IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консерватизъм и псевдоконсерватизъм (в България и по света)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Money
    replied
    Е, да така е. Което и показва колко неидеологически е бил оригиналният, истински британски консерватизм. Консерватизмът в Англия е бил прагматизъм. Някъде бях чел, че метафорично консерватизмът гледа на обществото като на организъм, докато идеологиите като марксизъм или фашизъм гледат на обществото като на машина. Ако гледаш през призмата на истинския консерватизъм по-скоро ще смяташ, че в обществото/организма естествено и евелюционно се постига баланс. Докато ако приемеш някои от по-крайните идеологии ще смяташ, че след като обществото е машина, значи може просто да го разглобиш на части и да си конструираш както си искаш. Социално инженерство, примерно

А иначе идеологизацията на консерватизма започва от щатите през 1970-те и от там се прехвърля във Великобритания. В началния стадий на идеологизация консерватизмът е бил доста интелектуален. Но сега нео-консерватизмът е опошлял и станал една вулгарна селяния. Ето за пример Алекс Джоунс:

https://twitter.com/rightwingwatch/s...804948993?s=21

Или пък виж постовете на нашите тука "консерватри"...

Пълна дегенерация на нео-консерватизма

Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Прокарва го именно защото е проницателен консерватор, а не просто консерва. За да съхраниш системата, трябва да правиш промени, необходими за актуализирането й. Но не промени, които да я разрушават.
    Last edited by Money; 17.12.2018, 12:35.

Напиши коментар:

• mathematician
    replied
    Прогресът напредва яко в някои училища в УК.

Според нов "експериментален" програмен план на децата в градината/училище ще им се казва, че и момченцата могат да имат цикъл.

https://www.dailymail.co.uk/news/art...uidelines.html

Само да кажа че това няма нищо общо с консерватизма а си е направо изнасилване на "нормалността".

Напиши коментар:

• Money
    replied
    В коментарите на една анти-либерална статия-бълвоч, в Труд ли беше или 24 часа, не помня... някакъв пич беше написал:

"Много станахте глупендерите и кретените"

Но според мене, не са станали, ами винаги са си били такива

Last edited by Money; 17.12.2018, 12:35.

Напиши коментар:

• R1a1
    replied
    Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

Тея като мънгото не държат на яснотата на понятията, чрез които уж търсят истината. Съвсем не - те ги изкривяват за насаждане в главите на тяхната си политическа "истина" . Мънговците вече живеят в пост-истината (post-truth, което просто означава, че искат да те объркат с думи и да те ръководят). Прочети пак началния пост на мънгото със строго логическо око и виж каква мътна вода е, в която е заложил мрежи, които сега чат-пат пребърква с надежда за улов.
    Ето вече либерастчетата в печално известната CNN се оплакват, че вече

"​The Term 'Globalist' Is Racist, Anti-Semitic"
    "Понятието" глобалист" е расистско, антисемитско".

​​​​​https://www.realclearpolitics.com/vi...;utm_source=mi xi&utm_campaign=realclearpolitics

Смях в залата, в световната зала.

Тъпите либерал-глобалистчета на всичко, което не е съгласно с тях и е извън линията на Партията, веднага ревват "расииист!".
    Каквото хванат, осират, и после са им виновни тези, които им го казват пряко и обосновано.
    А тези, които им го казват право в очи, са така наречените консерватори и популисти.
    ​​​​​​
    Last edited by R1a1; 17.12.2018, 11:55.

Напиши коментар:

• Trakatrak
    replied
    Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Не мога да го кажа по-добре от оня фиософ, дето го цитират във Файненшъл таймс (виж първия пост)

Със сигурност Брекзит е абсолютно неконсервативен замисъл. Особено Брекзита без споразумение, той е още по-неконсервативен, въпреки че се подкрепя от най-"консервативните" Тори

Замисли се обаче, защо Дизраели, който е символът на английския консерватизъм от 19 век, прокарва социално законодателство в консервативна Англия, която тогава е империя в апогея на могъществото си

Прокарва го именно защото е проницателен консерватор, а не просто консерва. За да съхраниш системата, трябва да правиш промени, необходими за актуализирането й. Но не промени, които да я разрушават.

