IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Стига сте ми преиначавали думите.Никъде не съм писал, че работи в Германия ,а че кара стаж там, докато следваше. И цял живот е работил в България.Още отначало почна с висока заплата и го осигуряваха на МОД.
    Останах в впечатление че работи в германия, сори

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Я пак че не разбрах, може ли връзка къде може да се провери това нещо. Карам по спомен, но пенсиите се "броят" мисля след 2009г/ не съм сигурен за годината. Дотогава ти приемат само времето за стаж- какво си работил, на колко си се осигурявал- няма абсолютно никакво значение. Преди месец някой беше писал във фейса че за 18г му изчислили че трябва да вземе около 110-150лв пенсия, псуваше много яко българското пенсионно.
      Трябва да си вземеш първо от НОИ индивидуален номер, нарича се ПИК.След това влизаш в Интернет страницата на НОИ и там има данни за пенсионното ти осигуряване до момента. Вижда се колко години осигурителен стаж имаш и каква пенсия би взел в момента ако можеше да се пенсионираш. А ако искаш да знаеш приблизително колко пенсия ще вземеш като се пенсионираш може да провериш на едно и също число два поредни месеца и да видиш с колко е нараснала евентуалната пенсия ако можеше сега да се пенсионираш. При мен разликата е 20 лв месечно.Сметни колко месеца ти остават до пенсия ,умножи ги по 20 и ги събери със сумата, която би получил ако можеше сега да се пенсионираш. Има и изчисления колко ще ти е пенсията ако прехвърлиш вноските от частният фонд в НОИ.
      Иначе тоя,който псува явно се е осигурявал на МРЗ.Или може да е регистриран като земеделец-те се осигуряват на 1/4 от МРЗ.
      Last edited by Vergil1975; 26.01.2023, 15:14.

Коментар

За първи път чувам че в германия има максимум, то и минимум няма де. Ако работи в германия твоя човек няма как да е осигуряван в бг. Всъщност може- ако работи за бг посредническа фирма- те бяха длъжни да осигуряват на максимума едно време, сега не знам как е. Аз също имам такива осигуровки- по спомен ме бяха осигурявали на около 3000лв, в германия ми плащаха 7,50 евро на час
        Стига сте ми преиначавали думите.Никъде не съм писал, че работи в Германия ,а че кара стаж там, докато следваше. И цял живот е работил в България.Още отначало почна с висока заплата и го осигуряваха на МОД.

Коментар

На колко си години бай митьо- тъй като ти чета писанията съм сигурен че гласуваш за дб. Колко суровини има швейцария? Ами япония? Ами китай?Да ти обясня ли че от всичкия внос в цяла азия на желязна руда китай взема около 40%, а останалите 40% отиват в япония- каква изненада а??Ами тайван какви залежи има- ами че тайван внася пясък- да пясък за изработка на чиповете и платките и в инвестора имаше поне 2 статии как китайците забранили износа на пясък и сега щели да се вдигнат цените на чиповете. Относно земята- по демонокрацията към която искате да ни заведете- говедария със селско стопанство се занимават около 4% от населението. За какво ти е тази земя ако няма да я обработваш
          То туй не е като да въртиш геврека....тези изброените имат високи технологии...при нас беше само грандомания и руско качество. Се пак сме в инвеститорски форум....ако имаше нещо като хората, щяха да го приватизират западните компании. Единици ставаха за нещо....всичко друго на скраб.

П.П. За ДБ студено. Тея са милиционер, роднина, милиционер, роднина....

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

А колко е ръста в другият лагер....накрая се видя-ФАЛИТ. И полза каква от безмислените заводи...без суровини за тях? А са ни взели най-ценното за българите....национализираха земята, откъснаха ни от корена, който ни правеше НАРОД. Отделно колко са отмъкнали руските крадци....за всичко сме си платили двойно.
            На колко си години бай митьо- тъй като ти чета писанията съм сигурен че гласуваш за дб. Колко суровини има швейцария? Ами япония? Ами китай?Да ти обясня ли че от всичкия внос в цяла азия на желязна руда китай взема около 40%, а останалите 40% отиват в япония- каква изненада а??Ами тайван какви залежи има- ами че тайван внася пясък- да пясък за изработка на чиповете и платките и в инвестора имаше поне 2 статии как китайците забранили износа на пясък и сега щели да се вдигнат цените на чиповете. Относно земята- по демонокрацията към която искате да ни заведете- говедария със селско стопанство се занимават около 4% от населението. За какво ти е тази земя ако няма да я обработваш

Коментар

Не е дете, на когото трябва, а е нашенче от село,завършил с отличие ТУ,специалност "ДВГ"и немска гимназия .Още в университета беше ходил да кара стаж във фирмата в Германия по някаква програма. Що си мислиш, че такъв човек не е още отначало осигуряван на максимума.
              Иначе аз от НОИ съм доволен. Както се очертава живот и здраве ще взема прилична пенсия.
              За първи път чувам че в германия има максимум, то и минимум няма де. Ако работи в германия твоя човек няма как да е осигуряван в бг. Всъщност може- ако работи за бг посредническа фирма- те бяха длъжни да осигуряват на максимума едно време, сега не знам как е. Аз също имам такива осигуровки- по спомен ме бяха осигурявали на около 3000лв, в германия ми плащаха 7,50 евро на час

