IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
    Ето ви по рафинирани мнения на експерти (малиии ма аз същото съм го написал на ГРУБ език)

По своята същност представлява един административен Франкенщайн. В него има множество проекти, които досега не са били финансирани, защото са били прекалено скъпи и не е имало достатъчно средства за тях. Така управителят на фирма "Евро Консултинг Груп" и член на Българската асоциация на консулнатните по европейски проекти (БАКЕП) Станислав Младенов коментира Националния план за възстановяване и устойчивост. По думите му сега, когато ще има много пари, управляващите са решили да ги пуснат. Един от примерите, които той дава, е санирането на публични сгради. "Почти 2 милиарда са за ново саниране - 1,5 милиарда за частни сгради и останалото - за публични като общини, спортни зали и т.н. По своята същност това е План за грабеж", категоричен е експертът.

Припомняме, че по плана България може да получи над 12 милиарда лева, но трябва да договори проектите до 2023 година. Освен това, в Националния план влизат средствата за възстановяване на малките и средни предприятия, за технологична модернизация, както и за енергийна ефективност. Има обаче реален риск страната ни да пропусне възможността да получи финансирането. Младенов съветва правителството и парламентът да се вслушат в предложенията на синдикатите и работодателите за промени в Плана за възстановяване и устойчивост. По един от основните стълбове в предложения втори вариант на План за възстановяване и устойчивост са заделени 25% за "Иновативна България", в който попадат образование и икономика. Това е изключително малък процент", коментира той. Станислав Младенов обясни, че "Иновативна България" е стълбът, който трябва да подпомогне българската икономика, толкова силно пострадала от пандемията. "А за туризъм в този План изобщо не става въпрос. На всички ни е известно, че това е един от най-силно засегнатите сектори от пандемията", добави той. Според евроексперта, в Плана има и много добри предложения. "Има сериозно намерение за намаляване на емисиите парникови газове, произтичащи от консумацията на електроенергия в предприятията, породено от ангажиментите на България по зелената сделка, обясни той. - Средствата за това в Плана обаче са едва 10 милиона лева, което е нищо в сравнение с двата милиарда за саниране, например. А опазването на биоразнообразието няма да помогне особено на България да излезе от здравната и икономическата криза, в която попаднахме заради Covid-19. Обичам природата, но мястото й не е в Плана за възстановяване и устойчивост. Има си Оперативна програма "Околна среда и води", по която може да бъдат отпускани средства за това". Станислав Младенов добави, че здравеопазването също е силно ощетено в Плана. А средствата, които са предвидени за него са основно за сграден фонд на болниците. "Отново говорим за строежи и ремонти или казано най-общо - план за грабеж", коментира той. "За ново оборудване на болниците и здравните заведения няма и дума. Това също е част от провокацията в този план, според мен". Станислав Младенов е категоричен, че големите загуби в момента в българската икономика са свързани с човешкия ресурс. "Предприятията трябва бързо да ги компенсират, а това може да стане единствено чрез технологична модернизация и автоматизация на процесите, обясни той. - Просто те нямат друг избор. Необходими са им съвременни машини, високопроизводителни, а не стиропор и мазилка".

https://www.actualno.com/business/ek...s_1584389.html
    Статията няма и 2 часа сякаш от мен са преписвали
    Ми като четеш актуално няма начин да не сте и на един акъл
    Бабикян яко ви образова.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Колосална СУМА - един курс по ПИТОН е 300лв. Да подрежда текст и да попълва клетки в ексел 2000лв !?!?!?!
      В момента нямат и идея как да си защитят клетките във файловете ЦЯЛАТА администрация
      Не мога и да си представя да знаят какво е дашборд, камо ли да го направят. А пък и да се ъпдейтва автоматично ...
      малиии колко се размечтах
      Ха!
      Я ето берта е тук да ти каже какъв спецялист ставаш като изкараш един курс по ПИТОН.

Няма и да е зле да разясниш какво е дашборд и как се ъпдейтва автоматично

Коментар

• Ето ви по рафинирани мнения на експерти (малиии ма аз същото съм го написал на ГРУБ език)

По своята същност представлява един административен Франкенщайн. В него има множество проекти, които досега не са били финансирани, защото са били прекалено скъпи и не е имало достатъчно средства за тях. Така управителят на фирма "Евро Консултинг Груп" и член на Българската асоциация на консулнатните по европейски проекти (БАКЕП) Станислав Младенов коментира Националния план за възстановяване и устойчивост. По думите му сега, когато ще има много пари, управляващите са решили да ги пуснат. Един от примерите, които той дава, е санирането на публични сгради. "Почти 2 милиарда са за ново саниране - 1,5 милиарда за частни сгради и останалото - за публични като общини, спортни зали и т.н. По своята същност това е План за грабеж", категоричен е експертът.

