IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Македония (+18)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
    Груев, Киро, за много неща сте прави, но грешите в едно - че ние българите нищо не можем да променим, че не можем да си извоюваме интереса и да се справим с противниците си. Можем и сме го доказвали неведнъж (справка - въпросния Мелас). Дръжте се като мъже, майка му стара, дайте да дадем на властниците ни да разберат, че националният интерес трябва да се отстои. Има начини, дори и писането по форуми не е съвсем излишно.
    Смех. Какъв национален интерес ще защитават тези дето дадоха на концесия златото на държавата, дето продадоха ЕРП, дето пуснаха зелените рекетьори да съдират кожата на народа, дето сключиха договорите с пиндо ТЕЦовете, дето не им разрешават да сключат една търговска сделка, като Южен поток за 450млн. евро годишни приходи от такси... Държава, която не се грижи за децата си, възрастните хора, държава, която няма служби, армия, нищо не произвежда. Държава в която всички имат права, цигани, чужденци, кучета, гейове и т.н., само не народа...

    Живееш в некакъв паралелен свят, живееш с некакви неактуални понятия за национални интереси отпреди 100години!!!

    Ако в Македония живеят българи, то техния интерес е по-добре защитен в Македония отколкото в територията България. ... Българите в Западните покрайнини със сигурност живеят по-достойно и по-добре от българите в Михайловградско и Видинско, където е пустиня и леш. За какво ти е да присъединяваш нови територии и хора, които системата ще превърне в пустиня... За 30години демокрация народа се е стопил с близо 3 млн. българи, погледни официалната статистика. Освен еврогеноцид, имаме и етноцид... Променя се етническата структура на населението в България

    Тази шумна, базапелационна българщина, която фонти отвсякъде, на която всеки и е длъжен, която има претенции към всички, която мрази всичко и все, която не търпи чуждо мнение.... е жалка

    Коментар


    • Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
      Груев, Киро, за много неща сте прави, но грешите в едно - че ние българите нищо не можем да променим, че не можем да си извоюваме интереса и да се справим с противниците си. Можем и сме го доказвали неведнъж (справка - въпросния Мелас). Дръжте се като мъже, майка му стара, дайте да дадем на властниците ни да разберат, че националният интерес трябва да се отстои. Има начини, дори и писането по форуми не е съвсем излишно.
      Сложих ти плюс, но никъде не съм твърдял, че не можем да променим нищо - напротив, можем и трябва да го направим, друг е въпросът как и с кой, след като целият националистически спектър е зает с откровени дебили като Бялата Златка, Татар Симеонов, Шкембе войвода и прочие получидиоти, които отгоре на всичкото са и на руска или американска хранилка! Трябват нови, пък дори и тези нови да са тип Слави Трифонов - казвам го с ясното съзнание кой е лицето Слави Трифонов! Иначе много ме кефи президентът - уникален, без грешен ход, изключая ходенето на юбилея на припознавачите (пак да те бъзна) и изборът му на жена (лично мнение), обаче той не е точно политическа фигура, която може да промени нещо, поради представителните му функции.

      Та трябва и може, но трябват мъже, за което си безкрайно прав, с бай Х няма как да стане!
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Груев, Киро, за много неща сте прави, но грешите в едно - че ние българите нищо не можем да променим, че не можем да си извоюваме интереса и да се справим с противниците си. Можем и сме го доказвали неведнъж (справка - въпросния Мелас). Дръжте се като мъже, майка му стара, дайте да дадем на властниците ни да разберат, че националният интерес трябва да се отстои. Има начини, дори и писането по форуми не е съвсем излишно.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Груйче, ами то има ли сега в политиката по голям комунист от Борисов- потомствен член на БКП с гордост служил и се учил от сатрапа комунист Живков..Не знаех , че Дидо му е фен.. В този случай Енчев е на български позиции- това е важно за мен..
          Бе малко е ела, зло, че без теб по-зло, ама нейсе. За другото си прав, но народът ни е овчи и вярва в мантри, като почнеш от "православните" братя, дето все са ни в гръб, та стигнеш до "западните ценности". Малко хора са българофили, а иначе сороспии, русофилистици и т.н. - с лошата да ги ринеш
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

          Коментар


          • Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение

            Киро, нека мислим спокойно и обективно. Картите са раздадени, сега трябва да ги изграем - добри или лоши за България.

            Не съм очаквал македонците да ни поканят на подписването - за какво са им там татари - фашисти, които са изнасилвали бабите им през 40-те години.

