Първоначално изпратено от Arana
Разгледай мнение
Писал съм го вече, че ЕС е много хубаво нещо като идея, но не е за нас. Това крадливо население тук в момента не заслужава да бъде в ЕС по много причини. Еврогейския съюз е идеален за Полша, Унгария, Чехия, Естония, Словения - велики държави, но не е за нас. Защото народа е прост, гаден и избира боклуци, и поради това по-добре да си мине през своя си път на катаразис вместо да продължаваме с порочната схема. Това първо, а второ, за мен националния интерес не се дефинира от това дали сме или не сме в ЕС. ЕС не е някаква национална светиня или благотворителна организация, че да влиза в тази категория. И пак си се объркала, че видиш ли националния интерес минава само и единствено през задължително излизане от ЕС. Никъде не го твърдя това, но хора като теб, в момента, в който някой изкаже обективни причини за промяна на политиката ни, или по-точно следване на национален интерес веднага се асоциира с излизане от ЕС. Макар че както излизане от съюзи, така и членството ни в ЕС също да не дефинира националния ни интерес. Ти правиш знак за равенство ЕС = български интерес, а то не е, или ако е, e условно, а не даденост. За теб света се дели на роби и господари.
Да, има роби като германците, които са изградени като сателит на господарите им, от което поне успяват да се черпят, но това не означава, че трябва да следваме техния пример, защото там също не е никак добре в много отношения, а да не давам и исторически примери при тях, че историята ти е слаба.
Имаме всичко необходимо и нямаме никакви извинения!
Всичко имаме в тази страна само не и държава, само не и пари за хубави неща, само не и политици, които поне малко да ги е грижа за интереса на България. Ако е нужно България да извъръви своя път в ЕС така да бъде, но с тази хрантутническа хранилка, която ЕС само стимулира да се случва не си помагаме, и ако трябва България да излезе от ЕС само и само да претърпи държавна разруха от каквото е останало като държава с цел оздравявне - така да бъде. Като си ме чела в златната тема поне да беше чела по-внимателно, защото хич не си личи да си ме чела.
Коментар