IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Lena Borislavova

    Вотът на недоверие се твърди да е по икономически причини:
    Външни инвестиции за първите три месеца на 2022 година - 883 милиона евро.
    Това е при управлението на Продължаваме Промяната


    Ето ги данните за външните инвестиции през 12-те години управление на ГЕРБ
    2021 - 244 милиона
    2020 - 647 милиона
    2019 - 431 милиона
    2018 - 53 милиона
    2017 - 324 милиона
    2016 - 370 милиона
    2015 - 730 милиона
    2014 - 230 милиона
    2013 - 467 милиона
    2012 - 599 милиона
    2011 - 10 милиона
    2010 - 122 милиона

    Във всяка една от предходните 12 години чуждите инвестиции са били в пъти по-малко
    от чуждите инвестиции през първото тримесичие тази година.

    Коментар


    • Lena Borislavova :

      • Май 2021 - Кирил Петков като служебен министър започва битката за държавната Банка за развитие (ББР), която под ръководството на ГЕРБ раздава 2 млрд. лв. на 8 съмнителни компании с неясни бизнес цели и при невнятно добри непазарни условия, вместо да подпомага малки и средни предприятия, както е длъжна по закон;
      • Юли 2021 - вписан е новият надзорен съвет на ББР (въпреки протакването на БНБ, въпреки неоснователното оспорване в съда от страна на бившето ръководство на банката, въпреки заканите).
      • Януари 2022 - след извървяване на всички съдебни фази от Търговски регистър успешно са отписани старите членове на надзора на ББР. Да, чак тогава …
      • Първо тримесечие 2022 - ББР излиза на печалба; отпуснати са 81 нови кредита и лизингови сделки на малки и средни предприятия.
      • 12 месеца … Точно толкова време отнема битката от край до край за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България.
      • А сега си представете битката за цялата държава … 6 месеца?! Дали?
      • Едва ли …
      • Междувременно… по казуса с 8те придворни компании и ББР:
      • Старите големи кредити на въпросните 8 компании … е, без изненада - изпадат в неизпълнение, т.е. няма #КОЙ да върне онези 2 млрд. лв.
      • Наказани няма…
      • Прокуратурата се е “самосезирала”, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката.
      • Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение.
      • Нищо, човек се учи, докато е жив, хеле ако си жена!
      • И така … почти година по-късно битката не е само за ББР, а за цялата държава. Битката е за това дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се “уредим” по-добре или поне ще “накажем” тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствието…
      Да успокоя “доброжелателите”, #промянатапродължава и целият отбор сме единни и по-мотивирани от всякога!

      Коментар


      • Кирил ПЕТКОВ, 22/6/2022 :
        • Беше чест за мен да водя правителство, което беше свалено от Пеевски, от Борисов, от Слави Трифонов, от Копейкин и Митрофанова.
        • Този вот е една малка стъпка от един много дълъг път. Ще продължим да отвоюваме държавата си, така че един ден България да бъде успешна европейска държава - без задкулисие и без мафия.

        Коментар


        • Milen Mateev

          "Без нито едно правно основание, Никола Минчев беше отстранен от поста си.
          Въпреки множеството правни основания, Иван Гешев остава на поста си.
          Адмирации на трите храбри жени - Надежда Йорданова, Атанаска Дишева и Олга Карелска, които се изправиха срещу бруталната арогантност и дебелокожие на главния прокурор.
          Ако не се възмутите и не дадете подкрепата си за всички , които се борят за независимо правосъдие, ще продължим да си имаме унизителен и мижитурски ВСС и недосегаем и безочлив главен прокурор.
          Изборът е ваш."

