IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Централната банка на Русия публикува данни, според които през първите 2 месеца на 2017г. чистото (нетното) изтичане на капитали от частния сектор в Русия е на стойност 5 100 000 000 щатски долара и се е увеличило с около 300 000 000 щатски долара спрямо първите 2 месеца на 2016г.
    Да ви напомня, че според оценка на централната банка на Русия през 2016г. чистото (нетното) изтичане на капитали от частния сектор в Русия е било на стойност 15 400 000 000 щатски долара..

    Да ви напомня, че според данни от Росстат през 2016г. брутният вътрешен продукт на Русия е намалял спрямо 2015г., а през 2015г. брутният вътрешен продукт на Русия е намалял спрямо 2014г.
    Last edited by Ivan2015; 11.03.2017, 01:30.

    Коментар


    • Платихме фактури на БНТ за пътни разходи, репортажи и интервюта на журналистката Елена Йончева зад граница, които бяха останали от правителството на Сергей Станишев. Това коментира специално за „Стандарт“ бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков по повод скандала Борисов – Йончева. След като кандидат-депутатката на БСП заяви, че ще съди Борисов, лидерът на ГЕРБ отговори, че по темата трябва да се произнесат и Дянков, и спецслужбите.

      Спомням си, че в самото начало на нашето управление (б.р. първия кабинет на Бойко Борисов) внезапно излезе доста сериозен дефицит в БНТ. Това се появи при нас, защото БНТ се финансира от държавния бюджет. Тогава зададох въпроса откъде идва този дефицит“, разказа за „Стандарт“ Дянков. И продължи „Оказа се, че това са разходи за път, репортажи и интервюта зад граница на журналистката Елена Йончева. Става въпрос за няколко пътувания. При нас бяха представени няколко неплатени фактури. Едната беше за пътни разходи, другата за репортажи и интервюта. Така в БНТ имаше дефицит от предходната фискална година – по време на управлението на Сергей Станишев“.

      Изказването на Борисов дойде след обвинения на Йончева, че ГЕРБ крадяла от програмата за саниране.

      Представете си, че сте журналист и държавата ви плаща по няколко милиона за интервюта в чужбина през една от партийните централи. Даже нашето правителство беше принудено да плати. Та това „ново лице“, ако си позволи отново да каже, че крадем, ще наруша закона и ще кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея – с мъж премиер тогава. Това е ясен конфликт на интереси! Ние не си позволяваме да кажем за тях това, което десетилетия са вършили, а те имат наглостта да ни обвиняват в кражби“, заяви Бойко Борисов на форум пред симпатизанти в Бургас.

      Малко по-късно чрез пресцентъра на БСП Елена Йончева обясни, че ще съди лидера на ГЕРБ за клевета.

      Бойко Борисов пък отвърна, че ще поиска в съда да бъдат призовани и шефовете на специалните служби, но повече нищо няма да каже.

      „Нека ме призове в съда, там всичко ще стане ясно“, допълни Борисов.


      Коментар


      • И още нещо за кампанията на ГЕРБ ...тя е по-скоро, ход напред
        Ще се търсят по всякакви начини последващи избори, като причина ще е... "волята на народа" от Референдума за мажоритарни избори
        А защо...от 13 ноември до 20 януари, Герб НЕ предприе абсолютно нищо за промяна на ИК ...точно за начина на гласуване - дребни подробности

        Коментар


        • А че, Борисов е страхливец не е нещо ново.
          Не е новина и че е лъжец, и манипулатор...
          Дори, карикатуристите му пречеха в неговите телевизии...
          Сега, нападна грозно и Елена Йончева.
          Дано си намери Майстора!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron
            "О Т К Р И Т О П И С М О
            от Христо Иванов, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДВИЖЕНИЕ „ДА, БЪЛГАРИЯ“

