IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ти си учредител на БКП, а не аз. Ти се кандидатираш и участваш в избори, а не аз. И защо го правиш това? За една общинска заплата или за потенциала да участваш в корупцията и да спечелиш много пари?

Точно така - потенциала да се участва в корупция е единствената сериозна мотивация, която кара много хора да се обединяват в партии, да участват на избори и после да се бият за власт в парламента или в управляващото мнозинство. Всичките тези хора нямаше да ги има (нямаше да има кандидати), ако разчитаха само на заплатите, които се полагат по закон и са смешни.

От тази гледна точка корупцията е двигател на системата. Без нея системата щеше да се провали.
    Ако знам, че бих имал шансове да бъда избран за депутат и евентуално да участвам в управлението и аз бих станал политик. Без да го правя заради корупция. И такива като мен са много. Естествено знам, че няма как да се учреди партия,без да се вложат много пари,а тия пари после ще трябва да се връщат с корупционни схеми, така че нямам намерение да го правя,нито да се прикрепям към партия.
    Само ти показвам,че не всички хора са корумпирани.

Коментар

Ти си учредител на БКП, а не аз. Ти се кандидатираш и участваш в избори, а не аз. И защо го правиш това? За една общинска заплата или за потенциала да участваш в корупцията и да спечелиш много пари?
      На БКП, дори теоретично, не бих могъл да стана учредител. Объркал си се. Коя година са я учрядявали знаеш ли? Ами не съм бил роден. Пръкнал съм се бая десетилетия по-късно. А, за изборите се кандидатирах, за да имам трибуната да изкажа решението на проблема с корупцията. Толкова страшно се оказа че, всички мишоци се покриха и тук, дори (не без влиянието на Маяма),.дори спънаха кампанията и нямаше такава, че иначе, трябваше да понесат лична отговорност незабавно и неотменна, в случай както се омаскариха и бесепарите с днешното правителство. Не всички са маскари, Матейко.
      Last edited by Pyramid; 30.03.2025, 19:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
        Всъщност в случая ти правиш един типичен fallacy: "корупция няма, щом някой се оплаква от корупция, то значи той просто не си харесва докъде е стигнал в живота". Това е грешно умозаключение.

Единственото обяснение защо ти не виждаш никъде корупция е вероятно защото тя дотолкова е станала част от правенето ти на бизнес, че вероятно вече го приемаш за нещо съвсем нормално и в реда на нещата. Прав ли съм?
        Не знаех, че имаш толкова развинтено въображение. Започна с измислици само и само да докажеш, че повредата не е в твоя телевизор, а в нечий друг. Тоест даваш доказателство на думите ми, че неуспелите в живота хора са се хванали за думичката корупция като удавник за сламка, и я виждат дори и там, където я няма. Иначе как ще си признаят пред себе си, че са некадърни и затова са се провалили.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

+1. И мен не ми дреме, ама той се опитва с фукарията си да ми внушава някакви снобски възгледи, които аз дълбоко презирам. Ами не, НЕ ми дреме.

Точно така - потенциала да се участва в корупция е единствената сериозна мотивация, която кара много хора да се обединяват в партии, да участват на избори и после да се бият за власт в парламента или в управляващото мнозинство. Всичките тези хора нямаше да ги има (нямаше да има кандидати), ако разчитаха само на заплатите, които се полагат по закон и са смешни.

От тази гледна точка корупцията е двигател на системата. Без нея системата щеше да се провали.
          Last edited by Mateev; 30.03.2025, 19:10.

Коментар

Някой да е казал, че не си харесвам позицията докъдето съм стигнал?
            Някъде да си видял да се оправдавам за някакви мои неуспехи с корупцията?
            Няма такова нещо и пак ти казвам - хората не падат от Марс, знаят как се случват нещата в България и без да са големи бизнесмени (не означава, че не се занимават с малки бизнеси).

Всъщност в случая ти правиш един типичен fallacy: "корупция няма, щом някой се оплаква от корупция, то значи той просто не си харесва докъде е стигнал в живота". Това е грешно умозаключение.

