Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеГ.КАДИЕВ
ЕС току-що обяви забрана за транзакции, свързани с управлението на валутните резерви на Централната банка на Русия. Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен говори за замразяване на активите на ЦБР. Западът прилага пълно блокиране на руските валутни резерви. ЦБР ще има достъп само до резерви вътре в Русия, може би в Китай (ако се договорят, 13% от валутните резерви са в юани) и злато, ако го държи на територията на Русия. Пазарът на злато обаче е в Ню Йорк, Лондон и Цюрих и няма да е лесно да продадат и него.
Активите на централните банки по принцип са под имунитет. Това, което ЕС сега направи е на ръба на закона, ако не отвъд.
Русия ще отговори.
Вероятно тежко, а най-тежкото й оръжие е газ, петрол, въглища, стомана.
Добре, че имаме Марица-Изток.
- 1 like
Коментар
-
Г.КАДИЕВ
ЕС току-що обяви забрана за транзакции, свързани с управлението на валутните резерви на Централната банка на Русия. Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен говори за замразяване на активите на ЦБР. Западът прилага пълно блокиране на руските валутни резерви. ЦБР ще има достъп само до резерви вътре в Русия, може би в Китай (ако се договорят, 13% от валутните резерви са в юани) и злато, ако го държи на територията на Русия. Пазарът на злато обаче е в Ню Йорк, Лондон и Цюрих и няма да е лесно да продадат и него.
Активите на централните банки по принцип са под имунитет. Това, което ЕС сега направи е на ръба на закона, ако не отвъд.
Русия ще отговори.
Вероятно тежко, а най-тежкото й оръжие е газ, петрол, въглища, стомана.
Добре, че имаме Марица-Изток.
Коментар
-
"Не зная какво става с премиера, обаче той прави непрекъснато грешки и те са или защото е некомпетентнен, или защото около него няма съветници, които да могат по тази тема да го брифират, той да бъде винаги в течение", заяви експертът по сигурност.
NOVINI.BG
Проф. Румен Кънчев: Тези момчета нямат компетентността да водят държава в такава тежка ситуация - Политика - Новини Бг
Novini.bg - Актуалните новини - новините от днес и последни новини от България и света. Информация за най-важните събития в сферата на политиката, шоубизнеса, спорта и ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКакви русофили бълнувате тук ..И той и Радев са натовски генерали с академии..Ще дойде някой който не знае какво е армия и война и ще изпрати български момчета да мрат..Стига с тази реклама на войната от хора , които даже не са ходили в армията..Войната е гадно нещо и мрат обикновенните хора, а не политиците....
- 1 like
Коментар
-
Какви русофили бълнувате тук ..И той и Радев са натовски генерали с академии..Ще дойде някой който не знае какво е армия и война и ще изпрати български момчета да мрат..Стига с тази реклама на войната от хора , които даже не са ходили в армията..Войната е гадно нещо и мрат обикновенните хора, а не политиците....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеСтефан Янев е военен и знае какво е война, за разлика от хартиените ястреби в правителството, дето и войници не са ходили.
Поисканата оставка е грешка.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Всяка оставка(или искане за такава) в момента е грешка. Въпросът е да се анализира (хахаххахах, каква дума само!) защо се стигна до това и да се предприемат съответните мерки. Определено ДБ имат своята огромна вина за това и трябва незабавно да я понесат, а не да се чакат нови избори. Колкото до Янев, след като е министър на най-актуалната сфера в момента се изказва с половин уста и трябва да "четем много внимателно", за да разберем какво е написал, военен, който не може или не иска да каже нещата с истинските думи, кой в какво го обвинява, е, г-н Янев сега не, но като свърши конфликта е редно да подадете оставка.
Коментар
-
ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО НАПИСАНОТО ОТ СТЕФАН ЯНЕВ!
Уважаеми сънародници,
Знаете, че през последната седмица съм обект на целенасочена политическа атака – грозна, несправедлива и подмолна. Твърденията, че съм проводник на нечии външни интереси са абсолютна лъжа. Отправна точка за всяко мое решение и действие е бил само и единствено българският национален интерес – това, което е добро и правилно за родината ни и което ще съхрани държавността в тази особено тежка ситуация, в която се намираме днес. А тя очевидно ще става и още по-тежка. Но в политиката е така. Истината не е много важна. По-важна е интерпретацията, която, ако е добре финансирана, направо подменя истината. Целта на моите „партньори“ и критици е ясна. Целта, разбира се, не е просто да ме дискредитират в персонален план. Задачата е да бъде освободен поста на министъра на отбраната за някой, който е по-, да го кажем така, по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред, включително по отношение на военната сфера и решенията, които се взимат там.