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Мерси, ПП
            Финансови резултати на групата БДЖ
            R].
            Хеле пък на бдж-то му еб...... майката по всички вестници и всички анализатори. Човека-автобус знае само действие събиране

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Мерси, ПП
              СКАНДАЛЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ НА ЗАМ.- МИНИСТЪР АНДРЕЙ ЦЕКОВ. РЕКЕТИРАТ ОСТАНАЛИТЕ И ПЛАЩАТ САМО НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДРУЖЕСТВА. РЕКЕТИРАНЕ НА СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ ЗА „РЕСТО“. КУХИ ФИРМИ – ПОЩЕНСКИ КУТИИ ЗА УСВОЯВАНЕ НА ЕВРОСРЕДСТВА

              https://afera.bg/скандален-конфликт-на-интереси-на-зам/

              „Зам.-министърът на финансите и личен приятел на Кирил Петков и Асен Василев – Андрей Цеков, се е вживял в ролята на рекетьор!“. Това е друго разкритие, което оповести на 27 юли сайтът Alarma.bg , позовавайки се на бизнесмен от строителния бранш, помолил за анонимност. Предприемачът разкрива, че Андрей Цеков е бил служител „Главболгарстрой” и се възползвал от познанството си с всички важни в сектора, за да ги изнудва да връщат „ресто” от спечелените обществени поръчки.

              Любопитен въпрос е на базата на каква експертиза именно 49-годишният Андрей Цеков бе назначен за зам.-министър на финансите? Освен, че е семеен приятел и бизнес съдружник с Кирил Петков и Асен Василев.

              ПРОДЪЛЖАВАТ ИЗМАМАТА !!!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Мерси, ПП
                Сигурен съм, че те радват. Както си заявявал в десетки постове, ти не си българин и презираш българите. Нормално е да подкрепяш всичко анти-българско.

                Коментар


                • Декларация от името на #ПродължавамеПромяната
                  “Уважаеми г-н председател,
                  Уважаеми народни представители,

                  Има една дума, от която ГЕРБ бяга като дявол от тамян.
                  Тя е отговорност.
                  Когато пътищата са в тежко състояние след 12 години управление, ГЕРБ и техният вожд хукват да броят дупки, вместо да се смирят и извинят.
                  Когато енергетиката е в хаос, а некачествени ремонти вадят мощности от строя, те казват – ето, новите управляващи са виновни, сякаш енергетика, която се унищожава 12 години, може да се изгради отново за шест месеца.
                  Държавната хазна с години се източваше, защото парите потъваха в аванси за несъществуващи магистрали, в незаконно строителство, в сакове, чекмеджета или луксозни имоти, неизгодни договори, в сектори без реформи, докато задлъжнялостта на болници, общини, държавни предприятия се увеличаваше.
                  Когато за месеци постигнахме рекордна събираемост, когато започнахме да спираме кранчетата на мафията, от ГЕРБ се уплашиха...и внесоха абсурдния си вот на недоверие.
                  Вот на недоверие за финансова политика, която германският министър на финансите описва по следния начин –
                  "Солидните ви финанси са вдъхновение за всички нас".
                  Тази седмица излязоха и данните, които сложиха окончателната присъда на този безпочвен вот – а именно, че излишъкът в бюджета е над 1 милиард лева.
                  Когато стана ясно, че средствата по Плана за възстановяване и устойчивост намаляват с около 1 милиард лева, от ГЕРБ отново подскочиха – с поредната лъжа.
                  Този път Бойко Борисов обяви, че Планът бил „провален“ и отправи обвинения в „некадърност и безотговорност“.
                  Да, господинът НИКОГА не е носил отговорност за своите провали. Той само ги прехвърля на някой друг и винаги обича да излиза сух от водата...за сметка на българския народ. Но и на народа му омръзна да плаща сметките на Борисов и затова го свали от власт – два пъти!
                  Финансовата корекция, да уведомим отново българските граждани, е по правната рамка на Механизма за възстановяване и устойчивост, гласуван през февруари 2021-а година в ЕС. Подкрепена и гласувана от правителството на Борисов. Това е Бойко Борисов. Човекът с чекмеджето.
                  Извинявайте, господа и дами от ГЕРБ, че хората ви свалиха от власт, за да имаме по-голям икономически растеж.
                  Колкото до корекцията в нашия План по механизма, договорен от вас, тя означава едно – икономическите показатели на България са по-добри от средните за ЕС. Икономическото ни възстановяване е по-бързо...когато вие сте в опозиция.
                  Крайно време е да поемете отговорност. Поне за една от вредите, които сте нанесли на България.
                  Нека гражданинът Борисов да се яви в Народното събрание, за да обясни действията си, заедно с бившия си вицепремиер по европейските фондове – Томислав Дончев. Или да се извинят за разпространените лъжи.
                  Остават интересни въпроси. Ще продължаватг ли да застрашават ГЕРБ целия ресурс по Плана, както направиха с блокиране на работата на Народното събрание с новото си мнозинство през миналата седмица?
                  Ще подкрепят ли реформите, които сме се ангажирали да осъществим, за да се осъществи Плана за възастоняваве и устойчивост?
                  Или целта им е друга? България да се върне в блатото на корупцията, нагласените схеми и частните митници.
                  Истината ще стане ясна, когато дойде ред на гласуванията тук – в тази зала. Когато трябва да гласуваме промените в Закона за обществените поръчки, в Закона за противодействие на корупцията, промените в нормативната уредба за подаване на сигнали за нередности и всички останали законодателни инициативи, които предстоят.
                  Времето е малко, а задачите са много.
                  По делата им ще ги познаете. И по гласовете им в залата.”

