Първоначално изпратено от gigow
Разгледай мнение
За машинното гласуване съм напълно съгласен, според мен на хартия не е по-сигурно, както някои хора си мислят. Хартията се губи лесно, чувалчета с протоколи се разменят и тн. Освен това е много по-скъпо, много повече време за броене отнема, през което време могат да се "донатъмъняват" проценти и тн. Да не говорим за огромния разход на безсмислено унищожена хартия.
Между другото единствения начин аз да отида да гласувам отново някога е ако гласуването е само машинно, аз нямам проблем с "машините" и не мисля че могат лесно да бъдат манипулирани. От целия опит който имам до сега в живота си е, че при машините проблема са "задклавиатурните устройства"... и много рядко самите машини.
Освен това ще има и друг +, най-простите хора в нашето общество изпитват неистов "ужас" от всякакъв вид техника или машина, което ще ги отсее тия хора, но за съжаление като знам на какъв хал е народа, това скоро няма да се случи.
Между другото има ли някъде обобщена информация, колко хора са гласували машинно и колко с хартиени бюлетини?!
Коментар