IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Джо Байдън - Президент!!! Как "Синята вълна" ще промени САЩ и света?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • САЩ

    1968 год - 2020 год
    Прилики , съвпадения и случайности ....
    Историята се повтаря с нов сценарии ....


    Икономическото положение на САЩ преди 1968 г. е много добро, средната класа благоденства. Президентът Линдън Джонсън стартира прословутата си програма „Великото общество”. Тя включва сериозни мерки за подобряване на живота на социалнослабите и възрастните, преодоляване на расовата сегрегация, улеснен достъп на всички американци до качествено обучение и здравеопазване, сериозна борба с престъпността и др.

    Но …. през 1968-ма все повече се засилва „Движение за граждански права”, в което участват милиони негри и съчувстващите им бели (!?!?)

    Малко по-назад в историята първия удар по традиционния американски начин на живот нанася чернокожата шивачка Роза Паркс от Монтгомъри, щата Алабама още през 1955 год. Тя отказва да отстъпи мястото си в автобуса на бял мъж, както изисква местният закон. Арестувана е и осъдена на глоба. Тогава чернокожите в целия окръг обявяват бойкот на автобусната компания, който продължава 381 дена и завършва с поражение за расистите. Федералният съд признава сегрегационния закон за противоконституционен и по този начин прославя не само Паркс, но и изгряващата звезда на протестите – младият пастор Мартин Лутър Кинг. До 1968 год движението за граждански права вече е написало в историята на САЩ доста ярки и драматични страници.

    В средата на 60-те години под лозунга „Black power” – „Черна сила” се офомя радикално крило. На сцената излиза „Партия на черните пантери”, която директорът на ФБР Едгар Хувър през септември 1968 година нарича „най-голямата заплаха за вътрешната безопасност на държавата”.

    Облечени в кожени куртки, сини поло с изображението на хищника от семейство котки и черни барети, те изучават трудовете на Маркс и Мао. Водачите и лидерите на „пантерите” се опитват да построят една истинска „държава в държавата” – със свои министри, закони и така нататък. Логиката е проста – със системата на официалното насилие може да се справи само същата система от насилие. И успяват, към партията се примъква най-разнородна и шарена публика – наред с умерените марксисти, опиращи се на пропаганда и добри дела от рода на организирането на безплатни закуски за децата или рейдове против наркотиците, в партийните редове се влива множество „черни националисти” както и обичайните безидейни дребни престъпници и мародери и безделници. Както и бандите от негърските гета.

    Но 1968 год става решаващата година на това противопоставяне. Ситуацията излиза от контрол след като на 4 април в Мемфис е убит Мартин Лутър Кинг. Човекът превърнал се в символ на борбата на цветнокожите в САЩ за равноправие е убит на балкона на мотел „Лорейн“ където е отседнал.

    Убийството на правозащитника предизвиква бунтове из цялата страна. За първи път в историята на САЩ е обявен национален траур заради смъртта на цветнокож. В повече от 100 американски града започват бунтове, в които расовите протести се преплитат с антивоенни и социални. Най-яростни са вълненията в столицата Вашингтон, където демонстрантите запалват около 1200 сгради и в един момент почти достигат до Белия дом – президентът Джонсън е принуден да напусне града охраняван от войска. Същото става и в Балтимор, Чикаго и др. градове. В един от най-престижните университети – Колумбийския, разположен в центъра на Ню Йорк близо до „черния” Харлем, протестиращите студенти завземат няколко помещения и ги задържат цяла седмица. Смята се, че именно тази вълна на гражданско неподчинение и насилие слага началото на масовото „бягство” на бялата средна класа в предградията, което коренно изменя облика на американските градове.

    Убиецът на Мартин Кинг (цветнокож) е белият расист Джеймс Ърл Рей.
    През 2020 год. убиеца на Джордж Флойд (цветнокож) е отново с бял цвят на кожата само че този път е полицай.
    През 60-те год цветнокожите имат лозунг и девиз – „Black power” – „Черна сила”
    През 2020 год цветнокожите имат лозунг и девиз Black Lives Matter.

    И още и още ....

    Странно нещо е живота ....
    Last edited by Асо Пика; 22.08.2020, 18:15.

    Коментар


    • Благодаря за статията Пип. Иронично е че бившите марксисти май ще се окажат най-пламенните противници на настоящите

      Коментар


      • https://quillette.com/2020/08/16/the...ge-of-marxism/

        Много добра статия, заслужава си.
        Либералетата на Мишо са със смъкнати гащи и голи дупета с марксистите дебнещи похотливо отзад.
        И нищо не могат направят по въпроса горките, абсолютно нищо, с изключение на вазелинче...



        Коментар


        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          НАВСЯКЪДЕ, където белите станат прекалено толерантни, избуява чер расизъм !!!
          Тоя етап е отдавна преминат. Вече изобщо не става дума за толерантност, а по-скоро се насърчава директен конфликт. Изумявам се от броя на открито расистките сериали и филми, които Холивуд бълва напоследък. Медиите и те така. А вече, както си забелязал и големите корпорации. Те най-добре знаят накъде духа вятърът.