Припомняме, че по плана България може да получи над 12 милиарда лева, но трябва да договори проектите до 2023 година. Освен това, в Националния план влизат средствата за възстановяване на малките и средни предприятия, за технологична модернизация, както и за енергийна ефективност. Има обаче реален риск страната ни да пропусне възможността да получи финансирането. Младенов съветва правителството и парламентът да се вслушат в предложенията на синдикатите и работодателите за промени в Плана за възстановяване и устойчивост. По един от основните стълбове в предложения втори вариант на План за възстановяване и устойчивост са заделени 25% за "Иновативна България", в който попадат образование и икономика. Това е изключително малък процент", коментира той. Станислав Младенов обясни, че "Иновативна България" е стълбът, който трябва да подпомогне българската икономика, толкова силно пострадала от пандемията. "А за туризъм в този План изобщо не става въпрос. На всички ни е известно, че това е един от най-силно засегнатите сектори от пандемията", добави той. Според евроексперта, в Плана има и много добри предложения. "Има сериозно намерение за намаляване на емисиите парникови газове, произтичащи от консумацията на електроенергия в предприятията, породено от ангажиментите на България по зелената сделка, обясни той. - Средствата за това в Плана обаче са едва 10 милиона лева, което е нищо в сравнение с двата милиарда за саниране, например. А опазването на биоразнообразието няма да помогне особено на България да излезе от здравната и икономическата криза, в която попаднахме заради Covid-19. Обичам природата, но мястото й не е в Плана за възстановяване и устойчивост. Има си Оперативна програма "Околна среда и води", по която може да бъдат отпускани средства за това". Станислав Младенов добави, че здравеопазването също е силно ощетено в Плана. А средствата, които са предвидени за него са основно за сграден фонд на болниците. "Отново говорим за строежи и ремонти или казано най-общо - план за грабеж", коментира той. "За ново оборудване на болниците и здравните заведения няма и дума. Това също е част от провокацията в този план, според мен". Станислав Младенов е категоричен, че големите загуби в момента в българската икономика са свързани с човешкия ресурс. "Предприятията трябва бързо да ги компенсират, а това може да стане единствено чрез технологична модернизация и автоматизация на процесите, обясни той. - Просто те нямат друг избор. Необходими са им съвременни машини, високопроизводителни, а не стиропор и мазилка".

https://www.actualno.com/business/ek...s_1584389.html
        Статията няма и 2 часа сякаш от мен са преписвали
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Колосална СУМА - един курс по ПИТОН е 300лв. Да подрежда текст и да попълва клетки в ексел 2000лв !?!?!?!
          В момента нямат и идея как да си защитят клетките във файловете ЦЯЛАТА администрация
          Не мога и да си представя да знаят какво е дашборд, камо ли да го направят. А пък и да се ъпдейтва автоматично ...
          герберските схеми ОТКРАДНАХА стотици милиони ако не и повече, за да учат роми на ексел и теб подобни глупости.
          пари от сума други програми се пренасочиха, че се краде готино като учи някой който хал хабер си няма ...ако не е само на хартия ученето
          много е лесно и няма нужда после да се доказва като с къщите за тъщи, че има бизнес...
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Държавната администрация е под 100 000 човека. Тоест по 2150 лева средно на човек.
            Много ли ти се струва?
            Last edited by bota156; 19.04.2021, 16:58.

Коментар

Обучение на Държавната администрация на дигитални умения - 215млн !?!?!?!
              По добре да ги уволним всички които нямат умения и им платим 200млн обезщетения.
              Най-добре електронно правителство и НИКАКВА АДМИНИСТРАЦИЯ = всички стават ЧАСТНИ консултанти на гражданите
              Държавната администрация е под 100 000 човека. Тоест по 2150 лева средно на човек.
              Много ли ти се струва?

Коментар

Ефекта от кое ще е кръгла нула?
                Ми защо не пуснеш една табличка с разходи например на цирка в Русе.
                Ефектът ще е същият.
                Обучение на Държавната администрация на дигитални умения - 215млн !?!?!?!
                По добре да ги уволним всички които нямат умения и им платим 200млн обезщетения.
                Най-добре електронно правителство и НИКАКВА АДМИНИСТРАЦИЯ = всички стават ЧАСТНИ консултанти на гражданите

Коментар

кое не ти е ясно.
                  ЕФЕКТА ЩЕ Е КРЪГЛА НУЛА.
                  чекмеджетата ще се напълнят с 50% от сумата
                  Ефекта от кое ще е кръгла нула?
                  Ми защо не пуснеш една табличка с разходи например на цирка в Русе.
                  Ефектът ще е същият.