            Още по-малко съм очаквал гърците да ни поканят на преспанското езеро. Та ние сме техния изконен враг в Македония. Който не му е ясно това, значи е много далеч от истината. Портретите на Павлос Мелас бяха най-притеснителното нещо за мен от събитието, те трябва да ни държат нащрек и да ни напомнят реалността - гърците искат да прочистят българщината от цялата територия на Македония, това е техен национален идеал, както са нашите три морета. Някой вече да помни, че Солун е бил български град, с преобладаващо българско население?

            Ще ни неглижират, ще ни мачкат, ще ни избутват от сцената. Това балканска политика, предателството и лъжата са основно оръжие и никой не се свени да реже глави, понякога буквално. Затова ние българите трябва да се съберем в юмрук и да си отстоим интереса хладно и пресметливо с естествения ни съюзник в тази борба - Германия. Ще е тежко, ще е трудно, ще изисква много усилия, но както с всичко в живота - без борба няма победа...
            Аз може ли пак, отново съвсем добронамерено, щото си пич и винаги сме водили интересни дискусии, освен по онази, припознаваческата тема (няма как да не те бъзикна отново )

            Дидо, Солун никога, ама никога не е бил преобладаващо български град, както и почти нито един от градовете по морското крайбрежие на Бяло, пък и на Черно море - нека си казваме истината в очите. Но виж селата, а и областта като цяло - да, те са били изцяло български. То и днес у нас е така - един Кърждали е бастион на ДПС, но градът, подчертавам градът е все още преимуществено български, обаче общината си е преимушествено на хора с турско самосъзнание, защото всички села около Кърдали са турски. Та и със Солун същата работа, затова и са се запазили подобни неверни твърдения в нашата народна памет.

            Мелас, какво за Мелас - ми утрепали сме го (според някои данни е издаден от Митре Влаха, според други дори е убит от него, макар официалната история да говори друго) и други сме трепали, и те са ни трепали. Ама знаеш ли какъв е проблемът, проблемът е, че сме женски полови органи и ни е слаб маркетинга - цъкни в Уикито и на това, дето ние му викаме Гръцка въоражена пропаганда в Македония, на английската версия пише Greek struggle for Macedonia, a Bulgarian struggle for Macedonia няма, брат, и никой не пише за нея! Е, кажи сега, кой народ е футка - та видиш ли, маляките страгъл за Македония, а пък българите - нищо...

            Да ти разказвам ли как в Метеора има портрет на Германос Каравангелис - онзи, дето благославял турските топове по време на Илинденско-Преображенското въстание, онзи, дето плащал по 50 лири за главата на българин, онзи, дето лично ходил по българските села, за да види кои са по-будните и да ги зибият после андартите. Та същият този виси там - национален герой от страгъла, разбираш ли, а хилияди българи минават покрай него и се кръстят за здраве!!! Е, кажи ми после как да си говорим нормално с тези хора???

            Оф, изнервих се, Бай Х е предател, поредният, анатема на такива, а България, България ще я има и въпреки него!
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Дидо, правилно ги формулираш като врагове..Мога ли да попитам , а как се нарича когато се дупиш на враговете си и се правиш , че си велик..Още да попитам и какво ти правят те след твоите удобни стойки..Е вече сме готови в удобна поза..Да живе дипломата БХ.. За какво събиране на българите говориш, когато комунистите политици не са спирали и до сега да предават и продават България.. Това запрятане трябва да мине през отстраняването на предателите от властта..Или ти не виждаш такива..Наистина ли си фен на БХ и не виждаш , че е комунист..
              Last edited by Kiro; 21.06.2018, 12:27.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Дидо, Ами какво като е започнал уж да работи..Засега май работи в тяхна полза.. Претенциите им не са спирали от Тито насам, а това за анексията не знам за какво го пишеш..За успокоение ли..Борисов уреди уж сватбата , а даже не го поканиха на нея..Пак прочети последните изказвания на македонски и гръцки политици в последните дни..Или ни неглижират или се хвалят , че те са спечелили..Ние къде сме.. в миманса ли пак..

                https://dariknews.bg/novini/sviat/ve...gariia-2104226
                Велизар Енчев: Договорът между Гърция и Македония е историческо поражение за България


                Това чете ли го..
                Киро, нека мислим спокойно и обективно. Картите са раздадени, сега трябва да ги изграем - добри или лоши за България.

                Не съм очаквал македонците да ни поканят на подписването - за какво са им там татари - фашисти, които са изнасилвали бабите им през 40-те години.