          Американците да му мислят, европейският гражданин отдавна се е отказал от правото да притежава оръжие и да се защитава.

          Коментар


          • НАВСЯКЪДЕ, където белите станат прекалено толерантни, избуява чер расизъм !!! И тъй като същите въпреки грамадните им претенции, в огромната си част не стават за нищо, държавата просто се срива. Последният скандал е с небезизвестният производител на автомобилни гуми Goodyear, според който (в инструкции към служителите), ПРИЕМЛИВИ са лозунги като "Животът на чeрните има значение", както и всякакви лозунги в защита на изкълченяците, но са НЕПРИЕМЛИВИ лозунги: "Да направим Америка отново велика", "Животът на сините (полицаите) има значение" и дори - "ВСИЧКИ животи имат значение". И всичко което идва като реакция отново е от Тръмп - постове в Туитър и призиви за бойкот на компанията. Никаква реакция (поне засега, ок) отстрана на съдебните власти за това проявление на отявлен расизъм и сексизъм - защото според Goodyear очевидно животът на белите хора, на служителите на реда и на хората с нормална ориентация - НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ !!!

            https://dariknews.bg/novini/sviat/tr...odyear-2237511

            Не само че никой бял или нормален човек не трябва да купува нищо от тая компания. Целият висш мениджмънт трябва да отговаря. И най-отвратителното е, че ръководството е само то БЕЛИ. Щом като расата им е видна, значи остава да се замислим за сексyалните им предпочитания. Разбирате ли какво ще стане, ако марионетката байдън влезе в Белия дом? Терорът срещу белите хора ще ескалира - вече неспиран от нищо. Те ще търпят до един момент и - тъй като са над 85% от населението - и мнозина са тежко въоръжени, ще грабнат оръжията, ще стане гражданска война и кървава касапница, докато не се свършат ... между които има много свестни хора, но никой няма да подбира !!!

            https://corporate.goodyear.com/en-US...eadership.html
            Last edited by X_Y; 20.08.2020, 08:55.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Нищо няма да промени Байдън. Америка вече колабира.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Същия филм върви и с други големи градове управлявани от демократи. Картинката в Сиатъл е подобна.

                Намаляват финансирането на полицията. Мародерите ходят да мародерстват и да чупят, рушат и крадат вечер. Бизнеса се изнася.

                А черната жена шеф на полицията в Сиатъл, естествено подава оставка. Защо и е да се занимава с кмета - демократ идиот.


                https://www.foxbusiness.com/economy/...-defund-police

                https://www.q13fox.com/news/downtown...seattle-police


                Аз за тва питам Моней дали модата се е прехвърлила в Лондон вече. Щото от УСА, идва в УК, после към континента.

                След година да очакваме дефунд полице протести първо в Лондон, а после в Европейските столици.
                Мъни сигурно живее сред бая черни и кафеви та за това май,

                А иначе куомо в Ню Йорк се моли на напускащите "Моля ви не напускайте, гласувайте за байдън, който ще вдигне данъците и таксите, но ние сме Ню Йорк таф...

                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Ся туй не е баш за тука, по-скоро е някъде за миграция.

                  Но в Швеция се създаде арабска партия. Което се очакваше. Все пак като минат там едно 10-20% от населението и е време за партия. Познайте дали ще влезе на следващите избори.

                  https://arabiskapartiet.se/

                  В САЩ все още са две партии и те се опитват да привлекат гласовете. Но там проблема е че само белите и азиатците и някои по-стари латиноси влезли преди време гласуват за идеи. Останалите гласуват за "техния" човек - демек някой като тях - черен, арабин, латинос, етц.

                  Така че за да печелят гласовете на тези групи - партиите ще са принудени да слагат кандидат от тях.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение




                    Що бре, всичко си е в редът на нещата .

                    И ти си яростен привърженик на ,,патриотите ,, и също вероятно също си гласувал и за Герб. Както сега си привърженик на Тръмп .
                    Просто ако размениш местата на американската тиква с българската резултата ще е същия с основната разлика че в Америка Тръм не може да си развева коня както нашия тук . То се виде на съвместната пресконференция така се харесаха и падна едно лензене. И двамата са популисти - квази диктатори с силно его и много нарцистични както и липса на почтеност и ред други прилики.
                    Е има и некой разлики в САЩ си немат златки, шматки и,, войводи,,

                    Така че по време на втория мандата кат се омаже всичко в САЩ ще си смениш мнението отново.

                    Разбира се, за да дойдат ,,спасителите,, требва някой да ги приветства.
                    Мнйе, не позна - за БХ съм гласувал само веднъж, при това мажоритарно, при недоумиците през 2009. За шкембе войвода или татар симеонов никога, ама никога не съм гласувал. Тръмп не ме кефи особено, ма Килъри или тоя сегашния демент са алеле майко. Та така.

