IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Metodi Baykushev е един от най-сериозните български адвокати изобщо. Особено в сферата на международните арбитражни спорове.
    Тук в прав текст ни казва, че поведението на служебните министри по темата за възможен србитраж с #Газпром е някакъв стъписващ абсурд, на границата между малоумие и предателство.

    Metodi Baykushev

    "Имам да кажа две неща:
    1. За първи път в живота си виждам, във връзка с предстоящ арбитраж, високопоставен човек на едната страна да казва, че ще го загуби. Трудно мога да опиша недоумението си. Това говорене е твърде опасно за българския интерес от юридическа гледна точка.
    2. Енергийният министър и другите служебни, които се изказаха по темата, трябва веднага да замълчат и никога повече да не си отварят устите на тема договора и арбитража с Газпром, без всяка думичка преди това да е одобрена от адвокатите, които работят по казуса. Това особено важи за представителите на Булгаргаз.
    Освен, разбира се, ако не държим да загубим над милиард евро заради тях.
    И за финал - Имаме нужда от държавници, които защитават България. Преди всичко."

    Коментар


    • Коментар


      • Ilian Vassilev

        Борисов днес отчаяно се мъчи да докаже, че никога не е бил за внос на руски газ и реактивиране на договора с Газпром. А от месеци громеше правителството на Петков, че не се съгласил да плати с рубли и търсеше нон стоп кусури за да натрупа актив с манипулации на тема "пак внасят руски газ" но с 30 процента по-скъп - с явното внушение, че е трябвало да внесем директно.

        След това тръгна да лъже че при Петков зависимостта от руски газ била по-висока. За това заболяване си има конкретен термин в психичните болести - делюзия.

        Преди Газпром да ни спре природния газ, сключеният от Борисовите хора в Булгаргаз договор ни докара до 90 процента зависимост - от тази "кота" бе нанесен удара на Газпром със спирането на природния газ Има достатъчно основания да се предполага, че Борисов използва контактите си по линия на Турски поток - приближените на Путин които осъществяваха совалки между Москва и София, за да се възползва от внезапното прекратяване на доставките на природен газ, с цел извличане на политически дивиденти от рязкото спиране на газ с цел сваляне на правителството. Пратениците на Путин вероятно са използвали главния си коз, че спирането на доставките, означава спиране на плащането на комисионни.

        Но стана чудо - Борисов така и не успя да блокира физическите доставки на достатъчно количество алтернативен газ за да няма спрени производства и ощетени потребители. За това се прехвърли върху демаготия на тема надплащане за руски газ - скъпия газ.

        Но най-големият му проблем и на енергийните хора около него, че в агресията срещу правителството на Петков, настъпи и интересите на САЩ и ЕК, които бяха договорили доставката на Шениер за седемта карга, за да спасят България от шантажа на Москва. ББ толкова много мрази Петков, патологично, че намрази и Шениър. Една дума не каза в подкрепа на сделката, напротив. И сега насади на пачи яйца и служебното правителство.
        Очаквайте в скоро време допълнителни разкрития за опитите на Борисов да договори заобикаляне на европейските санкции през Турция.. И там стъпи накриво.

        Не случайно Бърд извади историята с
        разследванията на американското МФ (групата по закона Магнитски)
        на енергийното острие Добрев и на финансовото консилиере на Борисов Горанов.

        Ще ги гази мечка. Скоро. Изборите няма да ги спасят.
        ГЕРБ е толкова зависим от комисионните от Газпром, че се налага
        да преминават червени линии, начертани от Вашингтон и Брюксел.
        И за това се плаща

        Коментар


        • В ерата на тоталната информация/дезинформация все още има хора, които отказват да назоват агресията агресия, отказват до подкрепят жертвата, украинския народ, всячески се стремят да съдействат за спечелването на войната от Русия. За това не даваме оръжия и купуваме нефт и газ - за да финасираме войната на Путин с надеждата, че той ще я спечели и така ще укрепи позициите на неговите привърженици у нас - от Копейкин, през неговия спонсор Борисов до явния русофил Радев.

          И тук идвам до най-важното, това което ви внушават, че у нас въпросът за самоопределението е решен с членството ни в ЕС и НАТО. Не, не е решен и фактът че атлантизмът ни е от хибриден тип, смесен ерозиращ полутип, е безспорен. Защото под неговата фасада вегетират политики и политици, които още борят империалистичесикя и гнил Запад, макар да ползват неговите блага и свободи. Тези агенти на руско влияние зависят за кариера, живот и благоденствие, от материалната свързаност с Русия и отрицанието на ЕС и НАТО - Путиновия режим. Финансовите потоци към Русия и обратно към България, които възпроизвеждат корупция,

          В условията на относителен мир, това противоречие някак успяваше да мимикрира в общия контекст, но войната го изостри до краен предел, а с него и противопоставянето в българското общество.

