Първоначално изпратено от Специалист по всичко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Нашата основна задача е да не допуснем да оставим гражданите и ядрената ни централа без адекватна противовъздушна отбрана. Виждате, че на териториите на съседни държави падат дронове със заряди.
BGNES.BG
Радев: Стратегическите ни обекти не може да останат без адекватна противовъздушна отбрана
Този, който вземе решение за предоста
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеМного голям залог на управляващите. Предстои да видим дали акцията е била добре организирана, изпипана законово и със солидни доказателства, или ще създадат още по-голямо напрежение към себе си в и без това напрегнатата обстановка.
Но силно се надявам да са намерили прокурор, който да повдигне обвинение.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Да вкараме още една теория на конспирацията
Ясно е, че в правителството си има лобита - про кирчово и про президентско. Янев се определи ясно и загуби поста си.
За Рашков не знаем от кои е и дали е самостоятелен играч, дали играе за кирчо или за президента. И дали наистина имат нещо или просто правят показна акция с цел някаква ПР (било положителен или отрицателен).
Та има вероятност да играе за президента и от там да са му подшушнали баш сега да опандизи Баце. Което ще добави още една криза към съществуващите дето правителството да се "бори" (според мен то е развяло бял флаг отдавна) и допълнително ще раздели обществото и по тая тема. Отделно ще вкара още недоверие от типа "Колко по-важни неща има, тея се занимават с арести, той си е тука - няма да избяга. Тея определено и за чеп за зеле не стават".
Те си знаят, ама ние не знам и само гадаем, та затуй да си вкарам и аз 2-те стинки в теориите.
- 1 like
Коментар
-
Снощи започна профилактиката за бай Ставри..
"Репресия е когато студентите ги бият зад колоните на Народното събрание. Репресия е когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада. Това е репресия. Снощи имаше ли такива кадри - не, защото полицията си върши работата по закон", каза Василев.
NOVINI.BG
Асен Василев разкри за ареста на Борисов: Разследването е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лева - Политика - Новини Бг
Novini.bg - Актуалните новини - новините от днес и последни новини от България и света. Информация за най-важните събития в сферата на политиката, шоубизнеса, спорта и ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Е.КЪНЕВ
В парламента обвиниха от БСП депутатите на ГЕРБ в съпричастност към деянията на лидера си и те набързо преминаха от викове “Оставка” с тропане по банките към опит за физическо сплашване на оратора.
Когато човек гледа толкова голи и ниско остригани глави накуп може да се ужаси от нашата политическа представителност.
Особено впечатление ми направи известен депутат, бивш министър - който лично искаше сметка за включването му сред корупционерите.
Като на лента ми мина през главата разказ на мой приятел - шеф на голяма компания доставчик на държавна организация, която този депутат оглавяваше преди да стане министър. Та иска той среща с моя приятел, който си мисли, че сигурно ще настоява за отстъпки от цената на доставката. И бил поразен, когато въпросното лице го помолил да се …увеличи цената, а горницата да си я…делнат.
Бай Ганю е по-жив от всякога.
Впрочем, един негов наследник в предходен парламент преди време беше добре илюстрирал поведението на тропане по банките, тогава на БСП, при негова реч от трибуната:
“Аз мисля, г-н председател, че ако тропаха с главите си - щеше да има по-голям ефект!”.
Днес обаче и същият герой е забравил за какво се е борил, седнал на софрата.
- 1 like
Коментар
-
Асен Василев обясни, че се действа по сигнала на Васил Божков.
DNEVNIK.BG
Арестите на бивши управляващи: Асен Василев съобщи, че разследването е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лева
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е в ареста от снощи. Задържането е по полицейско разследване за 24 часа.
Коментар
-
Преди година Божков заяви, че е бил изнудван от Борисов и е предавал пари за „такса спокойствие“ на Севделина Арнаудова и Горанов. Вчера хазартният бос обяви, че е дал показания пред европейската прокуратура.
VEVESTI.BG
Бойко Борисов разследван за изнудване на Васил Божков
При обиските в дома на Севделина Арнаудова – ПР на Бойко Борисов, която също е арестувана, полицията е търсила доказателства за връзката ѝ с бившия финансов минист....
Коментар
-
В. ПАНЕВ
Не се съмнявам, че може да има основания за задържането на Бойко Борисов, знаем как се усвояваха еврофондове през годините, там корупцията беше норма. Никой не трябва да бъде „по-равен“ от другите, но и всеки трябва да има право на справедлив съдебен процес. Това е в основата на правовата държава.
Обявяването на форсмажор крие огромни рискове при неясни ползи. Вижте Полша с близо 2 млн бежанци и доста по-сериозни стопански и всякакви други отношения с Украйна. Там форсмажор няма. Това може да отвори огромна порта за злоупотреби и в крайна сметка е риск за пазарната икономика. Представете си, че сте купил апартамент на зелено, платили сте половината от цената и чакате строителя да го завърши. Ами той може да се позове на форсмажора и да ви поиска с 30% повече, защото заради войната цената на арматурното желязо и на алуминия е скочила. Това е страхотен риск за доверието в стопанските отношения. А ако няма доверие, няма и икономика, няма и доходи.
Говорих с някои от водещите ни износители в Украйна, Русия и Беларус. Ами имат проблеми, пазарът в Русия е тотално затворен, плащанията изостават, но не мрънкат и не се оплакват.
Форсмажор сега може да има за случаи, когато държавата е отговорна и се меси в пазара. Ето например износа на зърно, който практически е блокиран, но доколкото знам няма официално решение за това. Ако си подписал договор за износ в Германия, но сега не можеш да го изпълниш, тогава наистина не би трябвало да си отговорен за това. Но това са частни случаи, които не могат да служат за определяне на правило. България не е във война слава богу и няма да бъде. Въобще такива силни думи плашат компаниите, отнемат от сигурността на икономиката ни. И водят до хаос. И смятам, че политиците, особено управляващите, трябва три пъти да мислят и един път да режат.
Цялото участие вижте тук: https://bit.ly/36s3nf0
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
500г робство си казват тежката дума.А и страхливи роби по принцип са малодушни,слаби индивиди.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Да добавя С300 да замине, когато имаме доставени американски, британски или др натовски аналози.
Така и така това оборудване в НАТО няма кой да ни го сервизира и подържа. Да дават нови системи и да взимат старите.
Модернизация на въоръжението. Поляците и словаците съм убеден, че такова условие са поставили.
- 1 like
Коментар
Коментар