                Още по-малко съм очаквал гърците да ни поканят на преспанското езеро. Та ние сме техния изконен враг в Македония. Който не му е ясно това, значи е много далеч от истината. Портретите на Павлос Мелас бяха най-притеснителното нещо за мен от събитието, те трябва да ни държат нащрек и да ни напомнят реалността - гърците искат да прочистят българщината от цялата територия на Македония, това е техен национален идеал, както са нашите три морета. Някой вече да помни, че Солун е бил български град, с преобладаващо българско население?

                Ще ни неглижират, ще ни мачкат, ще ни избутват от сцената. Това е балканска политика, предателството и лъжата са основно оръжие и никой не се свени да реже глави, понякога буквално. Затова ние българите трябва да се съберем в юмрук и да си отстоим интереса хладно и пресметливо с естествения ни съюзник в тази борба - Германия. Ще е тежко, ще е трудно, ще изисква много усилия, но както с всичко в живота - без борба няма победа...

                Това, което искам да кажа е: Нека да спрем да се плюем един друг, ами да се запретнем и да действаме всички заедно, като един, та да вземем каквото ни се полага.
                Last edited by DidoDinev; 21.06.2018, 12:23.

                Коментар


                • Груйче, ами то има ли сега в политиката по голям комунист от Борисов- потомствен член на БКП с гордост служил и се учил от сатрапа комунист Живков..Не знаех , че Дидо му е фен.. В този случай Енчев е на български позиции- това е важно за мен..

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Дидо, Ами какво като е започнал уж да работи..Засега май работи в тяхна полза.. Претенциите им не са спирали от Тито насам, а това за анексията не знам за какво го пишеш..За успокоение ли..Борисов уреди уж сватбата , а даже не го поканиха на нея..Пак прочети последните изказвания на македонски и гръцки политици в последните дни..Или ни неглижират или се хвалят , че те са спечелили..Ние къде сме.. в миманса ли пак..

                    https://dariknews.bg/novini/sviat/ve...gariia-2104226
                    Велизар Енчев: Договорът между Гърция и Македония е историческо поражение за България


                    Това чете ли го..
                    Кире, прав си, но недей да циитраш руската подлога Велизар Енчев - такива като него са не по-малко страшни и вредни от Бай Х! А договорът, както вече казах, няма да мине на референдума в Гърция - тези истории на маляките си ги знаем отлично - протакаме, за да вземем кинтата (или земите) и после си бием пас, като се оправдаваме с народа, зер демокрацията ние сме я измислили. Смешно, ама еврогейските шарани кълват на такива неща
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Тъй и аз да си кажа мнението:

                      1. Първо, личната нападка към Дидо, щото с него си имаме закачка - ти, Дидак, си припознавач, та затова и имаш лек Борисовски уклон, с оглед на дясното ти мислене - не се плаши, почти всички десни са така, важното е някой да громи комунистите и всичко е точно Така, свършвам с офтопика, който си е дружески бъзик и вярвам, че Дидака няма да се обиди.

                      2. Второ и сериозно - хубава тема сте подхванали, хубаво сте цитирали Кево, за който аз съм с нееднозначно мнение, но основното ми отношение към него е, че въпреки хейтърството си (или пък заради него) е повече българин от 90% от хората, населяващи това парче земя! Та е хубаво да се прочете това, което е казал, макар да съм съгласен с корекциите, направени от Дидо

                      3. Трето и вече най-сериозно:
                      - Бай Х нагази в блатото Македония, но го направи насила - наредиха му. Факт е, че го направи
                      - Бай Х реално не направи почти нищо извън това, което вече бяхме отстъпили така или иначе
                      - България губи от договора на Маляките и Фиромците по една основна точка - езикът, който е основното нещо, главното, от което никога, ама никога не следва да се отстъпва. Никога! Да, ама в договора на Маляките пише, че им признават македонския език! Вярно, това е договор между 2 суверенни държави, но и договор, който би бил невъзможен без България, Това е огромен политически гаф, който остъова по глупсот само на комуноидните простотии през 40-50-те години на 20 век!
                      - името на Фиромците е без значение - какви аспирации могат да имат към нас? Точно никакви и по никакъв повод, хеле пък териториален, макар че географски погледното, северна Македония включва и Пиринско, така че вярното трябваше да е Северозападна Македония, но да не издребняваме
                      - огромен проблем е и че ние не изтъргувахме подкрепата си за нищо - дадохме я ей така, щото сме готини и на Бай Х му наредиха от Козяк. Маляките поне пак ще получат кинти на корем и ще викат Ясууу, а и името ги устройва (макар че е спорно, все пак, щото щом има северна, ще има и южна...)
                      - ходил съм много пъти в Македония - бедни са и пограничните общини зависят от нас да им купуваме продуктите. Ние пък ги купуваме, щото са евтини. Да, има и там го липсва това толкова характерно за българина подмазвачество - ако дойде македонец или шумадиец тук, ние си кълчим език да говорим на западнобългарско наречие, ама никой в Македония не се мъчи да говори на източнобългарското наречие...