          Вече имаме финансирана и подкрепена от "европейски атлантици" от ГЕРБ партия Възраждане, която открито зове за излизане от ЕС и НАТО.
          Имаме партии, които определят наличието на руски газ като неотменно условие за балансирана политика, независимо от конкретните финансови и геополитически параметри. Нещо повече, внушават ви, че е нормално да съвместяваме корупция и евроатлантизъм, както и че има евроатлантическа толератност към действията на агентите на руските служби, които взривяват и убиват на българска територия. Или че да не въвличаме във войната в Украйна означава да финансираме Путин и да не даваме оръжие на жертвата.

          Трябва да бъде ясно - от тези избори зависи, дали ще дадем предимство на псевдоверсията на евроатлантизъм, под чието крило вегетират радевщината, борисовщината, пеевщината, или ще се изтръгнем от матрицата, която ражда благоденствие за малцина, и бедност и емиграция за мнозинството.

          Не, дами и господа, цивилизационният избор е точка номер едно в тези избори и декларациите, че всичка са "за" е просто демамогия. Защото
          с ГЕРБ на власт не можете никога да стигнете до Шенген
          и вярвайте не е само частната митница на границата ЕС.

          С политическата подкрепа на нашите съюзници от ЕК и САЩ бяха договорени 7 /можеше и повече -13 карга/, на условия, които Гърция няма и те бяха отказани с фалшиви предлози именно защото са евроатлантическа помощ за освобождаване от зависимост то Русия. Ето това е самопределение в полза на азиатския вектор, на демагогията, и на хаоса. И най-лошото не е зад гърба ни, а напротив, предстои с обединените и синхронизирани усилия на Борисов и Радев. Те никога няма да постъпят честно и да кажат че искат като Възраждане да извадят България от НАТО и ЕС, но ще го направят тихо, постепенно, под сурдинка, докато се усетите и ще бъдем отново париите на Европа. Дългосрочните последствия на откъсването на България от вътрешния кръг и центъра на политиката на ЕС и НАТО означават само едно - колкото по-близо на Русия, толкова повече бедност и безпътица ще има у нас.

          Докато избираме политици, които не споделят ценностите на обединена срещу Русия Европа и докато Радев и Борисов са на власт няма да ни повярват. За това няма да ни дават европейски пари, нито ще ни канят на масата, когато се решава съдбата на Европа. Забележете, че европейските и американските служби споделят най-малко информация с нашите служби, именно защото шефовете им са назначени от Борисов и Радев и опасността от изтичане на информация към Русия е огромна. Или не си спомняте за скандалния случай с военна полиция, която допусна руските дипломати шпиони до F-35? Или че в момента Радев преговаря за връщане на агентите на руските служби като дипломати? Или неразкритите от нашите служби агенти на ГРУ, които участваха в неуспелия опит за преврат в Монтенегро, агентите които се намесиха в РСМ за да ни скарат и разделят.

          За това са изборите, да се самоопределите - отново на опашките за визи /защото кренът към Азия неминуемо ще доведе до това/ ЕС ще наложи строги ограничения за издаването на визи за руски граждани/, а ние отново ще се опитаме да заобиколим тази забрана и ще бъдем поставени на трупчета. А българските олигарси, които правят стотици милиони от заобикалянето на европейските санкции?

          Коментар


          • Peter Boyadjiev

            Наглоста и дебилщината на корумпираното правителство на Радев, назначено от Митрофанова, премина всички граници. Искало да внася руският газ, който Русия ни дължи по договорът, а го спря, защото иначе Русия щяла да ни осъди за неустойки. Ама тези наглеци се опитват да вземат за дебили и тези българи, които не са такива. Къде видяхте съд който да осъди страна на ЕС, за това че Русия не спазва договорите си, на поразия, в цяла Европа с изключение на Унгария, Австрия и Сърбия. Истината е, че търсят начин да дадат аргументи на Русия да не може България да я осъди за неустойки, защото ние си спазваме договорът, а Русия го нарушава. Подлото национално предателство на Радев надмина дори и това на МУТРАТА Борисов, който разбира се, се спотайва по темата за арбитражът. Ами как да не се спотайва. Нали той помогна на Русия да ни осъди заради Румен Овчаров и да ѝ платим 1 милиард лева за онези ламарини които ръждясват там някъде около Белене. Ех тези националнипредатели надминаха и онези комунистическите от преди 1989 година.