                  Коментар


                  • Коментар


                    • Мерси, ПП Lena Borislavova

                      "Колкото и да не му се иска, Гешев ще трябва да се отчита пред Народното Събрание на Република България и да получава указания оттам. И то на всеки 3 месеца!
                      Стъпка по стъпка към прозрачност и отчетност на главния прокурор.
                      Предстои публикуване и на ЗИД ЗСВ за търсене на отговорност от главния прокурор за извършени от него престъпления."

                      Коментар


                      • Мерси, ПП
                        Очевидно, когато фирмите не са рекетирани и въпреки инфлацията успяват да работят и реализират продукцията си!

                        Коментар


                        • Мерси, ПП Иван Христанов

                          "Сигналите за Капитан Андреево за Прокуратурата, ГДБОП и ДАНС са готови и окомплектовани. Има още няколко дебели тома документи, но не мога да ги вдигна.
                          Европрокуратурата също ще получи екземпляр.
                          Документацията рисува картина на схемаджийство на най-високо ниво, чиято цел е била да пренасочи огромни ресурси в полза на клика от няколко души за сметка на обществените интереси."

                          Коментар


                          • Мерси, ПП
                            България ще има спешна медицинска помощ по въздух. Последна по време в ЕС, след години чакане и оправдания защо не може да стане. Е, ще стане - чисто нов оператор; 6+ 1 хеликоптера, финансирани по плана за възстановяване и устойчивост; бърза медицинска помощ в т.нар. “Златен час”. Добре дошло бъдеще!

                            Коментар


                            • Мерси, ПП
                              Финансови резултати на групата БДЖ
                              • 2012, загуба от 31, 8 млн лева
                              • 2013 ,загуба от 10,6 млн лева
                              • 2014 ,загуба от 49,7млн лева
                              • 2015 , загуба от 33,9 млн лв
                              • 2016 , загуба от 22,7 млн лв
                              • 2017 , загуба от 17,6 млн лв
                              • 2018, загуба от 10,8 млн лв
                              • 2019, загуба от 16,4 млн лв
                              • 2020, загуба от 12,7 млн лв
                              • 2021, загуба от 37 млн лв
                              • 2022, първи шест месеца, ПЕЧАЛБА 13,2 млн лв
                              Оздравителната програма на железниците в България съвсем накратко включваше:
                              • (1) Създаване на работещ екип от експерти по управление. Привличане на международни експерти с опит за обществени договори за транспорт, концесиониране на гари и най вече свързване на различните видове транспорт в единна система
                              • (2) Подготовка за партньорство със Световната банка и Европейската банка за развитие и реконструкция относно развиване на железен път и подвижен състав отговарящ на европейските критерии за мобилност на населението и логистика на товарите.
                              • (3) Управление на приходите. Цел за 10 % покачване на приходите всяка година в петгодишен период. Тук първа мярка бе да се забрани даването на отстъпки за превоз на товари на нива различни от Министър. Поне докато не се уверим че корупцията на високите и средните етажи е драстично намалена. Срещи с товародатели за предоговаряне на цени за превоз.
                              • (4) Контрол на вземанията. Заповедта бе да се прекратят всички превозни договори с просрочени вземания от превозна дейност. Това стабилизира паричния поток на дружествата.
                              • (5) Управление на разходите .Цел за 10 % намаляване, всяка година за петгодишен период. Разбира се , индексирано. Тук основната икономия трябваше да дойде от съвместното използване на хора,машини, резервни части ,локомотивни депа и локомотиви.
                              • (6) Създаване на правна рамка и пътна карта за вливане на трите дружества в едно,за да се гарантира ефективното управление на разходите.
                              • (7) Потвърждаване на счетоводна система за отчитане на субсидиите по пътнически транспорт ,без да се позволява кроссубсидиране.
                              • ( Забрана за продажба на активи на предприятията. Подготовка за концесиониране на бази и дейности.
                              Поздрави на платените емисари.
                              Last edited by barbaron; 29.07.2022, 19:32.