                      Та така, набързо, пък и стана дълго - България нищо не печели от този договор, може само да загуби, т.е. не сме на кяр от цялата работа, това поне е сигурно, защото не получихме реално нищо като отстъпки. Утре пак ще счупят плочата на Мара Бунева или тази на Каймакчалан и ще се кефят, точно както шумадийците, които са на 100% зависими от нас за ЕС, си правят каквото си искат и не им дреме, докато ние дрънкаме за братство и добросъседство.

                      С две думи - Бай Х отново продаде народа си, този път дори и за без пари. Този човек е вреден точно колкото комунистите преди 70 години и мястото му е на бунището на историята. Хубавото е, че маляките ще отхвърлят договора с референдум есента и всички наколенки на Тиквата ще бъдат излишни. Амин!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Дидо, Ами какво като е започнал уж да работи..Засега май работи в тяхна полза.. Претенциите им не са спирали от Тито насам, а това за анексията не знам за какво го пишеш..За успокоение ли..Борисов уреди уж сватбата , а даже не го поканиха на нея..Пак прочети последните изказвания на македонски и гръцки политици в последните дни..Или ни неглижират или се хвалят , че те са спечелили..Ние къде сме.. в миманса ли пак..

                        https://dariknews.bg/novini/sviat/ve...gariia-2104226
                        Велизар Енчев: Договорът между Гърция и Македония е историческо поражение за България


                        Това чете ли го..
                        Last edited by Kiro; 21.06.2018, 12:00.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Дидо, тук големите Въпроси са- България какво спечели или загуби от Дипломацията на Борисов..Какви са рисковете за бъдещи македонски претенции с новото име.. Пак не проявихме никаква пресметливост..
                          Киро, аз трудно мога да бъда определен като фен на Борисов. Но не може да се отрече, че от 1990 г. никой не смееше да пипне македонската тема, а той нагази в това блато и то смело. В резултат на бездействието ни близо 30 години гърци и сърби си разиграваха коня както си искат, а т.нар. македонска нация задълбочи и разви до безумие омразата си към българския народ. Предците ни се въртят в гробовете, като виждат, че в Скопие българинът го е страх да се представи като българин.

                          Какво спечели България от дипломацията на Борисов? Сложи тази тема на масата и започна да работи по нея. Това само по себе си е победа в първата битка, войната предстои. Какво ще спечели или ще загуби тепърва страната ни, предстои да видим. Трудното предстои.

                          Относно въпросът ти за бъдещи македонски претенции - да разбирам ли, че се опасяваш, че двумилионна Северна Македония ще се опита да анексира Благоевградска област от нас - страна, член на НАТО и ЕС?

                          Коментар


                          • Дидо, тук големите Въпроси са- България какво спечели или загуби от Дипломацията на Борисов..Какви са рисковете за бъдещи македонски претенции с новото име.. Пак не проявихме никаква пресметливост..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              КЕВОРК КЕВОРКЯН

                              НАИВНОСТТА БЪЛГАРСКА
                              Не че не е прав за доста неща, но с подобно злобно и дребнаво отношение (типично за този екземпляр) нищо няма да променим, а ще продължим да рием дъното по македонската тема. Да забелязвате, че нищо конкретно не предлага, само плюене на общо основание (както винаги в неговите писания впрочем).

                              Особено любопитно е мнението му, че "фантазиите/мераците да раздаваме безразборно българско гражданство на екс-македонците стават "опасни" (опасни за кой, бай К.?!?). Ние за нашите хора не сме можели сносно да се грижим, какво оставало за още "външни прошляци". Ха, и откога македонците станаха "външни" за българите, бай К.?. Да беше казал това пред Ванчето 1990 г. в Рим, щеше набързо да ти реши кардинално въпроса стария комита...

                              Ясно е, че ни трябва друг ъгъл за търсене на решение на проблема, повече обективност и пресметливост и най-вече - кардинално други opinion makers, различни от отдавна изкуфелите Кеворкян и Тома Томов. С балканска злоба и омраза никога не ни се е получавало, няма да ни се получи и сега....