            Коментар


            • Biliana Ambareva

              Това, на което разчита пропагандата е невежеството. Благодарение на него тя цъфти, че и връзва по нашите ширини. Най-тъжното е, че истината и ДОКАЗАНИТЕ исторически факти се приемат от невежите като променяне на историята.

              В руско-турската война няма как да са загинали 223 000 руснаци за България, защото цялата армия е 180 000. В Русско-Турската война Русия дава 11 900. Това са данните от военно-медицинския отчет на Дунавската армия - руски източник!

              Русия нищо не плаща за нашето Съединение! Опрощава репарациите, които трябва да и плати Осмаската Империя, която пък никога не ги е плащала! Всъщност единствено ние сме тези, които плащат на Русия за тази война. От любов към кам нас, след като ни освобождава, Русия ни натоварва с огромен за държавата ни дълг, с цел да ни контролира. Нищо, че без нашето опълчение и доброволците щеше да изгуби войната.

              Последната легенда в този пасквил е най-малоумна и отявлена лъжа! Сталин предлага на Турция да вземе Бургас, защото само пристанище Варна на нас ни стигало, ако ни нападне за да ни изкара от Оста. Факт, доказан със стотици архивни документи - СССР, САЩ и Англия постоянно подканват Турция да се намеси във войната като нападне България, на което предложение Турция винаги отказва! Тя НИКОГА не е имала териториални претенции към България, нито по време, нито след приключването на войната!

              Коментар


              • "Бойко Борисов може да се откаже от участие в предсрочните избори на 2 октомври. Причината се крие в очаквани разкрития на чужди служби за известни български политици, бизнесмени и магистрати в края на септември. Публичното разкриване на беззакония, извършени от въпросните лица неминуемо ще повлече и Борисов, който бе премиер в продължение на десет години.

                Именно в този период са се извършвали безобразия и потъпкване на закона, в които няма как да не е замесен и той. Това разкриха пред Фрог нюз дипломатически източници и такива от служби за сигурност извън България."

                Прочетете целия материал тук:



                https://mobile.frognews.bg/article/251640/

                Коментар






                • debati.bg
                  Емануил Йорданов за ДЕБАТИ: Около 97% от служителите в МВР са назначени от ГЕРБ

                  Коментар






                  • vestnikutro.com
                    Втори доклад уличи Кристалина Георгиева в корупция - ВЕСТНИК УТРО

                    Коментар


                    • Нови лъжи на Мутрата , комунист и крадец..Колко данъци плати Нефтохим по времето на Борисов..





                      novini.bg
                      ГЕРБ:"Лукойл" подлежеше на системен контрол в правителствата на Борисов - Политика - Новини Бг

                      Коментар


                      • andi откога истината е НЕПРИЕМЛИВА.
                        НА тюфлеците сме поверили да ни охраняват. Те не могат за собствения си живот да се погрижат щели гражданите и държавата да пазят.
                        Това е тъжната и жалка истина. Колкото е жалко че са загинали толкова НЕЛЕПА е смъртта им, като някакви 10г хлапаци простотии правят "полицаите".
                        И после каналджиите им били виновни, нещастните мигранти, слънцето, вятъра ....
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • ЕВГЕНИ КЪНЕВ

                          Груба сметка за цената на 12 години герберски евроатлантизъм:
                          1. АЕЦ Белене - 1.2 млрд лв загубено дело плюс поне 800 млн заради възстановяване на проекта
                          2. Турски поток - 3 млрд лв
                          3. Непоискани трансграничните такси за Трансбалкански газопровод заради Турски поток - 2 млрд лв
                          4. Предоставена от ЕК, но непотърсена от Газпром компенсация за над 2 млрд лв
                          5. Забавен интерконектор с Гърция - поне 2 млрд лв
                          6. Нарочно забавена модернизация на армията, за да се поддържа ремонта на руски самолети в Русия - поне 1 млрд лв
                          7. Пропуснати ползи от сделката за БТК, където държавата не упражни своя контрол при продажбата й на ВТБ Русия - поне 300 млн лв
                          8. Поддържане монопола на Лукойл - поне 10 млрд непостъпил акциз и данък печалба
                          9. Продажбата на Булгартабак на ВТБ Русия, вместо на стратегически инвеститор - поне 400 млн лв
                          10. Невъзстановени депозити на държавни компании заради ниска събираемост от КТБ- 1 млрд лева
                          Общо: над 20 млрд лева

                          Коментар


                          • Абе, кво е СИК ,ВИС или Три 777 според Ванчо Костов да писна на куките?

                            Коментар

                            Working...
                            X