            УВАЖАЕМА Г-ЖО НИНОВА, УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,

            Обръщам се към Вас с открито писмо, защото в нашата фасадна демокрация липсва дебат по най-важните за страната ни въпроси. ...
            Ако един от Вас двамата наистина стане премиер, рискуваме изобщо да изпаднем от бъдещето на Евросъюза.
            Вие и Вашите партии прахосахте цялото първо десетилетие на българското членство в ЕС. Отказахте се да направите съдебна реформа. Вместо да чистите гнилите ябълки от съдебната власт, Вие лансирахте хора като Сотир Цацаров, Владимира Янева, Георги Колев, Димитър Узунов и Ясен Тодоров. Вие си ги избрахте. Вместо да изградите здрави и независими регулатори и служби, Вие назначихте Пеевски в ДАНС, Филип Златанов с тефтерчето в антикорупционната комисия, хора без имена и биография, в КЗК и КФН. Назначихте и преназначихте Искров и компания в БНБ и те удобно проспаха КТБ, а сега ЕК ги изобличи, че си затварят очите и за ПИБ. Вие тровехте медиите, мачкахте свободната инициатива в икономиката, фалшифицирахте демократичния процес, тъпкахте конституцията.

            Заигравките на всеки един от двама Ви де факто изваждат България от НАТО и общата европейска външна политика. Благодарение на Вас и Вашите партии, България е най-бедната, най-корумпираната, най-незащитената страна в Европа. Вие не сте граждани на Европа по дух, не разбирате Евросъюза. Не можем да очакваме, че ще се борите трансформацията му да съответства максимално на българския национален интерес.

            Говорите за промяна и реформи, но единственото, за което някога сте работили, е укрепването на мафиотския модел в страната ни. Вие сте вградени в темелите му като моми в мост. И неговото разрушаване може да означава единствено Вашия край. Изборът, пред който са изправени българските граждани, трябва да бъде ясен. Гражданите биха могли да изберат Вас и Вашите партии и да дадат гласа си за още повече корупция и поетапна изолация на страната ни от Европейския съюз и НАТО.
            Или могат да изберат „Да, България” и да подкрепят запазването и надграждането на нашето европейско членство. Защото само така можем да реализираме мечтата на поколения българи за демократична и европейска България, която може повече и застава високо. "
            Прави думи изрича Христо Иванов!
            За съжаление, 3 месеца като служебен на Плевнелиев и после 2 години като министър на Борисов НЕ постигна нищо с дружината реформаторска... дори идейната му основа не стигна повече от някакви разделения в квотите на ВСС и прокурорските... Нищо, което води до изриване ...баш на гнилите ябълки, за които пише...
            Когато всичко мирише и се е забатачило, решението трябва да е кардинално!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение

              +1
              Сметам, че му е допаднал стила на сокола...
              (кротичко и полека, да слезе от естрадата... Пари, по всяка вероятност е спестил... Съмнявам се, да се притеснява за старините на внуците си.)
              Не така, има няма 20на хил човека.
              Ако вземе, че не стане депутатин...за пури няма му стигнат, камо ли за внуци
              Данс и ала-бала служби да вземат да видят дали няма грешка в Декларациите му към сметната палата, че ако няма ...да му помогнат да си подготви молба за ...социалните

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                +111
                Това го помислих при президентските избори....
                Но знае ли човек какви мисли текат в мутренско-тиквените глави....
                РЕКОНТРАДЕЗИНФОРМАЦИЯ....

                Беше ясно в президентската, че търси по-приемлив начин за избори(дори, по простата причина, че нямаше подкрепа за гласуване на бюджета ...преди обявата му за избори ...)
                Сега, не мисля, че действа целенасочено деструктивно на кампанията ...
                Наясно е, че подкрепата е по-ниска и от обявената по ТВ-та дори от верните социолози... все пак, има и социология за вътрешно ползване)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

                  Само се чудя защо това писмо го е писал до някакви чиновници, които са само на хранилка и от тях нищо не зависи. Нито са го измислили тоя парк, нито са го построили, нито имат право да вземат някакви решения. Адресатът на това писмо трябваше да бъде главния идеолог на този парк, ваклото агне на българската и международна демокрация, най-достойният президент на републиката в нашата история, мокрият сън на Сорос, човекът, който ни умиваше очите пред международната общественост, любимият пудел на Обама и Меркел, антиподът на гнусните комунисти и ченгета, радетелят за световна справедливост, защитникът на онеправданите, кошмарът на Путин, мечът на НАТО и западната цивилизация, стълбът на евроатлантизма и т.н. и т.н. и последния да затвори вратата...... Амин!
                  Точно към чиновниците си е писмото.

                  Ако президента, парламента или правителството има някаква идея/политика и тръгне да я реализира - то тя се реализира чрез чиновниците.