                              Коментар


                              • КЕВОРК КЕВОРКЯН








                                НАИВНОСТТА БЪЛГАРСКА
                                Важният въпрос е, кога нашите Властници ще се научат да разпознават онова, което е полезно за България – истински полезно, а не някаква гримаса или оригване от онова, което днес минава за „европейска политика“.
                                Само преди месец Бойко обяви: „Егоизмът на Балканите изчезна“!
                                Човек направо да се разплаче от умиление – и няма как да се сдържи, щом е изчезнала най-отвратителната черта на Балканската Същност.
                                А Бойко просто бе подведен от вечно ухилената физиономия на скопянина Зоран Заев и не по-малко усмихнатия Ципрас.
                                Обаче егоизъм с усмивки не се заличава.
                                И нашият човек си го получи: дори не го поканиха да присъства на подписването на договора между Гърция и НезнамкаквасиМакедония…
                                А направи много, за да осигури поне човешки контакт между двамата Екс-Егоисти.
                                Балканският Егоизъм с лафове не може да бъде преборен.
                                Големите приказки са за наивници, например, тази: Договорът отварял пътя на НеЗнамКакваСиМакедония към Европейския съюз, само чакали да го подпишат, ратифицират и пр.
                                Тогава да вземат направо да я вкарат и в Шенген и Еврозоната – макар че Македония, с име или без име, изобщо не е готова за нищо, какво остава за ЕС.
                                Засега тя има успехи единствено като противен асимилатор на чужда история, нищо повече.
                                Нахиленият Ципрас поне успя да изкрънка от Нахиления Заев известна амнистия за гръцката история.
                                Към нашата скопяните ще си останат все толкова безжалостни, дори и повече.
                                Договорът има някаква стойност, единствено защото открива възможност да притурят НеЗнамКакваСиМакедония в НАТО.
                                Целта на вещиците/пророчици е да подразнят Руската Мечка.
                                Никакви македонци не ги интересуват.
                                Тъй че, големите приказки са си, всъщност, част от менюто за балами.
                                Въпросът е, доколко ще навирят гребена скопяните, и то по отношение на нас.
                                10 месеца след подписването на Договора /България – Македония/, не си мръднаха пръста да изпълнят поне някои от клаузите му.
                                Вместо това, направиха направо уличен номер, като по някое време, в преговорите с гърците, предложиха името „Илинденска Македония“ - колкото да ни кажат, че пет пари не дават за нас и ще си останат рецидивисти в присвояването на История.
                                Това беше отличен пример за изчезването на Балканския егоизъм.
                                И какво ще последва сега?
                                След като избутаха встрани нашия човек и не го извикаха поне за една обща снимка, смятате ли, че скопяните няма да доизбутат вън от Българската История всичко, което все още не е прибрано в меланжа, който минава за тяхна история?
                                И какво, НАТО ли ще ни пази от този грабеж?
                                Соломон, Кукуригото на НАТО, вече се изплю върху българското православие – не е трудно да се досетим, какво е наговорил на Чорбаджиите си и за нашите разправии със скопяни.
                                Очаквайте скоро да каже „Майната й на Българската История!“
                                Ако бяхме по-пресметливи, а и търпеливи, ние трябваше да играем ролята на Гърка – и да измъкнем от скопяни задължението да нямат повече никакви претенции към личности и събития от Българската История – както гърците ги принудиха.
                                Не го направихме.
                                Между другото, започват да стават опасни фантазиите/мераците да раздаваме безразборно българско гражданство на екс-македонците.
                                Ние за нашите хора не можем сносно да се грижим, какво остава за още външни прошляци.
                                И какво – „Новите революционери“ ли ще ги наричаме, по лафа на онзи Кръстев, така нарече той нашествениците/уж бежанци и остави едно блестящо свидетелство за изстъпленията на либералната лигоч.
                                Като се омотаха около тезата за изчезналия „балкански егоизъм“, само ни подсетиха за егоизма, който тук разяжда отношенията между Власт и Народ – както все още наричат масата, която е забелязвана и калкулирана само по време на избори.
                                Макар и в края на Председателството, Бойко трябва да запуши устата на котилото си, най-вече на Захариева – финалните глупости имат най-голям шанс да бъдат запомнени.
                                Захариева има неоспоримия талант да говори като провинциална прогимназиална учителка: като тръгне да дрънка за „бъдеще“ или „шанс“, може да изкара от равновесие и човек, който е на тройна доза реланиум.
                                На нея всичко й е до пищялите - пак тия дни сподели, съвсем неегоистично, че „Новото име /на Македония/ не създава риск за териториални претенции“.
                                Честна дума? Честна дума!
                                Ако не друго, Бойко трябва да накара флората край него да прочете поне неговите твърдения – понеже преди време той беше казал тъкмо обратното.
                                С екзалтациите си тази женица превръща властта в посмешище – съвсем неегоистично.

                                Коментар

                                Working...
                                X