Напиши коментар:

• R1a1
    replied
    Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Истинските консерватори ползват шпаги и пистолети
    "- Искаш ли да се пребориме или със саби да се колиме?
    - Как ще ме колиш, аз имам билет за кино!"
    Мирча Кришан

https://m.youtube.com/watch?v=jWomPFAALHA​​​

Напиши коментар:

• national power
    replied
    Манго, истинското мъжле, което те кефи, не ми мяза на белгиец. Като нищо може да е някой от придошлите примерно балкански субекти

Аре, ако си истински мъж-консерваст ми пиши на лични на кой адрес си и ще се разберем
    Абе консервистите вие консерви ли ша затваряте

Напиши коментар:

• kubrat
    replied
    Кво, шъ съ бием ли?
    Истинските консерватори ползват шпаги и пистолети

Напиши коментар:

• R1a1
    replied
    Аре, ако си истински мъж-консерваст ми пиши на лични на кой адрес си и ще се разберем
    Кво, шъ съ бием ли?

Напиши коментар:

• Money
    replied
    Не мога да го кажа по-добре от оня фиософ, дето го цитират във Файненшъл таймс (виж първия пост)

Със сигурност Брекзит е абсолютно неконсервативен замисъл. Особено Брекзита без споразумение, той е още по-неконсервативен, въпреки че се подкрепя от най-"консервативните" Тори

Замисли се обаче, защо Дизраели, който е символът на английския консерватизъм от 19 век, прокарва социално законодателство в консервативна Англия, която тогава е империя в апогея на могъществото си

Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

А що е то истински консерватизммм??? О двададесетина и повече години си задавам този въпрос. Той не е идеология, а позиция и практики. С неясни граници и обхват. Иначе и аз се вземам за консерва.

Напиши коментар:

• Money
    replied
    Не съм забелязал милениълс да са много креативни, честно казано. Но за сметка на това на запад милениълс са доста амбициозни и учат много здраво. Седят по библиотеките до посреднощ. А също и доста и щракат пипетата

Това че ти опъваш кабели или кабелите тебе те опъват, не значи, че в бъдеще това ще основното занимание. Все едно някой земеделец от края на 18 век да каже, че няма нужда се отварят училища и да се пращат децата да учат да четата и смятат, защото няма да има кой да оре нивата и дои кравите...

А в бъдеще креативността може наистина да стане по-важно качество, защото доста от рутинната "интелектуална" работа ще се автоматизира

Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
    Междувременно финландската образователна система я определят като върха на сладоледа и колко прогресивна била и как всички така трябвало да се обучават. Никакви домашни, никакви задължителни неща, а разни уроци/курсове за да им стимулираме креативността.

Само че да не се окаже, че след 20-40 год имаме само креативни директори и нито един дето да опъва кабели - щото в това няма нищо креативно. Че тогава Интернета ще спре.

И да в 90% от работата, че даже и повече няма нищо креативно. Просто се изисква воля да седнеш на задника си и да свършиш работата. Ама на училищата не учат децата на воля или самодисциплина.

Така че ще ми е интересно да видя как ще се развива Финландия като децата им завършат и станат бачкатори.

Току виж се получило нещо такова:

https://www.youtube.com/watch?v=BKorP55Aqvg
    Last edited by Money; 16.12.2018, 15:07.

Напиши коментар:

• Money
    replied
    Манго, истинското мъжле, което те кефи, не ми мяза на белгиец. Като нищо може да е някой от придошлите примерно балкански субекти

Разбира се.
    Ето ти едно самозабравило се "събудено" мъжле с характерните им очилца в спор с нормален мъж. https://youtu.be/Eu_QT8wBBto

(Пази се, Мънго, от консервативните мъже)
    Last edited by Money; 16.12.2018, 15:05.

Напиши коментар:

• R1a1
    replied
    Аааа, е тва е добро не го бях гледал, явно е ново след президентските изборите в САЩ е правено.
    ​Published on May 5, 2017​​​​​​
    Най-старият коментар е от преди 1 година.

Момченцето се е самозабравило (защото всичкото медия и власт са зад тях) и иска да скъса плаката на протестиращите нормални хора, иска да ги управлява на место, така да се каже. Да... ама този път - не.
    ​​​​

Напиши коментар:

• mathematician
    replied
    Аааа, е тва е добро не го бях гледал, явно е ново след президентските изборите в САЩ е правено.

https://www.youtube.com/watch?v=AOMpxsiUg2Q

Накрая цакам с Тръмп карта и нещата се връщат на мястото им. А дано, ама надали.

Напиши коментар:

• R1a1
    replied

Feminists Think Sexist Men Are Sexier than "Woke" Men
    Разбира се.
    Ето ти едно самозабравило се "събудено" мъжле с характерните им очилца в спор с нормален мъж. https://youtu.be/Eu_QT8wBBto

(Пази се, Мънго, от консервативните мъже)
    Last edited by R1a1; 16.12.2018, 12:03.

Напиши коментар:

Working...
X