партийните им лидери казаха, да пуснат гласче за Радев и те ги послушаха на първия тур. Обаче на втория може и изобщо да не отидат. Щото това не е баш техния кандидат.

Електората на БСП ще отиде - това е ясно. Обаче другите може да не отидат или не всички, щото няма да имат сериозен стимул. А така или иначе Радев е почти сигурен победител, за чий да се разкарваме в студа като има по-интересни неща за правене.
                    А бе ти отиди си гласувай за кандидата на ГЕРБ, нищо не се знае. По тая причина и аз ще отида да гласувам за Радев, въпреки че не харесвам някои негови решения.
                    Нямам капка съмнение, че Радев ще повтори мандата.

Коментар

Ми я да питам нещо:

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ти си имал капка разум.
                        Избирателната активност ще бъде приблизително същата или малко по-малка, но не под 30%. До неделя ще има спад на Ковида. Това ще докара 2-3 процента нагоре. Някои обаче, които не харесват нито един от кандидатите няма да дойдат. Няколко процента надолу. Ама избирателите от Турция няма да отидат масово да гласуват ПРОТИВ Радев. Там ще има наполовина гласове. Освен това турците в България няма масово да гласуват за Герджиков. Те гласуваха за парламент и за Карадайъ, ама за Герджиков.... Все пак това не са крепостни селяни.

Коментар

Ми попадаш в богатите, после да не псуваш само
                          А бе не съм богат, но не съм и беден. А колко вода харчим ....
                          Сега ... да не се перем и да не се къпем ли?
                          Впрочем поне 3-4 кубика от моето потребление е от преразпределение на входа. Не е точно мое. Някой манипулира, ама... карай да върви. Аз да не съм полицай?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            Новина от преди 5 минути:
                            И Слави ще подкрепи правителството на ПП, така че всичко вече е решено.

https://nova.bg/news/view/2021/11/16...0%D1%82%D0%B0/
                            Казал.Той и предните два пъти казваше ама не му вярвам.Докато не стане не вярвам.А да не говорим после как ще се подритват

Коментар

• Новина от преди 5 минути:
                              И Слави ще подкрепи правителството на ПП, така че всичко вече е решено - събра се мнозинство.

https://nova.bg/news/view/2021/11/16...0%D1%82%D0%B0/

Сега остава да видим колко ще е стабилно това мнозинство и колко време ще изкара, без да се изпокарат като кучета.
                              Last edited by Mateev; 16.11.2021, 22:23.

Коментар

Надай се к-ре на пияни жЕни!

Румен Радев ще спечели балотажа с 60-65%. А па ти си агитирай за гербераста, не ни пречиш.
                                Ма той и Бат Петьо тъй си мислеше....Ще стане голем цирк и голема излагация....Са всички ще са срещу тоя фашист.Ако само успее да ме подразни с нещо до неделя като нищо ще отида да гласувам.Не мога да търпя ушанки и каскети чорапи които да ми нареждат няма да търпя и тоя и ще му сера на сертификата.

Коментар

Working...
                                X