Единственото обяснение защо ти не виждаш никъде корупция е вероятно защото тя дотолкова е станала част от правенето ти на бизнес, че вероятно вече го приемаш за нещо съвсем нормално и в реда на нещата. Прав ли съм?
            +10.

Коментар

• Ето мнението на една рускиня за предимствата на БЪЛГАРИЯ.
              Ние като не можем да я оценим, я оценяват другите

1️⃣ Доступное жилье
              2️⃣ Низкие коммунальные платежи
              3️⃣ Европейская валюта – когда ждать евро?
              4️⃣ Легкость покупки недвижимости
              5️⃣ Низкие налоги
              6️⃣ Болгария Шенген: новые возможности для поездок
              7️⃣ Транспортная доступность: перелеты, автобусы, поезда
              8️⃣ Простая процедура получения ВНЖ и ПМЖ
              9️⃣ Хорошая экология и чистый воздух
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Точно нещо подобно си мисля, че начина на мислене докарва всеки дотам, докъдето е стигнал. И ако някой не си харесва позицията, до която е стигнал, не търси вината в себе си, а в някой друг. Просто като гъбена чорба. И тука много удобно се намесва думичката КОРУПЦИЯ като кандидат, на който да хвърлим цялата вина за собствената си некадърност.

Тоест ако не беше корупцията, какъв умнокрасив щях да стана, как щях да забогатея и как щях да рина пачките с пари. Това е начина на мислене на мнозинството от неуспелите в живота хора от форума, и най-интересното е, че те сами си вярват в това.

Както вече казах - начин на мислене ......
                Провалилият се в живота не вярва, че човек може да успее по честен и почтен начин. И затова в злобата си излива помия върху всички успели хора. .....

И си измисля най-голямото самооправдание на всички времена - Аз съм честен и затова съм беден.
                Някой да е казал, че не си харесвам позицията докъдето съм стигнал?
                Някъде да си видял да се оправдавам за някакви мои неуспехи с корупцията?
                Няма такова нещо и пак ти казвам - хората не падат от Марс, знаят как се случват нещата в България и без да са големи бизнесмени (не означава, че не се занимават с малки бизнеси).

Last edited by Scotty; 30.03.2025, 18:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Такива като Матейко си мислят, че всеки им завижда на богатството. Ама за какво да му завиждам-да не би ако обеднее аз да му получа парите?Изобщо не ме бърка някой дали е беден или богат, интересува ме единствено моето състояние .Никога не съм гледал някой какво притежава, нито ме интересува личният и професионалният му живот.
                  Но явно Матейко си мисли,че сън не ни лови,че той е богаташ.
                  +1. И мен не ми дреме, ама той се опитва с фукарията си да ми внушава някакви снобски възгледи, които аз дълбоко презирам. Ами не, НЕ ми дреме.

Коментар

• Анди, корупцията е водещ проблем на българската политика, така че недей да триеш постинги за корупцията ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Харесах. Когато си прав, си.
                      Такива като Матейко си мислят, че всеки им завижда на богатството. Ама за какво да му завиждам-да не би ако обеднее аз да му получа парите?Изобщо не ме бърка някой дали е беден или богат, интересува ме единствено моето състояние .Никога не съм гледал някой какво притежава, нито ме интересува личният и професионалният му живот.
                      Но явно Матейко си мисли,че сън не ни лови,че той е богаташ.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Total bulshit. Аз не търся никакви оправдания за финансовото си състояние нито от държавата, законите или каквото и да е било. Единствено аз съм си отговорен.Моя си е грешката,че работих на държавна работа, вместо в частният бизнес.
                        Което не означава, че в България не е пълно с политици и бизнесмени, които участват в незаконни схеми.Едното няма нищо общо с другото.Ако някой се развива ,без да прави далавери го поздравявам.Ако участва в корупционни схеми е боклук.
                        Харесах. Когато си прав, си.