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Абе да ти кажа мноооо добре са ни ограбвали. По 10% ръст всяка година. 1000 БЪЛГАРСКИ завода, 3000 язовира .. сал бомбажа вземаше СССР.
                Сега за 35 години - 1000 блока дето се разпада дзолацията им и туй то останалото ПРОДАЖБА и КРАЖБА на това което не е построил комунизма
                1000 завода само в мечтите- мисля че бг посреща 10.11. 1989 с около 3600 завода, като за нуждите на бг са били необходими около 800-900- всичко останало е отивало за износ

Коментар

Иначе може да си провериш в сайта на НОИ пенсия в какъв размер би получил ако можеш да се пенсионираш сега и с колко нараства всеки месец. Моята нараства с по 20 лв на месец.
                  Я пак че не разбрах, може ли връзка къде може да се провери това нещо. Карам по спомен, но пенсиите се "броят" мисля след 2009г/ не съм сигурен за годината. Дотогава ти приемат само времето за стаж- какво си работил, на колко си се осигурявал- няма абсолютно никакво значение. Преди месец някой беше писал във фейса че за 18г му изчислили че трябва да вземе около 110-150лв пенсия, псуваше много яко българското пенсионно.

Коментар

Абе да ти кажа мноооо добре са ни ограбвали. По 10% ръст всяка година. 1000 БЪЛГАРСКИ завода, 3000 язовира .. сал бомбажа вземаше СССР.
                    Сега за 35 години - 1000 блока дето се разпада дзолацията им и туй то останалото ПРОДАЖБА и КРАЖБА на това което не е построил комунизма
                    А колко е ръста в другият лагер....накрая се видя-ФАЛИТ. И полза каква от безмислените заводи...без суровини за тях? А са ни взели най-ценното за българите....национализираха земята, откъснаха ни от корена, който ни правеше НАРОД. Отделно колко са отмъкнали руските крадци....за всичко сме си платили двойно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Анджък де, аз какво казах - системата ни е прекалено социална и пенсиите са високи. Да си жив и здрав да си ги харчиш, когато му дойде времето - като гледам ника ти, си 4 години по-възрастен от мен
                      Ще жънеш, каквото си посял. В случая ще получиш пенсия в зависимост от вноските си.Затова ти казвам, че като вдигат МОД расте и бъдещата пенсия.
                      Иначе благодаря за пожеланията и ти пожелавам подобно и на теб.

Коментар

Не е дете, на когото трябва, а е нашенче от село,завършил с отличие ТУ,специалност "ДВГ"и немска гимназия .Още в университета беше ходил да кара стаж във фирмата в Германия по някаква програма. Що си мислиш, че такъв човек не е още отначало осигуряван на максимума.
                        Иначе аз от НОИ съм доволен. Както се очертава живот и здраве ще взема прилична пенсия.
                        Анджък де, аз какво казах - системата ни е прекалено социална и пенсиите са високи. Да си жив и здрав да си ги харчиш, когато му дойде времето - като гледам ника ти, си 4 години по-възрастен от мен
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

С допълнително от фирмата - може. С държавното задължително - абсурд. И изключително много ме съмнява да е почнал на максимума, освен ако не е дете на когото трябва де, ама тогав акинти не му трябват. Да не говорим, че максимумът беше към 500-600 лева през 2000-та, когато започна осигуряването по втория стълб., За ноЙ е друга тема и е дълга и широка. Говорили сме го много пъти - държавата те стимулира да я лъжеш, особено тези с минимума. Ако си на минимума или максимума, най-добре е да си държиш парите по партида, във всички други случаи е по-добре да ги превдеш на ноЙ. Шибана работа

Коментар

Ами 24 години,откакто е почнал работа го осигуряват на максимален осигурителен доход.Все пак работи за много сериозна автомобилна компания на ръководен пост.А може и да им правят и допълнително пенсионно осигуряване от фирмата.
                            Иначе може да си провериш в сайта на НОИ пенсия в какъв размер би получил ако можеш да се пенсионираш сега и с колко нараства всеки месец. Моята нараства с по 20 лв на месец.
                            С допълнително от фирмата - може. С държавното задължително - абсурд. И изключително много ме съмнява да е почнал на максимума, освен ако не е дете на когото трябва де, ама тогав акинти не му трябват. Да не говорим, че максимумът беше към 500-600 лева през 2000-та, когато започна осигуряването по втория стълб., За ноЙ е друга тема и е дълга и широка. Говорили сме го много пъти - държавата те стимулира да я лъжеш, особено тези с минимума. Ако си на минимума или максимума, най-добре е да си държиш парите по партида, във всички други случаи е по-добре да ги превдеш на ноЙ. Шибана работа
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

Същото е Бота, преди 45г ни грабеха руснаците....но сега живеем по-добре. Най-малкото видЕхме свят, без да ни тормозят да пишем доноси.
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Ние, а и ЦЯЛА източна европа (бившите СОЦ страни) НЕ СА нетен реципиент. НИЕ СМЕ ЖЕСТОКО ОГРАБВАНИ 30 години - и ресурси и хора и парични потоци.
                                От БЪЛГАРИЯ поне 10 МИЛИАРДА годишно изтичат към западните крадци - БАНКИ, мобилни оператори, енерго, нефтохим, 2-та маришки теца, златодобивните и медо също и т.н. + още 10 милиарда от наши КРАДЦИ демоНкрадци
                                Същото е Бота, преди 45г ни грабеха руснаците....но сега живеем по-добре. Най-малкото видЕхме свят, без да ни тормозят да пишем доноси.

Коментар

Working...
                                X