Коментар

А защо я пускаш тази табличка. Фърлих едно око но не стана ич ясно с какво не си съгласен?
                    кое не ти е ясно.
                    ЕФЕКТА ЩЕ Е КРЪГЛА НУЛА.
                    чекмеджетата ще се напълнят с 50% от сумата

Коментар

Отказвам се да се ровя повече в БЕЗУМИЕТО на плана за КРАДЕНЕ на ГРОБ.
                      Пускам Ви само една табличка
                      https://imgur.com/FJzcqho
                      БИХ ги разстрелял на жълтите павете и да ги оставя да им оглозгат кокалите кучетата и враните
                      А защо я пускаш тази табличка. Фърлих едно око но не стана ич ясно с какво не си съгласен?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

+111
                        В иновативен бетон и асфалт.....

пп Много добро разследване ...
                        Къде са продажните журналисти ???
                        Отказвам се да се ровя повече в БЕЗУМИЕТО на плана за КРАДЕНЕ на ГРОБ.
                        Пускам Ви само една табличка
                        https://imgur.com/FJzcqho
                        БИХ ги разстрелял на жълтите павете и да ги оставя да им оглозгат кокалите кучетата и враните

Коментар

Ето ви "плана за крадене" на герб

Ако Стивън Кинг напише следващия си роман за програмисти, убеден съм, че историята в него щеше да прилича малко на това, което ми се случи току що. Нека ви споделя...
                          Отварям да чета Плана за Модернизация и Устойчивост (ПВУ) на ГЕРБ (който толкова много го криеха досега)...
                          Това е плана според, който трябва да се разходват Европейските фондове за следващите 7 години и крайния му срок е 30 април. Плана е 73 файла (Word, Excel и др.), част от които имат линкове към Гугъл Драйв-ове с още стотици документи.
                          Отварям детайлите по първата мярка предвидена в плана озаглавена "Създаване на национална STEM среда за умения на утрешния ден"... Викам си: "Брей, това звучи научно може пък да има нещо смислено вътре!".
                          Отварям съответния Гугъл Драйв съдържащ подробните документи по мярката. Гугъл Драйва е качен от г-жа Косара Иванова. Викам си - това е сигурно служителката в министерството, на която са й възложили да пише и готви документите.
                          Отварям директория "ПВУ/Модернизация/Дейност 1". Вътре първата папка се казва "1.1.1. ДГ с до 2 групи". Отварям първия файл "1.1.1. 2. Договор - ОДЗ 11 Слънце.pdf". Чета договора... И разбирам, че е договор за саниране на детска градина.
                          Очите ми се разширяват. Това е първата мярка, първата дейност, първите договори. Изведнъж осъзнавам какво става. Свива ми се сърцето. Трескаво почвам да прехвърлям и да чета и други мярки и дейности по диагонал.
                          И осъзнавам: Тия са направили план за дигитализация и модернизация, според който дигитализацията означава саниране на сграда, а модернизацията полагане на асфалт.
                          Плана е изпълнен с дейности и мерки, които звучат гръмко, модерно и дигитално. Но като отвориш подробно дейностите, разходите и разчетите се стига само до бетон, асвалт и кофраж.
                          Ума ми не го побира какъв акъл трябва да имаш, за да искаш да изкривиш навсякъде, където става дума за компютри, да го обърнеш на бетон и асфалт.
                          Толкоз от партия, в която всички нейни членове се занимават със строителство и недвижими имоти...
                          Това трябва да бъде спряно веднага! Трябва да се пренапише плана! Ако ще да закъснеем с 3-4 месеца, пак е по-добре отколкото да заключим парите отново в безмислен бетон и асфалт.
                          +111
                          В иновативен бетон и асфалт.....

пп Много добро разследване ...
                          Къде са продажните журналисти ???

Коментар

• Боте, похвално за труда. Пък ако знаеш гугъл какъв шпионин е - според него, г-жата е едно детенце "анализатор" в МОН.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Ааа, тука ме хвана в крачка

Трудно ми е да си представя "чисто" мажоритарни избори без партии. Т.е. влизат някакви личности в парламента, които не са свързани по никакъв начин.

Силно ме съмнява че ще проработи на национално ниво. На местно ниво обикновени така работи, но на национално е друго.

В момента имаме 6 партии и не могат да се разберат. Представи си да имаш 240 с различно мнение или поне 120.
                              Не може без партии. Както и няма да се случи избирателите да гласуват за личности, а не за партиите. Затова цялата работа е безсмислено упражнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Пак говориш за партиен вот, а не мажоритарен. И аз имам същото предвид, като казвам, че е неприложим. "Кандидатът на ГЕРБ" или "Кандидатът на БСП" или "Кандидатът на ДБ" и т.н. не означава мажоритарен вот.
                                Ааа, тука ме хвана в крачка

Трудно ми е да си представя "чисто" мажоритарни избори без партии. Т.е. влизат някакви личности в парламента, които не са свързани по никакъв начин.

Силно ме съмнява че ще проработи на национално ниво. На местно ниво обикновени така работи, но на национално е друго.

В момента имаме 6 партии и не могат да се разберат. Представи си да имаш 240 с различно мнение или поне 120.

Коментар

Working...
                                X