                  Именно липсата на административен капацитет (колко научно звучи) и калпава съдебна система водят до провала на всякакви политики прокарвани от държавата. До колкото разбирам, управлението на тех-парка било цели 2 пъти сменяно от идеята му до сега.

                  Както и да е.

                  Отдавна съм казал, че държавата пари не трябва да харчи - щото каквато и добра идея да почне накрая все се забатчват нещата. И това е пореден пример, защо на държавата не трябва да и се дават много пари да управлява.



                  Коментар


                  • [QUOTE=barbaron;n3177134]
                    Заблудена овчице, прочети това и мисли
                    "Министерството на икономиката е продало Музея на виното на „София БТ“ АД, което е част от „Булгартабак Холдинг“, свързван с [COLOR=#FF0000]

                    А за съпартиеца Филон кога ше напишеш...изоставил си боен другар от 16 години...срамота !

                    Коментар


                    • Честно казано ОСРАХТЕ форума .Ще ви кажа като майор Деянов Збогом!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

                        Тоя Пенчев не е добре човека. Набутал се - набутал се. Намъкнал се на осран терен- намъкнал се. Ми, да си вземе трима адвокати, да се набута още 100 х. - 200 х. и да се сепарира, поне да него дразнят. Да ги гледа от стъклената фасада как щъкат без работа, ама ненахранени и да им се смее. А ако фалират, да ги изкупи. Толкоз!
                        Не става само с пари,трябва и благословия от точните хора иначе дум и край.Ако беше Дилян Пеевски...........

                        Коментар


                        • http://www.capital.bg/politika_i_iko..._rezultat_ot/?
                          Умници политика правят!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

                            Само се чудя защо това писмо го е писал до някакви чиновници, които са само на хранилка и от тях нищо не зависи. Нито са го измислили тоя парк, нито са го построили, нито имат право да вземат някакви решения. Адресатът на това писмо трябваше да бъде главния идеолог на този парк, ваклото агне на българската и международна демокрация, най-достойният президент на републиката в нашата история, мокрият сън на Сорос, човекът, който ни умиваше очите пред международната общественост, любимият пудел на Обама и Меркел, антиподът на гнусните комунисти и ченгета, радетелят за световна справедливост, защитникът на онеправданите, кошмарът на Путин, мечът на НАТО и западната цивилизация, стълбът на евроатлантизма и т.н. и т.н. и последния да затвори вратата...... Амин!

                            + 111

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                              Много е добро това, точно на място:
                              Ивайло Пенчев към "София тех парк": Провалихте се. Ама яката!

                              http://www.capital.bg/politika_i_iko...ia&ref=embedfp

                              Те нашите скъпи държавници и с другите неща са така, ама няма кой да им го каже!
                              Тоя Пенчев не е добре човека. Набутал се - набутал се. Намъкнал се на осран терен- намъкнал се. Ми, да си вземе трима адвокати, да се набута още 100 х. - 200 х. и да се сепарира, поне да него дразнят. Да ги гледа от стъклената фасада как щъкат без работа, ама ненахранени и да им се смее. А ако фалират, да ги изкупи. Толкоз!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                                Много е добро това, точно на място:
                                Ивайло Пенчев към "София тех парк": Провалихте се. Ама яката!

                                http://www.capital.bg/politika_i_iko...ia&ref=embedfp

                                Те нашите скъпи държавници и с другите неща са така, ама няма кой да им го каже!
                                Само се чудя защо това писмо го е писал до някакви чиновници, които са само на хранилка и от тях нищо не зависи. Нито са го измислили тоя парк, нито са го построили, нито имат право да вземат някакви решения. Адресатът на това писмо трябваше да бъде главния идеолог на този парк, ваклото агне на българската и международна демокрация, най-достойният президент на републиката в нашата история, мокрият сън на Сорос, човекът, който ни умиваше очите пред международната общественост, любимият пудел на Обама и Меркел, антиподът на гнусните комунисти и ченгета, радетелят за световна справедливост, защитникът на онеправданите, кошмарът на Путин, мечът на НАТО и западната цивилизация, стълбът на евроатлантизма и т.н. и т.н. и последния да затвори вратата...... Амин!
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                                Коментар

                                Working...
                                X