If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Еех Царю ,ако ме бе яд за хотелището,просто щях да изтегля кредит и да си уголемя моя,а не да го давам на сестра ми да се занимава с него!Ще ти кажа само нещо дето го чух от един на Кайманите-"простия човек като се види с пари прави хотел ресторант,магазин!Умния прави финансова компания!"Гледай и Ocean12 там ще видиш какво казва героя на Брад Пит за хотелиерството!Гледай филма!
Виж Рипрок,като съм написал нещо ,значи знам нещо!Ще ти кажа че познавам човек,близък до Дойнов от който съм чувал в подпийнало състояние-много преди Велчев и Никито и другите да се върнат на бял кон-че с парите на Дойнов-ти знаеш кои са те,са плащани на известни другари децата,както образованието,така и постове в големи компании след това!Айде кажи че Миленчо и Никито не са синове на болци срещу фашизма и капитализма-да така се казваше преди89-та,но ти едва ли си спомняш това!
Не си прави труда да пишеш до вестниците. Те се притежават от хора, които намазаха от врътките с дълга. Преди 4 години, когато курсът бе 0,95 им писах и се обосновах защо курсът ще иде над 1,20 и защо предстои дълъг период на относително ниски лихви. Пълно мълчание. Някои може би решиха, че съм подставено лице на Костов, защото само той тогава публично се изказа против тези сделки. Но, сега като дойде новата власт и се разкрият архивите по сделките ще може да се изчисли до стотинка, колко вода е глътнала държавната хазна от упражненията на "детската градина" по тъй нареченото управление на външния дълг?
Statijata na Katev e dosta podvezhdashta i mislja da napisha edin otgovor do vestnika. Ama kato gledam tuka kakvi eksperti sa vsichki po risk management, napravo ne znam kakvo da kazha. A pqk tvqrdenija ot roda na "rabotnoto mu mjasto bilo kupeno" napravo me razsmivat.
"И все пак да не забравяме и факта, че беше ликвидиран голям номинал преструктуриран дълг, което също си има положителни страни."
Нали това питам, кои са положителните страни?
Добре де вие какво искате от човек с възможностите на Велчев,той си е възпитан от комуникти-антифашисти,после бе изпратен на Запад с поръчка да стане човек,сигурно и работното място му е било купено и въобще ме е яд като си помисля какъв хотел-не хотелище, направи най-безсрамно,нещо дето и Костов не го е правил,пък как всички го гледаха като месия през 2001-"той е можещия ,той се е доказал в Англия,бля-бля-бля,бля-бля-бля!Чавка ми бе изпила мозъка тогава,че гласувах за тях с Ники Малкия Мук и Вальо Каролевия!Ама Костов е виновен защото зорлен ме направи антиседесар!
Операциите сами по себе си бяха хеджингови, защото направиха по-балансирна структурата на дълга. А както е известно всяко хеджиране крие риска от пропускане на печалба, какъвто е и нашият случай. И все пак да не забравяме и факта, че беше ликвидиран голям номинал преструктуриран дълг, което също си има положителни страни. Нещата не са толкова еднозначни.
Темата бе изчерпана преди време тук. Нищо не се променило. Няма смисъл от повтаряници. Сделката е с добър замисъл, но лошо изпълнение. Има и плюсове, но има два големи минуса, които не могат да бъдат преодолени, каквото и да пишат - това, че не може екс пост да се отгатнат насоките на валутния курс, означава, че операцията е силно рискова. Ако не може да се управлява риска, включително чрез хеджиране, операцията не се провежда. Особено когато става въпроса за консервативни държавни финанси. Да, възможно е и ако долара стане по-скъп да омекне негативния ефект, но както при пушенето е забранени за малолетни, няма оправдание за технически операции с дълга, само и само да се докажат "професионалните" качества. Това е все едно да дадеш на момче, което кара Москвич, да кара скъп Мерцедес и след това се сърдиш, че го е одраскал. След като МВФ го подкрепя и казва, дайте още - а накрая доларвия еквивалент на дълга виси нагоре, значи тези "момчета" защитават предимно интересите на МВФ, инвестиционните банки /държатели на дълга/, много комисионери по клона и най-накрая на БГ.
dulg moje da se hedgira i s edin prost lihwen swap a ne s pokupko-prodajbi na dulg, kadeto ot edinia djob dokato minat v drugia knijata gubiat 2,3-5% v niakoi djob
Коментар