Коментар

Точно нещо подобно си мисля, че начина на мислене докарва всеки дотам, докъдето е стигнал. И ако някой не си харесва позицията, до която е стигнал, не търси вината в себе си, а в някой друг. Просто като гъбена чорба. И тука много удобно се намесва думичката КОРУПЦИЯ като кандидат, на който да хвърлим цялата вина за собствената си некадърност.

Тоест ако не беше корупцията, какъв умнокрасив щях да стана, как щях да забогатея и как щях да рина пачките с пари. Това е начина на мислене на мнозинството от неуспелите в живота хора от форума, и най-интересното е, че те сами си вярват в това.

Провалилият се в живота не вярва, че човек може да успее по честен и почтен начин. И затова в злобата си излива помия върху всички успели хора. .....

И си измисля най-голямото самооправдание на всички времена - Аз съм честен и затова съм беден.
                          Total bulshit. Аз не търся никакви оправдания за финансовото си състояние нито от държавата, законите или каквото и да е било. Единствено аз съм си отговорен.Моя си е грешката,че работих на държавна работа, вместо в частният бизнес.
                          Което не означава, че в България не е пълно с политици и бизнесмени, които участват в незаконни схеми.Едното няма нищо общо с другото.Ако някой се развива ,без да прави далавери го поздравявам.Ако участва в корупционни схеми е боклук.

Коментар

Без да съм "успешен" по Матеев, аз вярвам че, човек ТРЯБВА ДА МОЖЕ да успее по честен начин. Мен ме учудва друго: Как всичко това - заедно с праведния ти протест срещу злите некадърници - се връзва с идеята, която някой написа преди да ме изгони завинаги от собствения си форум през 2008-ма година, че
                            Корупцията е необходимо зло. Ако я премахнат, кой ще иска да управлява държавата?

Коментар

Не си мисли, че като не сме големи бизнесмени падаме от Марс.

Last edited by Mateev; 30.03.2025, 13:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                                Сега се зачетох в биографията на новия конституционен съдия Орлин Колев

Гл. ас. д-р Орлин Колев е роден на 14 декември 1978 г. във Видин. Средното си образование завършва във Видинската гимназия. През 2000 г. завършва първото си висше образование в УНСС по специалността „Финанси“, а през 2004 г. завършва право в ЮЗУ “Неофит Рилски“ – Благоевград. От 2002 г. до 2003 г. е финансов анализатор в „Българска рейтингова агенция“ АД, от 2003 г. до 2004 г. е юрисконсулт в търговско дружество, а от 2004 г. до 2006 г. е консултант във фондация Студентско общество за развитие на междуетническия диалог /СОРМД/. През 2006 г. е назначен за главен асистент по конституционно право в Академията на МВР, където продължава да преподава, а през 2007 г. е назначен за хоноруван асистент и в Нов български университет. През 2009 г. става асистент, а през 2013 г. главен асистент по конституционно право в СУ “Св. Климент Охридски“. Дисертационния си труд на тема „Право на политическо сдружаване в Република България“ защитава през 2012 г. и придобива научното звание „доктор“ по право. От 2017 г. е член на Комисията за защита от дискриминация.

Аз едно си спомням от Асистента МИ по право в СУ. Преподаваше и в ЮЗУ - и основната му роля била е да ОТКАЖЕ колкото се може повече НЕКАДЪРНИЦИ от правото там, ака да не вземат ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ. Само това си спомням от правото.

Имаме огромна НУЖДА да анулираме фалшивите дипломи из частните университети. ДА НЯМАТ ПРАВО ДА РАБОТЯТ ДЪРЖАВНА РАБОТА.

Как се завършва специалност "Право" в ЮЗУ за 3 години вместо за 5 години, колкото е обучението по тази специалност по закон?
                                На 24 години е финансов анализатор- ебаси мамата, този е вундеркинГ. Юристконсулт- явно деса миризливата си има достойни последователи- на 25 години- ами така де, едната от юристконсулт на кукуболница стана конституционен съдия, този защо да не стане и той

Коментар

Working...
                                X