                    Апропо, има много добри залози в бета по щати - могат да се направят едни бързи кинти, особено Тексас на 1,40 за Тръмп си е направо подарък
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Странно е как хора, които застават като мен зад Тръмплинчето, в България са платени марионетки и обслужват Бг байдън в лицето на БХ. Интересно е когато си в тема, в която пишеш по съвест, и в друга, в която трябва да се отчетеш с брой постинги и хвалебствия прец централата на Партия с главно П. Всякакви прилики и разлики с нЕкои никове хич не е случайна



                      Що бре, всичко си е в редът на нещата .

                      И ти си яростен привърженик на ,,патриотите ,, и също вероятно също си гласувал и за Герб. Както сега си привърженик на Тръмп .
                      Просто ако размениш местата на американската тиква с българската резултата ще е същия с основната разлика че в Америка Тръм не може да си развева коня както нашия тук . То се виде на съвместната пресконференция така се харесаха и падна едно лензене. И двамата са популисти - квази диктатори с силно его и много нарцистични както и липса на почтеност и ред други прилики.
                      Е има и некой разлики в САЩ си немат златки, шматки и,, войводи,,

                      Така че по време на втория мандата кат се омаже всичко в САЩ ще си смениш мнението отново.

                      Разбира се, за да дойдат ,,спасителите,, требва някой да ги приветства.
                      Last edited by Todor Sabev; 19.08.2020, 12:11.

                      Коментар


                      • Странно е как хора, които застават като мен зад Тръмплинчето, в България са платени марионетки и обслужват Бг байдън в лицето на БХ. Интересно е когато си в тема, в която пишеш по съвест, и в друга, в която трябва да се отчетеш с брой постинги и хвалебствия прец централата на Партия с главно П. Всякакви прилики и разлики с нЕкои никове хич не е случайна
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Същия филм върви и с други големи градове управлявани от демократи. Картинката в Сиатъл е подобна.

                          Намаляват финансирането на полицията. Мародерите ходят да мародерстват и да чупят, рушат и крадат вечер. Бизнеса се изнася.

                          А черната жена шеф на полицията в Сиатъл, естествено подава оставка. Защо и е да се занимава с кмета - демократ идиот.


                          https://www.foxbusiness.com/economy/...-defund-police

                          https://www.q13fox.com/news/downtown...seattle-police


                          Аз за тва питам Моней дали модата се е прехвърлила в Лондон вече. Щото от УСА, идва в УК, после към континента.

                          След година да очакваме дефунд полице протести първо в Лондон, а после в Европейските столици.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Уау, доста силно. Но го разбирам. Едва ли всичко е толкова черно, но едно нещо трябва
                            да разберат: Ако искат града да си върне блясъка, трябва да разкарат тези некадърници де блазио, че и куомо, и никога повече да не гласуват за демократи.
                            Града обаче е пълен с нелегали, мексиканци, ония от проджектите. Те няма къде да ходят. Обаче тези които плащат данъците, толовете, те се изнасят.
                            Абе, очертава се новото Чикаго.

                            Мъни, мъцни нещо
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                              Мазньото в случая е прав. Джулиани направи от Ню Йорк това което беше допреди две-три години.
                              С идването на деблазио ей го на къде е сега.

                              https://jamesaltucher.com/blog/nyc-i...onfidential%29

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Да, требе Сталин и КПСС в щатите, за стане Америка велика като едно време

                                Мазньото в случая е прав. Джулиани направи от Ню Йорк това което беше допреди две-три години.
                                С идването на деблазио ей го на къде е сега. Дори и блумбърг беше откачалка - зарята за 4 юли а правеше на Хъдзън, за кеф на ню джързианците. Щото откъм Ню Йорк не можеше много да се види.
                                Само с дивотии се занимаваше. Искаше да забрани 32 унциевите напитки.
                                пък следващия кретен искаше да лекува всички безплатно. Ама не нюйоркчани само, ми който доди. Разбира се с парите на нюйоркчани.
                                После пък не искаше да арестува метежниците които изпочупиха манхатън щото били невинни. Че и полицията щял да им намали парите. Идиоти.

                                Сега пък другия идиот куомо въведе правило че не може да се сервира алкохол без храна. Смешно е ама не е. Същия идиот сега се моли на нюйоркчани да не напускат града. А що да не го напускат?
                                За да има кой да плаща данъци че ония свине дето живеят в проджектите да има кво да ядат.
                                Тук имаше една статия за наемите. Над 13000 (тринайсе хиляди) свободни апартамента в манхатън. Ами че това е нечувано! Само допреди няколко години като напускаш апартамент и някак всички разбират, и има хора които чакат пред вратата да се изнесеш.
                                Все още Ню Йорк е най-богатия щат. Но това се променя драстично бързо. Всички градове и щати които предоставят закрила на нелегалните имигранти ги чака същата съдба.
                                Нека те да плащат данъци, те да плащат по $15 да преминат през платените мостове, те да плащат луди застраховки за коли, нека те да плащат неимоверно високите данъци за жилища.

                                Мъни, нали това искахте, ето, става реалност.
                                Ако тръмпето не ви вкара там където ви е мястото.

                                ето, Божидарка си е направила труда да хвърли малко светлина върху проблемите създавани от лебералета, джендъри, трансджендъри, демократи..

                                https://www.investor.bg/nachalo/0/a/...-naemi-310322/
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X