                              Коментар


                              • Румен Овчаров: Цената на газа тази зима ще бъде 10 пъти по-висока, сметките ще са баснословни

                                Битовите потребители, които използват газ, ако не бъдат компенсирани тази зима, ще бъдат изправени пред баснословни сметки, защото цената на природния газ ще бъде над 10 пъти по-висока. Това каза в „Лице в лице“ бившият енергиен министър Румен Овчаров.

                                „Руският газ превзе България и Европа по една причина – той е по-евтин. Няма политически причини, поради които България да купува руски газ“.



                                И посочи: Всяка държава си има свой договор. “Газпром” не подават газ, защото ние не плащаме. Ние сме най-умни и най-богати, затова можем да си позволим това. България бе използвана като опитно зайче и с газа и с руските дипломанти. Всички други страни си плащат по схемата. България ще бъде осъдена. Накрая на годината “Газпром” ще предяви исковете.

                                „Ако се бяхме съгласили на условията на „Газпром“, цената на газа през месец май щеше да бъде около 110-120 лв. за мегаватчас. Със скъпите доставки на руски газ през гръцките фирми реалната цена беше 170 лв. за мегаватчас. За да не шокират българските потребители, я задържаха на 140 лв. за мегаватчас. Тоест само за месец май „Булгаргаз“ загуби 60 млн. лв. По същия начин цената бе задържана по-ниска през юни и юли. Тази за август ще бъде над 300 лв. за мегаватчас“, обясни бившият енергиен министър.

                                Разбирате, че цената щеше да е по-ниска. Колкото по-малко ни спасяват тези от ПП, толкова по-добре. Руският газ е по-евтин. По-голямата гъвкавост означава по-голяма стабилност и несигурност.



                                Диверсификацията води до нестабилност и повишени цени. Последните дни правителството се престара. Те забраниха износа на петролни продукти от България. А това над 70 процента от износа на “Нефтохим”. То трябва да работи на 15-20 процента. Голяма част от дизела се изнася в Украйна.

                                Сега се затваря износа за Украйна. Как ще изкараме зимата без гарантиран газ? На кой терминал ще отидат тези танкери? На каква цена идва азерския газ - на пазарна цена. Ако преди две години не бяхме променили договора с “Газпром”, щяхме да внасяме от “Газпром” на същата цена като азерския газ. Домакинствата ще бъдат изправени пред баснословни сметки. За болници и детски градини важи същото.

                                “Топлофикация -София” всеки божи месец ще има около 300 млн. несъбрани приходи. Булгаргаз е на практика фалирало дружество. То има задължения от над 500 млн. лева. И няма никаква гаранция, че ще имаме природен газ. Който живее в стъклена къща не се замеря с камъни. Не трябва да гледаме как да слугуваме на този и онзи.

                                Коментар

                                Working...
                                X