Реализирането на подобен сценарий, според мен, поставя под риск националната ни сигурност. И доколкото не виждам никакъв здрав разум, а само дълбоко обезпокоителна хаотичност и как беше... „тежка неадекватност“, искам да споделя с българските граждани, че това, което се случва, че решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни. Опасни са, защото последствията – икономически, финансови и социални, ще се стоварят скоро със страшна сила и тогава със сигурност ще има оставки, но вече не и работещи решения.
Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на големите. И тук даже не е от значение дали причината е, че аматьори се правят на политици или се опитват да капитализират чрез политиката. Българските граждани заслужават да бъдат представлявани адекватно в държавната власт. Авантюристичният и незрял подход е изключително опасен, особено с оглед на военния конфликт в Украйна, неговите измерения и потенциални последствия.
България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България трябва и според мен е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси. Длъжна е да защити правата на своите граждани, да гарантира тяхната сигурност и спокойствие, просперитета на българската държава. Всъщност целта е една – да съхраним своята държавност, своята култура и национална идентичност. За истинските българи тези ценности не подлежат на компромис. Когато залогът е България, трябва да сме в състояние да можем да преодолеем различията си и да работим заедно за нейното благополучие. Да можем да се обединим в името на Родината – личности, партии и гражданско общество!
Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред. Това ще е демонстрация на волята на парламентарното мнозинство и индикация за политиката, която ще се провежда занапред, подкрепени със съответната ясна, надявам се, аргументация. Ще е добре българските граждани да чуят мотивите, след което ще имат и възможността да проследят какви решения ще се взимат в сферата на отбраната.
Благодаря на всички, които ме подкрепяха до момента и които продължават да ме подкрепят.
ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО НАПИСАНОТО ОТ СТЕФАН ЯНЕВ!
И пак
ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО НАПИСАНОТО ОТ СТЕФАН ЯНЕВ!Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Правителството отстранява министъра на отбраната Стефан Янев
https://www.dnevnik.bg/politika/2022...2VY4f7tV1oOkKE
На извънредно заседание на Министерския съвет правителството ще обсъди оставката на министъра на отбраната Стефан Янев и тя ще бъде гласувана на извънредно заседание на Народното събрание. Това обяви премиерът Кирил Петков на извънредно изявление в Министерския съвет. "Никой министър няма право на собствена политика, особено във фейсбук".
Изказването на министър-председателя бе предшествано от публикация късно снощи на Стефан Янев, от което недвусмислено се разбира, че ще бъде отстранен от поста: "Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните "партньори" и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред", написа снощи Стефан Янев във фейсбук.
Министърът на отбраната направи и допълнителни внушения: "Целта, разбира се, не е просто да ме дискредитират в персонален план. Задачата е да бъде освободен поста на министъра на отбраната за някой, който е по-, да го кажем така, по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред, включително по отношение на военната сфера и решенията, които се взимат там".
Оставката на Стефан Янев е обсъждана от "Демократична България" с премиера и коалиционните партньори още в петък. Поводът за повдигането от обединението на въпроса за отстраняването на Янев е изказването на военния министър да не се използва думата "война" в контекста на руската инвазия в Украйна.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хайде, всички, които мразят лошия Путин и пригласят на т.нар. Запад, много моля, да бъдат съпричастни към санкциите и да си затворят кранчетата на руската газ, става ли ? Защото, ако не го направите, ще сте най-големите лицемери, уважаеми!
Партиите, Вие, които гласувахте в подкрепа на санкциите, как не Ви е срам да карате частните и служебните си коли с руски бензин и нафта ?
Ако не спрете подаването на руска газ за отопление към училища, детски градини, болници, полиция, пожарна и прочие, "другаря" Ви БайДън и компания пак ще Ви "дърпат ушите" за неадекватно поведение и предателство към техните "хуманни" интереси !
И накрая, да не забравите, дръпнете шалтера на тока. Не пропускайте тази "вражеска" енергия, също към санкциите, защото и тя се произвежда от руски (съветски) реактори !
Дръпнете шалтера, за да спим всички спокойно !Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Надяваме се да изкараме до есентаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар