Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеНе съм учил марксизъм в училище и не мога да взема отношение,но е било по-скоро политическа пропаганда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Да, но зависи кой и как ще преподава. При изкривявания /така се създават условия за фундаменталисти, крайни "течения", като по този начин чрез религията от съвсем малки се "обработва" бъдещи атентатори-самоубийци и т.н./ може да има трагични резултати!
Коментар
-
Прокуратурата повдигна обвинения на Божидар Божанов
https://nova.bg/news/view/2025/03/27...D%D0%BE%D0%B2/
Хайде още един ПП-ДБ герой си има вземане-даване с прокуратурата. На тези престъпници буквално им стана навик. Откъде се пръкнаха такива бандити, чак не знам. Май Радев има пръст в цялата тази бандирска афера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Да, но зависи кой и как ще преподава. При изкривявания /така се създават условия за фундаменталисти, крайни "течения", като по този начин чрез религията от съвсем малки се "обработва" бъдещи атентатори-самоубийци и т.н./ може да има трагични резултати!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Глупости на търкалета. Коя от всичките религии ще се изучава? Та те са поне 10-20 на брой? Кой ще реши коя е нашата религия и коя е чуждата? Това не е ли манипулация на детското съзнание?
Това не ти ли прилича на задължителното изучаване на марксизъм-ленинизъм в едно не чак толкова далечно минало? Това не ти ли прилича на изучаването на История на БКП и тезисите на всеки един от партийните конгреси?
Не съм учил марксизъм в училище и не мога да взема отношение,но е било по-скоро политическа пропаганда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеТвърдо ЗА относно изучаването на религията в училище. Въпреки, че съм атеист религията учи на морал, който липсва в наши дни.Вместо това се насърчава хомосексуализма, феминизми, абортите, които са пагубни за всяко общество.
Това не ти ли прилича на задължителното изучаване на марксизъм-ленинизъм в едно не чак толкова далечно минало? Това не ти ли прилича на изучаването на История на БКП и тезисите на всеки един от партийните конгреси?Last edited by Mateev; 27.03.2025, 10:50.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеТвърдо ЗА относно изучаването на религията в училище. Въпреки, че съм атеист религията учи на морал, който липсва в наши дни.Вместо това се насърчава хомосексуализма, феминизми, абортите, които са пагубни за всяко общество.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Глупости на търкалета.
Коментар
-
Кьовеши започна разследване срещу българската европрокурорка Теодора Георгиева
На снимката: Теодора Георгиева (вдясно), Лаура Кьовеши и и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов на форум през май 2024 г. Снимка Прокуратура на Република България
Днес Европейският главен прокурор информира Европейския парламент, Съвета на ЕС и Европейската комисия, че Колегиумът на Европейската прокуратура (EPPO) е решил да започне административно разследване за евентуални нарушения, извършени от българския европейски прокурор в рамките на текущо разследване на EPPO. Това се казва в съобщение на официалната страница на Европейската прокуратура.
Според източници на "Гласове" става дума за Теодора Георгиева и изтеклите видеозаписи с Пепи Еврото. От тях става ясно, че Георгиева е получавала от него пари всеки месец, а на края той ѝ е помогнал да стане европейски прокурор.
Пепи Еврото: Всеки месец давах на европрокурорката Георгиева 10 000 лв. Ето и видео от срещите ни в "Осемте джуджета"
- 1 like
Коментар
-
Tanya Christy
Разбирам пак са ангажирани поръчкови социологически агенции с поръчковия въпрос дали трябва да се изучава религия в училищата. Питали те 1000 човека и се произнасят, че мнозинството (57%) процента от анкетираните искали религия в училище. Разбираме от проучването, че най-много искали хората над 70 години, а най-много не искали младите.
Намирам такива проучвания за много манипулативни и направо ТЪПИ! Подобни въпроси имат само стойност, ако искащите да се изучава религия биват питани:- 1. Харесва ли ви живота при бай Тошо?
- 2. Вие чели ли сте Библията? Какви добродетели има в Библията, които в момента НЕ СЕ ИЗУЧАВАТ в държавните училища?
- 3. Колко пъти сте влезли в църква през последната година (ама не на сватба, кръщене и погребение) ами на служба по друг повод.
- 4. Коя църква посещавате редовно? Кой свещеник от тази църква смятате за ваш духовен водач?
- и подобни.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Tanya Christy
Реших да ползвам Фейсбук от 2013 г., единствено заради назначението на пеевски за шеф на ДАНС. Исках просто да си изразя тоталното възмущение от това, което видяха очите ми в уж европейска България. Трябваше ми известно време да се запозная със затлачената политическа среда, журналистика, медии и всякакви личности в общественото пространство. Бях шокирана от дълбоката посредсветеност и провинциализъм на политици и особено медиите, които още нямах представа колко са зависими и как формират биомаса с копнеж по соца, русия, по чалгата и по някой пореден милиционер да ги оправи.
Понеже мирогледът ми е изцяло изграден от някога свободната Америка, бях шокирана от някакви хора да ми казват --"Как смееш да говориш така!?" Или "Ама ти нямаш право да говориш така" -- дали за политик, дали за някой прошляк журналист, дали за някой, който си е повярвал много, дрънкайки глупости в телевизора.
За президента -- зеления руски чорап -- чувах непрекъснато - "Защо обиждаш нашия президент. Нямаш право!" хаха! Кои сте вие, че да ми казвате какво да правя?! Някои българи така и не разбраха, че има Конституция, гарантираща свободата на словото и че имам право на абсoлютно ВСИЧКО в това отношение. (доколкото не нарушавам Конституцията).
Но подобни заповеди чувах не само от лагера на путинсти, герберски мутри и притурки, но ги чувах и от някакви прошляци с претенции, че са от демократичната общност, които са свикнали да раздават команди какво да се говори в обществото. Дълбоко изолирани, с провинциални комплекси и едновременно с мания за величие, някои не спряха да ме нападат в пространството и да ме поучават как да не говоря. (докато не ги разкарах от пространството си)
Българското общество още не е свикнало, че има хора, на които АБСОЛЮТНО не им пука от никой и от нищо. Че са независими и че веднага усещат кой смърди на зависимости, кой е лъжец и шарлатанин. В България нещата са много елементарни.
Когато моите текствове, започнаха да получават повече видимост (без да имам нито един спонсориран пост!) някакъв анонимен прошляк ми беше писал на лични -- "Никога няма да влезеш в голямата игра. Кой те излъга, че ще те допуснем?!" (сякаш съм искала някога да влизам в някакви игри).
Че аз съм си в моята голяма игра! Щом успявам да активирам толкова много боклук да ме мрази и толкова много нормални хора да ги интересува какво искам да кажа!
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар